Tanks VS trekken Bagdad binnen [UPDATE]

Irak De Amerikanen zijn de voorsteden van Bagdad al binnen gegaan:

Zo'n tien Amerikaanse tanks zijn vanochtend Bagdad binnengetrokken. Zij voeren in een aantal buitenwijken verkenningsmissies uit. Ondertussen heeft de Amerikaanse Derde Infanteriedivisie, die gisteren het vliegveld van Bagdad veroverde, daar versterking gekregen van twee andere legeronderdelen.

Bagdad lag ook vannacht weer onder zwaar vuur van bombardementen. In het oosten en zuidwesten van de stad waren veel explosies te horen.

Gisteren dreigde al-Sahaf, de Iraakse minister van Informatie, met het gebruik van onconventionele middelen, nu de geallieerden Bagdad van nabij bestoken. Hij beweerde overigens niet te doelen op massavernietigingswapens.

Update 09:55

Het Franse persbureau AFP meldt dat de eerste Amerikaanse tanks en infanterie-eenheden zaterdagochtend al het centrum van Bagdad hebben bereikt.

Volgens een Amerikaanse kolonel werden onderdelen van de tweede brigade van de divisie in het centrum van de stad geconfronteerd werden met geweervuur en raketten. De kolonel wilde niet zeggen hoeveel Amerikaanse soldaten waren doorgedrongen tot het centrum.