Duitse DoS aanvallen door overheid ?
De Duitse minister van Binnenlandse Zaken overweegt extreem-rechtse websites plat te leggen middels Denial of Service-aanvallen.
Het plan van Otto Schily - voor het eerst gelanceerd in een vraaggesprek met The Washington Post - heeft inmiddels tot verbaasde en woedende reacties geleid. Critici vinden dat de Duitse overheid zich bij het doorgaan van de plannen op gevaarlijk terrein begeeft. Vrijwel alle sites van neo-nazistische signatuur worden immers gehost in het buitenland, met name in de Verenigde Staten.
Extreem-rechtse sites zijn in Duitland verboden. In onder meer de Verenigde Staten is dat niet het geval, reden voor veel neo-nazi's om hun dubieuze propaganda vanuit de VS het net op te sturen. Eerder bepaalde het hoogste rechtsorgaan in Duitland al dat de Duitse overheid het recht heeft om actie te ondernemen tegen iedereen die illegaal materiaal plaatst dat toegankelijk is voor Duitsers.
Een eventuele gerechtelijke vervolging is echter een tijdrovende zaak. Zo kan een beheerder van een extreem rechtse site pas vervolgd worden als hij voet op Duitse bodem zet. Vandaar dat Otto Schily – de minister van Binnenlandse Zaken – het plan heeft gelanceerd om dergelijke sites op een andere manier monddood te maken mits niets anders helpt, zo meldt de Spiegel.
Een van de mogelijkheden is het uitvoeren van Denial of Service (DoS) aanvallen door de Duitse overheid op buitenlandse sites. Dit is volgens Schily volkomen legaal. Centraal staat immers het idee van 'de verdediging van onze rechtsorde tegen wederrechtelijke aanvallen door mensen die bewust de mogelijkheden van het internationale karakter van internet exploiteren', zo zegt woordvoerder Dirk Inger tegenover de Spiegel.