Rolstoeltennissers mogen niet mee met KLM

De rolstoeltennissters Esther Vergeer en Angela Maas zijn zaterdag uit een KLM-toestel gezet. Hoewel de twee al in hun vliegtuigstoel zaten, liet de purser weten geen gehandicapten zonder begeleiding mee te nemen.
Na een eerder vergelijkbaar incident ruim een maand geleden, had de KLM exuces aangeboden en gezegd dat het nooit meer voor zou komen.

De luchtvaartmaatschappij heeft na het vorige incident nieuwe regels ingesteld voor het vervoer van invaliden, maar die zijn nog niet tot de hele organisatie doorgedrongen, aldus de woordvoerder.
De purser paste nog de oude regel toe: een invalide die zich niet helemaal zelf kan redden, moet een begeleider meenemen.

De Tennisbond zal de kwestie binnenkort aan de orde stellen in een gesprek met de KLM.
De tennissters zijn zondag alsnog vertrokken, met een vliegtuig van Delta. De twee spelen in de Verenigde Staten een belangrijk toernooi in aanloop naar de Paralympics later dit jaar in Australië. Esther Vergeer is in Amerika als eerste geplaatst, Angela Maas als zesde.

Ze hebben nog mazzel dat ze wel hun papieren bij zich hadden. Voor je 't weet ga je de eekhoorntjes achterna bij de KLM.