Doden bij roofoverval Frankrijk

Een poging tot een roofoverval op een bank in een winkelcentrum in Cergy-Pontoise, ten noorden van Parijs, is zaterdag uitgemond in een bloedbad. Er vielen drie doden en nog eens vijf mensen raakten gewond van wie enkelen ernstig.

De dader is nog steeds voortvluchtig, aldus de autoriteiten. Hij verdween zonder buit. De man had zich verkleed als vrouw. Hij had zich geschminkt, droeg vrouwenkleren en een pruik.

Volgens de Franse politie had de gewapende man tien personen in gijzeling genomen in een filiaal van de Caisse d'Espargne. De overvaller doodde de directeur en een medewerker van de bank en verwondde twee anderen voor hij het pand verliet. Tijdens een daaropvolgend vuurgevecht met de politie werden twee toevallige passanten gewond.

Ondanks de aanwezigheid van een aanzienlijke politiemacht wist de dader te ontsnappen in een auto waarvan hij de bestuurder had neergeschoten. De politie heeft de achtervolging ingezet. Tijdens zijn vlucht heeft de overvaller nog een automobilist doodgeschoten.

Klanten van de bank waarschuwden in het begin van de middag de politie toen het filiaal gesloten bleek te zijn. Een van de cliënten verklaarde een gemaskerde man te hebben gezien. De politie evacueerde het winkelcentrum.