Helmond: Jeugdbendes hinderen treinen

Twee onafhankelijk van elkaar opererende jeugdbendes hebben de afgelopen maanden het treinverkeer in Helmond op een levensgevaarlijke manier gehinderd door rommel op de rails te gooien. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan, maar de schade loopt in de tonnen, aldus een woordvoerder van de politie.

Acht verdachten, in leeftijd variërend van 11 tot 21 jaar, hebben een proces-verbaal gekregen. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

De ene groep gooide stenen naar treinen, legde stenen en boomstammen op de rails en in een geval zelfs een olievat. De andere groep gooide prikkeldraad en ijzerdraad over de bovenleiding. Daardoor ontstond kortsluiting met als gevolg dat treinen stil kwamen te staan. Het treinverkeer in de regio heeft daarvan ernstige hinder ondervonden.

De jongeren hebben op die manier ongeveer zestig keer het treinverkeer tussen Helmond en Deurne in gevaar gebracht. Bij het onderzoek werkte de politie samen met de spoorwegpolitie. Van overlast is inmiddels geen sprake meer, aldus de zegsman.