Henk Westbroek gaat Leefbaar Ned. helpen

Zanger, DJ en Utrechts gemeenteraadslid Henk Westbroek gaat vanaf komende week een actieve rol spelen in de campagne van Leefbaar Nederland. De mede-oprichter van de partij heeft zich beschikbaar gesteld voor spreekbeurten en andere publieke optredens en zou graag met Fortuyn in debat gaan.

Sinds het wegsturen van Fortuyn vergaat het LN niet meer zo best in de peilingen. De partij is teruggezakt van 22 naar vijf zetels.

Westbroek zegt zich afgelopen donderdag geërgerd te hebben aan het verkiezingsdebat: "Heel treurig hoe die mannen daar met zijn vijven op Fortuyn zaten in te hakken. Ik dacht: dit soort debatten zou ik heel graag voeren, en dan slacht ik ze op inhoud".

Westbroek heeft bij Leefbaar Nederland formeel de status van gewoon lid. Lijsttrekker Fred Teeven zou geen problemen hebben met de opmerkelijk rol die Westbroek zichzelf toebedeeld.

Hoe de VARA over een actievere politieke rol van Henk Westbroek denkt, doet volgens Westbroek niet ter zake. "De omroep bepaalt niet wat ik in mijn vrije tijd doe."

'Ik zou graag met Fortuyn in debat gaan.'