FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 16 augustus 2009

Relatie van actrice Carice van Houten voorbij

Carice van Houten en Sebastian Koch zijn uit elkaar. Dat vertelde de Nederlandse actrice vanavond in het tv-programma Zomergasten. Van Houten en haar Duitse collega vormden een stel sinds ze samen in de film Zwartboek (2006) speelden.

De filmster, die momenteel aan de film Komt een vrouw bij de dokter werkt, zei op televisie dat zij en Koch nog steeds vrienden zijn. De exacte reden van de breuk onthulde ze niet, al gaf Van Houten wel aan dat een relatie op afstand moeilijk is. Haar ex-vriend woont in Berlijn, terwijl de actrice in Amsterdam zit.

Koch speelde na Zwartboek onder meer in de Oscarwinnaar Das Leben der Anderen. Van Houten begint na Komt een vrouw bij de dokter (naar het boek van Kluun) aan de opnames van een andere boekverfilming, De gelukkige huisvrouw (naar het boek van Heleen van Royen).

Uitslag Athletic Club - Barcelona

FC Barcelona heeft het eerste duel om de Spaanse Supercopa gewonnen. Verliezend bekerfinalist Athletic Club de Bilbao werd in San Mamés met 1-2 aan de kant gezet.

Ondanks het ontbreken van sterspelers Lionel Messi, Andrés Iniesta en de nieuwe aanwinst Zlatan Ibrahimovic was Barcelona de betere van de twee in het begin van de eerste helft. Bojan zag een vroege poging echter terugkomen van de lat, terwijl ook Dani Alves en Xavi scherpte misten. Tegengas kwam er een kwartier voor rust toen Athletic uitbrak en via Aitor Ocio rakelings over schoot. De Basken groeiden in het duel en werden alsmaar beter. Vlak voor de thee moest Barçagoalie Víctor Valdés nog handelend optreden op een afstandsschot van jeugdspeler Óscar De Marcos. Diezelfde De Marcos, die zijn debuut maakte in de voorronde van de Europa League, schoot Athletic op slag van rust naar 1-0 nadat hij profiteerde van slordig balverlies van Bojan.

In het tweede bedrijf probeerde de regerend Spaans kampioen en bekerhouder orde op zaken te stellen. Via vooral Thierry Henry en Xavi werden de Catalanen gevaarlijk, en dat leidde na een uur spelen tot de gelijkmaker. Dani Alves vond Xavi, waarop de middenvelder de bal langs de Baskische doelman Gorka Iraizoz krulde. Athletic wist het overwicht uit het eind van de eerste helft niet terug te vinden en kwam zelfs op achterstand toen Xavi jeugdspeler Pedro bereikte en de jonge aanvaller hard de 1-2 binnen knalde. De Catalanen bleven de betere, maar wisten de voorsprong niet verder uit te breiden. De winst is desalniettemin een uitstekende uitgangspositie voor de return in Camp Nou volgende week.

Athletic Club de Bilbao - FC Barcelona 1-2
45' Óscar De Marcos 1-0
60' Xavi Hernández 1-1
69' Pedro 1-2

Stadion: San Mamés, Bilbao
Arbiter: Carlos Velasco Carballo
Gele kaart: Carlos Gurpegi, Koikili (Athletic), Gerard Piqué, Dani Alves (Barcelona)

Opstellingen:

Athletic Club: Iraizoz; Iraola, Ustaritz, Ocio, Koikili; Orbaiz, Gurpegi; Susaeta, Gabilondo (Castillo/68), De Marcos (Toquero/61); Llorente (Etxeberria/74).

FC Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Piqué, Puyol, Abidal; Touré Yaya, Keita, Xavi (Busquets/82); Pedro, Bojan, Henry (Jeffrén/73).

Omstreden affiches met Angela Merkel weg

De omstreden verkiezingsaffiches waarop de Duitse bondskanselier Angela Merkel met een diep decolleté was afgebeeld, zijn verwijderd. Dat maakte een hooggeplaatste partijgenoot van de christendemocratische regeringsleidster, CDU-vicevoorzitter Christian Wulff, vanavond bekend.

De affiches waren opgehangen in Berlijn door de christendemocratische politica Vera Lengsfeld (57). Ook zij was met een diep decolleté op de plakkaten afgebeeld onder het motto: Wij hebben meer te bieden. Lengsfeld, die in het parlement wil komen, had echter geen toestemming aan Merkel gevraagd.

De twee vrouwen hadden onlangs een onderhoud. Het feit dat geen van de posters meer hangt, maakt wellicht duidelijk hoe dat gesprek is verlopen, aldus Wulff in een televisieprogramma.

Steekpartij bij station Naarden-Bussum

Bij de hoofdingang van het station Naarden-Bussum heeft vanmiddag een steekpartij plaatsgevonden. Bij het incident is een man om het leven gekomen. Een zwangere vrouw raakte ernstig gewond.

De politie heeft een verdachte aangehouden. Over de identiteit van deze verdachte en van de slachtoffers kan de politie nog geen mededelingen doen. Getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie, die de toedracht van het incident onderzoekt.

De steekpartij vond even na vijf uur plaats. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. De man bezweek daar aan zijn verwondingen. De toestand van de vrouw en haar ongeboren kind is niet bekend. 

Met dank aan Scooter1 voor de submit.

Slaapkamer in brand door barbecue

Een woningbrand in Arnhem is vermoedelijk ontstaan door een smeulende barbecue. De brand ontstond gisteravond op het balkon van de woning aan de Thorbeckestraat en sloeg over naar een slaapkamer.

De brand zorgde ervoor dat het trappenhuis van de flat vol rook kwam te staan. Eén bewoonster moest voor controle naar het ziekenhuis, nadat zij veel rook binnen had gekregen. Volgens de brandweer heeft de brand voor veertigduizend euro schade aangericht.

Marosi wint op moderne vijfkamp

Adam Marosi heeft in Londen het wereldkampioenschap moderne vijfkamp gewonnen. De 25-jarige Hongaar bleef met 6.136 punten David Svoboda uit Tsjechië (6.116) en Oekraïner Dmitro Kirpoeljanski (6.100) voor.

Nederlander Kevin Hilgeholt behaalde een 25e plaats met 5.732 punten. Hilgeholt werd bij het EK nog achttiende en twee jaar geleden was hij de eerste Nederlander die de finale van een wereldbekerwedstrijd haalde. Maar afgelopen jaar speelde een knieblessure hem parten, en nu hij weer beter is, gaat Hilgeholt voor een ticket naar de Olympische Spelen van Londen in 2012.

Bij de dames was het de Chinese Chen Qian die de wereldtitel pakte met 5.840 punten. Laura Asadauskaite uit Litouwen werd tweede (5.736) en de Duitse Lena Schöneborn (5.664) behaalde het brons.

De moderne vijfkamp bestaat uit de onderdelen paardrijden, zwemmen, schermen en een combinatie van pistoolschieten en hardlopen en is een tegenhanger van de traditionele vijfkamp die bestaat uit hardlopen, worstelen, verspringen, speerwerpen en discuswerpen. De oorspronkelijke vijfkamp was een onderdeel van de Olympische Spelen in de oudheid en bevatte alle onderdelen die een goed soldaat in die tijd moest kunnen. De moderne vijfkamp werd voor het eerst officieel beoefend op de Spelen van 1912 in Stockholm. Pierre de Coubertin stelde het in om de vaardigheden te symboliseren die de cavaleriesoldaten in de negentiende eeuw moesten beheersen.

Uitslagen Frankrijk speelronde 2

De tweede speelronde van de Ligue 1 is gespeeld. FOK!sport brengt je de uitslagen!

Lyon pakt nipte zege op Valenciennes
Een oppermachtig Olympique Lyon slaagde er niet in het grote klasseverschil in een ruime zege om te zetten. De ploeg had in de slotfase zelfs geluk nodig om geen punten te verliezen. Lyon mocht doelpuntenmaker Batefimbi Gomis uiteindelijk dankbaar zijn. De aanvaller had kort voor rust de beslissende goal binnen gekopt.

AS Monaco blundert in Nancy
AS Nancy boekte een onverwacht grote zege op AS Monaco. Issiar Dia, André Luiz (strafschop) en Paul Alo'o Efoulou (twee treffers) bezorgden de bezoekers een forse kater.


Uitslagen speelronde 2:

ThuisUitUitslag
FC SochauxGirondins Bordeaux2-3
Paris SGLe Mans3-1
AS NancyAS Monaco4-0
Olympique LyonValenciennes1-0
FC LorientMontpellier2-2
RC LensAJ Auxerre2-0
Toulouse FCSaint-Etienne3-1
Olympique NiceStade Rennes1-1
Boulogne-sur-MerGrenoble2-1
Olympique MarseilleLille OSC1-0

Stand na speelronde 2

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1 AS Nancy 2 2 0 0 6 +6
2 Girondins Bordeaux 2 2 0 0 6 +4
8 Olympique Marseille 21 0 0 6+3
3 Stade Rennes 2 1 1 0 4 +3
4 Paris Saint-Germain 2 1 1 0 4 +2
5 Olympique Nice 2 1 1 0 4 +2
6 Lorient 2 1 1 0 4 +1
7 Olympique Lyon 2 1 1 0 4 +1
9 Toulouse 2 1 0 1 3 +1
10 FC Sochaux 2 1 0 1 3 0
11 RC Lens 2 1 0 1 3 -1
12 Boulogne-sur-Mer 2 1 0 1 3 -2
13 AS Monaco 2 1 0 1 3 -3
14 Montpellier 2 0 2 0 2 0
15 Le Mans 2 0 1 1 1 -2
16 Lille 20 0 20 -2
17 Grenoble 2 0 0 2 0 -3
18 Valenciennes 2 0 0 2 0 -3
19 AJ Auxerre 2 0 0 2 0 -3
20 Saint-Etienne 2 0 0 2 0 -4


Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Marouane ChamakhGirondins de Bordeaux3
2Ludovic GiulyParis Saint-Germain2
3Kévin GameiroFC Lorient2

Schema speelronde 3:

DatumThuisUit
22-8Montpellier HSCFC Sochaux
22-8AS Saint-EtienneUS Boulogne
22-8Valenciennes FCParis Saint-Germain
22-8AS MonacoFC Lorient
22-8Le MansAS Nancy
22-8AJ AuxerreOlympique Lyon
22-8Stade Rennes FCOlympique Marseille
23-8GrenobleRC Lens
23-8Girondins de BordeauxOlympique Nice
23-8OSC LilleToulouse FC

Volleyballers uitgeschakeld voor WK

Alle hoop is vervlogen. De mannen van Oranje ontbreken volgend jaar in Italië op het WK omdat ze niet bij de eerste twee zijn geëindigd op het kwalificatietoernooi in Varna. De laatste wedstrijd tegen gastland Bulgarije werd met 3-1 verloren: (23-25, 25-16, 25-18 en 25-23).

Omdat Tsjechië met 3-2 van Portugal had gewonnen, moest Nederland met klinkende cijfers van het gastland winnen om het WK nog te halen. Dat lukte dus niet. In een zaal vol fanatieke Bulgaarse fans won Oranje nog wel de eerste set, mede dankzij een sterke serviceserie van Kay van Dijk.
Maar daarna was de koek op en sloeg grootmacht Bulgarije er genadeloos op los, vooral met een vernietigende sprongservice. Bondscoach Peter Blangé probeerde nog wel met wissels het tij te keren, maar er was geen houden meer aan.

"Natuurlijk is dit een enorme tegenvaller", reageerde Blangé na afloop. "Maar het is ook weer niet het einde van de wereld. Binnenkort op het EK gaan we gewoon door met de strijd. Wie de top wil bereiken, moet zich niet door tegenslagen laten ontmoedigen. Maar op dit moment zijn we gewoon niet goed genoeg."
Aanvoerder Jeroen Trommel baalde: "Het WK halen was het belangrijkste doel deze zomer. En het is heel hard dat dit niet is gelukt."

Automobiliste rijdt huis binnen

Een automobiliste is vanmiddag in Den Bosch met haar auto een woning in de Van Leeuwenhoekstraat binnengereden. Zowel het huis als de auto raakten hierbij zwaar beschadigd.

De bestuurster had de auto pas drie dagen. De vrouw, die vlakbij de plaats van het incident woont, verloor de macht over het stuur.

De bewoonster van de getroffen woning was niet thuis toen het ongeluk gebeurde. De automobiliste en haar drie passagiers konden na controle door ambulancepersoneel naar huis.

[F2] Uitslag Race 2 Groot-Brittannië

Race 2 in de Formule 2 op Donington Park is gewonnen door Julien Jousse, zijn eerste overwinning. Hij kwam voor Kazim Vasiliauskas en Mirko Bortolotti over de streep met ruim vijftien seconden voorsprong.

Vrijwel geen tegenstand voor de Franse polesitter in de race en na een perfecte start wist Jousse meteen uit te lopen. Na vier ronden moestde safety car op de baan komen vanwege vijf coureurs die of naast de baan of op elkaar waren geraakt: Jason Moore, Armaan Ebrahim, Jens Höing, Nicola De Marco en Tom Gladdis konden hun weg niet vervolgen.

Nadat de safety car weer naar binnen was gegaan, bouwde Jousse opnieuw een voorsprong op. De winnaar van de eerste race, Andy Soucek, haalde net het podium niet. De leider in het kampioenschap zag wel zijn rivaal Robert Wickens na een aanvaring met Alex Brundle.

Van 4 tot en met 6 september is het Formule 2-circus voor de zesde ronde op de Motorsport Arena Oschersleben in Duitsland.


Uitslag Race 2 Groot-Brittannië

Pos. Rijder Tijd
1 J. Jousse 38:28.770
2 K. Vasiliauskas + 15.116
3 M. Bortolotti + 17.858
4 A. Soucek + 18.318
5 S. Hohenthal + 19.315
6 T. Hegewald + 19.948
7 M. Aleshin + 20.383
8 M. Pavlovic + 21.440
9 C. Iaconelli + 23.886
10 P. Eng + 24.301
11 G. Sanchez + 32.270
12 J. Palmer + 33.001
13 H. Karjalainen + 33.729
14 J. Clarke + 37.285
15 P. Gandolfi + 1:04.475
DNFN. Gachnang + 19 ronde(n)
DNFE. Piscopo + 12 ronde(n)
DNFA. Brundle + 5 ronde(n)
DNFR. Wickens + 5 ronde(n)
DNFJ. Moore + 1 ronde(n)
DNFT. Gladdis + 1 ronde(n)
DNFA. Ebrahim + 0 ronde(n)
DNFN. de Marco + 0 ronde(n)
DNFJ. Höing + 0 ronde(n)


Stand na tien van zestien races

Pos CoureurPunten
1A. Soucek 61
2R. Wickens 39
3J. Jousse 37
4T. Hegewald 34
5M. Aleshin 33
6P. Eng 31
7M. Bortolotti 31
8K. Vasiliauskas 21
9M. Pavlovic 20
10E. Piscopo 18
11N. Gachnang 16
12C. Iaconelli 12
13N. de Marco 10
14H. Surtees 8
15S. Hohenthal 7
16H. Karjalainen 7
17A. Ebrahim 7
18A. Brundle 5
19J. Clarke 4
20T. Gladdis 4
21J. Moore 1
22J. Palmer 0
23G. Sanchez 0
24J. Höing 0
25P. Gandolfi 0
27P. Enrique 0
28J. Jokinen 0
29J. Cecotto Jr. 0
30T. Dillmann 0
31C. van Dam 0
32A. Marsoin 0

Nieuw WR voor Bolt op 100 meter

Usain Bolt is wereldkampioen geworden op de 100 meter. De sprinter uit Jamaica deed dat in een fabelachtig wereldrecord van 9,58.

De tijd betekende een verbetering maar liefst 0,11 seconde van zijn eigen record, wat sinds de Olympische Spelen op 9,69 stond. Achter Bolt eindigde Tyson Gay in 9,71 als tweede, een tijd die goed is voor een nieuw Amerikaans record. Asafa Powell eindigde als derde.

[WK] Bolt fenomenaal op 100 meter

Usain Bolt is wereldkampioen geworden op de 100 meter. De sprinter uit Jamaica deed dat in een fabelachtig wereldrecord van 9,58.

De tijd betekende een verbetering maar liefst 0,11 seconden van zijn eigen record, wat sinds de Olympische Spelen op 9,69 stond. Achter Bolt eindigde Tyson Gay in 9,71 als tweede, een tijd die goed is voor een nieuw Amerikaans record. Asafa Powell eindigde als derde in 9,84.

Suárez vestigt record in kraker tegen PSV

Hoewel Ajax vandaag met 4-3 verloor van PSV, was er voor Luis Suárez nog wel wat te vieren. De spits maakte de snelste goal ooit in een wedstrijd tussen de traditionele topclubs.

Suárez had slechts 83 seconden nodig om het net te vinden. Nooit eerder wist een speler sneller in een wedstrijd tussen twee teams uit de traditionele top drie te scoren.

Het record stond voorheen op naam van Henrik Larsson. De Zweed was in 1996 al na twee minuten trefzeker voor Feyenoord in het treffen met PSV.

Overigens waren beide snelle doelpunten uiteindelijk niet genoeg voor een overwinning. Feyenoord verloor in oktober 1996 met 7-2 van PSV. Ajax ging vandaag met 4-3 onderuit in Eindhoven.

Maaskant niet naar Eneco Tour

Martijn Maaskant zal dinsdag niet meedoen aan de Eneco Tour. De renner uit de Garmin-Slipstream-ploeg kwam in de slotfase van de Vattenfall Cyclassics ten val en blesseerde hierbij zijn knie.

Maaskant was in de Clasicá San Sebastian ook al op zijn knie gevallen. De val van vandaag zorgt er voor dat de Nederlander anderhalve week niet kan fietsen. "Die wond was niet helemaal geheeld en sprong opnieuw open. Nu heb ik er hechtingen in gekregen. Ik mag dus niet fietsen totdat die er uit zijn," zei de 26-jarige Zuid-Hollander

[WK] Favorieten naar finale 100 meter

De topfavorieten op de 100 meter bij de mannen bij het wereldkampioenschap atletiek in Berlijn hebben zich eenvoudig voor de finale weten te plaatsen. Olympisch kampioen Usain Bolt kwam ondanks twee valse starts die in zijn halve finale waren tot een tijd van 9,89 seconden.

Zijn grote rivaal Tyson Gay kende in zijn halve finale een moeizame start, maar de Amerikaan snelde toch naar een tijd van 9,93 seconden. Tweede achter Gay werd Asafa Powell, terwijl de omstreden Brit Dwain Chambers met een vierde plaats ook de finale haalde.

'Shevchenko in beeld bij Fenerbahçe'

Andriy Shevchenko zou zeer binnenkort wel eens de overstap naar Turkije kunnen maken. De speler van Chelsea kan in Londen niet op speeltijd rekenen.

Fenerbahçe wil de Oekraïner dit seizoen huren. Toch lijkt een transfer van Shevchenko niet erg waarschijnlijk, daar de aanvaller reeds verklaarde dat hij zijn contract bij Chelsea wil uitdienen. Christoph Daum, trainer van de Turkse ploeg, probeert Shevchenko alsnog met een bod te verleiden tot een overstap.

Naast de Turken toonde zijn oude club Dinamo Kiev recentelijk ook interesse, maar echt open voor de avances van de club lijkt Sheva niet te staan.

"Ik ben van plan in Londen te blijven tot het verstrijken van mijn verbintenis over een jaar," aldus Shevchenko tegenover The Daily Star. "Wat er daarna gebeurt, weet alleen God."

Rutten: "Zeer goede teamprestatie"

Fred Rutten zag zijn ploeg PSV zondagmiddag in een vermakelijke pot voetbal met 4-3 winnen van Ajax. De oefenmeester was dan ook zeer te spreken over de prestatie van zijn team.

"Dit zijn wedstrijden die volledig op zichzelf staan", opende Rutten tegenover de camera van NOS. "We zijn beloond met een overwinning tegen een kwalitatief aan ons gewaagd team." PSV maakte in de competitie tot dusver een matige indruk, maar heeft toch vijf punten uit drie duels weten binnen te slepen.

"Waarschijnlijk zit er een goeie sfeer in de kleedkamer, waardoor de spelers goed reageren vanuit 'teleurstellingsmomenten.'" Over de wedstrijd was de oud-trainer van FC Twente en Schalke 04 dik tevreden. "We hebben geprobeerd te voetballen. Daar zijn we soms wat slordig in en dat kan beter, maar over de hele wedstrijden gezien zijn de doelpunten van Ajax vooral de schuld van ons en onze goals goed uitgespeeld."

Andreas Isaksson maakte in het treffen met de Amsterdammers opnieuw niet een bijster solide indruk. "De eerste goal was natuurlijk een fout. Dat hoort niet op dit niveau." Toch houdt Rutten vertrouwen in de Zweedse sluitpost, al zet de keuzeheer wel de deur op een kier voor reserve-doelman Cassio Ramos.

'Honda naar Ajax of PSV'

Het ziet ernaar uit dat Keisuke Honda naar Ajax of PSV zal verhuizen, zo meldde VVV-Venlo-voorzitter Hai Berden tegenover Eredivisie Live.

Honda trok de afgelopen weken de aandacht met zijn goede spel in dienst van VVV. Verschillende clubs zouden de Japanner inmiddels op de korrel hebben.

"Nog geen enkele club wil voldoen aan onze vraagprijs, maar er is van die twee clubs wel serieuze interesse," zei Berden zondag over Ajax en PSV. "Ik verwacht dat we deze week met een van beide partijen rond de tafel gaan."

Honda, waarvoor VVV tien miljoen euro zou willen hebben, heeft een voorkeur voor een langer verblijf in Nederland, waardoor de positie van Ajax en PSV sterker wordt.

[DTM] Uitslag Nürburgring

Martin Tomczyk heeft op de Nürburgring de DTM-race op zijn naam geschreven. De Audi-coureur bleef zijn merkgenoten Timo Scheider en Mattias Ekström voor. In het klassement gaat Scheider nu aan de leiding voor Ekström en Gary Paffett

Tomczyk begon van poleposition en hij kreeg al snel Scheider en Ekström achter zich aan die in de openingsronde Mercedes-coureur Bruno Spengler voorbij waren gegaan. Door het gevecht kon ook Markus Winkelhock doorschuiven naar plaats vier. Deze wist hij tot aan het einde van de race vol te houden, zodat Jamie Green op plaats vijf de beste Mercedes-rijder was. Spengler was op plaats zes de eerste Mercedes-coureur met een 2009-auto. Hij bleef Ralf Schumacher en Gary Paffett nog voor.

Uitslag race Nürburgring:

Pos. CoureurMerkTijd
1Martin TomczykAudi1:10:19.195
2Timo ScheiderAudi+ 1.205
3Mattias EkströmAudi+ 2.969
4Markus WinkelhockAudi+ 16.029
5Jamie GreenMercedes+ 23.349
6Bruno SpenglerMercedes+ 27.502
7Ralf SchumacherMercedes+ 28.096
8Gary PaffettMercedes+ 35.719
9Mathias LaudaMercedes+ 42.148
10Mike RockenfellerAudi+ 1:06.232
11Susie StoddartMercedes+ 1:09.555
12Maro EngelMercedes+ 1:12.325
13Christian BakkerudAudi+ 1 ronde
14Johannes SeidlitzAudi+ 1 ronde
15Tomas KostkaAudi+ 1 ronde
DNFPaul Di RestaMercedes+ 33 ronden
DNFTom KristensenAudi+ 35 ronden
DNFAlexandre PrématAudi+ 41 ronden
DNFOliver JarvisAudi+ 42 ronden
DNFKatherine LeggeAudi+ 48 ronden

PVV-kandidaten teleurgesteld in partij

De kandidaten die mogelijk voor de PVV verkiesbaar zouden zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen in Venlo zijn teleurgesteld en boos. Ze hebben het nieuws dat de PVV in hun gemeente niet meedoet aan de verkiezingen via de media moeten vernemen.

Wilders stelde dat hij te weinig mensen kon vinden waarvoor hij "zijn hand in het vuur durfde te steken". De partij doet daarom niet mee aan de vervroegde gemeenteraadsverkiezingen in Venlo. Een mogelijke kandidaat uit Belfeld noemt het "schandalig" dat de partij hem niet van tevoren van het voornemen op de hoogte heeft gebracht.

De PVV neemt slechts in twee gemeenten deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dit zijn de gemeenten Den Haag en Almere.

Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 3

Vandaag een iets ander overzicht van de Eredivisie dan gewoonlijk, omdat onze vaste sportmensen verhinderd zijn. Hieronder volgt het verslag van de klassieker PSV-Ajax, gevolgd door alle uitslagen.

 


PSV heeft zijn eerste overwinning van dit seizoen binnen. In Eindhoven wonnen de Brabanders in een spannende wedstrijd met 4-3 van Ajax. Beide teams begonnen zeer agressief aan de wedstrijd. Dit werd vooral duidelijk in het aantal van acht gele kaarten. Al na twee minuten scoorde Suárez de 0-1 na een blunder van Isaksson achterin bij PSV. Daarna golfde het spel op en neer en schoot na ruim 30 minuten Dzsudzsák snoeihard een vrije trap binnen. Net na de aftrap schoot Suárez echter alweer de 1-2 binnen.


Na rust veranderde er weinig; beide ploegen bleven de aanval zoeken en lieten achterin enkele gaten vallen. Doordat het bij Ajax achterin niet allemaal soepel verliep kon Dzsudzsák Bakkal in stelling brengen zodat deze de 2-2 binnen kon schieten. Niet lang daarna schoot Dzsudzsák via een vrije trap de 3-2 binnen. Ajax gaf zich echter nog niet gewonnen; via een afstandsschot van Emanuelson werd het weer 3-3. Alsof dat nog niet genoeg was scoorde Bakkal voor PSV vijftien minuten voor tijd ook nog de 4-3. Na de goal van Bakkal volgde er nog kansen voor beide ploegen, maar een achtste goal bleef uit.

 


Karakteristieken

PSV - Ajax 4-3
2’ Suárez 0-1
37’ Dzsudzsák 1-1
39’ Suárez 1-2
50’ Bakkal 2-2
54’ Dzsudzsák 3-2
58’ Emanuelson 3-3
74’ Bakkal 4-3

Toeschouwers: 33.000
Scheidsrechter: P. Vink
Stadion: Phillips Stadion
Gele kaart: Dzsudzsák, Pieters, Afellay (PSV), De Zeeuw, Wielaert, Suárez, Atouba, Enoh (Ajax)


Opstellingen

PSV: Isaksson, Manolev, Ooijer, Salcido (Rodriguez/46), Pieters, Afellay, Simons, Bakkal, Lazovic (Amrabat/84), Toivonen (Koevermans/68), Dzsudzsák

Ajax: Stekelenburg, v.d. Wiel, Wielaert, Alderweireld, Atouba, Enouh, De Zeeuw, Vertonghen, Rommedahl (Cvitanich/83), Suárez, Emanuelson (Sulejmani/76)


Alle uitslagen van deze speelronde:

Zaterdag 15 augustus
Sparta Rotterdam - Willem II (2-1)
RKC Waalwijk - AZ (0-6)
ADO Den Haag - FC Twente (0-1)
sc Heerenveen - Vitesse (1-0)

Zondag 9 augustus
PSV - Ajax (4-3)
Roda JC - NEC (1-0)
FC Utrecht - VVV (2-2)
Heracles - Feyenoord (0-1)
FC Groningen - NAC (1-2)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!

Agressie buiten het veld

Vrijdagavond zijn twee spelers van voetbalclub Volendam gearresteerd. Niet omdat ze zoals hun collega van ADO Den Haag, de keeper Gino Coutinho, een schuur verhuurden waar een wietplantage in gevestigd was. Ook niet omdat ze, zoals je misschien van een vissersdorp mag verwachten, zich bezig hielden met cocaine. Nee, ze zijn gearresteerd omdat ze na een nederlaag op de vuist zijn gegaan met supporters van de tegenstander.

[MotoGP] Rossi wint na val Lorenzo

Valentino Rossi heeft op eenvoudige wijze de MotoGP-race op het circuit van Brno op zijn naam geschreven. Achter de Italiaan werd Dani Pedrosa tweede voor zijn Spaanse landgenoot Toni Elias.

De beste start van de race was zoals gewoonlijk voor Pedrosa. De Honda-coureur zag al snel zowel Rossi als Jorge Lorenzo voorbij snellen. Beide Yamaha-kemphanen reden de hele race binnen een seconde van elkaar en in ronde zestien haalde Lorenzo Rossi in. Twee ronden later sloeg Rossi terug, waarbij Lorenzo zich forceerde en hij gleed zo onderuit. Hierdoor was het voor Rossi eenvoudig om de winst naar zich toe te trekken.

In het klassement heeft Rossi nu vijftig punten voorsprong op zijn teamgenoot Lorenzo. Met nog zes races te gaan lijkt de Italiaan hard op weg naar zijn negende wereldtitel. Casey Stoner en Dani Pedrosa staan verder weg in het klassement.

Dales slaat terug over Noord-Zuidlijn

Oud-wethouder van Amsterdam Geert Dales wil dat de enquêtecommissie Noord-Zuidlijn onderzoek doet naar de kritiek die enkele gemeenteraadsleden op hem hebben geleverd. Dat verzoekt hij in een brief aan de commissie. De lokale tv-zender AT5 publiceerde die vanavond op de eigen website.

Dales loodste als verantwoordelijk wethouder het besluit om de nieuwe metrolijn aan te leggen door de gemeenteraad. Hij vertelde de raad toen dat de bouw circa 1,4 miljard euro zou kosten. Inmiddels worden de kosten geschat op 3,1 miljard euro.

Enkele (oud-)gemeenteraadsleden hebben Dales aangewezen als een van de hoofdschuldigen die er verantwoordelijk voor zijn dat de kosten zo zijn opgelopen. De oud-wethouder is het daar niet mee eens. De enquêtecommissie onderzoekt momenteel hoe de bouw van de metrolijn zo uit de hand kon lopen.

Dales slaat terug over Noord-Zuidlijn  (foto: ANP)

Uitslagen Duitsland speelronde 2

Dit weekend stond de tweede ronde in de Bundesliga op het programma. FOK!sport brengt je ieder weekend een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Opnieuw puntverlies voor Van Gaal

Schalke 04 is de nieuwe koploper van de Bundesliga. VfL Bochum werd met 3-0 opzij. Oud-PSV'er Jefferson Farfan was verantwoordelijk voor de derde treffer. Door dit resultaat verdrong Schalke 04 de regerend kampioen VfL Wolfsburg van de koppositie. Wolfsburg won met 1-3 van 1. FC Köln. Makkelijk ging het niet, aangezien de winst pas in het laatste kwartier tot stand kwam.

Bayern München heeft opnieuw puntverlies geleden. Thuis werd er gelijkgespeeld tegen Werder Bremen. De ploeg van Louis van Gaal kwam zelfs op achterstand, maar aankoop Mario Gomez wist een verlies te voorkomen.

Hamburger SV nestelde zich in de bovenste regionen van de Bundesliga. Met Eljero Elia en Joris Mathijsen in de basis werd Borussia Dortmund simpel met 4-1 aan de kant gezet. Na een kwartier stond het al 3-1 voor HSV. Elia tekende voor een schitterende assist, door vier spelers te kijk te zetten en vervolgens de bal op het hoofd van Guerrero te leggen die de bal knap binnenkopte. Oud-Groninger Marcus Berg scoorde de 4-1.

Er was nog ander Nederlands succes tijdens de tweede speelronde van de Duitse competitie. Roel Brouwers, verdediger van Borussia Mönchengladbach scoorde weer voor zijn club, ditmaal in de 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Hertha BSC. Brouwers scoorde vorige week ook al een doelpunt. Marcel Meeuwis, overgekomen van Roda JC, stond in de basis bij Mönchengladbach.

Uitslagen van speelronde 2:

ThuisUitUitslag
Bayer Leverkusen 1899 Hoffenheim1-0
Bayern München Werder Bremen 1-1
Eintracht Frankfurt 1.FC Nürnberg 1-1
Hamburger SV Borussia Dortmund 4-1
Hannover 96FC Mainz 05 1-1
VfB Stuttgart SC Freiburg 4-2
1. FC Köln VfL Wolfsburg 1-3
Borussia Mönchengladbach Hertha BSC2-1
Schalke 04 VfL Bochum3-0

De stand:

#Club GespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Schalke 04220065-1
2 VfL Wolfsburg220065-1
3 Hamburger SV211045-2
4 Borussia Mönchengladbach211045-4
5 Eintracht Frankfurt211043-3
6 Bayer Leverkusen211043-2
7 VfB Stuttgart210134-4
8 Hertha BSC210132-2
9 Borussia Dortmund210132-4
10 FSV Mainz 05202023-3
11 Bayern München202022-2
12 Werder Bremen201113-4
13 1. FC Nürnberg201112-3
14 Hannover 96201111-2
15 1899 Hoffenheim201111-2
16 SC Freiburg201113-5
17 VfL Bochum201113-6
18 1. FC Köln200201-4

Topscorers:

#Naam spelerClubDoelpunten
1Ioannis AmanatidisEintracht Frankfurt2
=Kevin KuranyiSchalke 042
=Mimoun AzaouaghVfL Bochum2

Programma speelronde 3:

DatumThuisUit
21/081899 Hoffenheim Schalke 04
22/081. FC NürnbergHannover 96
22/08FSV Mainz 05Bayern München
22/08SC FreiburgBayer Leverkusen
22/081. FC KölnEintracht Frankfurt
22/08Borussia DortmundVfB Stuttgart
23/08VfL BochumHertha BSC
23/08Werder BremenBorussia Mönchengladbach
23/08VfL WolfsburgHamburger SV

Krakersfeest blijkt toch illegale houseparty

De politie heeft vanmiddag een einde gemaakt aan een groot illegaal feest op een voormalig kazerneterrein in Vught. Ongeveer dertig agenten gingen rond half drie naar binnen en namen de geluidsapparatuur van de feestvierende menigte in beslag.

"We hebben meer dan 5 meter aan enorme boxen in beslag genomen", aldus de politiewoordvoerder. "Een van de discjockey's is aangehouden omdat hij zich verzette tegen de inbeslagname van zijn spullen."

De gasten van het feest zijn inmiddels allemaal vertrokken en het terrein is verlaten. "De organisatie liet ons weten dat zij het terrein hadden gekraakt", vertelt de woordvoerder. "Dat was achteraf een hele goeie zet van ze"', aldus de zegsman. Omdat het volgens de politie om een kraakactie ging, kon ze alleen in actie komen tegen de geluidsoverlast die de groep in de buurt veroorzaakte. Het feest met meer dan vijfhonderd aanwezigen was al sinds gisteravond bezig.

Krakersfeest Vught bleek illegale houseparty  (foto: ANP)

'Nieuwe Kleine IJstijd op komst'

Volgens de Amerikaanse astronomen Dr. William Livingston and Dr. Matthew Penn is er mogelijk een nieuwe Kleine IJstijd op komst. De wetenschappers zeggen dat de magnetische sterkte van zogeheten zonnevlekken zo beduidend afneemt dat de zon een nieuwe Maunderminimum kan ontketenen.

Het Maunderminimum is de naam die aan een periode (1645 tot 1715) wordt gegeven waarin buitengewoon weinig zonnevlekken te zien waren. De periode is vernoemd naar de astronoom Edward W. Maunder die de ontdekking deed toen hij verslagen uit die tijd bestudeerde. In een periode van 30 jaar werden bijvoorbeeld maar 50 zonnevlekken waargenomen, terwijl dat er normaal veel meer zijn.



Het Maunderminimum is waarschijnlijk samen te verklaren met lage temperaturen die toen in Europa werden gemeten, aldus de astronomen. Die tijd is ook wel bekend als de Kleine IJstijd.

Livingston en Penn: "De afgelopen 15 jaar is de magnetische sterkte van zonnevlekken enorm afgenomen. Als deze trend zich doorzet zal de zon over vijf jaar een periode van nauwelijks of geen zonnevlekken ingaan. De verminderde zonne-energie die dan op Aarde neerdaalt zal mogelijk een nieuwe Kleine IJstijd ontluiken."

"Het nieuwe Maunderminimum zal de wereld redden van de uiterst dwaze voorgestelde globale CO2-taks", aldus de wetenschappers.

Temperatuurveranderingen Aarde (verschillende studies)

Uitslag FC Groningen - NAC Breda

Om 16:30 uur begon er nog een wedstrijd in de derde speelronde van de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslag.

FC Groningen - NAC Breda 1-2
38’ de Graaf 0-1
52’ Kwakman 0-2
82’ van der Laak 1-2

Toeschouwers: 21.000
Scheidsrechter: Blom
Stadion: Euroborg-Stadion, Groningen

Opstellingen

FC Groningen: van Loo, de Roover, Sankoh, Granqvist, Stenman, van der Laak, Aljilore, Lovre (Menting/85), Zonneveld (Rijsdijk/83), Koc (Matavz/46), Pedersen

NAC Breda: ten Rouwelaar, Fehér, Loran, Zwaanswijk, Schilder, de Graaf (Hofstede/90), Gilissen, Kwakman, Kolkka, Reuser (Idabdelhay/75), Lurling (Cairo/81)

Inbreker breekt been

Een 23-jarige inbreker uit Roermond heeft gisteren zijn been gebroken. Dit gebeurde toen de man in een flat in Sittard wilde inbreken. Een bewoner betrapte de man, waarna deze van het balkon sprong en zijn been brak.

Enkele straten verderop troffen politieagenten de man strompelend aan. De inbreker werd aangehouden en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Nadat zijn been gezet was, kreeg de man een proces-verbaal.

Uitslagen Eredivisie (16/08/2009)

Om 14.30 uur werden er drie duels gespeeld in de Eredivisie. Hieronder kun je de uitslagen vinden.

Roda JC - NEC 1-0
59' Junker 1-0

Stadion: Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade
Toeschouwers: 12.905
Scheidsrechter: Braamhaar
Gele kaart: Bodor, Sutschuin Djoum (Roda JC) v. Eijden, Zomer, Kivuvu
Rode kaart:90'+1' Wellenberg (2x geel)

Roda JC: Castro, De Fauww, Addo, Kah, De Jong, Sutschuin Djoum, Linssen, Janssen (89/ Vormer), Bodor, Hadouir (90/ v. Tornhout) Junker (82/ Skoubo)

NEC: Babos, Wellenberg, v. Eijden (82/ Pothuizen) Zomer, El-Akchaoui, Radomski, Schöne, Davids (68/ Kivuvu), Fejzullahu, Vleminckx, El Kabir (74/ Worm)


FC Utrecht - VVV Venlo 2-2
3' Calabro 0-1
14' Mertens 1-1
57' Mertens 2-1
78' Honda 2-2

Stadion: Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 19.000
Scheidsrechter: Kuipers
Gele kaart: Cornelisse, Asare, Lensky (FC Utrecht) Viana, Timisela (VVV Venlo)

FC Utrecht: Vorm, Cornelisse, Dickoh, Wuytens, Lensky, Mulenga, Maguire (82/ v. Dijk), Mertens, Silberbauer, Asare, v. Wolfswinkel (61/ George)

VVV-Venlo: Gentenaar, Timisela, Verdellen, Paauwe, Fleuren (83/ v. Dessel), Leemans, Honda, Auassar, Schaken (65/ Ahahaoui), Calabro, Viana (80/ Verbeek)


Heracles Almelo - Feyenoord 0-1
72' Tomasson 0-1

Stadion: Bossen
Toeschouwers: 8.500
Scheidsrechter: Bossen
Gele kaart: Quansah, Dost (Heracles Almelo) v. Bronckhorst, Fer, Vlaar, Hofland (Feyenoord)

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Breukers, Maertens, v.d. Linden (76/ Schulmeister), Looms, Quansah, Overtoom, Fledderus, Everton, Dost, Hakola (65/ Douglas)

Feyenoord: v. Dijk, Leerdam, Vlaar, Bahia, v. Bronckhorst, El Ahmadi, De Guzman, Fer, Slory (73/ Bruins), Tomasson (78/ Hofland), Cissé (90/ Biseswar)

'Garmin wil leverancier pleziervaart kopen'

Garmin, een Amerikaanse producent van navigatiesystemen, heeft het Britse Raymarine, een fabrikant van elektronica voor onder meer pleziervaart, benaderd voor een overname. Dat schrijft de Britse krant The Sunday Times.

De fabrikant is al een tijdje op zoek naar een mogelijkheid om het bedrijf draaiende te houden. Raymarine gaat gebukt onder steeds groter wordende schulden en lagere winsten, waardoor het dringend extra kapitaal nodig heeft. Daarvoor liet het in juli weten in gesprek te gaan met mogelijke investeerders.

Raymarine is een van ’s werelds grootste bedrijven die elektronica voor op schepen leveren. Het bedrijf, dat met name aan de pleziervaart levert, maakt gps- en autopilootsystemen, en technologie om vissen te vinden. Het bedrijf had in 2008 een jaaromzet van 135 miljoen pond sterling (156 miljoen euro).

Garmin had vorig jaar een omzet van 3,49 miljard dollar (2,44 miljard euro).


Foto bij: 'Garmin wil leverancier pleziervaart kopen'  (foto: DAG)

Parachutist overleeft val van 3000 meter

De Britse media melden vandaag dat een Britse parachutist een val van drieduizend meter heeft overleefd. De man viel bovenop de hangar van het vliegveld Whitchurch in Shropshite en is met hoofd- en nekletsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Tijdens de sprong van de ervaren parachutist opende de hoofdparachute niet goed. De reserveparachute van de man functioneerde helemaal niet. Een woordvoerder van de ambulancedienst liet weten dat de man volledig zal herstellen. "Hij heeft heel veel geluk gehad", aldus de woordvoerder.

Man schiet kat dood

Een man (62) uit Raamdsdonksveer is opgepakt wegens het doodschieten van een kat. Nadat de man de kat in het water gooide, zagen passanten hoe het bebloede diertje in het water spartelde. Zij wisten het kenteken van de man op te schrijven en waarschuwden hierop de politie.

Samen met een andere man had de verdachte zijn bestelwagen geparkeerd op de weg naar een strandje langs rivier de Merwede. In een kooi in de wagen hadden zij een roodbruine kat die zij met een dubbelloops jachtgeweer doodschoten en in het water dumpten.

De gealarmeerde politie wist de man aan de hand van het kenteken te achterhalen en te arresteren. De man verklaarde dat hij tot zijn daad was gekomen omdat hij veel overlast had van de kat die steeds naar binnen sloop. De man had de kat eerder al eens gevangen en buitengezet, maar de overlast bleef. Nu besloot hij het dier te vangen en voor eens en altijd een einde aan de overlast te maken.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De man beschikte overigens over een vergunning voor het wapen dat hij gebruikte

Echtpaar steelt voor 150.000 euro kleding

Een echtpaar uit Heerlen is gisteren aangehouden door de politie. Ze worden verdacht van oplichting van diverse winkels. In hun woning werden zestien rekken met gestolen kleding aangetroffen. De waarde hiervan ligt rond de anderhalve ton.

De man en vrouw hadden een sluw plan bedacht om aan de dure kleding te komen. Ze pasten de kleding in een warenhuis in Heerlen en lieten de kleding achterhouden omdat ze meer boodschappen moesten doen. Het verhaal wekte zoveel vertrouwen, dat de winkelmedewerkers de beveiligingsstrips alvast van de kleding afhaalden.

Toen het echtpaar terug kwam in de winkel, kochten ze wat goedkope kleding. Ook de duurdere spullen, die zij eerder achter lieten houden, wisten zij mee te nemen.

NK beachvolleybal is beslist

Beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Richard Schuil prolongeerden de nationale titel in de finale tegen Niels van de Sande en Daan Spijkers. Bij de dames hebben Marleen van Iersel en Sanne Keizer de titel veroverd.

Schuil en Nummerdor waren een klasse te groot voor Van de Sande en Spijkers, met 21-19 en 21-8 wonnen ze overtuigend het NK op het strand van Scheveningen. "Richard was erg goed", vertelde Nummerdor toen het afgelopen was. "Het was echt een one-man-show vandaag.De ene keer doet hij het, de andere keer ik."

In de halve finale hadden Van de Sande en Spijkers nog verrassend gewonnen van Emiel Boersma en Jorn Huiskamp, het duo zou later nog wel brons pakken. Vorig jaar was Boersma met zijn toenmalige partner Bram Ronnes nog verliezend finalist.

De finale bij de dames was iets spannender, Van Iersel en Keizer hadden moeite tegen Daniëlle Remmers en Michelle Stiekema, het werd 14-21, 21-16 en 18-16. De jongere Remmers/Stiekema hebben nog geen mondiale ervaring op het hoogste niveau en leken af te stevenen op een stuntje.

Het duo kwam met 9-12 voor, maar met name de ervaren Keizer met haar fabuleuze slagkracht zorgde toch voor de punten. Van Iersel en Keizer overleefden maar liefst drie matchpoints en pakten toch de winst.

Zand gestolen uit zandbak

De politie heeft twee mannen aangehouden die vrijdag zand uit een zandbak van een basisschool hadden gestolen. De 23-jarige man uit 's Gravendeel en de 17-jarige man uit Middelharnis waren tijdens hun snode daad gezien door een getuige.

Zij verklaarden na hun aanhouding het zand uit de speelbak van de basisschool aan de Julianaweg te hebben ontvreemd voor werkzaamheden in de achtertuin van één van hen. Het tweetal zit nog vast, zo meldde de politie zondag.

Man verzint overval uit angst voor vrouw

Een 38-jarige inwoner van Oudenbosch die 900 euro had gepind en dat geld vervolgens verbraste tijdens een avondje stappen, heeft uit angst voor de reactie van zijn vrouw een overval verzonnen. De politie ontdekte echter dat zijn aangifte niet klopte en gaf hem een boete van 250 euro, zo meldde ze vandaag.

De man kwam met het verhaal op de proppen dat drie gewapende overvallers hem bij een tankstation hadden overmeesterd en dat zij hem hadden gedwongen het geld te pinnen. Daarna werd hij in de kofferbak van zijn eigen auto gestopt en op de snelweg vrijgelaten. Maar met een afstandsbediening voor de motor zorgde hij ervoor dat de auto niet verder kon. De mannen sloegen op de vlucht, aldus het briljante scenario.

De politie ontdekte tijdens onderzoek bij het tankstation dat bepaalde zaken niet klopten. Uiteindelijk bekende de fantast.

Straaljagers botsen vlakbij Moskou

In de buurt van Moskou zijn twee straaljagers van een stuntteam tegen elkaar aan gevlogen. Een van de piloten is daarbij om het leven gekomen. Twee andere inzittenden konden zich met hun schietstoel in veiligheid brengen.

De vliegtuigen van het type SU-27 waren in de buurt van de Russische hoofdstad aan het oefenen. De brokstukken kwamen neer in onbewoond gebied.

Dinsdag begint op een vliegveld ten noorden van Moskou de  vlieg- en ruimtevaartshow MAKS 2009. De piloten, die behoren tot het stuntteam Russian Knights, zouden daar een demonstratie geven. De show gaat overigens gewoon door.

Uitslag PSV - Ajax

PSV heeft zijn eerste overwinning van dit seizoen binnen. In Eindhoven wonnen de Brabanders in een spannende wedstrijd met 4-3 van Ajax.

Beide teams begonnen zeer agressief aan de wedstrijd. Dit werd vooral duidelijk in het aantal van acht gele kaarten. Al na twee minuten scoorde Suárez de 0-1 na een blunder van Isaksson achterin bij PSV. Daarna golfde het spel op en neer en schoot na ruim 30 minuten Dzsudzsák snoeihard een vrije trap binnen. Net na de aftrap schoot Suárez echter alweer de 1-2 binnen.

Na rust veranderde er weinig; beide ploegen bleven de aanval zoeken en lieten achterin enkele gaten vallen. Doordat het bij Ajax achterin niet allemaal soepel verliep kon Dzsudzsák Bakkal in stelling brengen zodat deze de 2-2 binnen kon schieten. Niet lang daarna schoot Dzsudzsák via een vrije trap de 3-2 binnen. Ajax gaf zich echter nog niet gewonnen; via een afstandsschot van Emanuelson werd het weer 3-3. Alsof dat nog niet genoeg was scoorde Bakkal voor PSV vijftien minuten voor tijd ook nog de 4-3. Na de goal van Bakkal volgde er nog kans voor beide ploegen, maar een achtste goal bleef uit.


Karakteristieken

PSV - Ajax 4-3
2’ Suárez 0-1
37’ Dzsudzsák 1-1
39’ Suárez 1-2
50’ Bakkal 2-2
54’ Dzsudzsák 3-2
58’ Emanuelson 3-3
74’ Bakkal 4-3

Toeschouwers: 33.000
Scheidsrechter: P. Vink
Stadion: Phillips Stadion
Gele kaart: Dzsudzsák, Pieters, Afellay (PSV), De Zeeuw, Wielaert, Suárez, Atouba, Enoh (Ajax)


Opstellingen

PSV: Isaksson, Manolev, Ooijer, Salcido (Rodriguez/46), Pieters, Afellay, Simons, Bakkal, Lazovic (Amrabat/84), Toivonen (Koevermans/68), Dzsudzsák

Ajax: Stekelenburg, v.d. Wiel, Wielaert, Alderweireld, Atouba, Enouh, De Zeeuw, Vertonghen, Rommedahl (Cvitanich/83), Suárez, Emanuelson (Sulejmani/76)

Ahmadinejad wil vrouwen in regering

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad wil dat een aantal vrouwen minister wordt in zijn nieuwe regering. Het oerconservatieve staatshoofd heeft dat vandaag in een interview op de Iraanse televisie laten weten.

Het zou voor het eerst zijn dat vrouwen een dergelijke functie krijgen in de streng islamitische republiek. Ahmadinejad draagt Fatemeh Ajorlou voor als minister van Sociale Zaken en Marzieh Vahid Dastjerdi als minister van Volksgezondheid. "Zeker een wordt daar nog aan toegevoegd", zei hij tegen de staatstelevisie. De president wil woensdag zijn kabinet rond hebben.

Ahmadinejad werd vorige week beëdigd als president na een uiterst omstreden stembusgang in juni, waarbij hij officieel met een grote meerderheid van stemmen werd herkozen. Het leidde tot massale betogingen in Iran en verdeeldheid in de politieke en religieuze leiding van de islamitische republiek. De oppositie zegt dat verkiezingsfraude is gepleegd.

[F2] Uitslag Race 1 Groot-Brittannië

Andy Soucek heeft de eerste plaats in de eerste race op Donington Park in de Formule 2 gepakt, voor Mikhail Aleshin en polesitter Tobias Hegewald.

De dit weekend praktisch onzichtbare Soucek lag in Bocht 1 al aan de leiding. De Spanjaard was van de derde plaats gestart, iets waar hij niet helemaal tevreden mee was nadat hij in de test de snelste was. Soucek maakte het wel goed in de race door een fors tempo aan te houden.

De strijd om de tweede plek was veel enerverender. Aleshin en Hegewald vochten om elke centimeter, totdat halverwege de race Aleshin doortrok en meer afstand nam. Hegewald raakte nog zijn derde plaats kwijt aan Milos Pavlovic vanwege een perfecte inhaalactie, maar op twee ronden voor het einde gaf de wagen van Pavlovic de geest en werd de Duitser toch nog derde.

Aan het eind van de middag wordt nog de tweede race verreden.


Uitslag Race 1 Groot-Brittannië

Pos. CoureurTijd
1 A. Soucek 35:26.366
2 M. Aleshin + 9.799
3 T. Hegewald + 11.976
4 E. Piscopo + 12.848
5 P. Eng + 14.056
6 S. Hohenthal + 15.760
7 J. Jousse + 16.289
8 A. Ebrahim + 29.596
9 J. Clarke + 39.739
10 M. Bortolotti + 41.514
11 J. Moore + 51.357
12 G. Sanchez + 55.939
13 N. Gachnang + 1:00.663
14 A. Brundle + 1:26.951
15 H. Karjalainen + 1 ronde(n)
16 J. Palmer + 1 ronde(n)
17 T. Gladdis + 2 ronde(n)
DNFM. Pavlovic + 4 ronde(n)
DNFC. Iaconelli + 8 ronde(n)
DNFP. Gandolfi + 10 ronde(n)
DNFR. Wickens + 11 ronde(n)
DNFJ. Höing + 24 ronde(n)
DNFN. de Marco + 24 ronde(n)
DNFK. Vasiliauskas + 25 ronde(n)

Ontwerp Big Daddy voor BioShock 2 is af

Colin Fix, een werknemer bij 2K Marin, heeft vandaag de finale versie van de Big Daddy uit BioShock 2 op zijn blog geplaatst. De Big Daddy is veel menselijker dan de Big Daddys die we kennen uit het eerste deel van BioShock. Het is grappig om te zien dat de artwork van de Big Daddy wel heel erg veel overeenkomsten heeft met een artwork tijdens de ontwikkeling van het eerste deel naar voren kwam. Om dit ook aan jullie te laten zien hebben we bovenaan een oude artwork met daaronder de laatste versie van de Big Daddy uit BioShock 2.


Brad Pitt begrijpt homohuwelijk beter dan geloof

Acteur Brad Pitt begrijpt meer van het homohuwelijk dan van het geloof. Dat bekent hij deze week in een groot interview in het Amerikaanse blad Parade.

De acteur, die momenteel zijn nieuwe film Inglourious Basterds promoot, breekt in het gesprek een lans voor het in Amerika nog steeds omstreden huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht.

"Ik heb geen enkel begrip voor haat tegen mensen die anders zijn dan jij", stelt de acteur. "Misschien dat orthodoxe christenen geloven wat hun voorganger hen zegt omdat ze zelf geen homo's kennen. Maar liefde is toch wél een begrip dat iedereen kent. Hoe zouden die mensen zich voelen als hen werd verboden te houden van de persoon met wie ze hun leven willen doorbrengen?"

De 45-jarige acteur herhaalde zijn belofte pas in het huwelijk te zullen treden met zijn vriendin Angelina Jolie als iedereen in Amerika kan trouwen met de liefde van zijn of haar leven. "Al heb ik na eerdere uitlatingen daarover veel haatmails ontvangen van religieuze groeperingen die het daar niet mee eens waren."

Doden door horzelsteken in Kroatië

In twee dagen tijd zijn in Kroatië twee mensen doodgegaan door horzelsteken. Beide slachtoffers werden door de insecten aangevallen toen ze bomen kapten. Het is onduidelijk hoeveel horzels de aanval openden op de houthakkers.

Het ene voorval deed zich donderdag voor in het midden van het land, het andere vrijdag in West-Kroatië. De slachtoffers overleden op weg naar het ziekenhuis, meldde het Kroatische internetportaal index.hr vandaag.

[WK] Wisse achttiende na verspringen

Meerkampster Yvonne Wisse bezet op de zevenkamp na het onderdeel verspringen de achttiende plaats. De atlete heeft bij het WK in Berlijn met een sprong van 5,87 meter na vijf van de zeven onderdelen 4.270 punten verzameld.

De Britse Jessica Ennis gaat nog steeds aan de leiding. Ze sprong 6,29 meter, wat haar puntentotaal op 5.064 brengt. Hiermee heeft ze een ruime voorsprong op de Duitse Jennifer Oeser en de Oekraïense olympisch kampioene Natalija Dobrinska die beiden 4.795 punten verzameld hebben.

Volleybalsters verliezen van China

Na acht overwinningen in de World Grand Prix hebben de vrouwen van de nationale ploeg de laatste poulewedstrijd tegen China met 3-1 verloren: 25-21, 25-22, 21-25 en 25-21.

Toch is Nederland winnaar van de poule in Hong Kong geworden, want China verloor een duel van Polen en heeft een slechter puntengemiddelde dan Oranje. Het verlies tegen China is dus bepaald geen ramp. De Nederlandse ploeg kun nu, met het oog op de finaleronde die woensdag in Tokio begint, weer wat puntjes op de i zetten. De zes deelnemende landen beginnen in Japan toch allemaal weer met een schone lei.

Tegen China begon coach Avital Selinger met Kim Staelens, Manon Flier, Alice Blom, Debby Stam, Ingrid Visser, Caroline Wensink en Janneke van Tienen. China zette Oranje meteen zwaar onder druk en wat misverstanden in de aanval van Oranje leidden tot een flinke achterstand. Diverse wissels van coach Avital Selinger mochten in eerste twee sets niet baten.

In set nummer drie ging aanvoerster Manon Flier voorop in de strijd door meteen met haar service te scoren en met de hele ploeg werd de voorsprong uitgebouwd. Flier, die in totaal 24 maal scoorde, maakte in deze derde set ook de laatste paar beslissende punten. Maar ondanks een 5-2 voorsprong in de vierde serie, kon Nederland geen vijfde set afdwingen en was het even wennen om tijdens dit toernooi de eerste nederlaag te moeten incasseren.

Maar het nieuws over de overwinning in de poule van dit weekend in Hong Kong maakte veel goed. Ook de winstpremie is daarbij uiteraard van harte welkom. De finaleronde moet nog beginnen, maar Oranje heeft nu al ruim 100.000 dollar bij elkaar geslagen.

[WK] Jepkosgei levert titel op 800 meter in

Atlete Janeth Jepkosgei heeft zondag in de series van de 800 meter haar titel in moeten leveren. De Keniase kwam ten val en was daardoor kansloos voor de halve finales. Olympische kampioene Pamela Jelimo plaatste zich wel voor de volgende ronde.

Jepkosgei leek op weg naar een plek in de halve finale totdat het noodlot op 200 meter voor de streep voor haar toesloeg. De Zuid-Afrikaanse Caster Semenya tikte de Keniase aan waardoor deze ten val kwam en ondanks het snel opstaan niet meer bij de besten kon eindigen.

[F3 Euro] Uitslag Race 2 Nürburgring

De twaalfde race in de Formule 3 Euroseries was een prooi voor Alexander Sims. Zijn teamgenoot Christian Vietoris werd tweede en Mika Mäki derde. Henki Waldschmidt finishte op plek zeven.

Het was voor Sims zijn eerste overwinning en hij pakte bij de start al meteen de leiding van Vietoris. De safety car kwam al in de tweede ronde op de baan vanwege een crash tussen Basil Shaaban, Nick Tandy en Pedro Enrique net voor de NGK-chicane. Drie coureurs zouden under investigation zijn door de wedstrijdleiding, dat was bij s Bianchi, Jean Karl Vernay en Christopher Zanella. Als in ronde zes de baan weer vrijgegeven wordt, is het Vernay die een drivethroughpenalty kreeg omdat hij niet goed in de startbox stond. Ook Zanella kreeg een drivethrough omdat hij een andere auto geduwd had.

Sam Bird kreeg nog een waarschuwingsvlag te zien omdat zijn actie op Atte Mustonen in gevecht om de zevende plaats te gevaarlijk zou zijn geweest. Zanella kreeg de zwarte vlag omdat hij niet naar binnen was geweest voor zijn drivethroughstraf. Diezelfde straf is er ook voor Brendon Hartley vanwege het feit dat de Nieuw-Zeelander de baan had afgesneden. Hij komt in de dertiende ronde binnen. Een paar ronden later was het Henki Waldschmidt die Bird inhaalde met een goedde uitremactie, de Hagenaar lag daarmee achtste.

Ook Mustonen moest naar binnen voor een drivethrough, de Fin had ingehaald tijdens de safetycarperiode en ook Caldarelli kreeg diezelfde straf omdat hij een chicane afsneed. Bianchi werd nog even onder druk gezet door Esteban Gutierrez, maar de winnaar van Race 1 gisteren weet toch de vijfde plek te behouden. Sims is uiteindelijk de snelste.


Uitslag Race 2 Nürburgring

Pos. CoureurTeam TijdVerschil
1 Alexander Sims (R) Mücke Motorsport 41:08.747
2 Christian Vietoris Mücke Motorsport 41:12.451 03.704
3 Mika Mäki Signature 41:18.501 09.754
4 Valtteri Bottas (R) ART Grand Prix 41:19.543 10.796
5 Jules Bianchi ART Grand Prix 41:21.476 12.729
6 Esteban Gutierrez ART Grand Prix 41:21.548 12.801
7 Henkie Waldschmidt SG Formula 41:28.673 19.926
8 Sam Bird Mücke Motorsport 41:32.016 23.269
9 Marco Wittmann (R) Mücke Motorsport 41:33.647 24.900
10 Stefano Coletti Prema Powerteam 41:34.291 25.544
11 Johnny Cecotto HBR Motorsport 41:45.920 37.173
12 Jake Rosenzweig (R) Carlin Motorsport 41:46.35137.604
13 Cesar Ramos (R) Manor Motorsport 41:46.925 38.178
14 Tom Dillmann HBR Motorsport 41:47.320 38.573
15 Jean Karl Vernay Signature 41:49.167 40.420
16 Johan Jokinen (R) Kolles & Heinz Union 41:49.61340.866
17 Brendon Hartley Carlin Motorsport 41:55.910 47.163
18 Tiago Geronimi (R) Signature 41:56.485 47.738
19 Andrea Caldarelli (R)SG Formula 42:09.259 1:00.512
20 Atte Mustonen Motopark Academy 42:09.799 1:01.052
DNF Roberto Merhi Manor Motorsport 27:40.759 10 laps
DNFChristopher Zanella (R) Motopark Academy 25:59.581 11 laps
DNF Nick Tandy Kolles & Heinz Union 2:28.117 26 laps
DNF Basil Shaaban Prema Powerteam 00.000 27 laps
DNF Pedro Enrique Manor Motorsport 00.000 27 laps


Stand na twaalf races

Pos. CoureurTeam Punten
1. J. Bianchi ART 74
2. C. Vietoris Mücke 49
3. V. Bottas ART 37
4. J. Vernay Signature 35
5. R. Merhi Manor 28
6. S. Bird Mücke 28
7. A. Sims Mücke 24
8. M. Mäki Signature 22
9. S. Coletti Prema 19
10. E. Gutierrez ART 16
11. B. Hartley Carlin 8
12. H. Waldschmidt SG Formula 8
13. J. Rosenzweig Carlin 6
14. A. Mustonen Motopark 4
15. T. Geronimi Signature 2
16. A. Tambay ART 0
17. C. Ramos Manor 0
18. M. Chinosi Prema 0
19. B. Shaaban Prema 0
20. C. Zanella Motopark 0
21. R. Van der Zande Motopark 0
22. M. Wittmann Mücke 0
23. A. Caldarelli SG Formula 0
24. R. Wickens Kolles & Heinz 0
25. K. Mirocha HBR 0
26. N. Tandy Kolles & Heinz 0
27. P. Enrique Manor 0
28. J. Jokinen Kolles & Heinz 0
29. J. Cecotto Jr. HBR 0
30. T. Dillmann HBR 0
31. C. van Dam Kolles & Heinz 0
32. A. Marsoin SG Formula 0

'Afhaken Wilders gunstig voor Rutte'

Opiniepeiler Maurice de Hond verwacht dat de VVD het meeste gaat profiteren van het afhaken van Geert Wilders en zijn PVV voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart.

Volgens De Hond gaan de regeringspartijen CDA, PvdA en de ChristenUnie nauwelijks voordeel hebben van Wilders’ besluit.

De PVV-leider besloot gisteren alleen mee te doen in Den Haag en Almere. Andere steden waar hij goed had kunnen scoren, laat hij lopen. Wilders wil zich volledig richten op verkiezingen voor Eerste en Tweede Kamer in 2011. Ook kon hij onvoldoende goede kandidaten vinden voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Uit analyse van de vorige verkiezingen en huidige peilingen ziet De Hond een beeld opkomen waarin vooral de VVD, lokale partijen en wellicht Trots op Nederland van Rita Verdonk van het afhaken van Wilders profiteren.


De Hond: 'Afhaken Wilders gunstig voor Rutte'  (foto: DAG)

Illegaal 'kraakfeest' bezorgt Vught kopzorgen

Politie en justitie overwegen in te grijpen op een groot feest op een voormalig kazerneterrein in Vught dat al vanaf gisteravond plaatsvindt.

De organisatoren stellen dat het gaat om een housewarming voor een pand dat zij hebben gekraakt. Maar op het feest bevinden zich meer dan vijfhonderd mensen en er wordt doorlopend luidruchtige housemuziek gedraaid. De politie heeft sinds gisteravond zeker tientallen klachten over geluidsoverlast ontvangen van omwonenden.

De politie heeft in overleg met justitie afgelopen nacht besloten af te wachten hoe het feest zich zou ontwikkelen. Maar vandaag rond het middaguur was er nog geen reden om aan te nemen dat het einde van de luidruchtige activiteiten in het kraakpand in zicht was.

De politie heeft het overleg met justitie en gemeente hervat en neemt op korte termijn een besluit hoe toch een einde aan het feest gemaakt kan worden.

Vooral gevaarlijke stroming voor Den Haag

Reddingsbrigade Nederland verwacht vandaag weer gevaarlijke stroming langs de kust. Vooral de zee voor de stranden langs Den Haag, met zijn vele golfbrekers, is verraderlijk. Dat zei een zegsman van de reddingsbrigade.

Strandwachters redden gisteren een recordaantal van 104 mensen uit zee langs de Haagse kust. De sterk aanhoudende, harde zuidwesten wind en ebstroom zorgden voor een extreem sterke stroming, waardoor badgasten niet terug naar de kant konden komen. Deze omstandigheden herhalen zich vandaag.


De reddingsbrigade adviseert zwemmers ver uit de buurt van golfbrekers te blijven.

Del Potro klopt Roddick wederom

Juan Martín Del Potro heeft de finale bereikt van het Masters toernooi in Montreal. De Argentijn versloeg de Amerikaan Andy Roddick in drie sets: 4-6, 6-2 en 7-5.

Beide tennissers stonden voor de tweede keer binnen een week tegenover elkaar. Wederom maakten ze er een spannend gevecht van en ditmaal leek Roddick aan het langste eind te trekken. De Amerikaan kreeg op de stand 5-4 in de derde set een matchpoint, maar wist deze niet te benutten. Een game later wist Del Potro de service van Roddick te breken, waarna de Argentijn de wedstrijd kon winnen.

In de finale in Montreal neemt Del Potro het op tegen Andy Murray. De Brit klopte de Fransman Jo-Wilfried Tsonga.

WK hockey -21: De voorlaatste speeldag

Het WK hockey voor dames onder 21 jaar is bijna afgelopen. Op de voorlaatste speeldag gisteren werd er gestreden om de zevende tot en met veertiende plaats.

Vrijdag won Wit-Rusland al de strijd tegen Litouwen om de vijftiende plaats met 4-2. Dat was de eerste en enige overwinning van Wit-Rusland dit toernooi. Spanje mocht van de verliezerspouleploegen tegen Frankrijk gisteren spelen om de dertiende plek, maar de wedstrijd eindigde in een gelijkspel en strafballen waren nodig. Dat werd in het voordeel van de Spaanse meiden beslecht.

Zuid-Afrika won van Chili met 0-4, India deed dat tegen Nieuw-Zeeland met 2-0. China droogde de Verenigde Staten af met 2-8, waardoor het de zevende plek behaalde.

Vandaag wordt er nog gespeeld om de zesde, vijfde en vierde plaats, en om brons, zilver en goud.


Uitslagen 7e t/m 14e plaats

PlaatsTeamTeamUitslag
13e/14eSpanje Frankrijk2-2 SPA wint na strafballen
11e/12eChili Zuid-Afrika0-4
9e/10eIndia-Nieuw-Zeeland2-0
7e/8eVS China2-8

Alonso optimistisch over rest van het seizoen

Fernando Alonso is optimistisch over de kansen van zijn Renault Formule 1-bolide in de rest van het seizoen. De R29 is de laatste races sterk verbeterd en volgens Alonso moeten daarom podiumplaatsen mogelijk zijn.

Waarschijnlijk is een podiumplaats in Valencia voor Alonso niet mogelijk, omdat Renault voor één race geschorst is. In Hongarije stuurde de renstal de Spanjaard na een pitstop de baan weer op toen het al wist dat er iets mis was met de auto. In de uitloopronde even later liep er een wiel af dat niet goed vastgezet was, waardoor Alonso uitviel. De beroepszaak van het Franse team dient komende maandag, waarna duidelijk is of ze nog naar de Spaanse havenstad af kunnen reizen of definitief een race moeten missen.

"Ik denk dat we het laatste jaar bewezen hebben dat alles mogelijk is in de Formule 1," zei Alonso. "Renault heeft bewezen dat ze de auto's kan verbeteren en de richting te vinden waarin verbeterd kan worden. Dit jaar zie ik geen reden om niet optimistisch te zijn voor de rest van het kampioenschap. Hopenlijk is een podiumplaats of zelfs een overwinning mogelijk."

Willem Kuus opnieuw beste houthakker

Willem Kuus uit Bunschoten is voor de vijfde keer op rij de beste houthakker van Nederland. Hij was opnieuw de snelste bij het kampioenschap voor de beste houthakker van Nederland in Lage Vuursche.

Het kampioenschap is onderdeel van het jaarlijkse Houthakkersfeest, dat dit jaar voor de 25e keer werd gehouden.

En er was nog een winnaar. Het Nederlands kampioenschap sculptuurzagen werd gewonnen door Sander Boom uit Wenum-Wiesel. Hij maakte uit de boomstam een panter. Tweede werd Gert Eussen uit Zeist. Hij koos ervoor om een roofvogel te maken. Erik van der Leur uit Assen legde met een libelle beslag op plaats drie.

Bij het speedcarven was het Everadus Smit uit 't Harde die de eerste prijs wist te winnen. Hij maakte in de maximale tijd van een half uur een roofvogel. Sander Boom wist hier plaats twee te veroveren en Erik van der Leur was ook hier derde.

Allee winnaars hebben een nieuwe motorzaag gekregen.

Officier ging vrouw te lijf met stroomwapen

De Velpse officier van justitie die vast zit wegens poging tot moord op zijn vrouw, zou haar met een stroomstootwapen en een baksteen te lijf te zijn gegaan. Een woordvoerster van het parket in Den Bosch bevestigde vandaag een bericht hierover in De Telegraaf.

De 54-jarige aanklager werd op 14 april aanhouden, op de dag van het incident. De vrouw belandde gewond in het ziekenhuis, maar hoefde daar niet te blijven. Het motief zou liggen in de relationele sfeer.

Over de herkomst van het stroomstootwapen kan de woordvoerster geen mededelingen doen. Ook wil ze niet zeggen op welk parket de verdachte werkt. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de rijksrecherche en valt onder het parket in Den Bosch.

Jos Verstappen afwezig in Rotterdam

Coureur Jos Verstappen is vandaag niet aanwezig bij de vijfde Bavaria City Racing in Rotterdam. Dat meldt hij vandaag op zijn website.

Het spijt hem enorm, zo licht Verstappen toe. "Maar ik ben momenteel in Italië een testprogramma aan het afwerken dat de basis moet leggen voor de resultaten van volgend jaar. Dat neem ik heel serieus, en één en ander is wat uitgelopen." Hij noemt zijn afwezigheid in Rotterdam 'jammer voor mijn fans én voor mijzelf, maar ik denk dat het evenement zo groot is opgezet dat raceliefhebbers ook zonder mij niets te kort komen.'

De coureur zou zijn kunsten vertonen in een bijzondere Bugatti.

NEC is Saidi spuugzat en overweegt stappen

NEC heeft het helemaal gehad met aanvaller Saidi Ntibazonkiza. De 22-jarige speler wil een hoger salaris en hij weigert daarom op de training te verschijnen.

De buitenspeler kreeg van de club uit Nijmegen geen salarisverhoging, omdat hij in januari zijn contract nog had verlengd. Saidi weigert daarom te spelen en deze week dook hij op in Oostenrijk, waar de Burundees meetrainde met Red Bull Salzburg.

Zijn stiekeme training bij de club van Huub Stevens is voor NEC een reden om wellicht juridische stappen te nemen. "Dat gaan we maandag bespreken," vertelt technisch directeur Carlos Aalbers in De Telegraaf.

"Er rest ons weinig keuze. Saidi blijft werk weigeren en reageert helemaal nergens op. Nu blijkt hij achter onze rug om ergens anders te hebben meegetraind. Dat is niet te tolereren", aldus Aalbers.

Safina tegen Jankovic in finale Cincinnati

Dinara Safina heeft eenvoudig de finale van het WTA-toernooi in Cincinnati bereikt. De Russin won in de halve finale eenvoudig van de Italiaanse Flavia Pennetta met 6-2 en 6-0.

In de finale treft de nummer één van de wereld de Servische Jelena Jankovic. Zij won in een partij met een vreemd scoreverloop in drie sets van de Russin Jelena Dementieva. De setstanden waren 7-6 (2), 0-6 en 7-6 (6).

Recorddoelpunt voor N'Kufo

Het was dankzij een historisch doelpunt van Blaise N'kufo dat FC Twente wist te winnen gisteren van ADO Den Haag. De aanvaller scoorde in de 64e minuut zijn 104e treffer voor de ploeg uit Enschede. Daarmee verbeterde de Zwitser het clubrecord van Jan Jeuring.

Bovendien stegen de Tukkers naar de eerste plaats in de Eredivisie-ranglijst. Het was een wat matte wedstrijd en de Twentenaren hadden in Den Haag het meeste balbezit, maar konden dat maar nauwelijks omzetten in grote kansen. Pas in de 64e minuut was het raak voor de bezoekers; N'Kufo zorgde uit een vrije trap voor de eerste en enige treffer.

ADO Den Haag kreeg ondertussen de meeste kansen uit standaardsituaties. Tot vijf keer toe zag de thuisploeg een inzet worden gekeerd door Twente-doelman Sander Boschker. Ook met twee late wissels kon de ploeg van Raymond Atteveld een nederlaag niet voorkomen.

Met deze benauwde overwinning komt FC Twente op zeven punten te staan. ADO Den Haag blijft steken op één punt uit de eerste drie wedstrijden.

Sulejmani twijfelgeval voor topper tegen PSV

Miralem Sulejmani kan mogelijk niet in actie komen tegen PSV. De Ajacied was zaterdag wel bij de afsluitende training in de ArenA, maar ging daarna met koorts naar huis.

Sulejmani werd met medicijnen naar huis gestuurd, weet De Telegraaf. 's Avonds laat meldde hij zich alsnog in het spelershotel van Ajax. De Serviër zit bij de selectie als hij koortsvrij is, maar een basisplek lijkt uitgesloten.

Timothee Atouba kan zich op basis van de laatste training opmaken voor zijn debuut. De verdediger kwam deze zomer over van Hamburger SV en hij speelt tegen PSV waarschijnlijk op de linksbackpositie zijn eerste duel in het shirt van Ajax.

PSV-trainer Fred Rutten kan weer beschikken over Carlos Salcido. De Mexicaan zat vorige week in Enschede negentig minuten op de bank, maar speelde midweeks een interland tegen de Verenigde Staten. "Wij gaan van onze eigen kracht uit," aldus Rutten. "Ik ben beducht voor een verrassende tactische variant van Martin Jol. Uit ervaring weet ik dat hij daar zo nu en dan mee komt."

Murray verslaat Tsonga en passeert Nadal

Andy Murray heeft zich ten koste van de Fransman Jo-Wilfried Tsonga geplaatst voor de finale van het ATP-toernooi in Montreal. In het toernooi in de Masters Series won de Brit met 6-4 en 7-6 (8).

Murray deed meer goede zaken in Canada, want de winst op Tsonga betekende dat hij Rafael Nadal voorbij ging op de wereldranglijst. Voor het eerst sinds 25 juli 2005 staat er een andere speler dan Roger Federer en Nadal bij de eerste twee bij de mondiale ranglijst.

Grinham pakt squashtitel in Nieuw-Zeeland

Natalie Grinham heeft zondagmiddag (plaatselijke tijd) de Nieuw-Zeeland Open 2009 op haar naam geschreven. In de eindstrijd van het prestigieuze WISPA Gold-toernooi in Mount Maunganui was de Nederlandse in straight games te sterk voor Natalie Grainger.

Net als in haar drie voorgaande partijen was de 31-jarige Grinham superieur op de volledig glazen baan, die in het drukke winkelcentrum Bayfair was neergezet. De hoger aangeslagen Grainger kon alleen in de eerste game in het spoor blijven van de als tweede geplaatste Almeerse. In het tweede en het derde bedrijf was Grinham echter oppermachtig en liet ze de Amerikaanse nummer één van de plaatsingslijst met haar snelheid en aanvallende shots alle hoeken van de baan zien. Alleen met de finish in zicht liet ze nog even de teugels vieren. Het werd uiteindelijk 11-9, 11-5 en 11-8 voor de voormalige Australische Nederlandse, die daarmee voor de dertiende keer in haar carrière een toernooi op de WISPA World Tour won.

Grinham was uiteraard verguld met haar toernooizege: "Het is geweldig om hier te winnen, zeker de manier waarop. Ik voelde me de afgelopen weken steeds beter worden en heb hier voor het eerst dit jaar weer op mijn oude topniveau gespeeld," begon de Europees kampioene, die aan het begin van dit jaar twee maanden uit de roulatie was als gevolg van kinkhoest. "Dit is een perfecte afsluiter van een drukke periode. Nu neem ik eerst een weekje rust en dan ga ik me voorbereiden op het WK in eigen land. Daar wil ik wereldkampioen worden," aldus Grinham.

Voor Grinham was de Nieuw-Zeeland Open 2009 de tweede toernooizege op de WISPA World Tour als Nederlandse, nadat ze in 2008 de nationaliteit aannam van haar man Tommy Berden. Anderhalve maand geleden was ze ook al de sterkste tijdens een internationaal proftoernooi in het Franse Le Port Marly. Met de overwinning verdiende de nummer drie van de wereld 2.450 punten voor de wereldranglijst. Ook mag ze ruim achtduizend Amerikaanse dollars bijschrijven op haar bankrekening.

Met de toernooiwinst kwam er bovendien een mooi einde aan een drukke, maar succesvolle periode voor Grinham. In de laatste tien weken speelde de speelster van landskampioen Hemubo/Squash Almere zeven grote toernooien. Daarvan won ze er drie, verloor ze twee keer in de finale en bereikte ze eveneens twee keer de laatste vier. In die periode verloor de Nederlandse alleen van wereldkampioene Nicol David, die in Nieuw-Zeeland overigens verstek liet gaan.

De Nieuw-Zeelandse Shelley Kitchen kondigde na afloop van de finale overigens haar afscheid aan van de WISPA World Tour. De 29-jarige squashster, de mondiale nummer tien, is drie maanden zwanger van haar Australische vriend Anthony Ricketts, zelf ook een voormalig topsquasher. Kitchen won in totaal twaalf proftitels en was in september vorig jaar nog de nummer zes van de wereld.

Bergbeklimmen met de doden op Cursed Mountain screenshots

Op vier september verschijnt Cursed Mountain. Cursed Mountain is een survival-horror voor de Nintendo Wii van ontwikkelaar Sproing Interactive Media en zet spelers aan de voet van een berg in Tibet neer met als doel om naar boven te klimmen.

Het is helaas niet zomaar een berg. Het is een berg waar allerlei duivels praktijken plaatsvinden en waar doden en demonen hun huisjes hebben neergezet. Meer informatie kun je vinden op de website. Vandaag hebben we een lading nieuwe screenshots van Cursed Mountain.










Beachvolleytoppers door op NK

Op de schitterende eerste dag van het hoofdtoernooi op het Jiba NK Beach Volleyball zijn de topteams allemaal door naar de halve finales. Het zonovergoten Scheveningen bood hiervoor een uitstekend decor.

Sanne Keizer en Marleen van Iersel begonnen als de te kloppen ploeg aan dit NK. Die status bevestigden ze vandaag door alle wedstrijden met 2-0 te winnen. Vooral de overwinning op het duo Meppelink/Wiltens, ook regelmatig internationaal actief, sprak tot de verbeelding. Ook de als derde geplaatste Daniëlle Remmers/Michelle Stiekema haalden zonder verlies de halve finale. Ook dit duo speelde in de derde ronde een prima pot met een 2-0 winst tegen Merel Mooren en Marloes Wesselink tot gevolg.

Overigens haalden de duo's Meppelink/Wiltens en Mooren/Wesselink gewoon de halve finale. In de verliezersronde wonnen ze respectievelijk van Rimke Braakman/Jolien Sinnema en Eva Van Vliet/Pamela Domselaar, waardoor de vier in de halve finale dezelfde zijn als in de derde ronde.

Reinder Nummerdor en Richard Schuil zijn in Nederland bijna niet te kloppen. Dat bleek ook vandaag. Het duo won gemakkelijk hun eerste twee wedstrijden. In de derde ronde gingen ze zelfs zonder te spelen door na opgave van Niels van de Sande en Daan Spijkers. Datzelfde is het geval voor Emiel Boersma en Jorn Huiskamp, al hadden ze in de derde heel veel moeite met Jon Stiekema en Tim Oude Elferink (26-28, 21-15 en 20-18).

De tegenstanders van deze duo's zijn Niels van de Sande en Daan Spijkers die tegen Schuil en Nummerdor uitkomen. Boersma en Huiskamp spelen tegen Tim Oude Elferink en Jon Stiekema, die in een vreemd duel wonnen van Alexander Brouwer en Chistiaan Varenhorst. De invallende duisternis leek een einde te maken aan het duel, maar de duo’s besloten toch door te spelen. Het werd uiteindelijk 21-16, 16-21 en 15-13.

Vandaag stonden de halve finales al om 09:00 uur op het programma. Om 14:00 uur start de mannenfinale gevolgd door de damesfinale om 15:00 uur. Beide wedstrijden worden live uitgezonden door NOS.

Overzicht kijkcijfers afgelopen weekend

In navolging op de FOK! weekend tv-gids brengt FOK! je nu elke zondagochtend op de hoogte van de kijkcijfers van vrijdag- en zaterdavond, als belangrijkste primetime-momenten. Wat scoorde als een tiet en wat flopte als een suikerbiet? Zondagochtend weet je het.

Vrijdagavond
Vrijdagavond was dé avond van SBS 6. Zowel de late edities van Hart van Nederland en Shownieuws én het nieuwe SBS-pareltje Popstars scoorden boven de 1.1 miljoen. Hart van Nederland scoort bijna 1.6 miljoen, Popstars ruim 1.5 miljoen en Shownieuws 1.163.000. Het journaal van 20 uur vult het miljoenen-lijstje aan met bijna 1.5 miljoen kijkers. Gezien de cijfers van de overige kanalen was de avond echt in handen van SBS. Nederland 1 scoort gemiddeld 600.000, Nederland 2 500.000 en Nederland 3 300.000.

RTL heeft de flop 'Waar is Elvis?!' verplaatst naar de late vrijdagavond (23:00 uur), maar dat doet het programma geen goed. Slechts 180.000 mensen keken vrijdag naar het door Gordon en Jamai gepresenteerde programma. RTL 5 komt nauwelijks boven de 200.000 kijkers uit, behalve bij de legendarische film Gladiator.

Nog even voor de vorm: we maken 'de campingzender' af en toe belachelijk en veel FOK!kers doen alsof er alleen plebs naar kijkt. Maar, SBS 6 is wel de zender die het snapt en vrijdagavond van 20:30 uur tot 23:30 uur altijd meer dan 1 miljoen kijkers aan de buis had. RTL, eat your heart out.

De top 10 van de vrijdagavond:

1

HART VAN NEDERLAND

SBS 6

1.591.000

2

POPSTARS

SBS 6

1.508.000

3

JOURNAAL 20 UUR

NED 1

1.468.000

4

SHOWNIEUWS

SBS 6

1.163.000

5

JAN SMIT DE ZOMER VOORBIJ

NED 1

789.000

6

HALF ACHT NIEUWS

RTL 4

770.000

7

MEGA PIRATEN FESTIJN

NED 1

690.000

8

RTL BOULEVARD

RTL 4

676.000

9

JOURNAAL 18 UUR

NED 1

664.000

10

TV SHOW OP REIS

NED 1

644.000


Zaterdagavond
Gisteravond zaten er maar weinig mensen voor de buis. Slechts twee programma's wisten maar boven de miljoen kijkers te scoren; Studio Sport Eredivisie met 1.259.000 kijkers en het journaal 20 uur met bijna 1.2 miljoen kijkers. Ver daaronder komt de rest pas.

Opdat Ik Niet Vergeet, de theatershow van Marc-Marie Huijbregts weet 577.000 kijkers te boeien. Een vooruitblik op K2 zoekt K3 scoort slechts enkele duizenden kijkers minder dan Marc-Marie en dat zal hem pijn doen.

Bij de publieke omroepen nagenoeg niks noemenswaardig, verder. RTL 4 scoort nog wel redelijk goed met Ik hou van Holland. Voor een herhaling midden in de zomer zijn 765.000 kijkers zeker niet slecht te noemen. Na middernacht zond RTL 4 een dubbele aflevering van Baantjer uit, tot 01:00 uur keken daar 200.000 mensen naar, daarna bleven er nog 147.000 hangen voor de tweede aflevering. En dat is een enorm aantal voor dat tijdstip.

De top 10 van de zaterdagavond:

1

STUDIO SPORT EREDIVISIE

NED 3

1.259.000

2

JOURNAAL 20 UUR

NED 1

1.185.000

3

IK HOU VAN HOLLAND

RTL 4

765.000

4

HART VAN NEDERLAND

SBS 6

755.000

5

SHOWNIEUWS

SBS 6

755.000

6

NOVA/DEN HAAG VANDAAG

NED 2

592.000

7

JOURNAAL 18 UUR

NED 1

586.000

8

MARC-MARIE OPDAT IK NIET VERGEET

NED 1

577.000

9

K2 ZOEKT K3 NOG ... DAGEN

SBS 6

556.000

10

KINDEREN GEEN BEZWAAR

NED 1

556.000

Elektrisch varen in Amsterdam in opkomst

Geen vieze benzinedampen en je kunt je medeopvarenden ook nog eens een stuk beter verstaan. Dat zijn de voordelen van elektrisch varen. In veel natuurgebieden in Nederland weten ze al niet beter, maar op de Amsterdamse grachten is het fluisterbootje een nieuw fenomeen.

Iedereen kent de beelden van overvolle wateren in Amsterdam. Van de 12.000 tot 15.000 vaartuigen die de hoofdstad telt, heeft een flink deel een zogeheten tweetaktmotor, weet Ariadne Doll, projectleider schoner varen bij de Dienst Binnenwaterbeheer van de gemeente Amsterdam. "Die stinken enorm. Als het dan een keer mooi weer is, sluiten inwoners van de binnenstad de ramen maar weer omdat er zoveel bootjes in de grachten varen."

Een oplossing biedt de elektrische motor. De gemeente is daarom een offensief begonnen om de Amsterdamse bootjesbezitters op de milieuvriendelijke toer te krijgen. De rondvaartboten en enkele verhuurbedrijven geven al het goede voorbeeld. In de hoofdstad varen momenteel 25 elektrische rondvaartboten en wordt een ander deel voorzien van roetfilters, waardoor de uitstoot een stuk minder is.

Milieuvriendelijker varen in Amsterdam  (foto: ANP)

Taliban dreigen stembureaus aan te vallen

De Taliban in Afghanistan hebben voor het eerst direct gedreigd stembureaus aan te vallen op de dag van de presidentsverkiezingen aanstaande donderdag. Het gaat om een nieuwe poging van de moslimrebellen het verkiezingsproces met geweld te verstoren.

Het dreigement is geuit in pamfletten die in plaatsen in het zuiden van het land zijn opgehangen of achtergelaten. "We gebruiken nieuwe tactieken om stembureaus aan te vallen. Als iemand letsel oploopt is die zelf verantwoordelijk omdat we van te voren hebben gewaarschuwd.", staat in een van de papieren, die zijn getekend door plaatselijke Talibancommandanten.

Taliban dreigen stembureaus aan te vallen  (foto: ANP)

Voorbeschouwing: PSV - Ajax

Morgenmiddag staat de eerste confrontatie tussen ploegen uit de traditionele top drie uit de Eredivisie op het programma. Dan staan PSV en Ajax namelijk voor het eerst dit seizoen tegenover elkaar. FOK!sport blikt vooruit op deze wedstrijd.

PSV kent tot nu toe een stroeve start van de Eredivisie. In het eerste weekend kwamen de Eindhovenaren niet verder dan een gelijkspel tegen promovendus VVV-Venlo. Vorige week trad de formatie van trainer Fred Rutten aan tegen FC Twente. De ploeg slaagde er echter weer niet in om te winnen en speelde wederom gelijk. Hierdoor staat de ploeg uit de Lichtstad op dit moment op een teleurstellende elfde plaats.

Rutten kent in aanloop naar het duel tegen Ajax in elk geval nauwelijks personele problemen. Alleen Orlando Engelaar is morgen niet inzetbaar. De middenvelder liep in de thuiswedstrijd tegen PFC Cherno More Varna, in het kader van de Europa League, een knieblessure op en is nog altijd herstellende.

Ajax kende een betere start van de competitie. In het eerste weekend van de competitie wonnen de Amsterdammers met 2-0 van FC Groningen. Een week later kwam de ploeg van trainer Martin Jol in actie tegen RKC Waalwijk, dat vorig seizoen nog in de Jupiler League speelde. Luis Suárez groeide in het duel tegen de Brabanders uit tot man van de wedstrijd, aangezien hij drie keer wist te scoren. Mede door deze goede prestaties staat de club uit de hoofdstad op de eerste plaats in de Eredivisie. Deze plek wordt wel gedeeld met FC Utrecht, dat evenveel punten heeft. Het doelsaldo van de club uit de Domstad is echter lager.

Jol kent, net als zijn collega bij PSV, nauwelijks personele problemen in aanloop naar deze wedstrijd. Alleen Gabri en Jeroen Verhoeven zullen niet in actie komen. De Spanjaard is nog altijd herstellende van een achillespeesblessure en de keeper brak een middenhandsbeentje en staat voorlopig buitenspel.

Morgenmiddag zullen we weten of PSV het kunststukje van vorig seizoen kan herhalen. De Eindhovense formatie leidde Ajax toen naar de slachtbank en wist in eigen huis met 6-2 te winnen. Het duel in het Philips-Stadion begint morgen om 12:30 uur en staat onder leiding van arbiter Pieter Vink.

A2-brug bij Beesd gesloopt

De brug over de Linge en het spoor bij Beesd is afgelopen nacht voor het grootste deel gesloopt. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat laat weten dat in de loop van vanochtend alleen nog de pijlers van de constructie overeind zullen staan.

In het holst van de nacht heeft het meest spectaculaire onderdeel van de sloop plaatsgevonden: het doorbranden van de stalen boogconstructie en het wegtakelen hiervan. Een zegsman laat weten dat dit geheel volgens plan verlopen is. Begin volgende maand moet ook de rest van de brug opgeruimd zijn.

Sinds vrijdagavond is er geen treinverkeer mogelijk tussen Geldermalsen en Leerdam wegens deze grote operatie. Dit zal zo blijven tot morgenochtend 06.00 uur. Het verkeer op de A2 zal geen hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Geen Buttplug voor homogames

De Eurogames 2011 die dat jaar in Rotterdam plaatsvinden, zullen het moeten stellen zonder kabouter Buttplug als mascotte. Dit heeft Bart Koppers, directeur van Stichting Homosport Nederland vandaag laten weten.

Het veelbesproken Rotterdamse beeld dat als eigenlijke titel 'Santaclaus' draagt, lijkt op een kabouter met een buttplug in zijn hand. Er gingen binnen de homogemeenschap in de Maasstad al veel stemmen op om dit beeld de mascotte te maken van het sportevenement. Koppers benadrukt: "Wij distantiëren ons nadrukkelijk van dit beeld, evenals alle andere beelden die het stereotyperen van homo's bevorderen."  

De Eurogames zijn een Europese variant van de Olympische Spelen speciaal voor homoseksuele atleten. In 2011 zal het evenement voor de dertiende keer plaatsvinden.

'Stop met voeren vogels'

In de strijd tegen de besmettelijke vogelziekte 'het geel' roept Vogelbescherming Nederland op om tijdelijk te stoppen met het voeren van vogels. Ook het geven van drinkwater moet tijdelijk stopgezet worden. Zij deden de oproep vanochtend in het radioprogramma Vroege Vogels.

Vogels met de ziekte 'het geel' (Trichomonas) krijgen een geelkleurig abces in de keelholte. Besmette vogels stikken of verhongeren hierdoor. Verspreiding van de ziekte gaat via de bek van de diertjes. Voeder- en drinkbakken vormen daarom een bron van infectie.

Er werd afgelopen week melding gedaan van ruim tweehonderd dode vogels die mogelijk allemaal de ziekte hadden. De diertjes werden in Overijssel en Gelderland gevonden, maar de ziekte heeft zich ondertussen al over het hele land verspreid. Slechts Zeeland en de Waddeneilanden hebben nog geen besmette vogels.

Ook in Duitsland heerst de ziekte. Hier kwamen al tienduizenden vogels om. Met name groenlingen, merels en Turkse tortels zijn het slachtoffer van de dodelijke ziekte.

In de herfst, als het kouder wordt, zal het aantal besmettingen afnemen, aldus de Vogelbescherming. Zij wonnen advies in bij onderzoeksinstituut Alterra van de Wageningen Universiteit. Vanaf dat moment mogen we de vogels ook weer voedsel en water gaan geven. Op dit moment zullen zij zich wel redden, aangezien er nu voldoende voedsel en water in de natuur te vinden is.

Vrouw verdronken bij Bloemendaal

In de Noordzee bij Bloemendaal is een 55-jarige vrouw uit Maarssenbroek gisteren verdronken. Een woordvoerder van de politie Kennemerland heeft dit laten weten.

Door nog onbekende oorzaak raakte de vrouw gisterenmiddag in de problemen. De reddingsbrigade wist haar nog uit het water te halen en reanimeerde de vrouw. In de loop van de avond is de vrouw uiteindelijk nog overleden. RTV-Noord Holland meldt dat de vrouw waarschijnlijk onwel is geworden tijdens het zwemmen.

Ruim honderd reddingen
De vrouw was niet de enige die gisteren gered moest worden. Een record aantal mensen werd gisteren door de strandwachters van de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade uit de zee gevist. Door een extreem sterke stroming kwamen ruim honderd mensen in de problemen. 

Voor veel zwemmers was het niet mogelijk op eigen kracht terug te komen naar de kant. Twee van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht, omdat zij een grote hoeveelheid zeewater binnen hadden gekregen.

Ook de komende dagen zal er nog een gevaarlijke stroming staan langs de Haagse kust, waarschuwt de reddingsbrigade. Zwemmers worden dan ook geadviseerd om uit de buurt van de golfbrekers te blijven en niet te diep in zee te gaan.

Watersporters in de problemen
Ook watersporters hadden veel last van de weersomstandigheden op het water. Door een harde en variabele wind kwamen watersporters langs de kusten van het IJsselmeer en de Waddenzee in de problemen. De KNMR moest 24 keer uitrukken om watersporters te helpen.

Met dank aan -_Guitarist_- voor de submit.

Bethesda's volgende game geen Elder Scrolls 5

Bethesda staat de afgelopen jaren vooral bekend als de developer van het post-apocalyptische Fallout 3 en de vijf DLC's daarvoor. In 2006 deed de developer ook al goede zaken met het succesvolle Elder Scrolls IV: Oblivion. Velen hoopten dat Bethesda na Fallout 3 bezig zou zijn met een vijfje deel in de Elder Scrolls-serie. Helaas zullen de fans daar nog even op moeten wachten.

Todd Howard, executive director bij Bethesda Softworks, heeft namelijk in een interview gezegd dat ze druk bezig zijn met een nieuwe grote game. Hij kon hier verder weinig over zeggen maar liet wel weten dat het geen Elder Scrolls V zal zijn. Ook liet hij weten met de vijfde DLC-pack van Fallout 3 klaar te zijn met die game.

Zwemwedstrijd voor menselijke eenden

In Zweden zal volgende week een opmerkelijke zwemwedstrijd plaatsvinden. In het dorpje Uddebo zullen (voornamelijk oude) mannen verkleed als eenden een zwemwedstrijd houden over rivier de Assman. De vijftien deelnemers zullen allemaal strakke wetsuits dragen tijdens de wedstrijd en op hun hoofd zullen ze een plastic eendje dragen.

Er zijn verschillende prijzen te winnen. Zo zal er een prijs zijn voor 'de best geklede menselijke eend' en voor 'de snelste zwemmer'. Wie wil komen kijken hoeft zich niet te vervelen. Er kan onder meer een gokje gewaagd worden door geld in te zetten op wie volgens jou de snelste 'eend-zwemmer' wordt.

De eendenrace vindt plaats in het kader van 'Gula Dagen' (gele dag). Dit evenement wordt georganiseerd door 'Gula Huset' (het gele huis), een initiatief opgezet door dorpelingen om nieuw leven in het dorpje te blazen. Het dorpje Uddebo kent namelijk slechts 250 inwoners en dit zijn er de afgelopen jaren alleen minder geworden.

Naast de eendenrace hebben de inwoners van het dorpje ook een expositie georganiseerd. Er zal werk te zien zijn van lokale kunstenaars, maar ook een schilderij van de Amerikaanse president Barack Obama zal onderdeel zijn van de expositie. Dit laatste schilderij zal ook geveild worden tijdens de feestelijkheden.

Met dank aan Lancier voor de vertaalde submit.

Vader vermoord na beschermen gezin

Een 59-jarige vader die zijn vrouw en dochter wilde beschermen is in Tel Aviv zonder pardon vermoord. Ook zijn vrouw en dochter kwamen niet zonder kleerscheuren vrij.

De man zat met zijn vrouw en dochter op een bankje in de stad toen een jongeman zijn dochter plotseling lastig kwam vallen. Om erger te voorkomen vertrok het gezin, maar de vrienden van de jongeman omsingelden het gezinnetje. De twee vrouwen wisten te ontsnappen en de politie te waarschuwen. De hulp kwam voor de vader, die de andere kant opliep, echter te laat.

De bende vermoordde de vader en zijn lichaam werd in zee gegooid. Acht verdachten konden opgepakt worden. De moeder brak bij het incident haar arm en het meisje haar bril.

In Israël is geschokt gereageerd op de moord. In de afgelopen twee weken hebben tien moorden plaatsgevonden in het land.

Stormwaarschuwing voor Nederlandse Antillen

Het bestuur van de Nederlandse Antillen heeft een waarschuwing doen uitgaan voor de tropische storm Ana. De stormwind zou oprukken in de richting van de eilanden Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius.

Dat meldde het Amerikaanse Nationaal Orkaancentrum NHC in Florida gisteravond (Nederlandse tijd). Ana, de eerste storm van het orkaanseizoen, heeft snelheden bereikt van bijna 65 kilometer per uur. De verwachting is dat de intensiteit toeneemt.

Dodental brand trouwerij Koeweit loopt op

Het dodental door de brand op een trouwerij in Koeweit vanochtend is opgelopen tot zeker 44. Dit hebben Koeweitse tv-stations gemeld.

Volgens Koeweitse media zijn alle doden vrouwen, terwijl het pan-Arabische tv-station al-Jazeera meldde dat de doden 'voornamelijk' vrouwen en kinderen zijn.

De brand brak uit in een bomvolle tent voor vrouwen. Naast de doden vielen zeker 76 gewonden, aldus de Koeweitse minister van Volksgezondheid Hilal al-Sayer. Volgens het hoofd van de brandweer van het emiraat zijn 61 van hen in kritieke toestand. Familieleden en ramptoeristen hinderden de reddingswerkzaamheden, die inmiddels zijn afgerond. De ramp gebeurde in het district Jahra vlakbij de hoofdstad Koeweit.

Na het uitbreken van de brand ontstond paniek in de druk bezochte tent. De meeste doden en gewonden vielen niet door de vlammen, maar door de wilde vlucht van de menigte. De oorzaak van de ramp is nog onduidelijk. Volgens het Koeweitse persbureau Kuna zou de brand kunnen zijn ontstaan door kaarsen. De autoriteiten van de Golfstaat zijn aan een onderzoek begonnen. Mogelijk zijn veiligheidsvoorschriften niet in acht genomen. De tent zou geen nooduitgangen hebben gehad en van zeer brandbaar katoen zijn gemaakt.

In het islamitische Koeweit vieren vrouwen en kinderen op bruiloften meestal gescheiden van de mannen. Vaak worden trouwerijen gehouden in speciaal voor de gelegenheid opgezette tenten.

De ramp van vandaag is het ernstigste ongeluk in Koeweit in veertig jaar tijd.

DVD: The Spirit

De comic waarop Sin City was gebaseerd kende weingen, voor de film gingen velen toch plat. Zo ook bij The Spirit. Wederom een film die gebaseerd is op een comic die we hier eigenlijk niet goed kennen en in dezelfde sfeer neergezet als Sin City. Niet gek als je bedenkt dat ze van dezelfde maker zijn. Met een stel bloedmooie vrouwen (Eva Mendes en Scarlett Johansson) en een gestoorde wetenschapper (Samuel L. Jackson) staat je wat te wachten.

Laat maar doodgaan...

Mijn omaatje is 97. Een kwiek vrouwtje nog.
Al is ze op momenten behoorlijk warrig. En kan ze tegenwoordig uitstekend mopperen. Dat laatste lijkt irrelevant maar gezien het mijn oma is, is het opvallend. Die heeft in de rest van haar leven nauwelijks hardop gemopperd.
Ik neem het haar geenszins kwalijk. Ik begrijp het wel. De vrouw heeft veel te veel tijd om te denken. Hoe zou ik zelf zijn wanneer ik me ergens aan stoorde en zeker tien uur per dag de tijd had om me er op te focussen?

[MotoGP] Melandri terug onder vleugels Gresini

MotoGP-coureur Marco Melandri zal volgend jaar voor het Gresini Honda Team gaan racen. De Italiaan komt nu nog uit voor het Hayate Kawasaki-team en is daar redelijk succesvol. Bij Gresini wordt hij teamgenoot van Marco Simoncelli.

"Het is mooi om Marco terug in ons team te hebben," zei teambaas Fausto Gresini. "Wij hebben altijd in hem geloofd en hem terughalen in ons sportieve en technische project met zijn ervaring zorgt voor frisse en belangrijke motivatie. Melandri is onderdeel van de historie van Gresini."

Melandri kwam in 2005 bij Gresini en boekte één overwinning. Een jaar later was hij de belangrijkste uitdager in het WK met drie gewonnen races. Daarna stapte hij in 2008 over naar Ductati, maar dat bleek niet goed uit te pakken. Dit jaar rijdt hij voor Kawasaki dat vlak voor het seizoen haar fabrieksteam terugtrok.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.