Eerste carnavalsdagen rustig verlopen

De eerste twee carnavalsdagen zijn zeer rustig verlopen. Volgens sommige politiewoordvoerders was het zelfs rustiger dan tijdens een normaal weekeinde. Op hier en daar een vechtpartij na, hoefde de politie niet in te grijpen. Ook de brandweer, die steekproefsgewijs cafés controleerde op brandveiligheid, constateerde weinig misstanden.

In Hulst in Zeeland moest de politie flink ingrijpen. Bij een vechtpartij op de Grote Markt, waarbij ongeveer tien mensen betrokken waren, raakten drie personen gewond. Twee van hen werden geslagen met een steeksleutel, de derde persoon kreeg een klap op zijn oog. De politie hield vier personen aan. De oorzaak van de vechtpartij is niet bekend.

In het Limburgse Schinveld moest een 14-jarig meisje zich na mishandeling laten behandelen in een ziekenhuis. Volgens de politie hadden vier onbekende meisjes zaterdagmorgen het meisje met een gebroken bierglas in het gezicht bewerkt.

Carnavalsvierders in Limburg moeten extra goed op hun geld letten. De politie waarschuwt daar voor zakkenrollers. Alleen al in Maastricht deden zondag 25 gedupeerden, vooral vrouwen, aangifte van zakkenrollerij.