Doelpuntenfestijn bij Willem II - Ajax

Om 6 uur deze avond begon in Tilburg de wedstrijd tussen Willem II en Ajax. Nadat Ajax al na een half uur op 0-3 voorsprong kwam (twee doelpunten van Knoppen, een van Machlas), leken ze op rozen te zitten. Toch kwam Willem II nog voor de rust op 1-3 en tien minuten in de tweede helft zelfs op 2-3 door doelpunten van resp. Bombarda en Sanou. Toch brachten deze twee doelpunten Ajax niet van de wijs en scoorde Machlas een minuut na de goal van Sanou de 2-4 voor Ajax. Het werd zelfs 2-5 voor Ajax door een prachtgoal van een van Ajax's belangerijkste speler, Brian Laudrup. Hij kapte zijn verdediger Prommayon uit en draaide de bal vanaf rand zestienmeter in de kruising. Hierna scoorde Galasek toch nog de 3-5 voor Willem II, maar Willem II had de kracht niet meer om nog terug te komen. In de laatste minuut besliste Babangida met ook een zeer mooi schot via de onderkantlat de eindstand: 3-6.

Door deze zege staat Ajax met 1 punt achterstand en 1 wedstrijd meer gespeeld op de 2e plaats in de ranglijst, voor PSV dat nog steeds al zijn wedstrijden gewonnen heeft.