Golf: Nieuw record voor Tiger Woods

Irakees had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tiger Woods heeft gister andermaal een record gevestigd. De 27-jarige Amerikaanse golfer plaatste zich in Lake Buena Vista (Florida) voor de 113e keer op rij voor het finaleweekeinde van een PGA-toernooi (Professional Golfers' Association). Woods haalde de 'cut' van de Funai Classic dankzij rondes van 66 en 67 slagen op het Walt Disney World Resort.

Met zijn plaatsing kwam Woods op gelijke hoogte met de legendarische Byron Nelson, die 55 jaar geleden eenzelfde prestatie leverde. De nummer één van de wereld staat op het toernooi na twee dagen als elfde geklasseerd. Zijn achterstand op leider Vijah Singh bedraagt vier slagen. Woods reageerde achteraf als volgt op zijn record: "Ik ben er zeker trots op. Dit is niet iets wat je even doet."

Zijn serie begon in 1998 toen hij de 'cut' haalde tijdens het Buick Invitational. Tot op heden slaagde Woods er slechts tweemaal niet in het finaleweekeinde te halen. Dat gebeurde tijdens de Canadese Open 1997 en de Pebble Beach Pro-Am in 1998. Bij dat laatste toernooi werd de finaleronde wegens regen verplaatst naar een tijdstip later dat seizoen. Woods, die 4 boven par stond, trok zich daarop terug.

Vanaf 15 augustus 1999 voert Woods onafgebroken de wereldranglijst aan. Sinds zijn debuut in het professionele golf in 1996 verdiende Woods met golfen alleen al meer dan 30 miljoen Amerikaanse dollar.