Zwolle geeft computer aan bijstandfamilies

berney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zwolle gaat gezinnen die op bijstandsniveau leven, goedkoop een nieuwe computer aanbieden. Het project moet voorkomen dat de kinderen in arme gezinnen een achterstand oplopen in de omgang met computers.

Zodra de bijstandsgerechtigde een baan vindt, scheldt de gemeente zelfs de afbetaling kwijt. Anders moet de computer over een periode van drie jaar worden afbetaald.
Dat heeft wethouder J. Baarsma van Zwolle dinsdag bekendgemaakt. Het aanbod geldt voor zo'n zeshonderd gezinnen met een bijstandsuitkering met schoolgaande kinderen.

De gezinnen betalen 36 maanden lang 25 gulden per maand. Wanneer de bijstandsgerechtigde ouder in de tussentijd een baan vindt, wordt het resterende bedrag kwijtgescholden. "Het is ons heel wat waard om mensen, ook voor hen zelf, onafhankelijk te maken van een uitkering", zegt Baarsma.

Tegelijk met de computer wordt de bijstandsgezinnen een computercursus aangeboden. De gemeente verwacht ruim 400.000 gulden aan het project, een samenwerking met computerbedrijf Dynabyte, kwijt te zijn. In oktober worden de eerste computers in gebruik genomen.

Nu nog gemeenten die internetaansluitingen gaan sponsoren