AEL woedend over homo-affiches

luc75 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In België heeft de politieke partij Agalev (groenen) zich de woede op de hals gehaald van de Arabisch Europese Liga (AEL) van Dyab Abou Jahjah. Agalev wil in allochtone wijken in Antwerpen affiches ophangen van homokoppels in islamitische kledij.

Volgens AEL-voorzitter Achmed Azzuz van AEL-België verbiedt de koran nadrukkelijk homoseksualiteit. ,,Je kunt geen moslim zijn en je ook homo noemen of aan de drank verslaafd zijn. Mensen mogen van ons homo zijn, maar kunnen zich dan geen moslim noemen. We verplichten ook niemand moslim te zijn, maar islamitische homo's bestaan niet, wat een klein groepje vermeende islamitische homo's ook zegt. Wat Agalev nu wil doen, is een rechtstreekse belediging van ons geloof''.

De AEL België eist excuses van Agalev en als deze uitblijven volgen er acties. ,,Als ze hun lesje niet leren, zullen ze nog wel zien hoe we reageren''.

Agalev-Antwerpen zegt dat nog niet definitief is besloten om de affiches op te hangen. ,,Dat is wel het voornemen van de voorzitter van onze jongerenorganisatie in Antwerpen, die zelf moslim en homo is. Hij wil iets doen aan het taboe op homoseksualiteit in de islamitische wereld en ziet die affiches als de beste mogelijkheid''.