Leekens kan niet meer stuk bij Roda JC

Georges Leekens kan voorlopig niet stuk bij de aanhang van Roda JC. De opvolger van de woensdag ontslagen trainer Jan van Dijk debuteerde vrijdagavond tegen FC Den Bosch met de eerste competitiezege dit seizoen: 4-1.

Ook belangrijk voor Kerkrade was de terugkeer van 'Mister Roda' Eric van der Luer in de basis. De 36-jarige middenvelder belandde onder Van Dijk op de bank en dat zette kwaad bloed bij de supporters. Van der Luer maakte zijn rentree meer dan waar. Hij bepaalde als vervanger van de geblesseerde Nygaard het spel en ging voorop in de strijd.

Leekens begon deze week aan een zware klus. De coach moest zo snel mogelijk voor rust binnen de club zorgen en dat kon alleen met een zege tegen de Brabanders, die met acht punten uit vijf duels een verrassende terugkeer in de KPN Eredivisie beleven. Dus zo eenvoudig was de opgave van Leekens niet.

Voorzitter Pickée en bestuurslid technische zaken Hendriks hebben met de 52-jarige voormalige international van de Rode Duivels de trainer die ze al meteen wilden als opvolger van de redelijk succesvolle Sef Vergoossen (Racing Genk). De komst van Leekens ketste echter af op het financiële vlak, waarna Roda JC Van Dijk binnenhaalde.