UPC niet gecharmeerd van parodiesite

Strolie75 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Moerstaal.nl – eigenaar van Sjello.nl - heeft een boze brief gekregen van Chello. De parodiesite moet onmiddellijk verdwijnen.

De site die u onder het domein sjello.nl heeft gemaakt of heeft laten maken als parodie op de officiële Chello-site maakt inbreuk op de intellectuele eigendomsrechten van Chello Broadband N.V.", zo schrijft Chello deze maand aan Ronald Grahmbeek van Moerstaal.nl.

Moerstaal.nl moet van Chello onmiddellijk ophouden met het hosten van Sjello.nl. "Mocht u geen gehoor geven aan deze sommatie dan behouden we ons alle rechten voor om juridische stappen tegen u te ondernemen", zo besluit de brief. Volgens Joe Simmons van UPC maakt Sjello.nl inbreuk op het merk- en auteursrecht.

Grahmbeek zegt niet van plan te zijn gehoor te geven aan het 'verzoek'. "We zijn nog aan het bekijken wat de risico's zijn. Maar het is niet waarschijnlijk dat we zullen buigen voor het grote UPC. Het is allemaal zo kinderachtig. Waar hebben we het nou helemaal over? Het is satire en geeneens harde satire", aldus Grahmbeek.

Volgende week stuurt Moerstaal een antwoord aan UPC. Bij Moerstaal kunnen leuk bedoelde mailadressen als pietje@islief.nl worden aangevraagd. De dienst is vooral populair onder studenten en scholieren. Volgens Grahmbeek zijn er 43.000 abonnees. Behalve Sjello.nl is Moerstaal ook eigenaar van sites als Hetnetniet.nl, Zonniet.nl en Slownera.nl.