FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 5 januari 2022

Random Pics van de Dag #513

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Cel- en taakstraf voor trap tegen ME-schild tijdens coronaprotest 2 januari

Vandaag is op een supersnelrechtzitting de eerste verdachte van openlijke geweldpleging gedurende een verboden demonstratie tegen het coronabeleid van afgelopen zondag in Amsterdam. Een 56-jarige man uit Almere werd veroordeeld tot een celstraf van zes weken, waarvan drie voorwaardelijk, voor het trappen tegen het schild van een ME'er.

Daarnaast kreeg de man, Michael M., vandaag van de politierechter een taakstraf van veertig uur opgelegd. De officier van justitie sprak van een 'orgie van geweld', hij eiste 6 weken gevangenisstraf en een taakstraf van 100 uur. De rechter ging daar gedeeltelijk in mee.

Vier mannen uit respectievelijk Rotterdam (34 jaar), Amsterdam (53 jaar), Haarlem (57 jaar) en Gouda (60 jaar) zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van openlijke geweldpleging dan wel mishandeling van een ambtenaar in functie. Afhankelijk van de uitkomst van de voorgeleidingen zullen zij in beginsel tijdens een snelrechtzitting op 12 januari aanstaande terecht staan.

Buiten deze zaken om zijn er drie personen gedagvaard voor een zitting op een later moment wegens het niet voldoen aan een ambtelijk bevel. Twee personen hebben een strafbeschikking van het OM ontvangen wegens belediging van een ambtenaar in functie. Vijf andere zaken zijn inmiddels geseponeerd. De overige zaken zijn nog in onderzoek.

Zie ook: 30 aanhoudingen bij verboden demonstratie Museumplein

Katalysator diefstal; 'Hele bendes verdienen er hun geld mee'

"Het blijkt dat hele bendes daar geld mee verdienen. Het is gewoon een verdienmodel geworden voor die jongens", zegt Peter van Dijk uit Den Haag, die ternauwernood wist te voorkomen dat de katalysator onder zijn auto vandaan werd gestolen.

Zo'n 4000 anderen hadden minder geluk: nog nooit werden er in een jaar zoveel katalysatoren gestolen als in 2021. Uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit blijkt dat ruim 600 van die diefstallen in regio Den Haag plaatsvonden.

'Nederland stopt eindelijk met hulp aan Palestijnse terreurorganisatie'

Nederland draait de subsidiekraan voor een Palestijnse ‘hulporganisatie’ definitief dicht. Inmiddels is gebleken dat er duidelijke en aantoonbare banden zijn met verschillende terreurorganisaties. Dat hebben demissionair ministers Tom de Bruijn (Ontwikkelingssamenwerking) en Ben Knapen (Buitenlandse Zaken) vandaag besloten. De voorganger van Knapen, Sigrid Kaag (D66) ging er altijd van uit dat er geen aanwijzingen waren voor dergelijke connecties. Kaag zette de subsidie echter wel stop en stelde een onderzoek in.

In een brief naar de regering stellen De Bruijn en Knapen dat de Palestijnse agrarische hulporganisatie ‘UAWC’ het vertrouwen van de Nederlandse overheid heeft beschaamd. Eerder waren daar Kamervragen over gesteld. Het onderzoek naar UAWC werd uitgevoerd door het Nederlandse ‘Proximities Risk Consultancy’ en is helder in haar uitleg. Twee medewerkers van UAWC waren betrokken bij een bomaanslag op een onschuldig Israelisch tienermeisje, Rina Schnerb. De mannen waren lid van terreurorganisatie PFLP en kregen dus een deel van hun salaris betaald via Nederland. Niet alleen die twee moordenaars vormen een link tussen UAWC en PFLP. Volgens het rapport hebben 34 medewerkers van UAWC ‘individuele banden’ met de beruchte terreurorganisatie. In twaalf van de gevallen is het aantoonbaar gemaakt dat zij tegelijk zowel leiding gaven aan UAWC alsmede aan de PFLP. Het onderzoek laat verder ook zien dat er op organisatorisch vlak banden zijn.

"Het externe onderzoek heeft volgens het kabinet voldoende aannemelijk gemaakt dat er gedurende geruime tijd op individueel niveau sprake was van banden tussen medewerkers en bestuursleden van UAWC en de PFLP (…) Met name het grote aantal bestuursleden van UAWC met een dubbelmandaat is zorgelijk", schrijft De Bruijn aan de Tweede Kamer.

Omleiding van Nederlands geld naar terreurorganisaties
Shaun Sacks, senior researcher bij NGO Monitor reageert: “Het besluit van Nederland om de financiering voor de Union for Agricultural Work Committees (UAWC) stop te zetten, die in oktober 2021 door de Israelische regering als terroristische organisatie is aangemerkt wegens banden met de PFLP, is de juiste. Dit is gebeurd in de nasleep van de moord op Rina Shnerb, en is op zichzelf een belangrijke ontwikkeling. Nu is het tijd voor de andere financiers van UAWC om dit voorbeeld te volgen. Daarnaast moeten Nederland en alle andere donorregeringen hun doorlichtings- en controle processen voor NGO-partners onmiddellijk herzien. Dit zorgt er namelijk voor dat fondsen worden beschermd tegen deze zogenaamde ‘omleiding naar terreurorganisaties’”.

‘Mensenrechtenorganisaties’ op terreurlijst
De banden tussen de twee organisaties waren voor Israel al langer kristalhelder, waardoor de IDF het hoofdkwartier van deze ngo eerder al sloot. Minister van Defensie Benny Gantz veroorzaakte ophef door meerdere ngo’s op de terreurlijst te plaatsen. GroenLinks wilde, bij monde van Van der Lee, ondanks dat de steun (ook aan UAWC) doorzetten. Kuzu (Denk) hekelde de opschorting van de Nederlandse financiering aan UAWC. In december heeft Israel meer informatie over die organisaties prijsgegeven aan onder andere de Nederlandse regering.

De Bruijn schrijft dat het kabinet met de andere doneren gaat afstemmen om te bezien wat er met de Israelische informatie gedaan zal worden. Hierbij staat voor De Bruijn als een paal boven water dat deze informatie voldoende overtuigend moet zijn om gevolgen, zoals bij UAWC, aan te verbinden. Het is dus mogelijk dat het kabinet actie onderneemt aangaande de overige vijf ‘mensenrechtenorganisaties’.

Shaun Sacks, NGO-monitor daarover: “Het is verschrikkelijk dat er een moord op een onschuldig persoon voor nodig was om dit te laten landden. De overheid moet verantwoordelijk worden gehouden. Ook de links tussen Defence for Children Palestine en de PFLP zijn heel duidelijk.”

Vervolgtraject
Doordat medewerkers van UAWC vuile handen hebben gemaakt, komen lokale boeren op de Westelijke Jordaanoever in de problemen. Voor hen komt een regeling. Daarnaast schrijft De Bruijn dat het kabinet hecht aan het ondersteunen van het maatschappelijk middenveld in de Palestijnse gebieden. Hier wordt ook het perspectief op een twee-staten-oplossing onderschreven. Daarnaast stelt De Bruijn: “Nederland zal binnenkort dan ook een nieuw land- en waterprogramma op de Westelijke Jordaanoever starten met andere Palestijnse partnerorganisaties en een nieuwe consortiumleider om boeren te blijven ondersteunen in Area C. Daarbij zullen uiteraard de geldende waarborgen inclusief de aangescherpte due diligence worden toegepast.”

Kim Holland heeft belangrijk nieuws!

Kimmie verblijdt ons vandaag met belangrijk nieuws, maar lijkt te zijn vergeten wat ze hiermee wil duiden?

Ubisoft+ komt naar Xbox

Ubisoft+ gaat de stap maken naar Xbox. Wat dat precies inhoudt willen zowel Ubisoft als Microsoft nog weinig over zeggen, maar de aankondiging gaat wel gepaard met goed nieuws voor Xbox Game Pass-leden.

De eerstvolgende grote game die Ubisoft gaat uitgeven, Rainbow Six Extraction, komt vanaf 20 januari, direct bij release dus, in Xbox Game Pass terecht. Zowel Xbox als PC-spelers krijgen direct toegang tot de nieuwe game. 

Ubisoft+ is een service vergelijkbaar met EA Play, het grootste verschil is dat bij Ubisoft+ nieuwe games day one in de service terechtkomen, vergelijkbaar met hoe dat gaat bij first party games van Microsoft en Xbox Game Pass. Het bruggetje tussen de twee services lijkt dus snel gemaakt, maar hoe de samenwerking precies gaat verlopen zien we ongetwijfeld in de komende weken.

COVID-19: dagrecord van 24.590 besmettingen

Er zijn tussen dinsdagochtend en woensdagochtend 24.590 nieuwe besmettingen vastgesteld, nog niet eerder was dit aantal zo hoog. De omikron-variant laat zich vooralsnog niet zien in het ziekenhuis. In totaal liggen er nu 1634 coronapatiënten in de ziekenhuizen met Covid-19. Het gaat om het laagste aantal in bijna twee maanden.

OM vervolgt demonstrant die met startkabel zwaaide

Een 37-jarige man uit Alphen aan den Rijn die volgens het OM op 14 maart vorig jaar tijdens een demonstratie op het Malieveld dreigend met een startkabel zwaaide in de richting van de politie, wordt vervolgd. Dat heeft het OM de verdachte en zijn advocaat laten weten. De verdenking luidt poging zware mishandeling, bedreiging, belediging en verboden wapenbezit.

Op 14 maart jongstleden werd er op het Malieveld gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. Op bevel van de burgemeester werd de demonstratie ontbonden. De politie riep bij herhaling om dat de demonstranten zich van het Malieveld moesten verwijderen. De meeste demonstranten gaven daaraan geen gehoor. Daarop ging de politie over tot de gedwongen ontruiming van het Malieveld.

Tijdens de ontruiming liep de 37-jarige Alphenaar volgens het OM met een startkabel te zwaaien. Hij weigerde die te laten vallen, rende achter politiepaarden aan en gooide de kabel uiteindelijk in de richting van een ME’er. Ook zou hij hebben geroepen: “Kom dan, kankerflikkers! Jullie gaan allemaal dood! Dat weet je, hè!”

Tenlastelegging
Dit wordt hem tenlastegelegd als poging zware mishandeling, bedreiging en belediging. Het meebrengen van een startkabel naar een demonstratie en die vervolgens als wapen gebruiken, wordt tenlastegelegd als verboden wapenbezit.

Na het plegen van de feiten is de Alphenaar ter plekke aangehouden. Daarbij is door een hondengeleider en een ME’er geweld toegepast dat in de ogen van het OM niet proportioneel was. Ook deze twee politiemensen worden vervolgd, zoals het OM al in december bekend maakte.

Er zijn nog geen zittingsdata bekend, niet voor de Alphenaar en niet voor de twee politiemensen.

Horizon Call of the Mountain aangekondigd voor PlayStation VR2

Guerilla, Firesprite en Sony kondigen Horizon Call of the Mountain aan. De game is een nieuw avontuur binnen het Horizon-universum en is exclusief in ontwikkeling voor PlayStation VR2.

Details over de game zijn nog niet bekend, een release date ook nog niet. In de teaser trailer zijn korte beelden te zien van de game, die je uiteraard hieronder kunt bekijken. Horizon Call of the Mountain is de eerste exclusive die is aangekondigd voor de nieuwe VR-set van PlayStation.

Tsjakka! Nummer 9 is in aantocht

Emile Ratelband wordt voor een negende keer vader. De 52 72-jarige posiviteitsgoeroe laat dit weten vanuit Thailand, waar hij een draagmoeder heeft geregeld. 

Ook weet hij al dat het een zoon wordt en hij het kind alleen op gaat voeden. Dat hij weet dat het een zoon wordt, komt omdat hij informatie heeft opgedaan bij de Masai, een stam in Kenia. Zij hebben hem verteld hoe een jongetje te kunnen krijgen. Een kippenfokker beaamde hetzelfde, dat er technieken zijn om een mannelijk of vrouwelijk geslacht op de wereld te brengen.

Hij wil hem, in tegenstelling tot zijn andere kinderen, alleen opvoeden. Eerder lukte dat niet omdat andere vrouwen een kinderwens hadden en iemand nodig hadden om de rekeningen voor later te betalen. Naast het feit dat hij 8 kinderen heeft, is Ratelband ook al opa.

Ook weet hij al welke naam hij het kind wil geven: Willibrord. Als eerbetoon aan Willibrord Frequin. Volgens Ratelband was Willibrord 'ontzettend geraakt', toen hij hem dit vertelde op diens 80e verjaardag. In mei of juni wordt het zoontje verwacht. 


Het nutteloze feitje van de dag: Op vrijdag in de file

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

'Het zijn gekke tijden', we horen het vaker, maar 2021 bleek een bijzonder jaar. Want wist je dat niet langer de dinsdag- en donderdagavondspitsen de drukste spitsen van de week waren, maar dat de vrijdagavondspits gemiddeld gezien het drukste moment van de week was? "De vrijdagavondspits was de enige spits van het afgelopen jaar die qua drukte lijkt op de spitsen die we kennen van voor de coronapandemie. Dat blijkt uit een overzicht van de spitspieken (het drukste moment van de spits) van het afgelopen jaar, dat we hebben vergelijken met 2019", zo laat Rijswaterstaat weten.

"De ochtend- en avondspitspieken van 2021 verliepen dus – net zoals overigens in 2020 – veel rustiger ten opzichte van 2019. Sterker nog, de gemiddelde spitspiek in de avond was ongeveer de helft minder hoog ten opzichte van 2019, met uitzondering van de vrijdagavondspits. De vrijdagochtendspitsen waren daarentegen ook dit jaar traditioneel rustig", zo vult RWS aan.

Sony kondigt nieuwe PlayStation VR bril aan

De geruchten zijn eindelijk uitgekomen: Sony heeft zijn nieuwe PlayStation VR bril dan eindelijk aangekondigd. De nieuwe bril gaat PlayStation VR2 heten en krijgt de benodigde upgrades.

Zo gaat de resolutie van de bril omhoog naar 4000x2000 pixels waardoor de beeldkwaliteit omhoog gaat. De andere grote verandering is inside-out tracking. Hierdoor is een losse camera niet meer nodig. Het blikveld wordt vergroot met 10 graden zodat je net wat meer ziet en krijgt hij trilmotoren ingebouwd. Hierdoor trilt dus de headset waardoor je bijvoorbeeld een hartslag van iemand kan simuleren. Ook komen er twee nieuwe controllers. Helaas heeft Sony hier nog niets over verklapt. 

2021: verkoop occasions blijft op peil maar minder nieuwe auto's verkocht

De verkoop van tweedehands auto's is vorig jaar tamelijk stabiel gebleven, terwijl de markt voor nieuwe auto's flink inzakte als gevolg van de chiptekorten bij autofabrikanten.

Volgens autobrancheorganisatie BOVAG verwisselden er in totaal ruim 2 miljoen occasions van eigenaar. Dat waren er 0,9 procent minder dan in 2020, maar wel meer dan in 2019. De Volkswagen Golf en Polo en de Opel Astra gelden als de top 3 meest verkochte tweedehands auto's. Lees meer bij DvhN.

Rechtbank: Lockdown-maatregelen kunnen in stand blijven

De voorzieningenrechter heeft vandaag in een kort geding beslist dat de lockdown-maatregelen die sinds 19 december 2021 gelden in stand kunnen blijven.

De eisers in dit kort geding hadden gevraagd deze maatregelen te schorsen of buiten werking te stellen, zodat alleen de maatregelen weer gelden zoals die vóór 19 december 2021 golden. De voorzieningenrechter heeft deze vordering afgewezen.

Ruime beoordelingsvrijheid voor de Staat
De Staat heeft een ruime beoordelingsvrijheid bij de keuzen die hij noodzakelijk vindt in het algemeen belang, in het bijzonder als het gaat om preventieve maatregelen op het gebied van gezondheid. De voorzieningenrechter moet dus terughoudend toetsen. Alleen als evident is dat de Staat onjuiste keuzes maakt, is plaats voor ingrijpen. De Staat laat zich steeds voorzien van deskundig advies van het OMT. Het OMT heeft de lockdown geadviseerd en de Staat mag zijn beleid op dat advies afstemmen.

Omikronvariant
Volgens eisers is de omikronvariant minder ziekmakend dan de deltavariant van het coronavirus. Zij trekken andere conclusies uit wetenschappelijke onderzoeken dan het OMT doet. De visie van het OMT dat er nog te weinig zekerheid is over de kenmerken van de omikronvariant om de maatregelen te versoepelen, is niet evident onjuist.

In slaap gevallen automobiliste ramt automobilist op A10 West en rijdt weg

De politie heeft zaterdagavond een automobiliste achtervolgd die op de A10 West bij Amsterdam een aanrijding had veroorzaakt. Ze kon pas in Almere worden klemgereden, zo meldt AT5. 

Volgens de politie leek het erop dat de vrouw vlak voor de aanrijding in slaap was gevallen. Daarna reed ze slingerend weg. De aangereden automobilist belde 112 en volgde haar, waarna de politie de vrouw op de A1 een volgteken gaf.

Spinnende banden
"In plaats van te volgen stopte zij midden op de A1", schrijft de politie op Facebook. "Op het moment dat we het stilstaande voertuig wilde beveiligen tegen achteropkomend verkeer ging de verdachte er met spinnende banden vandoor in de richting van Gemeente Almere."

Toen de agenten haar op de Hogering in Almere klem probeerden te rijden, sneed ze hen twee keer af. Een derde poging was wel succesvol, maar de automobilist ramde wel achterop een van de politiewagens. Ze bleek onder het braaksel te zitten en verzette zich tegen de aanhouding.

Afgepakt
Op het politiebureau wilde ze niet meewerken met bloedafname. De volgende ochtend weigerde ze ook mee te werken. De vrouw is overgebracht naar een Spoedeisende Psychiatrische Afdeling. Ook is haar rijbewijs afgepakt en gaat het CBR waarschijnlijk onderzoek doen naar haar rijgeschiktheid.

Ze wordt verdacht van het verlaten plaats ongeval, het veroorzaken van gevaar op de weg en het rijden onder invloed. Hiervoor zal ze meerdere boetes moeten betalen of voor de rechter moeten komen. 

Aanhoudingen na steekincident Schagen

In het onderzoek naar het steekincident dat vrijdagavond 12 november 2021 plaatsvond in het Piet Mondriaanpark in Schagen en de openlijke geweldpleging op de Rembrandtlaan zijn onlangs nieuwe aanhoudingen verricht.

Het gaat om drie 18-jarige mannen en een 19-jarige man uit de gemeente Hollands Kroon. Eerder, op 14 november 2021, werd al een 25 jarige man uit Schagen aangehouden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. 

Dochters kunstenaar Fabrice HŘnd (60): 'Hij had nog zoveel meer kunnen doen'

Het overlijden van kunstenaar Fabrice Hünd (60) op oudjaarsdag schokte veel Amsterdammers. Samen met zijn familieleden, die zich voorbereiden op de uitvaart, wordt er teruggekeken op zijn rijke bestaan als kunstenaar. AT5 sprak met zijn vrouw, dochters en zus.

Het zal aanstaande zaterdag een ingetogen dienst worden, met de toegestane vijftig genodigden. Iets dat ze niet vinden passen bij zijn sociale karakter en bekendheid. "We hebben nu al gehoord dat er her en der wat bloemen neergelegd zijn", vertelt zus Jessica Hünd. "Er zijn heel veel mensen echt kapot van. Het was een hele aimabele man. Hij kon ook wel lastig zijn, maar we hebben het er moeilijk mee. Het is een gemis voor de stad."

Werken door de hele stad
Onder andere op het Marie Heinekenplein is 'Het Kompas' van hem te zien. Een kleurrijke mozaïekpilaar die verschillende werelddelen en windstreken verbeeldt. Ook is er op de hoek van de Willemsparkweg en de Cornelis Schuytstraat een transformatorhuisje omgetoverd tot een kleurig kunstwerk. De levensgrote mozaïeken Nijntje, die sinds 2017 bij het Museumplein staat, kwam ook van zijn hand. Voor hij zich stortte op de mozaïeken maakte de kunstenaar onder andere wandschilderingen door de hele stad.

Meer leven
De familie blikt enkele dagen na zijn overlijden terug op het leven van Fabrice en op de impact die hij had in de stad als kunstenaar. "Hij heeft bepaalde plekken echt meer leven gegeven", aldus dochter Isabel. "Je hoort veel mensen nu zeggen dat hij de stad vrolijker en kleurrijker gemaakt heeft."

Daar sluit Lise, de andere dochter van Fabrice, zich bij aan. "Hij had nog zoveel meer kunnen doen en het raakt me heel erg dat het hier stopt", vertelt zij. "Ik hoop dat het voor altijd wordt geëerd en als iets moois, vrolijks en positiefs wordt gezien."

Advocaat en neef Ridouan Taghi voor de rechter

Advocaat Youssef T. zal op 20 januari voor het eerst voor de rechter staan. Hij wordt onder meer verdacht van de voorbereiding van een ontsnapping van zijn neef Ridouan Taghi. Dat meldt AT5.

Het gaat om een pro- formazitting in de rechtbank aan de Parnassusweg in Amsterdam Zuid.Volgens het OM heeft hij 'ernstige strafbare feiten' gepleegd. T. zou ook als boodschapper hebben gefungeerd tussen zijn neef, die vastzit in de EBI in Vught, en zijn criminele organisatie. 

Tijdens de zitting zal gesproken worden over de stand van het onderzoek en over eventuele onderzoekswensen van de advocaten van T. De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld. 

Vogelgriep bij pluimveebedrijf in Bentelo

Uit onderzoek is gebleken dat de legkippen op het pluimveebedrijf in Bentelo (gemeente Hof van Twente, provincie Overijssel) waar eerder vogelgriep werd vastgesteld, een hoog pathogene vorm van vogelgriep hebben.

Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de circa 120.000 legkippen op dit bedrijf geruimd. Naast het besmette bedrijf ligt een pluimveebedrijf van dezelfde eigenaar, waar dezelfde verzorgers werken. Dit bedrijf met circa 69.000 kippen wordt preventief geruimd. De ruimingen worden uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De eerder genomen maatregelen blijven van kracht. Lees het hele bericht op de website van Rijksoverheid.

Man kiest A10 uit voor eerste rit op nieuwe scooter

Een man die voor het eerst op een scooter zat heeft vanmorgen een ongebruikelijke route naar zijn werk genomen. Dat meldt AT5.

Agenten zagen hem op de A10 Zuid bij Amsterdam, waar een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur geldt, rijden. Ze hebben hem begeleid, zodat hij bij de Amstelveenseweg de afrit kon nemen. Volgens de agenten zei hij: "Dit is de eerste keer dat ik op de scooter rij. Ik moet naar mijn werk."

FOK! Wat een weer: Buien en veel wind

winterbanner

Vandaag is er tamelijk veel bewolking en trekt een gebied met buien van noord naar zuid over het land. Lokaal is hagel mogelijk, evenals onweer. In het oosten kan er in de ochtend ook natte sneeuw vallen. De middagtemperatuur ligt rond 7°C. De west- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard. In het noordwestelijk kustgebied kan de wind in de ochtend stormachtig zijn met (zware) windstoten van ca. 75 km/u, aan zee 80-90 km/u. De wind draait geleidelijk naar west tot noordwest en neemt vanaf de middag wat in kracht af.

In de nacht naar donderdag zijn er wolkenvelden, vooral landinwaarts afgewisseld door enkele opklaringen. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De minima liggen landinwaarts in opklaringsgebieden rond het vriespunt met kans op lokale gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. Elders liggen de minima enkele graden boven nul. De noordwestelijke wind is boven land zwak tot matig, aan zee eerst nog (vrij) krachtig.

Donderdag overdag schijnt de zon af en toe en blijft het op de meeste plaatsen droog. In de avond neemt de bewolking verder toe en later volgt er in het westen regen. De middagtemperatuur ligt rond 6°C. Er staat een zwakke tot matige wind die in de loop van de dag van west naar zuid tot zuidwest draait. In de avond neemt de wind toe, aan zee en op het IJsselmeer tot krachtig of hard. (Bron: KNMI)

Mooi weer in de zon (Foto: Storm666)
Een fraaie foto van een mooi Hollands landschap. (Foto:Storm666)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #949
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
©FOK.nl e.a.