Pizzabezorger komt mysterieus om het leven

lt_baseline vertaalde voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

De Federale Amerikaanse Recherche (FBI) is een onderzoek gestart naar de mysterieuze dood van een pizzabezorger. De man beroofde een bank in de Amerikaanse plaats Erie (Pennsylvania). Toen de politie kwam vertelde hij dat hij gedwongen werd om de bank te beroven, en vroeg de autoriteiten om hem te helpen. Een paar minuten later ontplofte een bom die om z'n middel zat gebonden waarbij hij het leven liet.

De 46-jarige Brian Douglas Wells ging een pizza bezorgen op een mysterieus adres. Een uur later stond hij bij de bank met een bom om z'n lichaam. Niemand anders werd verwond door de explosie die donderdag plaatsvond voor de gezichten van de FBI en de politie die wachtten op de explosieven opruimingsdienst.

FBI agent Bob Rudge noemde de zaak bijzonder omdat bankrovers vaak zeggen dat ze een bom bij zich hebben terwijl dat niet zo is. Alhoewel er nog geen arrestaties zijn geweest of verdachten op het oog zijn, gaat het onderzoek voorspoedig. De dood van Wells wordt onderzocht als een moord en onderzoekers zijn bezig de achtergronden van Wells na te trekken.

De baas van Wells zei zaterdag dat hij een telefoontje binnen kreeg voor een pizza bezorging, maar dat hij het adres niet herkende. Hij riep vervolgens Wells aan de telefoon om de route te vragen. Wells ging daarna weg om de bestelling te bezorgen, maar hij kwam nooit terug. Volgens de politie had Wells een grote hoeveelheid geld buit gemaakt toen hij de bank uit ging en in z'n auto stapte. De politie omsingelde hem een korte tijd later.