Zeven maanden cel voor mishandelen

Zwaluw had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor zijn aandeel in een verkeersruzie is de 21-jarige Amersfoortse freefighter A.O. gisteren veroordeeld tot zeven maanden gevangenisstraf, waarvan twee maanden voorwaardelijk. De rechtbank in Utrecht achtte de mersfoorter schuldig aan poging tot zware mishandeling.

O., beoefenaar van een professionele vechtsport, raakte eind februari betrokken bij een verkeersruzie op de Hooglandsedijk. Hij wilde met zijn wagen passeren, maar een
voertuig versperde de weg. Na een woordenwisseling met een andere man deelde de verdachte een knietje uit en enkele vuistslagen.De rechtbank vond dat de Amersfoorter als professionele freefighter zich meer had moeten beheersen, maar ze achtte, in tegenstelling tot de officier van justitie, alleen een poging tot zware mishandeling bewezen. Naast de deels voorwaardelijke celstraf moet O. een cursus volgen om zijn agressie beter te leren beteugelen.Tegen de verdachte was wegens zware mishandeling anderhalf jaar gevangenisstraf geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Het slachtoffer verloor bij de vechtpartij een tand.