'Toch doping in de Tour de France'

Alex Herwig had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is toch een renner op doping betrapt in de Tour de France. Dat zegt de Franse sportkrant l'Equipe. Wie de renner is, is niet bekend gemaakt. Het zou echter niet gaan om een ritwinnaar of een coureur uit de top van het klassement.

De renner zou het verboden middel 'epo' hebben gebruikt. De directie van de Ronde van Frankrijk wil de geruchten niet bevestigen.

In 1998 stond de Tour volledig op zijn kop vanwege doping. Vlak voor de start van de Tour van dat jaar wordt op een sluipweggetje vlakbij de Belgisch-Franse grens in Neuville-en-Ferrain Festina-verzorger Willy Voet aangehouden. De Belg is in een auto van deze ploeg op weg naar Dublin in Ierland, waar drie dagen later de Tour van start gaat. In zijn auto worden grote hoeveelheden verboden producten aangetroffen. Vanaf dat moment staat de Tour geheel in het teken van doping.

De Festina ploeg wordt uit de Ronde gezet en ook de Nederlandse TVM ploeg komt onder vuur. Tijdens de rustdag in Pamiers pakt de politie TVM-ploegleider Cees Priem en dokter Andrei Michailov op en ze worden in staat van beschuldiging gesteld. Later stapt ook de hele TVM ploeg uit de Tour.

Meer tournieuws? Bezoek ook eens de tourmanager van Fok!