CDA:'meer cameratoezicht in treinen'

Regeringspartij CDA is met het voorstel gekomen om meer camera's in de trein te plaatsen. De politieke partij hoopt op deze manier de agressie en criminaliteit in de treinen tegen te gaan. Coalitiepartijen VVD en D66 steunen het idee. Dat meldt het RTL nieuws.

Nu is het nog zo dat nagenoeg dagelijks treinreizigers worden beroofd of lastig gevallen. Sommige trajecten staan bekend als ware 'terreurtrajecten'. Voor het CDA is de maat echter vol. De partij wil vijf miljoen euro reserveren om extra cameratoezicht te bewerkstelligen.

Gisteren werd bekend dat Nederlandse Spoorwegen er niet in slagen om de agressie in de trein te verminderen. Vier jaar geleden werd er 460 keer per maand melding gemaakt van agressie, vorig jaar lag dat aantal op 690 meldingen en afgelopen maand waren het er al meer dan 800; vijftien procent meer dan vorig jaar.

Daarnaast vinden de drie regeringspartijen dat de Nederlandse Spoorwegen beter moeten samenwerken met de politie om agressieve reizigers aan te paken. De Kamer zal morgen over de kwestie debatteren.