MEK-burger in strijd met MacDonalds

Snackbareigenaar A. Sheikh uit Terneuzen is hogelijk verbaasd. Hamburgergigant McDonald's eist flinke bedragen van hem, omdat hij zijn zaak MEK Burger noemt.
"Gewoon de naam van mijn dochter", stelt een verbouwereerde Sheikh.

De nu zesjarige Mek heet voluit Heba Mehak, wat 'gift van Allah' betekent.
"Ze werd, zes dagen nadat we een auto-ongeluk hadden gehad, gezond geboren. Dat mag je dan wel een geschenk noemen", aldus Sheihk.

De Amerikaanse fastfoodketen, die nog dit jaar een vestiging in Terneuzen wil openen, vindt de naam van de Terneuzense snackbar echter te veel weg hebben van McDonald's. Datzelfde geldt voor de kleuren van de gevel van de snackbar.

"De kleuren zijn heel anders dan die van McDonald's", werpt Sheikh tegen. "Ik begrijp ook niet dat we hier niet eerder iets van gehoord hebben. Mijn vrouw en ik werken keihard om ons brood te verdienen. Nu we na twee jaar een klantenkring hebben opgebouwd, wil McDonald's daarvan profiteren."

De advocaat van Sheikh is momenteel met vakantie, maar Sheikh begrijpt uit de brief van McDonald's dat die een dwangsom van 20.000 gulden per dag eist, naast een schadevergoeding van 50.000 gulden. De zaak komt 22 juni voor bij de rechtbank in Middelburg.

Ik mag toch hopen dat de hoge heren van MacDonald's aan het kortste eind trekken. Zeer kinderachtig