We willen ze niet!

MP Rutte beloofde een paar maanden geleden dat hij de instroom van asielzoekers zou terugbrengen. Deze man is natuurlijk niet in zijn eerste leugen gestikt anders zouden wij allang van hem verlost zijn. Ook de gewone Nederlanders, waar ik mijzelf ook onder reken, begrijpen allang dat een diepe armoede mensen ertoe drijft te vluchten. Kogels, bommen en granaten zijn dat in de meeste gevallen niet. Kun je ze ongelijk geven? Nee natuurlijk niet! Wij zouden het omgekeerde doen. Maar wij leven in een kapitalistisch systeem waar de echte kapitalist minimaal deelt. Of dit nu om de weinig belastingbetalende multinationals gaat of de goed boerende MKB-er. We ontwijken belastingen, dat zit in onze natuur, ook in die van mij. Maar het besef dat Shell en zijn andere olie kornuiten nu toch iets te ver zijn gegaan ontsnapt ook niet aan de aandacht van ‘de gewone’ man. Inderdaad: woke heeft ook zijn goede kanten. In 2022 achtendertig miljard winst en deze regering zegt het belastingtechnisch niet af te kunnen romen want het is inmiddels geen Nederlands bedrijf meer.

Wij moeten volgen! We volgen het pad van de hongerige kapitalist die alles op aarde lijkt verkloten. Ze houden de hongerigen klein door kleine lonen. Door hun niet aflatende honger naar geld trekken ze het meeste ervan naar zich toe. Het gevolg voor de rest van de wereldbevolking is een niet te beschrijven armoede. Waar ongeveer tien jaar geleden nog een belastingdruk voor de grote multinationals gemeld werd van meer de 40% is dat teruggelopen naar 24%. Hierbij helpen de belastingparadijzen ze verschrikkelijk. Wanneer deze er niet zouden zijn, Nederland? Dan zou het allemaal een stuk moeilijker worden de bergen geld te verstoppen voor belastingdruk.

We willen ze niet! Maar ze komen wel en ze blijven komen. Bouw muren, zet er grote ladingen stroom op, liever een klap of val van de muur  en snelle dood dan langzaam sterven van de honger. De ware kapitalist kijkt toe en kan alleen maar mompelen: “Wij werken er hard voor hoor,” “Had je maar wat van je opleiding moeten maken,” “Ik kan het niet helpen mijn familie was al rijk,” “We kunnen niet voor heel de wereld zorgdragen.” Dit zijn enkele van de dooddoeners van mensen van vlees en bloed die op meters hoge stapels geld zitten. Ze leven niet veel langer dan vluchtelingen van armoede, hun lichaam reageert hetzelfde op honger en pijn en tot slot stinkt hun stront ook.

Ferrari kon de vraag naar het peperduurste rood in 2022 niet meer aan. Wachtrijen die gelijk opgingen met de wachtrijen bij de voedselbanken. We leven in een moreel verwerpelijke wereld.

Ik vraag mij oprecht af of er ooit een moreel kompas uitgevonden wordt dat eenieder zal respecteren. Of de mens zichzelf ooit opnieuw gaat uitvinden en gaat beseffen dat de grenzen van de aarde ook dodelijk kunnen zijn. Daar bedoel ik mee dat wat je ook bezit, E. Musk? Je kunt er nooit verder mee dan de zuurstof binnen de dampkring.