Ambtenaren frauderen jarenlang met wrakken

berney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ambtenaren van de dienst Parkeergebouwen in Amsterdam hebben jarenlang gefraudeerd met autowrakken. De ambtenaren verkochten auto's die waren achtergelaten in gemeentelijke parkeergarages en staken het geld in eigen zak. Dit meldt Het Parool donderdag.

Een ambtenaar werd gesnapt, maar zag daarna zijn carrière bij de dienst bekroond met een promotie, aldus Het Parool. Een tweede ambtenaar kreeg bij gebrek aan bewijs een vertrekregeling aangeboden met drie jaar wachtgeld. Toen via een autosloper alsnog bewijsmateriaal opdook, kreeg de ambtenaar ontslag. Zijn zaak dient deze maand bij de politierechter.

De gemeente liet de autosloper, die jaren zaken deed met de ambtenaar, ongemoeid. Tot een integriteitsonderzoek van de sloper kwam het nooit. Volgens de dienst was dat niet nodig, omdat zijn bedrijf "aan alle milieueisen die de gemeente aan dergelijke bedrijven stelt, voldeed".

Superieuren hebben niets in de gaten gehad. Op de afdeling financiën van de dienst was ook niemand op de hoogte van het bestaan van "autowrakken". De sloper zelf vond het doodgewoon dat de ambtenaar hem vroeg om altijd in contanten af te rekenen.