Kwart ton beloning voor tip moord Jan de Wit

De Hoofdofficier van Justitie in Groningen looft een beloning van 25.000 gulden uit voor informatie over de dader of daders in de moordzaak op de 15-jarige Jan de Wit uit Oude Pekela. Jan de Wit werd op zaterdag 7 juli ’s ochtends omstreeks 9.00 uur dood in de tuin van zijn woning aangetroffen. Hij bleek door messteken om het leven gebracht.

Het politieonderzoek heeft nog steeds niet geleid tot de aanhouding van een verdachte of verdachten. Meer dan honderd getuigen zijn inmiddels gehoord, maar resultaat heeft dat nog niet opgeleverd. Desondanks zegt de politie dat het onderzoek niet op een dood spoor zit. Het speciaal geformeerd recherchebijstandsteam, bestaande uit 25 personen, is onlangs wel tot vijftien personen teruggebracht.

Politie en justitie hebben de indruk dat vrienden van het slachtoffer of anderen die hem hebben gekend mogelijk op de hoogte zijn wie de dader(s) van het misdrijf is/zijn. De forse beloning moet getuigen juist dat duwtje geven om zich bij de politie te melden. De politie heeft gisteren een brief verspreid onder de bewoners van de Erasmusstraat, waar het slachtoffer woonde, en enkele straten in de directe omgeving. Daarin worden de bewoners geïnformeerd over de stand van zaken in het onderzoek en de uitgeloofde beloning. Ook wordt een speciaal telefoonnummer genoemd, waarop mensen met inlichtingen terecht kunnen. Dat nummer is alleen bekend gemaakt onder buurtbewoners.