Figo gaat eraan

De AchtbaanPagina had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Was jij ook zo boos op Luis Figo toen hij voor een slordige 130 miljoen verhuisde van FC Barcelona naar Real Madrid? Nu kun je je gram halen op de site met de alleszeggende naam antiFigo.com.

Zaterdag staat de wedstrijd tussen beide giganten op het programma. Luis Figo zal in Nou Camp getrakteerd worden op een warm onthaal. Zo heeft de harde kern van de Catalaanse club al het een en ander op stapel staan om de Portugees zich zo min mogelijk welkom te laten voelen in zijn oude thuisstadion. Eén van de verrassingen van 'Boixos Nois' is een spandoek met ‘Figo, je bent een Judas’ erop. En bedankt.

Om alvast in de stemming te komen is de site www.antifigo.com in het leven geroepen. Op deze site kun je – in het Spaans, dat wel – je afschuw uiten over de ‘verrader’ Figo. De site staat vol met leuke plaatjes. Zo is Figo’s hoofd bijvoorbeeld op een dollarbiljet geprojecteerd. Daarnaast een onthullende versie van Het Laatste Avondmaal. Als je goed kijkt zie je het Real Madrid-logo in de gifbeker. Heel apart.

Om nog wat meer olie op het vuur te gooien heeft een Catalaans televisiestation een prijsvraag uitgeschreven. Wie het beste anti-Figo spandoek in Nou Camp ophangt, wint een reis naar Lissabon, de geboorteplaats van de ‘Judas’.