RTV Rijnmond en RTV West in de problemen

Het gaat zo slecht bij de Rotterdamse regionale omroep RTV Rijnmond dat er de kans bestaat dat een kwart van het personeel ontslagen gaat worden. Dat bleek maandag tijdens een omroepdebat in Rotterdam over de toekomst van de twee regionale zenders van Zuid-Holland: RTV Rijnmond en RTV West.

Ook bij RTV West is het personeel de baan niet zeker.
Afgelopen week kregen 42 mensen van RTV West al de wacht aangezegd. Ook in de programmering is te horen dat het niet goed gaat. Op de radio is bij beide omroepen tussen twaalf uur 's nachts en zes uur 's ochtends geen nieuws meer te horen. Op tv zijn de nieuwsuitzendingen met drie tot vijf minuten ingekort.

Eerder al schrapte RTV Rijnmond haar hele bestand van freelancers en werden tijdelijke contracten niet verlengd. Afgelopen maandag wilden beide omroepen de provincie Zuid-Holland ervan overtuigen dat het behoud van de zenders van groot belang is en dat er meer geld moet komen. "Het brengt grote schade aan de sociale infrastructuur als we zouden verdwijnen", vond programmamaker E. Post van RTV Rijnmond. De regionale zenders kregen maandag geen toezeggingen van Statenleden van de provincie Zuid-Holland. Zij willen eerst de resultaten afwachten van een onafhankelijk onderzoek naar de oorzaak van de financiële problemen.

Beide zenders hebben een grote schare luisteraars en kijkers. Met de actie 'niet te missen' proberen de zenders deze nu te mobiliseren. Dat leverde de afgelopen weken 6000 adhesiebetuigingen op.