Vermiste man uit Heiloo dood gevonden

De sinds 19 april 2002 vermiste Jacob Burger uit Heiloo is dood. Het stoffelijk overschot van de 23-jarige man werd dit weekend aangetroffen in de duinen ten zuiden van Castricum, vlakbij de Helmweg.

Burger heeft zelfmoord gepleegd diep in bebost stuk duingebied waar normaal gesproken niemand komt. Kinderen die met een volwassene een speurtocht hielden in de duinen, en daarbij van de paden afweken, troffen de resten van Burger aan.

De politie heeft Burger kunnen identificeren naar aanleiding van een bankpasje en een identiteitskaart. Bovendien was hij gekleed in de kleding die hij droeg toen hij ruim een jaar geleden verdween.

Burger verliet op 19 april vorig jaar in overspannen toestand zijn woning in Heiloo, naar eigen zeggen omdat hij bang was voor F-side supporters van Ajax omdat hij iets gezegd zou hebben over de vermoorde Ajax-fan Carlo Picornie. Zijn auto werd teruggevonden op de parkeerplaats van een camping aan de noordkant van Castricum, bij Bakkum. Meerdere grote zoekacties in de duinen hebben nooit wat opgeleverd. Volgens de politie omdat Burger op 4 kilometer afstand lag vanwaar men het verwacht had.

Een deel van de familie van Burger heeft lang gedacht dat de verdwenen Jacob in het buitenland verbleef. Mede doordat zijn stiefmoeder berichten van paragnosten serieus nam. De politie meldde al eerder dat de link naar de F-side van Ajax in verband met de vermissing niet gelegd kon worden.

De foto van Jacob Burger die verspreid werd na zijn vermissing