Bakker slaapt binnenkort 3 uur langer

DaFunLovinCrimin@L had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Koopmans Meelfabrieken uit Leeuwarden heeft een nieuw soort bakmeel ontwikkeld waardoor bakkers 's ochtends drie uur langer in bed kunnen blijven pitten. Het nieuwe deeg kan namelijk al de middag ervoor gerezen de koelkast in. De volgende morgen is het brood dan na een half uurtje al klaar.
Bakkers moeten nu nog vroeg opstaan omdat het deeg eerst zo’n 3 uur moet rijzen voordat het de oven in kan.

Met 'gekoeld gerezen' kunnen ze op elk moment van de dag het meel laten rijzen en daarna in de koeling leggen. Het bakkersvak wordt hierdoor aantrekkelijker. Volgens een woordvoerder van de fabriek is het momenteel moeilijk om nieuwe bakkers te vinden. Het vroege opstaan zou vele jongeren immers afschrikken. De ontwikkeling van het nieuwe bakmeel nam een jaar in beslag. Volgende week presenteert Koopmans en het Nederlands Bakkerij Centrum het product op een landelijk bakkerscongres.

"En opeens weet je het, je wordt bakker."