Extreem gedrag op Valentijnsdag

tsuihark wist ons het volgende geheel vertaald te melden, waarvoor dank!

Conservatieven in het Midden-Oosten en Zuid-Azië hebben met geweld laten weten dat ze Valentijn een decadent feest vinden, een belediging voor het Hindoeïsme en de Islam.

In Delhi viel een dozijn mensen van de hindoeïstische Shiv Sena partij twee winkels met Valentijnsartikelen aan, waarbij één winkel met de grond gelijk gemaakt werd. Een ooggetuige vertelde dat ze in twee auto's kwamen en anti-Valentijnsdag leuzen uitten voordat ze de winkels ingingen. In het hele land heeft de overheid veiligheidsmaatregelen genomen.

In Iran heeft de overheid winkels met Valentijnsartikelen gesloten en de verwijdering van harten- en bloemenversieringen bevolen.

In Pakistan hebben fundamentalistische studenten Valentijnsdag als een dag van schande en lust bestempeld.

Thailand is daarentegen helemaal in de ban van Valentijn. Het feest is daar een reden om te gaan winkelen, uit eten, trouwen en dergelijke. Er worden vandaag zo'n 1.500 paartjes verwacht in Bank Rak (Liefdesdistrict) van Bangkok, zoals elk jaar. Op het eiland Kradan in het zuiden van het land doet men een poging om de populairste onderwaterhuwelijksbestemming te worden.