Schapen weren homo's

hardcorejunkie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Schapen moeten homoseksuelen weren van een ontmoetingsplek langs de Steenweteringplas in Zwolle. Door de dieren in het weiland te laten grazen moet er een einde komen aan de naaktrecreatie door homoseksuelen. Dat heeft de Zwolse burgemeester H. Meijer dinsdag bekendgemaakt.

Het gebied langs de Kranenburgweg (een parallelweg van de rijksweg A28) wordt sinds jaar en dag gebruikt door homo's voor seksuele contacten en naaktrecreatie. Omwonenden klagen daar over. Ze voerden twee weken geleden actie door bomen om te zagen en een giertank leeg te spuiten.

Burgemeester en wethouders nemen vooralsnog geen actie tegen de seks die in het bosje naast de wei plaatsheeft. Volgens het college is de overlast voor omwonenden vanwege de dichte bladgroei het merendeel van het jaar minimaal.

Bovendien zou sluiting van het bosje tot een ontmoetingsplek op een andere plaats leiden. Volgens burgemeester Meijer zijn de omwonenden niet tevreden met de oplossing. Ze pleiten voor een volledige afsluiting van zowel het bosje als het weiland.

De burgemeester voelt daar weinig voor. Uit politiesurveillances zou blijken dat de overlast van de sekscontacten meevalt.