Vrouw pleegt zelfmoord uit angst voor PBC

Niek en HekManiac hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Huis van Bewaring in Breda heeft een 41-jarige vrouw vanochtend zelfmoord gepleegd, enkele uren voordat ze bij de rechtbank in Den Haag terecht zou staan op verdenking van brandstichting. De vrouw hing zich volgens haar advocaat op in haar cel. Dit werd bevestigd door een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM).

De vrouw, uit Leidschendam afkomstig, had al eerder een zelfmoordpoging gedaan. Toen sprong zij voor de ogen van haar dochtertje van een flat. De vrouw was vanuit Nieuwersluis overgeplaatst naar Breda, aangezien daar een psychiatrische afdeling is.

Deze zelfmoordpoging zou zijn gedaan omdat de vrouw bang was naar het Pieter Baan Centrum (PBC) te worden overgeplaatst, waardoor zij TBS opgelegd zou kunnen krijgen. Inmiddels was er voor gezorgd dat de vrouw in de Haagse kliniek Parnassia kon worden opgenomen, maar mogelijk heeft deze informatie de vrouw niet bereikt, aangezien zij de afgelopen dagen in een isoleercel heeft doorgebracht. Vanochtend bevond zij zich echter weer in een normale cel.

Vanwege de dood van de verdachte heeft de rechtbank het OM niet ontvankelijk verklaard. De vrouw werd ervan verdacht brand te hebben gesticht in het huis van haar vriend in Zoetermeer.