Gesloopte kuip

Voedbalfans slopen de kuip. Yeh sure: voedbalfans. Ik noem het onopgevoede kinderen, jongetjes, die alleen maar uit zijn hun testosteronlevels leeg te laten lopen. Heeft ook helemaal niets met voetbal te maken maar alles met vernielzucht en hun grenzeloze drang naar absolute chaos.

Voetbal is voor mij dood water. Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit een wedstrijd heb uitgekeken laat staan naar een voetbalstadion ben geweest. Maar he! Ieder zijn sport nietwaar.

Wanneer je de grote slooppartijen dan in die oude kuip ziet, aangericht door Ajax fans, hooligans of gewoon randdebielen, dan druipt de absolute nutteloosheid ervan af. Deze jongens zijn vaak binnen no time dikke broeders van grote criminelen. Een strafblad is een diploma van vermogen. Een doodschoppertje is een held. In de bovenwereld  krijgen ze geen kansen meer en dan begint het grote janken. “Discriminatie!” Piepen de kuikens van weleer die nu grote jongens zijn die een gezin willen stichten maar door de bovenwereld niet meer serieus genomen worden.

In Amerika bestaan ze al in groten getale: (her-)opvoedkampen. Is dit wellicht ook in Nederland denkbaar? Gewoon een paar stevige commando’s, mogen wat mij betreft jongens van de Wagnergroep zijn, die het vuil in de hersens van die kuikens kan slaan. Aanleren discipline mag ook. Gewoon luisteren anders volgen er onherroepelijk strafmaatregelen. Voor liefde moet je bij die nieuwe opvoeders niet zijn. Wel voor oprechte aandacht nog iets van dat brein van je te maken. Iets waar de bovenwereld weer wat mee kan.

Normaals, Nederland kan niets met deze jongens. Jongens die een voedbalstadion voor de lol slopen, bommetjes bij allerlei voordeuren leggen voor 1000 euro. We kunnen er niets meer mee. Hun ouders, en we mogen het niet schrijven maar doen het toch, komen uit Noord Afrika en weten het ook niet meer. Ze hebben het nooit geweten. Kinderen hebben liefde, aandacht, structuur en discipline nodig.

Hoe komt het dat ze de Nederlandse manier van leven, geloven en eten zo haten? Waarom zijn ze hier nog?