Veel doden bij Israëlische aanval

Minstens tien Palestijnen en één Israëlische soldaat zijn omgekomen bij hevige gevechten in vluchtelingenkampen in Balata en Jenin. Volgens het Israëlische leger zijn de kampen "bases van terroristische infrastructuur dat verantwoordelijk is voor de dood van tientallen Israëliers." Minstens honderd mensen raakten gewond, waarvan elf kritiek.

Palestijnse bronnen zeggen dat negen Palestijnen werden gedood bij de gevechten. Zeven in Jenin, waarvan zes leden van de speciale politiemacht van de Palestijnse Autoriteit en een 65-jarige man. Van de drie die in Balata omkwamen waren er twee leden van de Al-Aqsa Martelaren Brigade.

Het hoofd van de Fatah-beweging van Arafat, Marwan Barghouti, waarschuwde eerder op de dag dat de Palestijnen wraakacties zouden uitvoeren als het Israëlische leger zich niet zou terugtrekken uit de kampen. "het is een slachting waar Israël mee bezig is", zei hij, "We waarschuwen de Israëliërs, als ze zich niet terugtrekken binnen de komende uren, dat de Palestijnen aanvallen zullen uitvoeren op Israeliërs in alle bezette gebieden."

De oppositieleider, Yossi Sarod (Meretz), veroordeelde de aanval en waarschuwde Ariel Sharon voor eenzelfde escalatie als in Libanon in 1982, toen het leger een zijn noorderbuur binnnentrok.