Hoertje troef

In the House – In A Heartbeat - volume max. 

Ik krijg het volume niet hoger, is dit het dan? Geven mijn over de honderd euro kostende headphones niet meer?.... Ik hoor en beluister en krijg plots wel het maximale volume, ik zou het zachter moeten zetten, maar doe het niet. Is het omdat ik wat ik mijn dochter kan laten horen ook zou kunnen horen? Jahoor, en plots geniet ik terug van de pijn aan mijn oren.

Hoertje troef, ken je tafels, ‘een shot heroïne graag alvorens ik ga’ zei ze achtentwintig dagen later. 

Daar is ie weer, de inspiratieloze put, een paar sprongen en genadeloos de put in, de put in… meneer Putin, weet u dat uw naam in het Frans hoer betekend. Ohja, meneer Trump, weet u dat uw naam in Dutch ‘troef’ betekend? Kan ik u te kennen geven dat de wiezen weten dat hoertje troef is en niet harten, koeke of schoppen. Maar dat hoertje troef haar bomshell zal droppen wanneer troef is uitgespeeld. Ik laat de vliegen op mijn arm even hun gang gaan, ze zouden mijn goosebumps nog verjagen.

A-man-with-a-mission gevoel heb ik en ‘k geraak het niet kwijt, de missie heeft als doel, wraak en alleen in niemandsdal neerdwalen en me daar settelen. Ergens ver weg van alle zever, plastiek, politiek en elektriek, maar de weg ernaar… met enkel een gitaar, een paar extra snaren, een zippo, en een bijl, net de veertig gepasseerd voel ‘k een tweede leven… maar ik heb een dochter van negen met stijl. 

Ik vraag uit het niets aan mijn dochter van negen die wonderbaar op twee en half de klok kon lezen ‘hoeveel is acht maal zeven’? ‘Zesenvijftig’ zegt ze twee seconden later.. ‘’zes maal zeven’ ga ik verder? ‘Tweeënveertig’, zegt ze sneller dan het eerste. Ik neurie goedkeurend en stel, ‘hoeveel is tweeënzeventig gedeeld door negen’. ‘Acht’, zegt ze even snel. ‘Gij kent u tafels!’, zeg ik superblij. Zichtbaar opgetogen, maar ik ga verder, ‘hoeveel is acht gedeeld door tweeënzeventig’? Even een stilte.. ‘Wij leren nog niet over de honderd’, kwam er twijfelend uit… Schattig toch, maar zonder het echt te weten, zei ze het juiste woord ‘honderd’, want wil je acht delen door tweeënzeventig, doe je in gedachten acht maal ‘honderd’ en deel je achthonderd door tweeënzeventig waarna je de komma verschuift twee plaatsen naar voor. Dus ze voelde waar ik naar doelde, zonder rekenmachine, straight economics. Maar dochterlief nu reeds opzadelen met gehele en irrationele getale? Nah..

Fatakist tot in de kist en nooit zouden we heroïne doen, er enkel om vragen op ons sterfbed, “een shot heroïne graag, om weldra aan de hemelpoort in hogere sferen te geraken,”, was onze leuze. Wel volgens mijn berekeningen heb ik nog ergens tussen de veertig en vijftig jaar te gaan tot mijn eerste shot. Hij waar ik deze afspraken met maakte, is ondertussen CEO van Barcley’s, Durex en Vanish geweest en enkele andere grote namen die me ontgaan. Hij die ik uit de myserie heb gehaald toendertijd is partner geworden in een stilaan uitdovende vriendschap. Tien jaar geleden passeerde zijn koppie nog op de VTM. Waarschijnlijk bang van banale executies, waar banaliteit de vriendschap overleeft en iedereen alles vergeet. Vergeten vriendschappen vergaan nooit, ooit beste maten, altijd beste maten. Het is zoiets als ‘liefde en haat liggen dicht bij elkaar’ en ‘hou je vijand te vriend’. De bijbel staat niet vol met leugens. Meh..

Tranen lopen over mijn wangen, zelden door iemand gezien, toen haar kinderlijke onschuld gelijk kreeg en haar misselijkmakende kennis de klare boodschap op haar schrale bordje overschreed, zat zij daar niet wetende dat een paar jaar later 7 miljoen mensen wereldwijd de parlementen gingen bezetten. She is a party Girl. She is in the moment, cant you see?

I feel like such a star. What’s your name? I’m a party girl. 

Aan al die de waarheid kennen en ze niet meer kunnen negeren, negeer ze even, tot ze plots machteloos tegenover je staat. Iets waar ik niet meer in geloof is een soort van Elite waar een panel touwtjestrekkers de wereld bestuurt, maar ik geloof in iets dat vermoedelijk een soort van werelds en algemeen heersend collectief is dat enkel bijgestuurd kan worden door mensen als Trump, Miss Turnberg, Elon Musk, Joe Rogan en U. 

Een paar duizend mediterende mensen die door meditatie een stad als Washington van een positieve vibe voorzien en zo de criminaliteit ter plaatse laat dalen met twintig procent, werkelijk waar, gemeten en door de CIA geweten. Maar om aan dit stadium vol mediterende mensen te geraken, was een subsidie nodig van 20 miljoen dollar, waar de toenmalige goeroe niet aan geraakte, desondanks de studie uitgevoerd werd door de CIA die weldegelijk een downfall rate in criminality veroorzaakte.

En wie oh wie heeft de TGV gesaboteerd. Uiteraard zijn het de Russen. Maar de Russen zijn sluw, ze zullen ervoor zorgen dat het moeilijk achterhaalbaar wordt of het echt de Russen waren of niet. Het zijn de Russen, geloof me. Ik hoor het VRT nieuws niet als eerste nieuws brengen wie er verantwoordelijk was voor het miljoen mensen gestrand in hun tocht naar de olympische spelen en geen TGV kunnen nemen. Hier zit meer achter.

Salut et bon chance a tout!