Peter Langendam nieuwe voorzitter LPF


De kandidaat-Kamerleden en het bestuur van de Lijst Pim Fortuyn hebben vanmiddag partij-secretaris Peter Langendam tot nieuwe voorzitter gekozen. Langendam, gepromoveerd atoomfysicus en inmiddels eigenaar van verschillende bedrijven, volgt Fortuyn alleen als voorzitter op. Een nieuwe partijleider, als opvolger van Fortuyn, wordt op 16 mei aangewezen, één dag na de verkiezingen.


Gisteren eiste vice-voorzitter Dost het partijleiderschap op, terwijl LPF-woordvoerder Herben op zijn beurt claimde dat híj de voorlopige leider was. Volgens Herben is er van onenigheid binnen de LPF echter geen sprake en deed Dost zijn uitspraken in een emotionele opwelling. ,,Dost was door emoties overmand, omdat hij door een misverstand niet bij de begrafenis aanwezig was'', zei Herben. Dost heeft tijdens de vergadering zijn excuses aangeboden.

Verder werd bekend gemaakt dat lijstduwer Sleeswijk Visser (69) toegevoegd is aan het bestuur. Hij is afkomstig van de marine (Marine Officier b.d.) en geldt als een expert op het gebied van terrorisme bestrijding. Later worden er nog meer bestuursleden aangezocht.