FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Achtste-Groepers Huilen Niet

Film

Het stoere meisje Akkie zit in groep acht en is dol op voetballen. Haar klasgenootje Joep vindt het helemaal geen sport voor meisjes en blijft haar pesten met haar hobby, maar daar gaat ze met humor tegenin.

Akkie en haar klasgenootjes hebben het zeer druk. Ze bereiden zich voor op de belangrijke Cito-toets die eraan zit te komen, gaan binnenkort op kamp en dan moet er ook nog gevoetbald worden. Daar komt bij dat de juffrouw geen man heeft. De leerlingen zijn vastberaden een leuke vriend voor haar te zoeken.

Dan wordt Akkie plotseling ziek, ze blijkt leukemie te hebben. Ze blijft optimistisch en wordt door de hele klas en de juf gesteund. Vanuit het ziekenhuis probeert Akkie zich nog te bemoeien met het voetbaltoernooi. Door haar ziekte zal ze niet in staat zijn mee te voetballen, maar Joep verzint daarop een list.

De jeugdfilm is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jacques Vriens, die het verhaal baseerde op zijn eigen ervaringen voor de klas.

Genre Drama, Foreign, Familie, Romantiek
Scenario Karin van Holst Pellekaan, Jacques Vriens
Regie Dennis Bots
Cast Hanna Obbeek, Nils Verkooijen, Fiona Livingston, Bram Flick, Amin Belyandouz, Eva van der Gucht, Loek Peters, Johanna ter Steege, Reinout Bussemaker, Chris Comvalius, Xander Straat, Bram van der Hooyen, Lea Vlastra, Renee de Graaff, Lucas Dijker
Speelduur 0 minuten
Land van oorsprong Nederland
Releasejaar 2012
Bioscooprelease NL 15-02-2012
IMDB-score 7.5
Aantal stemmen IMDB 500
Kijkwijzer Vanaf 9 jaarAngstGrof taalgebruik
User-waardering Onbekend.
Aantal stemmen0
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
©FOK.nl e.a.