Bush: oorlog tegen terreur pas begonnen

The BOSschenaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

President Bush ging zijn eerste State of the Union, de jaarlijkse rede over het beleid, uitgebreid in op de oorlog tegen het terrorisme, die volgens hem pas net begonnen is; er zouden nog tienduizenden goed getrainde terroristen in de wereld rondlopen, die met alle middelen moeten worden bestreden. De Amerikaanse president noemde met name de organisaties Hamas, Hezbollah en de Islamitische Jihad.

Deze bewegingen bedreigen de wereldvrede, evenals de landen die hen steunen of die op zoek zijn naar massavernietigingswapens, landen als Iran, Irak en Noord-Korea. Om de VS te verdedigen moet extra geïnvesteerd worden in onder meer defensie en de inlichtingendiensten.

Ook schonk Bush aandacht aan de zwakke economie. Hij noemde het creëren van banen een speerpunt van het binnenlandse beleid. De toespraak van Bush duurde ongeveer drie kwartier en werd onderbroken door lange ovaties. De State of the Union werd bijgewoond door onder anderen de Afghaanse interim-leider Karzai en door nabestaanden van de slachtoffers van de aanslagen van 11 september.