13 jarige meisje vast voor zware mishandeling

Een 16-jarig meisje uit Den Bosch is eerder deze week opgenomen in een ziekenhuis met een verbrijzelde neus, een gebroken kaak, een scheur in het jukbeen en diverse zwellingen. Die kwetsuren liep ze op toen een 13-jarig plaatsgenootje haar zwaar mishandelde. De verdachte is aangehouden en ingesloten. Een woordvoerder van de politie heeft dat donderdag meegedeeld.

Het slachtoffer was zo zwaar toegetakeld, dat de politie haar pas daags na de mishandeling kon horen. Het meisje wordt donderdag geopereerd. Een 17-jarige vriendin die haar probeerde te helpen, raakte licht gewond.

Uitgescholden

De verdachte en het slachtoffer kwamen elkaar op straat tegen. De 13-jarige beweerde dat de ander een bekende van haar zou hebben uitgescholden. Het slachtoffer zegt zich echter nergens van bewust te zijn. Ze negeerde de verdachte.

Die greep haar daarop vast, trok haar hoofd naar beneden en gaf haar vervolgens met kracht een groot aantal knietjes in het gezicht. Toen het slachtoffer op de grond viel, schopte de verdachte haar nog verschillende keren in het gezicht.