FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 10 augustus 2009

[Sitenieuws] PC tong80 doet het niet meer

Ja FOK!kers! Het moest er een keer van komen.. De PC van kwaliteitsuser tong80 is niet langer onder ons. Tongs laatste login was vandaag rond de klok van 16:00. tong80 staat bekend op FOK! als de user met de meeste forumpost van alle users die FOK! heeft.

Veel users zijn ontzet en hebben zelfs een gedicht gemaakt:

tong80.

tong80, je posts, zo prachtig.
Je pc is dood.
We worden rood van blijdschap.
Feest, een lege biertap.
Je bent niet meer hier.
remlof drinkt veel bier.

We hopen natuurlijk allemaal dat tong80 snel weer actief zal zijn op FOK! en MEN en VBL zal verblijden met zijn goede, en vooral nuttige posts en topics.

Met dank aan remlof voor het drinken van veel bier

[Fotoreportage] Rizla Racing Days deel 1

Op het TT-circuit in Assen vonden afgelopen weekend de Rizla Racing Days plaats. FOK!fotograaf Richard van de Velde was hierbij aanwezig en maakte onderstaande reportage.

In Assen kwamen afgelopen weekend zowel auto- als motorsport bij elkaar. Hierdoor werd het publiek een gevarieerd programma geboden dat genoeg spektakel bood. Zo was het op zondag eerst de beurt aan al het motorgeweld. Er werden manches verreden in het Open Nederlands Kampioenschap Supersports en ook de Superbikes. Daarna was het de beurt aan het Suzuki-team in de MotoGP.


Loris Capirossi en Chris Vermeulen in actie


Capirossi wijst zijn teamgenoot op hoge snelheid de weg

Daarna was het de beurt aan een demonstratie van A1GP Team Nederland. Het publiek werd een voorproefje geboden voor wat ze mei 2010 te wachten staat als het hele circus Assen aan doet.


Jeroen Bleekemolen in actie


Burnout voor de hoofdtribune

Het publiek werd in de pauze vermaakt met enkele kostbare bolides die op de baan reden.


Burnout met een Mercedes cabrio


Ook Bleekemolen kreeg nog even een ereronde

Daarna was het de beurt aan de Duitse Formule 3 om in actie te komen.


Een van de deelnemers in actie

De BRL V6 en de BRL Light-deelnemers mochten vervolgens hun kunsten aan het publiek vertonen. Deze altijd spectaculaire raceklasse heeft veel van de beste coureurs uit Nederland en België aan zich gebonden.


De Belg Marc Goossens die op zondag vijfde werd in actie

De marshals hadden het tot op dit moment rustig, maar dat zou later op de dag wel veranderen.


Marshals genieten van de dag

Morgen volgt deel twee van de reportage over de Rizla Racing Days met nog veel meer autosport van het TT Circuit in Assen.

"Taliban hebben overhand in Afghanistan"

Volgens generaal Stanley McChristal dwingen de taliban de strategie van de Verenigde Staten in Afghanistan te wijzigen nu deze islamistische guerrillabeweging daar de overhand heeft. De taliban hebben ondertussen hun terrein kunnen uitbreiden tot buiten hun bastions in het zuiden van het land, waardoor ze vanaf nu ook stabiele regio's zullen bedreigen. Dit vertelde de generaal en commandant van de Amerikaanse troepen in Afghanistan in een interview met de Wall Street Journal.
 
De Amerikanen zijn echter van plan het aantal Amerikaanse soldaten naar 68.000 man op te drijven tegen het eind van het jaar. De bescherming van de Afghaanse bevolking staat centraal voor de Amerikanen en zij zullen er alles aan doen om het land te beschermen.

De Guzman wil nog steeds weg

Jonathan de Guzman hoopt nog voor het verstrijken van de transferdeadline een nieuwe club te vinden. De geboren Canadees heeft in Rotterdam een aflopend contract.

De Guzman wil zijn verbintenis in De Kuip niet verlengen, waardoor Feyenoord gedwongen is om de 21-jarige speler te laten vertrekken. Gebeurt dat niet, dan is De Guzman volgend jaar zomer transfervrij. Feyenoord schoof vorig seizoen tijdens de winterstop een bod van Manchester City van tafel. Mede daarom wil De Guzman zijn contract niet verlengen. De middenvelder is terug van een meniscusblessure, die hem een jaar aan de kant hield. Hij speelde beide competitiewedstrijden die Feyenoord tot nu toe onder Mario Been speelde.

Zaakwaarnemer Jan de Visser bevestigt tegenover Voetbal International dat De Guzman uitkijkt naar een transfer. "Als de kans zich voordoet, zal hij gaan. Het probleem is alleen dat er weinig beweging in de markt zit. Als er niks gebeurt, gebeurt er ook echt nergens wat, dus wordt een transfer een moeilijk verhaal."

[Upd] Eigenaresse kinderdagverblijf doodgestoken

De 33-jarige eigenaresse van een kinderdagverblijf in de Amsterdamse wijk Geuzenveld is maandagavond om het leven gekomen door een steekpartij.

De vrouw werd rond 18.40 uur bij haar auto op de parkeerplaats voor haar werk door een nog onbekende dader aangevallen. De verdachte is nog voortvluchtig, maakte de politie bekend.

Het slachtoffer had het kinderdagverblijf aan de Dr. H. Colijnstraat net afgesloten. Ze overleed in een ziekenhuis aan haar verwondingen.

Update:

Inmiddels is de naam van het slachtoffer bekend: Arzu Erbas. Onlangs gaf zij nog een interview aan een Amsterdams tijdschrift.

Holla geschorst voor twee duels

De tuchtcommissie van de KNVB schorst Danny Holla voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk.

De FC Groningen-speler pakte een rode kaart in het duel met Roda JC (1-1) afgelopen weekend. De middenvelder zou zich schuldig hebben gemaakt aan "ernstig gemeen spel jegens een tegenspeler", een flinke charge op Mads Junker.

Holla accepteert het schikkingsvoorstel van de openbaar aanklager van de KNVB. Daardoor mist hij de duels tegen NAC Breda (thuis) en VVV-Venlo (uit).

Eindhoven-trainer één duel geschorst

Jan Poortvliet moet de komende wedstrijd van FC Eindhoven vanaf de tribune bekijken. De KNVB heeft hem voor één wedstrijd geschorst voor zijn rode kaart tegen MVV.

Poortvliet begaf zich vrijdag tegen MVV meerdere keren buiten de coachzone. Hij liet daarbij bovendien in woord en gebaar merken dat hij het niet eens was met beslissingen van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. De arbiter stuurde Poortvliet daarom naar de tribune.

Sinds vorige maand is Jan Poortvliet de hoofdtrainer van FC Eindhoven. De 53-jarige coach kende vrijdag een spectaculair debuut op de Brabantse bank. Tegen MVV stond zijn team in no-time met 0-3 achter, maar Eindhoven wist de wedstrijd toch te winnen: 4-3.

Aankomende vrijdag gaat FC Eindhoven op bezoek bij De Graafschap. Poortvliet moet dat duel dus vanaf de tribune van De Vijverberg bekijken.

Schaars blijft bij Oranje-selectie

Stijn Schaars leek de wedstrijd tegen Engeland te moeten missen, maar de middenvelder van AZ herstelt snel. Schaars kreeg vrijdag tegen Sparta (2-0 winst) een flinke tik boven de knie.

De international moest van het veld worden gedragen. Toch voelt hij zich nu fit genoeg om bij de selectie van bondscoach Bert van Marwijk te blijven. Zaterdag deed Schaars bij AZ een lichte uitlooptraining. "Ik heb alleen een tik op mijn knie gekregen. Ik werd van het veld gedragen omdat ik even niets meer in mijn knie voelde. Maar nu gaat het al een stuk beter," aldus de 25-jarige middenvelder tegenover het ANP. Een meevaller voor Van Marwijk, die niet kan beschikken over Mark van Bommel.

Schaars wil nog niet ingaan op de vraag of hij tegen Engeland in de basis kan starten. "Natuurlijk wil ik tegen de Engelsen graag mijn kans pakken, maar laten we nu maar eerst eens afwachten hoe snel ik helemaal herstel."

Contract Smolarek ontbonden

Ebi Smolarek kan op zoek naar een nieuwe club. Racing Santander meldt maandagavond dat het contract van de Poolse aanvaller per direct is ontbonden.

Smolarek had in Spanje nog een tweejarig contract. De 28-jarige speler werd vorig seizoen verhuurd aan Bolton Wanderers, waar hij twaalf wedstrijden speelde. Het Russische Rubin Kazan en enkele clubs uit Griekenland toonden de afgelopen weken belangstelling voor de Pool.

Sinds twee jaar speelt de oud-Feyenoorder bij Racing Santander. Hij maakte destijds de overstap van Borussia Dortmund. In zijn eerste jaar bij Santander kwam Smolarek slechts tot vier goals in 23 competitieduels.

Vorige week werd bekend dat Feyenoord, waar de aanvaller tussen 2000 en 2005 speelde, binnenkort het resterende deel van het transfergeld voor hem ontvangt. De Rotterdammers zouden meeprofiteren toen Smolarek van Dortmund naar Santander ging, maar laatstgenoemde weigerde tot voor kort te betalen.

Negen renners kandidaat WK-selectie

Nederland kan komende maand bij het wereldkampioenschap wielrennen slechts zes renners opstellen. Volgens bondscoach Leo van Vliet zijn daar op dit moment negen kandidaten voor.

Twee renners zijn al zeker voor het WK, namelijk Robert Gesink en Karsten Kroon. "Op dit moment hebben we dus zeven renners voor vier plekken," aldus Van Vliet. "Het voordeel is dat we een underdog-rol kunnen aannemen. We gaan er het beste van maken." De bondscoach verkende in juli samen met Kroon en Gesink het parcours. "Het is een heel zwaar parcours en je weet dat Kroon en Gesink daar dan voor in aanmerking komen."

"Voor de rest hebben we niet heel veel renners die dat kunnen. Behalve Laurens ten Dam, maar hij rijdt de Ronde van Spanje niet. Het is de vraag hoe zijn vorm straks is." Verder noemde Van Vliet de namen van Koos Moerenhout, Pieter Weening en Bram Tankink. "Die hebben goed gereden in Polen en rijden de Ronde van Spanje."

Andere kandidaten zijn Sebastian Langeveld, Lars Boom en Johnny Hoogerland. "De Ronde van Spanje is ook belangrijk. Je kan nu wel renners selecteren, maar als ze er vermoeid uit komen, heeft het ook geen zin."

Betrapte atleten mogen toch naar WK

In juni werden vijf Jamacaanse atleten betrapt op het gebruik van doping, maar ze mogen waarschijnlijk toch meedoen met het WK atletiek in Berlijn.

Het Jamaicaanse antidopingcomité heeft niet vast kunnen stellen of het middel dat gebruikt is op de lijst van verboden middelen voorkomt. Daarmee zijn Yohan Blake, Sheri-Ann Brooks, Marvin Anderson, Lansford Spence en Allodin Fothergill vrijgesproken.

Ze zijn nog niet geheel zeker van deelname: de IAAF neemt de beslissing of de atleten naar het WK mogen.

Er dreigt alweer een nieuwe rel in Jamaica, want de landelijke atletiekbond dreigt met uitsluiting van het WK als de atleten Asafa Powell, Shelly-Ann Fraser, Shericka Williams, Melanie Walker en Brigitte Foster zich niet melden in het trainingskamp.

Vejinovic wil weg bij AZ


Marko Vejinovic is ontevreden met zijn bijrol in de selectie van landskampioen AZ. De 19-jarige middenvelder weigert zijn aflopende contract te verlengen.

"Op dit moment teken ik geen contract, omdat ik niet speel," aldus Vejinovic in Sportweek. "AZ heeft mij wel een aanbieding gedaan, maar die heb ik afgewezen. Het ziet er niet goed uit. Ik denk dat er binnenkort wel iets komt." Volgens technisch directeur Marcel Brandts is er maar één oplossing als de speler zijn contract niet wil verlengen. "Dan willen we hem nog deze maand verkopen. Dat moet wel, want na dit seizoen loopt zijn contract af," vertelt Brandts.

Marko Vejinovic, die eerder al werd gelinkt aan Liverpool, debuteerde vorig seizoen onder Louis van Gaal bij AZ. De Amsterdammer speelde in dat kampioensseizoen drie competitieduels.

[NASCAR] Uitslag Watkins Glen

Tony Stewart heeft op Watkins Glen de Heluva Good! Sour Cream Dips at The Glen op zijn naam geschreven. In de uitgestelde race in de Sprint Cup Series kwam de klassementsleider als eerste over de streep voor Marcos Ambrose en Carl Edwards.

Jimmie Johnson mocht de race op de roadcourse van poleposition aanvangen, maar verloor deze plaats meteen aan Kurt Busch die in de eerste ronde Denny Hamlin achter zich aan kreeg. Grootste stijger in de eerste ronden is Dale Earnhardt jr. die van plaats 38 naar 25 op wist te klimmen. Vooraan moest Johnson de derde plaats laten aan Marcus Ambrose.

De eerste caution van de dag is na zeventien van de negentig ronden, vanwege rommel op de baan. Ambrose is de enige van de toppers die niet naar binnen gaat, waardoor hij de leiding pakt. Enkele ronden later was al de tweede neutralisatie van de dag een feit toen David Stremme spinde en Kevin Harvick en Jeff Gordon raakte. Ambrose was in ronde 30 een van de laatsten die voor de eerste maal de pits in ging. Tony Stewart ligt op dat moment al derde na als veertiende te zijn gestart.

Dale Earnhardt jr. moest na 41 ronden opgeven, omdat de remmen van de auto weigerden, hij door het gravel reed en daarna Reed Sorensen raakte. Op dat moment reden Kyle Busch, Stewart en Johnson aan de leiding. Ook rookie Max Papis deed met een vijfde plaats halverwege de race goed mee.

In ronde 63 is de organisatie genoodzaakt om de rode vlag te tonen nadat Sam Hornish jr. na geduwd te zijn door Kasey Kahne in bocht negen hard de muur raakte en terug de baan op stuiterde. Jeff Burton en Jeff Gordon raakten de auto hard, terwijl Andy Lally en Joey Logano ook schade opliepen door het ongeval.

Nadat de rotzooi opgeruimd was reed Kyle Busch aan de leiding voor Stewart en Ambrose. In ronde 67 wist de klassementsleider de leiding over te nemen, terwijl enkele ronden later Ambrose en Greg Biffle Busch voorbij reden. Na de laatste neutralisatie na 71 ronden was het Carl Edwards die snel naar voren reed. Hij passeerde vijf coureurs om daarna als derde te finishen. Beide leiders kon hij niet meer bijhalen en na een foutje van Ambrose kon Stewart de overwinning niet meer ontgaan.

In het klassement verstevigde Tony Stewart zijn leidende positie. Hij heeft nu 3.383 punten verzameld, wat 260 meer zijn dan nummer twee Jimmie Johnson. Jeff Gordon staat derde met 3.041 punten, voor Kurt Busch en Denny Hamlin. In The Chase deed Gregg Biffle goede zaken door van plaats twaalf naar plaats tien op te klimmen.

Uitslag Watkins Glen:

Pos.GridCoureurMerkPunten/BonusRondenUitval
113Tony Stewart Chevrolet195/10 90
24Marcos Ambrose Toyota175/5 90
333Carl Edwards Ford165/0 90
48Kyle Busch Toyota165/5 90
57Greg Biffle Ford155/0 90
610Juan Montoya Chevrolet150/0 90
72Kurt Busch Dodge151/5 90
816Max Papis * Toyota142/0 90
938Clint Bowyer Chevrolet138/0 90
103Denny Hamlin Toyota134/0 90
1120Brian Vickers Toyota130/0 90
121Jimmie Johnson Chevrolet132/5 90
1318A.J. Allmendinger Dodge124/0 90
1442Matt Kenseth Ford121/0 90
1511Casey Mears Chevrolet118/0 90
1635Joey Logano * Toyota115/0 90
1712Kasey Kahne Dodge112/0 90
1822Robby Gordon Toyota109/0 90
1914Paul Menard Ford106/0 90
2027Bobby Labonte Ford103/0 90
216Ryan Newman Chevrolet100/0 90
2226Scott Speed * Toyota102/5 90
2328Mark Martin Chevrolet94/0 90
2440David Ragan Ford91/0 90
2525David Reutimann Toyota88/0 90
265David Stremme Dodge90/5 90
2715Andy Lally Chevrolet82/0 90
2823Martin Truex Jr. Chevrolet79/0 90
2937Ron Fellows Chevrolet76/0 84
3034John Andretti Chevrolet73/0 84
3129Reed Sorenson Dodge70/0 78
3219Elliott Sadler Dodge67/0 78
3317Patrick Carpentier Toyota64/0 78
DNF9Boris Said Ford61/0 74In Pit
3521Kevin Harvick Chevrolet58/0 68
3636Sam Hornish Jr. Dodge55/0 61
DNF31Jeff Gordon Chevrolet52/0 61In Pit
3830Jeff Burton Chevrolet49/0 61
3932Dale Earnhardt Jr. Chevrolet46/0 60
DNF24Jamie McMurray Ford43/0 58In Pit
DNF39P.J. Jones Toyota40/0 13In Pit
DNF41Dave Blaney Toyota37/0 11In Pit
DNF43Tony Ave Dodge34/0 8In Pit
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden

Stand na 22 van de 36 races (top 12)

Pos.CoureurPuntenVerschilRacesPolesWinsTop5
1Tony Stewart3383Leader220313
2Jimmie Johnson3123-26022139
3Jeff Gordon3041-342220110
4Kurt Busch2902-48122016
5Denny Hamlin2847-53622017
6Carl Edwards2830-55322006
7Juan Montoya2781-60222101
8Kasey Kahne2754-62922014
9Ryan Newman2727-65622105
10Greg Biffle2718-66522007
11Mark Martin2716-66722446
12Matt Kenseth2685-69822124

Operatie voor Van Bommel goed verlopen

Mark van Bommel is maandag geopereerd aan zijn gebroken teen. De ingreep is goed verlopen, meldt zijn club Bayern München.

De competitie begon zaterdag voor de aanvoerder van Bayern München teleurstellend. Van Bommel moest vroegtijdig worden gewisseld, en Bayern wist niet te winnen van Hoffenheim (1-1). In het ziekenhuis bleek dat de Nederlander een teen heeft gebroken.

Bayern verwacht dat Van Bommel drie tot vier weken vanaf de tribune moet toekijken. Dat betekent dat hij sowieso de interland van Nederland tegen Engeland (woensdag) mist, net als de komende topwedstrijd van zijn club tegen Werder Bremen.

FC Zwolle heeft Redan op proef

Iwan Redan probeert bij FC Zwolle zijn carrière weer op de rails te krijgen. De aanvaller is samen met twee andere spelers op proef bij de Blauwvingers.

Redan (28) werd bij Willem II de laan uitgestuurd toen hij tijdens een bekerduel met De Graafschap een kopstoot uitdeelde aan teamgenoot Kristof Imschoot. In september 2007 werd zijn contract in Tilburg ontbonden.

RKC Waalwijk gaf de Amsterdamse spits een kans, waarna Redan ook nog bij RBC speelde. Vervolgens werd de aanvaller verhuurd aan Cardiff City, maar dat werd geen succes. De eerste helft van vorig seizoen was Redan actief bij het Cypriotische AEP Paphos, maar het afgelopen half jaar speelde hij voor Excelsior.

Naast Redan trainen ook Youssef Sarica (23) en Hüseyin Cengiz (25) mee met de selectie van trainer Jan Everse. Sarica komt over van Haarlem, terwijl Cengiz een verleden heeft bij AGOVV en vorig seizoen voor het Turkse Genclerbirligi uitkwam.

Schorsing vanwege wedden op eigen wedstrijd

De Engelse voetbalbond FA heeft Accrington Stanley-verdediger Peter Cavanagh voor acht maanden geschorst.

Cavanagh waagde een gokje op een duel, waarin hij zelf meespeelde. Behalve de schorsing kreeg de verdediger ook een boete van 4.000 euro. Het duel in kwestie was de laatste wedstrijd van het voorbije seizoen, toen Accrington Stanley met 2-0 ten onder ging tegen Bury. Vorige maand werden reeds vier spelers geschorst vanwege hetzelfde vergrijp.

Drie spelers van Accrington Stanley en een collega van Bury kregen schorsingen opgelegd van vijf maanden tot een jaar.

Veel doelpunten in trailer FIFA 10

EA komt dit najaar weer met een nieuw deel van de FIFA reeks namelijk FIFA 10. Deze game borduurt voort op het deel van vorig jaar die veel mensen zeer goed vonden spelen. Nu kun je bijvoorbeeld 360 graden draaien met een speler als hij aan de bal is. Zo zijn er weer de nodige aanpassingen in dit deel.

Er is een trailer uitgebracht die een wedstrijd toont in de vorm van Mexico tegen Amerika.

Naam Osterhaus misbruikt op Twitter

Diverse media belden de bekende viroloog Ab Osterhaus na uitspraken van hem op Twitter. Osterhaus is de laatste tijd regelmatig te horen en lezen in de media met betrekking tot de Mexicaanse griep, maar deze keer wist hij van niets. "Iemand misbruikt mijn naam", aldus Osterhaus.

'Osterhaus' zei op Twitter onder meer: "Als het virus zich net zo snel gaat verspreiden als dat mijn aantal followers ineens gegroeid is, krijgen we een echt probleem. Weltrusten." De @AbOsterhaus is inmiddels offline.

Osterhaus twittert zelf niet en vindt het erg vervelend. Hij laat uitzoeken welke juridische stappen kunnen worden ondernomen.

WK hockey -21: tweede dag medailleronde

Op de zevende dag van het WK hockey voor dames onder 21 jaar in Boston kwamen alles zes de ploegen van medaillepoule E in actie. Poule F - met Jong Oranje - had een dagje vrij. Hier een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Poule E
Jong India moest winnen van Chili om nog uitzicht te houden op de halve finale. India won ook (3-1) en doet dus nog volop mee in het toernooi, ze hebben nu 9 punten, Chili blijft op een schamele 3 punten staan.

Ook Australië doet nog volop mee in de strijd. Deze ploeg lijkt in het toernooi te groeien en won voor de tweede dag op rij. Titelverdediger Korea werd met 4-2 aan de kant gezet en daardoor gaan de Aussies de Aziaten in de stand voorbij. De Hockeyroos hebben nu 12 punten, Korea blijft op 10 punten hangen.

Voor de Verenigde Staten zit er in eigen land geen ereplaats in nadat het nipt van Engeland verloor (3-2). Engeland verloor dit toernooi nog niet en gaat aan de leiding in poule F met 13 punten, de VS staan nog altijd op 6 punten.

Poule G
Ook de in verliezerspoule werd zondag gehockeyd. Frankrijk wist te winnen van Wit Rusland (3-2) en heeft nog uitzicht op de dertiende plaats, het hoogst haalbare voor de vier ploegen in deze groep. Morgen spelen Spanje en Litouwen de tweede wedstrijd tegen elkaar.

Tim Schafer en de Rubik's Cube uitdaging

Tim Schafer is het grote brein achter het in oktober uitkomende Brutal Legend. We kennen Schafer van de oude Lucasarts-adventures en het originele Psychonauts dat enkele jaren terug verscheen. Gisteren maakten we de soundtrack van Brutal Legend bekend. Tim Schafer vond het een leuk idee om te proberen een Rubik's Cube op te lossen terwijl iemand anders de soundtrack voorleest. Zou het hem lukken?

Nieuwe scharrel voor Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio heeft een Russisch model op het oog genaamd Anne Vyalitsyna. Anne heeft al vijf keer in de swimsuit-editie van het blad Sport Illustrated gestaan. Net als zijn vorige vriendin, Bar Refaeli, zij werd ook door Leonardo uit hetzelfde sportblad gehaald. Volgens mensen die de twee hun gang hebben zien gaan kon hij z`n handen niet van Anna afhouden. 

Na de breuk met Bar Refaeli ging de Titanic-acteur al met Cameron Diaz en Ashley Roberts (zangeres van The Pussycat Dolls) aan de haal.

Make-over voor Amy Winehouse

Amy Winehouse geeft zichzelf en haar huis een make-over. Ze doet dit alles voor haar grote comeback binnenkort. Amy is nu nog bezig met een nieuw album maar wil daarna als een 'nieuwe, rustiger Amy' terugkomen, zo vertelt ze haar vrienden.

"Amy is haar levensstijl drastisch aan het veranderen voor haar grote comeback. Van haar houding en dieet tot aan het interieur van haar huis. Ze heeft nu zelfs meubels met roze kleuren", aldus een vriend van Amy.

NASCAR wil niet op natte baan racen

De organisatie van de NASCAR is niet van plan om de races in de Sprint Cup Series op een natte baan te gaan verrijden. Gisteren ging de race op Watkins Glen niet door vanwege regen en is daarom verschoven naar vandaag.

Bandenfabrikant Goodyear bracht afgelopen weekend nieuwe regenbanden mee naar het circuit, maar deze zijn alleen bedoeld voor de Nationwide Series. "We doen wat ons gevraagd wordt," zei Rick Henrich van Goodyear. "We hebben geen Sprint Cup Series-auto's in het testprogramma opgenomen. Daar kan aan gewerkt worden. De auto's hebben wat een hoger zwaartepunt, zijn wat zwaarder en hebben meer paardenkrachten. Deze zaken zorgen voor meer complicaties in de regen, waardoor verder testen noodzakelijk is."

Een van de testers van de banden was Juan Pablo Motoya die de met carbon verstevigde banden in San Antonio, Texas aan de tand heeft gevoeld. Maar voor de ovals zijn de banden niet geschikt, omdat vanwege de hoge snelheden het simpelweg te gevaarlijk is om dan te gaan rijden.

Voor de road courses is de regenrace volgens Sprint Cup-directeur John Darby voorlopig nog uitgesloten, maar hij sluit het in de toekomst niet uit. "Ik zeg zeker niet dat we nooit meer regenraces zullen zien in de Cup Series. Goodyear heeft erg goed werk verricht door de nieuwe natweerband te ontwikkelen, zeker in vergelijking met waar we in Suzuka nog de beschikking over hadden."

Badmintondubbel Bosch/Ridder uitgeschakeld

Het succes van Dicky Palyama op het WK kreeg geen vervolg in het mannendubbelspel. Ruud Bosch en Koen Ridder verloren van Hendri Kurniawan Saputra en Hendra Hijaya uit Singapore.

Het Nederlandse duo speelde bij vlagen uitstekend tegen de Singaporezen. Het was twee games lang een gelijkopgaande strijd. In de slotfase van de tweede game werkte het Nederlandse duo met succes een 17-19- achterstand weg. In de beslissende derde game liep het Singaporese koppel snel uit. Maar na de 3-9 achterstand knokten Ridder en Bosch nog wel terug, maar ze kwamen niet meer terug in de wedstrijd: 15-21, 21-19, 16-21.

Seizoenkaart na 22 minuten verscheurd

Twee fans van Norwich, spelend in de Engelse derde divisie, hebben vandaag een boete gekregen voor het betreden van een voetbalveld. De twee hebben laten merken dit niet nog eens te doen, ze hebben hun eigen seizoenkaart vernield. Van de kaart hebben ze maar liefst 22 minuten plezier gehad.

De twee fans waren in de eerste helft van het duel met met Colchester (1-7) al helemaal klaar met hun club. Bij een stand van 0-4 renden ze het veld op, en verscheurden voor ieders ogen de seizoenkaart en gooiden de resten naar trainer Bryan Gunn. Voor de kaarten hadden ze allebei 375 euro betaald. Gunn bood zijn excuses aan aan het publiek: "We gaven de goals te makkelijk weg en waren overal zwak."

Van der Geest in onzekerheid over WK

Judoka Elco van der Geest (-100 kg) verkeert kort voor het WK Judo nog in onzekerheid over deelname aan het toernooi in eigen land. De 30-jarige voormalig Europees kampioen heeft de Belgische nationaliteit aangevraagd. Dit traject bevindt zich in de eindfase, maar het is nog twijfelachtig of dit voor het WK tot stand komt.

Van der Geest is actief in de gewichtsklasse van Henk Grol, die afgelopen zomer een bronzen Olympische medaille behaalde. Van der Geest, weer helemaal fit na een lange reeks van blessures, won dit jaar de Grand Slam in Rio de Janeiro en het Grand Prix toernooi in Tunis.

Van der Geest: "Ik ben helemaal klaar om mijn kansen te verdedigen op het WK. Maar op dit moment kan ik niet meer dan afwachten. Er zijn speculaties of ik eventueel reserve ben achter Henk Grol (Grol loopt mogelijk het WK mis door een knieblessure, red.), maar daar ben ik helemaal niet mee bezig. Pas als Henk afzegt, wil ik over deze mogelijkheid nadenken en daar komt bij dat ik dan ook nog door de JBN geselecteerd en voorgedragen dien te worden. Ik heb zelf ook veel en zwaar blessureleed gekend in mijn carrière, dus ik weet wat het is om vlak voor een kampioenschap zo’n tegenvaller te krijgen."

Tientallen doden door tyfoons in Oost-Azië

In het Verre Oosten zijn zeker 42 mensen omgekomen toen de regio werd getroffen door tyfoons. Dat meldden de autoriteiten in de verschillende landen vandaag. Tientallen mensen worden nog vermist.

De meeste doden vielen op Taiwan. Daar verloren door tyfoon Morakot zeker 23 mensen het leven, terwijl nog 56 mensen worden vermist. In het weekeinde viel op het eiland een recordhoeveelheid regen (250 centimeter).

Het weg- en treinverkeer ondervinden grote hinder van overstromingen en aardverschuivingen. Op veel plaatsen is de elektriciteit uitgevallen.

In China is Morakot afgezwakt tot een tropische storm. Er kwamen hier minstens zes mensen om. De autoriteiten hadden in de kustprovincies uit voorzorg meer dan een miljoen mensen geëvacueerd.

In Japan zijn zeker dertien mensen omgekomen door overstromingen en aardverschuivingen, die zijn veroorzaakt door de nadering van de tyfoon Etau. Achttien mensen worden vermist. De hevige wervelstorm zal vermoedelijk morgen op volle kracht over Japan trekken. Er zijn 50.000 mensen geëvacueerd.

FOK!radio: Nederland faalt bij WK Stratego

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Nederland is Stratego-land. Het spelletje, waarbij je de vlag van de tegenstander moet veroveren, is ooit in Nederland bedacht en we zijn er ook nog eens heel goed in. Al komen er wel barstjes in die dominantie. Op het Wereldkampioenschap Stratego (ja, het bestaat!) zijn we namelijk geen eerste geworden. En dat is voor het eerst! Het WK werd dit jaar voor de twaalfde keer georganiseerd. En ieder jaar won een Nederlander, maar dit jaar at een Duitser de kaas van het brood. Tekst en uitleg hoor je vanavond van de nummer 1 op de wereldranglijst Stratego en tevens voorzitter van de Stratego Bond Nederland, Tim Slagboom. Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

Het FOK!forum heeft nu een kleine twee weken een Mexicaanse griep-forum. Hoe gaat het daar? Komen er veel vragen of zijn de reacties over de griep lauw? We horen het van FLU-mod Re.

De columns op de FOK!frontpage zijn nu niet alleen meer op internet te lezen. De columnisten gaan namelijk vandaag ook hun kunsten laten horen in FOK!radio. FOK!ker Neuskleuter is deze week aan de beurt. Dus steek de kaarsen maar vast aan en leg het tijgervelletje op z'n plek! Sj0rSz heeft weer de FOK!sport update. Daarnaast hoor je al het nieuws en modwisselingen van het FOK!forum van FA Shmoopy.

Meer FOK!radio? Meld je dan aan voor http://fokradio.hyves.nl ! Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.


Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

Nederlanders naar verkeerde Sydney gevlogen

Opa Johannes Rutten en zijn kleinzoon Nick keken raar op toen ze na een lange vlucht vanuit Amsterdam de vliegtuigtrap afdaalden. Ze dachten namelijk in Sydney, Australie aangekomen te zijn voor hun vakantie, maar al snel bleken ze  in Sydney in Nova Scotia, Canada te zijn, ruim 27 duizend kilometer verder.

Het stel vloog met Air Canada en was zelfs overgestapt zonder de fout op te merken, meldt de Engelse Daily Mail Volgens een van de stewardessen had het stel enkel Australisch geld op zak. De vliegtuigmaatschappij heeft een gratis hotelovernachting geregeld en vliegt de twee mannen terug naar Amsterdam.

Schumacher test wederom met F2007

Michael Schumacher zal dinsdag en woensdag wederom met een Ferrari F2007 gaan testen op het circuit van Mugello. De Duitser zal deze test uit eigen zak betalen en heeft daarvoor een auto geleend van afdeling historische Formule 1-auto's van Ferrari.

Oorspronkelijk wilde Ferrari Schumacher laten testen met de F60, maar beide Red Bull-teams en Williams wilden dit niet. Om toch weer ervaring op te doen met een F1-bolide heeft de zevenvoudig wereldkampioen buiten het Formule 1-team van Ferrari om de test met de F2007 met GP2-banden geregeld. Hij zal de test uit eigen zak betalen om over twee weken in Valencia zo goed mogelijk beslagen ten ijs te komen.

Fans verscheuren seizoenkaart na 22 minuten

Twee fans van Norwich, spelend in de derde divisie, hebben maandag een boete gekregen voor het betreden van een voetbalveld. De twee hebben laten merken dit niet nog eens te doen, ze hebben hun eigen seizoenkaart vernield. Van de kaart hebben ze maar liefst 22 minuten plezier gehad.

De twee fans waren in de eerste helft van het duel met met Colchester (1-7) al helemaal klaar met hun club. Bij een stand van 0-4 renden ze het veld op, en verscheurden voor ieders ogen de seizoenkaart en gooiden de resten naar trainer Bryan Gunn. Voor de kaarten hadden ze allebei 375 euro betaald. Gunn bood zijn excuses aan aan het publiek: "We gaven de goals te makkelijk weg en waren overal zwak."

Met dank aan dockx voor de submit.

Stoner drie races aan de kant

Casey Stoner moet de hoop op een nieuwe wereldtitel in de Moto GP opgeven. De 23-jarige Australiër komt de komende drie races niet in actie omdat hij zich volledig moet herstellen van zijn klachten. Mika Kallio is zijn tijdelijke vervanger.

Stoner kampte al sinds Barcelona met maagklachten. Die klachten zorgden eveneens voor veel vermoeidheid, wat goed te zien was op de persconferentie na de race in Spanje. De wereldkampioen van 2007 kreeg vaak klachten halverwege de race, waardoor hij nooit mee kon doen om de overwinning.

"Na vijf extreem moeilijke races door mijn gezondheid, heb ik in Australië sportartsen bezocht die me al lange tijd verzorgen", vertelt Stoner. "We hebben de moeilijke beslissing genomen om de komende drie races niet te rijden, om mijn lichaam te laten herstellen van al de stress. De doktoren geloven dat ik in Barcelona last had van een virus en dat ik vervolgens teveel eiste van mijn lichaam, waardoor ik steeds zo uitgeput raakte. De artsen doen vele tests om ervoor te zorgen dat dat niet meer gebeurt."

"Ik heb met Ducati gesproken en wil hen bedanken voor hun begrip. Het spijt me enorm voor de fabriek, mijn team, mijn sponsoren en mijn fans en ik baal ook omdat de motor de laatste tijd erg competitief was. Ik zal er alles aan doen om weer fit te zijn in Portugal."

Livio Suppo vindt de gezondheid van zijn rijder het belangrijkst. "Het zal natuurlijk moeilijk voor ons worden om de volgende races zonder Casey te rijden, maar het belangrijkste is op dit moment zijn gezondheid", aldus Ducati-baas Suppo.

Met dank aan Ducatid en RSF1984 voor de submit.

Top of Flop: The Noisettes

De elfde ronde in de nieuwe reeks van Top of Flop op de FOK! Weblog was een duidelijke flop. De Hoestende Varkens' "Mexico" werd maar door een enkeling opgevat als een geslaagd protest tegen de mediahype.

We hebben nu even geen goeie tip meer (Je kunt nog steeds tips insturen!), dus kiezen we er zelf maar weer eens eentje uit.

The Noisettes is een band uit Londen, die bestaat uit twee heren (Dan en Jamie) en een dame (zangeres Shingai). De nieuwe videoclip is "Never Forget You". NRC recensent Eric Corton liet ons eerder al weten geheel in de ban te zijn van de zangeres Shingai. De FOK! Weblog crew is ook enthousiast. Het is een prachtig nummer. Bovendien... Het is altijd handig om een soort reserve te hebben voor als Amy Winehouse stuk gaat.

Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Heb jij een tip? Mail me dan even op fdbeer@fok.nl of zet je tip in de submit en wie weet sta jij binnenkort al hier!

Amrabat overweegt spelen voor Marokko

Door de gewijzigde regels van de FIFA is het voor PSV'er Nordin Amrabat nu mogelijk om voor een interlandcarrière te kiezen voor Marokko, dit ondanks het feit dat hij reeds jeugdinterlands voor Nederland speelde.

De nieuwe regels van de FIFA houden in dat spelers met een dubbele nationaliteit voortaan ook na hun 21e kunnen kiezen voor een ander nationaal team dan het land waar ze als jeugdinternational voor speelden. Dat geldt ook voor Amrabat, die niet afwijzend staat tegenover een interlandloopbaan bij Marokko.

"Als ik een uitnodiging zou krijgen, zou ik er meteen op ingaan," vertelde Amrabat aan Atlas-Lions.com. "Ik ben beschikbaar voor Marokko."

Contact met de Marokkaanse voetbalbond is er nog niet geweest. Amrabat: "Volgens de Marokkaanse media zat ik in de voorselectie (voor het duel met Congo, red.). Ik heb toen bij PSV geïnformeerd of er iets was binnen gekomen, maar dat was helaas niet het geval."

Been kan weer beschikken over Mulder

Erwin Mulder is hersteld van zijn bovenbeenblessure, opgelopen tijdens het trainingskamp van Feyenoord in Portugal.

De jonge doelman liep in Portugal een scheurtje op in een spier van zijn linker bovenbeen. Vorige week begon Mulder weer met trainen en maandagmiddag deed hij zonder problemen mee met de beloften van de Rotterdammers.

Wanneer alles volgens plan verloopt, is Mulder beschikbaar voor het duel met Heracles Almelo van komend weekend. Hiermee komt trainer Mario Been weer wat ruimer in zijn keuzemogelijkheden te zitten. Door een blessure van Darley moest tegen Vitesse de 40-jarige Rob van Dijk aan de bak.

Mulder werd het voorbije seizoen door Feyenoord uitgeleend aan stadgenoot Excelsior, waarvoor hij 38 duels speelde.

Jackpot Staatsloterij valt op 1/5 lot

Heb je een lot voor de Staatsloterij gekocht, maar heb je dit niet in Utrecht gedaan.... Helaas, dan win je niet de jackpot. Zojuist is bekend geworden dat het winnende lot in de provincie Utrecht is verkocht en dat de jackpot is gevallen op eenvijfde lot.

De gelukkige winnaar wint -uiteraard- niet de volledige jackpot van 27,5 miljoen euro, maar eenvijfde deel, dus 5,5 miljoen euro. Het resterende bedrag à 22 miljoen euro schuift door naar volgende maand en wordt dan aangevuld, zodat de jackpot wederom 27,5 miljoen euro bedraagt.

In totaal waren er acht miljoen loten verkocht, alleen vandaag al bijna een miljoen.

Büttner hapt niet toe op aanbod Vitesse

Alexander Büttner heeft een voorstel van Vitesse om zijn contract te verlengen naast zich neergelegd. De middenvelder, die een aflopende verbintenis heeft in Arnhem, wil de komende tijd eerst gaan nadenken over zijn toekomst.

Technisch directeur Marc van Hintum legt op de website van Vitesse uit dat de onderhandelingen niet tot het gewenste resultaat hebben geleid. "We hebben hem een verbeterde aanbieding gedaan, maar zijn zaakwaarnemer heeft laten weten dat zij af willen wachten. Daarop hebben wij de aanbieding ingetrokken," aldus Van Hintum.

Kevin van Diermen heeft net als Büttner een nieuwe aanbieding gekregen. Van Hintum: "Zijn contract loopt tot medio 2011 en het is de bedoeling dat we daar 2012, met een optie tot 2013, van maken."

Aanvaller Sinan Kaloglu heeft zondag tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord een spier in zijn nek verrekt. Door deze blessure moest de Turk de maandagtraining overslaan. Aanvoerder Paul Verhaegh kampt met liesklachten.

Pornosletje verhuurt baby aan BNN

Altijd al afgevraagd wie nou die ouders zijn die hun baby verhuren in BNN's Baby te Huur? Nou, onder meer de 23-jarige Natalie Visser. Haar inmiddels 1,5 jaar oude dochter Chayenna was te zien in Baby te Huur op Vakantie.

In het BNN programma krijgen vier stelletjes onder de 20 jaar voor enkele dagen een baby, een kleuter en een bejaarde onder hun hoede. Een nanny is er 24 uur per dag bij evenals een cameraploeg. De ouders krijgen er uiteraard voor betaald. Overigens hebben niet alleen de tienerstelletjes het zwaar met hun huurbaby, ook de baby's zelf krijgen het zwaar te verduren. Zo nam de 19-jarige Chantal het haar huurbaby kwalijk dat ze maar steeds zat te te huilen.

Voor een foto van porno-actrice Natalie (NSFW) kun je een kijkje nemen op de site van Kim Holland. Overigens kun je Natalie ook wellicht herkennen van het programma Eten en Daten van RTL. De afleveringen van Baby te huur vind je hier.

Doelman Moretto weg bij Benfica

Het contract van doelman Marcelo Moretto bij Benfica is ontbonden. De Braziliaan lag nog tot medio 2011 vast in Lissabon.

Bij Benfica kon Moretto niet meer rekenen op een basisplaats. Het voorbije seizoen werd de 30-jarige sluitpost uitgeleend aan het Griekse AEK Athene. Onlangs deed Moretto met Benfica nog mee aan het Amsterdam Tournament.

Benfica verwelkomt daarentegen verdediger Cesar Peixoto. De 28-jarige Peixoto vertrekt voor 400.000 euro bij Sporting Braga, dat nog wel 50 procent van de transferrechten van Peixoto behoudt.

In het verleden speelde Peixoto voor FC Porto, waarmee hij meerdere keren kampioen van Portugal werd.

Clijsters maakt langverwachte comeback

Kim Clijsters maakt deze week haar rentree in de WTA-tour. Na een afwezigheid van ruim twee jaar zal de Vlaamse tijdens het toernooi van Cincinnati één van de grootste publiekstrekkers zijn. Het voelt voor de voormalige nummer één van de wereld niet als een comeback.

"Ik kijk enorm uit naar mijn eerste wedstrijd, ik kan jullie niet uitleggen hoe spannend ik het vind", aldus de US Open-kampioene van 2005. "Ik heb de afgelopen zes maanden keihard getraind. Dit is echt wat ik wil, het wordt niet zomaar een uitje", waarschuwt de Belgische alvast haar rivalen.

Ze ontmoet Marion Bartoli in de eerste ronde. "Het voelt absoluut niet als een comeback, meer een rentree na een lange blessure of iets dergelijks."

Groei moslimbevolking baart PVV zorgen

De PVV maakt zich zorgen over de snelle groei van de moslimbevolking in Nederland en de rest van Europa. De partij van Geert Wilders wil dat het kabinet duidelijk maakt hoeveel moslims elk Europees land telt, op dit moment en naar schatting in de komende jaren.

Wilders heeft dit vandaag samen met een partijgenoot uit de Tweede Kamer gevraagd aan premier Jan Peter Balkenende en minister Eberhard van der Laan (Integratie). De PVV reageert op een bericht van afgelopen weekend in de Britse krant Daily Telegraph, waarin wordt becijferd dat in 2050 eenvijfde van de Europeanen moslim zal zijn. Nederland loopt binnen de 27 EU-landen voorop en zal al vóór 2050 het percentage van 20 bereiken.

Het afgelopen jaar was volgens de berekening 5 procent van de totale EU-bevolking moslim. De groep groeit de komende jaren flink door immigratie en omdat autochtone Europeanen gemiddeld minder kinderen krijgen dan allochtone. PVV-leider Wilders vindt de groeiprognose schokkend.

Sylvie vd Vaart wil tweede kind

Sylvie van der Vaart wil na haar chemotherapie een tweede kindje. Dat vertelde de Nederlandse voetbalvrouw vandaag aan de Duitse krant Bild. "Ik ga er 100 procent van uit dat ik weer gezond word en dan hoop ik nog een kind te krijgen."

Bij Van der Vaart, de vrouw van Real Madrid-voetballer Rafael van der Vaart, werd eerder dit jaar borstkanker geconstateerd. Hoewel ze kon worden geopereerd, moet ze nu preventieve chemotherapie ondergaan. Afgelopen vrijdag stond ze met een haarstuk voor de camera's voor de Duitse tv-talentenjacht Das Supertalent, waarbij ze jurylid is.

De 31-jarige Van der Vaart noemt het moederschap "het mooiste wat er is" en zegt dat ze graag nog eens een zwangerschap zou meemaken. Ook wil ze nog een keer trouwen met man Rafael. "Opnieuw ja zeggen, is volgens mij de perfecte manier om deze hele kwestie af te sluiten."

12.653 verkeersboetes A12 ingetrokken

Duizenden automobilisten die onlangs een verkeersboete ontvingen voor te hard rijden op de A12 tussen de knooppunten Velperbroek en Waterberg bij Arnhem, hoeven die boete niet te betalen. Door een administratieve fout werden 12.653 boetes ten onrechte verstuurd.

Eerder werden al meer dan 9000 boetes ingetrokken voor overtredingen die tussen 23 april en 9 mei van dit jaar op dezelfde plek werden begaan. Een trajectcontrolesysteem werkte toen niet goed, aldus een woordvoerder van het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie.

"Er is toen besloten om boetes die daar tussen 10 mei en 21 mei zijn geregistreerd, eveneens te schrappen. Die boetes zijn nu per ongeluk toch verstuurd", zegt de woordvoerder, die spreekt van "fout op fout".

Omdat de boetes onlangs zijn verstuurd, hebben waarschijnlijk weinig mensen al betaald. Automobilisten die dat wel hebben gedaan, krijgen hun geld terug.

Het trajectcontrolesysteem werkt met klokken. Die bleken na een onderhoudsbeurt niet meer synchroon te lopen.

Meer politieleed lees je hier.

Verwarde man met wc-rol langs A20

Politieagenten wreven vanochtend vroeg op de A20 bij Rotterdam eens goed hun ogen uit. Op de vluchtstrook van de snelweg zat een man te dutten op een regisseursstoel. Hij droeg een EHBO-tasje en een oranje veiligheidsvest en had bovendien een wc-rol om zijn nek hangen.

De politie tast nog in het duister over de identiteit van de man, zo meldde ze vandaag. De verwarde man kon niet melden waarom hij op de A20 zat te slapen. Hij wilde wel kwijt dat hij naar de overkant van de snelweg wilde. Na onderzoek door een arts is hij overgebracht naar een kliniek in Capelle aan den IJssel.

Veel schietpartijen in Amsterdam-ZO

In Amsterdam-Zuidoost hebben de afgelopen tijd steeds meer schietpartijen plaats. Voor zover bekend waren het er sinds begin dit jaar twintig. Dertien daarvan gebeurden in de afgelopen drie maanden. In totaal vielen er twee doden en meerdere gewonden.

Dat blijkt uit cijfers die de politie vandaag bekend heeft gemaakt. Volgens een woordvoerder is het aantal incidenten met vuurwapens de afgelopen maanden erg hoog.

De oorzaak van de toename is onduidelijk. De incidenten staan in elk geval op zichzelf: sommige schietpartijen gebeuren wegens een ruzie om drugs, andere wegens een conflict over een vrouw of een verkeerd opgevatte opmerking. Er zijn bijvoorbeeld geen aanwijzingen dat criminele bendes een oorlog uitvechten.

13-jarige jongen geëlektrocuteerd

In Engeland is vanochtend een 13-jarige jongen gestorven nadat hij gistermiddag is geëlektrocuteerd met 25.000 volt. De jongen was met twee 14-jarige vriendjes aan het spelen op een opslagplaats voor goederentreinen toen het bizarre ongeluk gebeurde.

Waarschijnlijk is de jongen, Liam Gill, bovenop een van de stilstaande treinen geklommen en in aanraking gekomen met een van de bovenkabels. Dit veroorzaakte zo’n grote stroomstoot neerwaarts dat ook zijn beide vriendjes zware brandwonden opliepen, bericht de Engelse Daily Mail.


13-jarige jongen geëlektrocuteerd met 25.000 volt  (foto: DAG)

Deskundigen staan tegenover elkaar

Deskundigen die de oorzaak van de Schipholbrand hebben onderzocht, komen tot zeer verschillende conclusies. Dat bleek vandaag bij het gerechtshof in Amsterdam, dat het hoger beroep rond verdachte Ahmed al-J. behandelt.

De ene deskundige is ervan overtuigd dat de brand is ontstaan in de cel van de verdachte, de andere denkt dat het vuur elders in het cellencomplex is ontstaan.

Bij de brand in het detentiecentrum op Schiphol-Oost kwamen op 26 oktober 2005 elf mensen om. De 27-jarige Libiër Al-J. is ruim twee jaar geleden veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, omdat hij opzettelijk brand zou hebben gesticht in zijn cel. De rechtbank in Haarlem achtte bewezen dat hij dat deed door een brandende sigarettenpeuk weg te schieten, die in het beddengoed terechtkwam.

Olivier Delémont van de Universiteit van Lausanne onderschrijft de visie dat de brand is ontstaan in cel 11, die van Al-J. Hij baseert zijn conclusies onder meer op basis van sporen aan de elektrische bedrading. Oud-brandweercommandant Fred Vos deed op verzoek van het gerechtshof een contra-expertise. Hij denkt dat het vuur is begonnen in de ruimte tussen de buitenwand van het complex en de muur van de cellen.

Deskundigen zijn het niet eens over de oorzaak van de brand  (foto: ANP)

Bus en tram botsen: zeven gewonden

Door een botsing tussen een tram en een bus in Rijswijk zijn meerdere mensen gewond geraakt. Dat liet een woordvoerder van openbaarvervoerbedrijf HTM vandaag weten. Volgens de politie raakten vier mensen zwaargewond en drie passagiers lichtgewond. Allen zaten zij in tram 17.

Het ongeval had plaats op de kruising van de Treubstraat en de Volmerlaan. De zegsman van het openbaarvervoerbedrijf sprak over een enorme ravage. De weg is afgesloten. "Ook werken de verkeerslichten niet meer. Ik denk dat het nog een paar uur kan duren voordat alles weer op gang komt."

Zeven gewonden door een botsing in Rijswijk  (foto: ANP)

Musampa wordt geen Superboer

Kiki Musampa gaat niet naar De Graafschap. De club liet hem de afgelopen dagen meetrainen, maar dit leverde de middenvelder geen contract op.

Technisch directeur Leen Looyen is duidelijk in zijn uitleg: "We zetten nu alles eerst op een spits, dat heeft de hoogste prioriteit." Musampa is clubloos, nadat hij niet bij Willem II kon blijven. De 32-jarige ex-Ajacied speelde afgelopen zomer nog mee met het Team VVCS en hoopte een contract bij de Superboeren te verdienen. Dit is dus niet gelukt.

Ajax en Haarlem intensiveren samenwerking

In navolging van Feyenoord, AZ en SC Heerenveen heeft ook Ajax een club gevonden in de Jupiler League, waarmee het een samenwerkingsverband kon sluiten. De keuze is gevallen op Haarlem, waarmee de club al samenwerkte. De nieuwe constructie gaat echter flink verder dan de bestaande.

Het samenwerkingsverband kent vier kernpunten. Zo zal Ajax jaarlijks minimaal één en maximaal vier spelers naar het eerste elftal van Haarlem sturen. Voorts krijgen de Amsterdammers zeggenschap over het transferbeleid, de aanstelling van trainers en over de speelwijze in de jeugdopleiding bij Haarlem en zal men één of twee personen zitting laten nemen in de Raad van Commissarissen van de club uit de Jupiler League.

Ajax zal Haarlem ook financieel gaan ondersteunen. Spelers die via een tussenstap bij Haarlem bij een andere club belanden, leveren Haarlem een deel van de transfersom op. Bovendien gaan de clubs samen aan de slag met de jeugdscouting.

Sinds 2001 stalde Ajax al regelmatig jonge spelers in Haarlem, maar dit waren meestal niet de grootste talenten. In acht jaar tijd ging het om twintig spelers, een gemiddelde dat beide clubs flink willen opschroeven. Namens Ajax zal Cock Jol zich met het samenwerkingsverband gaan bemoeien, namens Haarlem hoofdtrainer Jan Zoutman. De clubs zullen de contracten ondertekenen, zodra de KNVB daar toestemming voor heeft gegeven.

Kutdag (3)

Het is kwart voor tien 's ochtends als de deurbel gaat. Kutzooi! De schoonmaakster. Dat betekent dat ik snel moet zijn met douchen, want Tippy One is dol op het leegmaken van onze boiler. Warm stromend water is vast een luxe dat ze in de krottenwijk van Manilla niet kende. Ik had eigenlijk nog een uurtje of twee willen doorbrengen in mijn liefdesnestje in verband met het terrasbezoek van de vorige avond, dat een beetje uit de hand was gelopen.

Inruilpremie oude fietsen in Wenen

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen experimenteert met een inruilpremie voor oude fietsen. Mensen die hun oude fiets inleveren bij aanschaf van een nieuw rijwiel, kunnen een premie van zeventig euro krijgen. 

In eerste instantie kunnen vijfhonderd mensen gebruik maken van de regeling, maar bij grote belangstelling wordt de regeling uitgebreid. Het doel van de premie is het veiliger maken, dankzij nieuwe technieken, van fietsen in het verkeer.

Om voor de premie in aanmerking te komen, moet men wel aan een aantal eisen voldoen. Zo moet men: wonen in Wenen en dit kunnen aantonen, de fiets in een Oostenrijkse fietshandel gekocht hebben en de rekening van minimaal 140 euro binnen twee weken na aanschaf kunnen overleggen.

De oude ingeleverde fietsen worden niet vernietigd, maar opgeknapt. Vervolgens worden deze verkeersveilig gemaakt en weer verkocht en/of weggegeven. Het bevorderen van de verkeersveiligheid staat in alle gevallen voorop.

Van der Vaart: "Druk bezig met clubs"

Rafael van der Vaart is overbodig geworden bij Real Madrid en derhalve momenteel actief op zoek naar een nieuwe werkgever.

"We zijn druk bezig met clubs, maar op dit moment is het vrij rustig," zo verklaarde Van der Vaart maandag tegenover de NOS. De aanvallende middenvelder wil wel naar een topland verhuizen. In aanmerking komen Italië, Engeland of Duitsland.

Nu het Nederlands elftal volgend jaar deelneemt aan het WK, is het voor Van der Vaart belangrijk dat hij naar een club verhuist waar hij veelvuldig aan de bak zal komen. "Ik moet gewoon weer gaan spelen en we gaan kijken waar dat mogelijk is."

Van der Vaart zag eerder Klaas Jan Huntelaar vertrekken naar AC Milan. Ook de spits was niet meer nodig in Madrid en heeft inmiddels dus een nieuwe werkgever gevonden.

El Hamdaoui meldt zich af voor Marokko

Mounir El Hamdaoui zal niet meedoen aan de vriendschappelijke wedstrijd, die Marokko binnenkort afwerkt tegen Congo.

De topscorer van de Eredivisie van het voorbije seizoen heeft last van een lichte knieblessure en zal hierdoor niet meespelen in de interland, zo meldt AZ op de eigen website. El Hamdaoui hoopt komend weekend, wanneer de ploeg van Ronald Koeman op bezoek gaat bij RKC Waalwijk, weer in actie te kunnen komen.

AZ mist de komende dagen nogal wat spelers, vanwege interlandverplichtingen. Naast El Hamdaoui zijn er nog elf spelers opgeroepen voor hun land. Zo bevat de selectie van België vier spelers van de landskampioen uit Alkmaar. Nederland en Australië volgen met allebei twee AZ-spelers.

El Hamdaoui was vrijdag één van de doelpuntenmakers in de wedstrijd tussen AZ en Sparta Rotterdam (2-0).

Huntelaar: "Ik ga veel spelen bij Milan"

Met zijn transfer van Real Madrid naar AC Milan kwam er voor spits Klaas Jan Huntelaar onlangs een einde aan zijn uitzichtloze situatie in de Spaanse hoofdstad.

In Milaan zal hij zeker niet buiten de boot vallen, zo vertelde Huntelaar maandag vlak voor aanvang van het trainingskamp van het Nederlands elftal voor de interland tegen Engeland.

"Ik heb uitvoerig met het bestuur en de trainer gesproken," vertelde Huntelaar aan de pers. "Garanties heb je nooit, maar ik ga veel spelen. Dat is belangrijk, want ook ik wil naar het WK in Zuid-Afrika."

Mocht hij bij AC Milan ook weinig aan bod komen, dan zal zijn stek in het Nederlands elftal ook in gevaar komen. Huntelaar weet dat. "Dat geldt voor iedere speler. Daarom heb ik ook zorgvuldig voor AC Milan gekozen. Er waren meer clubs in mij geïnteresseerd, maar dit was echt de beste optie voor mij. Daar twijfel ik niet over."

Uiteindelijk is zijn avontuur bij Real Madrid uitgelopen op een grote teleurstelling. "Ik had natuurlijk ook nooit verwacht dat het zo zou lopen," gaf Huntelaar toe. "Of ik anders tegen de voetballerij ben gaan aankijken? Nee hoor, zo werkt het nu eenmaal. Het was wel zaak om nu zorgvuldig een nieuwe club te kiezen. Dat heb ik ook gedaan. AC Milan past denk ik wel bij mij."

Michael Jackson begraven

De King of Pop heeft eindelijk een laatste rustplaats. Michael Jackson is, ruim een maand na zijn overlijden, in een besloten kring begraven op een geheime plaats. Er waren geen fans aanwezig. Volgens de Daily Mail is Jackson bijgezet in Forest Lawn, een kerkhof voor beroemdheden gelegen in Hollywood Hills.

De geruchten gingen dat Michael Jackson naast zijn grootmoeder Martha begraven zou worden. Omdat zijn familie dit een te voorspelbare plek vond, is besloten hem elders te begraven. Buiten zijn familie weet niemand waar Jackson precies begraven ligt.

Toch is Jacksons familie bang dat fans achter de geheime plek zullen komen en grafschennis zullen plegen. Zijn broer Jermaine Jackson zei in een interview dat hij vreest voor het lichaam van Michael Jackson. Hij verwees naar het lichaam van Elvis Presley, dat ook verplaatst moest worden. Als het te riskant wordt om het lichaam daar begraven te houden, zal er een andere plek gezocht worden. Mogelijke plekken zijn Neverland, privétuinen, rustige plekken op het kerkhof of verschillende mausolea.

Michael Jackson overleed op 25 juni op 50-jarige leeftijd aan een hartstiltand. Sindsdien zwerven er allerlei speculaties rond over de dood van de King of Pop. Zijn lijfarts wordt officieël verdacht van doodslag.

Eerstejaars gaan nieuw leven tegemoet

De een nog onwenniger dan de ander. Stoer met zonnebril of verlegen in een hoek. Sloffend met een tas op schouder of afgezet worden door ouders, omdat de reis per fiets vanuit Alphen aan de Rijn toch ietwat ver was.

Ongeveer 3500 studenten melden zich vandaag ieder op hun eigen manier voor de Utrechtse Introductie Tijd (UIT). In vier dagen tijd maken de eerstejaars kennis met de stad, de opleidingen en elkaar.

Malou van Bentum zit in de introductiecommissie van UIT en vertelt dat de inschrijving dit jaar vol is. "Afgelopen zaterdag hebben we na 3500 aanmeldingen de inschrijving gesloten. De aankomende studenten betalen 55 euro en daarvoor worden ze vier dagen vermaakt. Het belangrijkste is dat je mensen leert kennen en dat je de weg in de stad een beetje weet", zegt Van Bentum.

 

Lees hier de column van Neuskleuter over de introductieweek.

Nepagent in Arnhem aangehouden

De politie in Arnhem heeft afgelopen nacht een 17-jarige jongen uit de Gelderse hoofdstad aangehouden die zich aan passanten uitgaf als agent. In Park Sonsbeek vroeg hij mensen naar hun identiteitsbewijs, die hij zelf niet bij zich bleek te hebben.

Terwijl de jongen met twee vrienden 'agentje' speelde, kreeg de politie daar melding van. Agenten die poolshoogte gingen nemen hoorden hulpgeroep uit het park komen en meteen zagen zij drie jongens wegrennen.

Omdat er geen aangifte is gedaan en het niet precies duidelijk is wat er is gebeurd, kreeg de jongen een ernstige waarschuwing. Wel kreeg hij een boete voor het feit dat hij zich niet kon legitimeren.

Al circa dertig doden door tyfoons

Zeker 28 mensen hebben door tyfoons in het Verre Oosten het leven verloren. Ongeveer de helft van de slachtoffers viel op het zwaar getroffen Taiwan, waar het afgelopen weekeinde een record van 250 centimeter regen werd gemeten. De tyfoon Morakot was voor de watermassa verantwoordelijk. Zeker vijftig mensen worden op het eiland vermist, berichtten Taiwanese media vandaag.

Deze tyfoon bereikte gistermiddag de Chinese kust, waar een miljoen mensen uit voorzorg zijn geëvacueerd. Er viel gisteren een dode door het noodweer in oostelijk China.

In Japan zijn zeker dertien mensen omgekomen door overstromingen en aardverschuivingen, die zijn veroorzaakt door de nadering van de tyfoon Etau. Acht mensen worden vermist. De hevige wervelstorm zal vermoedelijk morgen op volle kracht in Japan waaien. Er zijn 50.000 mensen geëvacueerd.

Reddingswerkers op Taiwan proberen vandaag talrijke mensen te bereiken die door water, modderstromen of verwoeste infrastructuur tijdens het noodweer geïsoleerd zijn geraakt. Ze vrezen meer slachtoffers aan te treffen. Media berichtten bijvoorbeeld dat tweehonderd woningen in het dorp Hsiaolin in een aardverschuiving zijn verdwenen.

Tyfoons en tropische stormen teisteren de regio vaker in de periode juli tot september.

Bezuinigen? Niet op auto van de zaak

De auto van de zaak blijft vooralsnog buiten schot bij de diverse bezuinigingsmaatregelen als gevolg van de economische crisis. Ruim driekwart van de bedrijven laat de leaseregelingen intact. Slechts 13 procent vermindert het aantal auto's waaruit gekozen kan worden en maar 4 procent overweegt hardere maatregelen.

Dit blijkt uit een rondgang van adviesbureau Ernst & Young onder zeshonderd managers in het bedrijfsleven en bij de overheid. Op apparatuur die nodig is voor het werk, zoals mobieltjes of laptops, bezuinigt 8 procent, blijkt uit de peiling

Wel bezuinigt de helft van de bedrijven op indirecte personeelskosten. Zo worden personeelsuitjes en borrels of vergaderingen buiten de deur geschrapt. Maar de arbeidsvoorwaarden blijven nog buiten schot.

US Open in gevaar voor Krajicek

Michaëlla Krajicek doet mogelijk niet mee aan de US Open. De Nederlandse tennisster liep zaterdag in Cincinnati een polsblessure op, ze is hierdoor tussen de twee en zes weken uitgeschakeld.

"De MRI heeft uitgewezen dat ze een behoorlijk ontstoken pees heeft langs de ellepijp, aan de buitenkant van de pols. Ze zal nog twee weken een brace omhouden, voordat ze weer een MRI-scan laat maken", zo luidt het bericht op de website van Krajicek.

Krajicek mist sowieso het toernooi in Toronto. Later neemt ze een besluit over haar deelname aan de US Open, dat begint op 31 augustus.

Quadrijder rijdt in op motoragent

Een motoragent is gisteren in Hoensbroek aangereden door de bestuurder van een quad. De agent was onderweg naar de Limburgse gemeente vanwege een melding van overlast. Toen hij op een brug over de snelweg A76 reed, werd hij met hoge snelheid aangereden door de quadrijder.

De agent werd door de frontale botsing van zijn motor geslingerd en hij kon maar net voorkomen dat hij op de snelweg viel. Een voetganger die op de brug liep, kon de quad ontwijken. De quadbestuurder en zijn 16-jarige passagier vluchtten na de aanrijding te voet. De 16-jarige is later aangehouden, maar de bestuurder is nog voortvluchtig.

Activision baas hoeft geen droog brood te eten

Activision maakt zichzelf de laatste tijd niet erg populair de laatste tijd. Zo dreigde Activision eerder al om geen games meer uit te geven van de Playstation 3 omdat deze te duur zou zijn. Ondanks dat Activision erg teleurgesteld is in de prijs van de consoles in deze generatie zijn ze voor het verhogen van de prijs van hun games. En zo zijn Modern Warfare-fans ook niet tevreden met alles wat Activision aan biedt voor Modern Warfare 2. Toch doet Activision het zakelijk gezien helemaal niet slecht. Helemaal niet als je je realiseert wat topman Bobby Kotick afgelopen jaar heeft verdiend.

Het blad Forbes heeft namelijk de salaris van Kotick geschat en komt op een mooi bedrag van 14 miljoen dollar. Wil je weten waaraan Kotick dit allemaal heeft verdiend, dan is hieronder een overzichtje te zien.



Bobby Kotick heeft reden genoeg om te lachen

Arnautovic na 8 wedstrijden van Inter

Marko Arnautovic moet in één jaar minimaal acht wedstrijden bij Internazionale spelen, wil hij een definitief verblijf bij de nerazzurri afdwingen. Dit maakte FC Twente-voorzitter Joop Munsterman zondag bekend.

De preses zei in het praatprogramma Studio Voetbal dat hij niet precies wist hoeveel duels Arnautovic moest spelen. Het gaat om het aantal speelminuten dat hij maakt. "Het komt in ieder geval neer op zeven of acht wedstrijden", aldus Munsterman.

Mocht Arnautovic onverhoopt het aantal speelminuten niet halen, dan zal hij terugkeren naar Twente, dat hem een tweejarig contract liet tekenen met de optie op nog een seizoen. Die verbintenis treedt in werking als de Oostenrijker het niet redt bij Inter.

Arnautovic' transfer leek lange tijd in kannen en kruiken, totdat zijn stressfractuur in de rechtervoet aan het licht kwam. De twintigjarige speler werd daarna veelvuldig getest bij de Italiaanse grootmacht en na wekenlang onderhandelen bereikten Twente en Inter pas afgelopen week een akkoord.

Vermaelen klaar voor debuut bij Arsenal

Thomas Vermaelen kan zondag zijn debuut maken voor Arsenal, de Londense club gaat dan op bezoek bij Everton. De Belg moest de laatste drie oefenduels toekijken vanwege een liesblessure.

"Vermaelen zit dichtbij het volledige herstel van zijn blessure", zegt Arsène Wenger. "Als we risico hadden willen nemen, dan had hij afgelopen zaterdag tegen Valencia eventueel al zijn minuten kunnen maken. Dat wilden we echter niet. Als het goed is moet hij klaar zijn voor het aankomende weekend."

De 21-voudig international moet centraal in de verdediging Kolo Touré doen vergeten, de Ivoriaan vertrok onlangs naar Manchester City.

[Upd] Zanetti naar Fiorentina

Volgens het Italiaanse Sky Sport 24 is Cristiano Zanetti dichtbij een transfer naar Fiorentina. De 32-jarige Italiaan staat momenteel onder contract bij Juventus.

Juve zou naar verluidt zo'n twee miljoen euro ontvangen voor Zanetti, die in Turijn aan zijn vierde seizoen gaat beginnen. De verdedigende middenvelder kwam naar Juventus toen die club na het omkoopschandaal werd teruggezet naar de Serie B.

Zanetti promoveerde met de Oude Dame meteen naar het hoogste niveau. Inmiddels speelde hij 63 wedstrijden voor Juve. Voor het nationale team van Italië kwam de middenvelder tot nu toe zestien keer in actie.

Een transfer naar Fiorentina zou voor Zanetti een terugkeer naar zijn oude club betekenen. Tussen 1993 en 1996 stond hij ook bij Viola onder contract, al speelde Zanetti in die periode slechts vier wedstrijden. Met AS Roma won de Italiaan in 2001 de landstitel, waarna hij vijf seizoenen actief was bij Inter.

Update:

De transfer is definitief. De Italiaan tekent bij Fiorentina een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar. De middenvelder zal donderdag officieel gepresenteerd worden aan de media.

Potter-film bereikt miljoen Nederlanders

Het bezoekersaantal van de nieuwste film over de tovenaarsleerling Harry Potter heeft binnen ruim drie weken de magische grens van een miljoen bereikt. Dat heeft de filmmaatschappij Warner Bros vandaag bekendgemaakt.

Nog niet eerder behaalde een Harry Potter-film in zo'n kort tijdsbestek een miljoen bezoekers. De eerste film, Harry Potter and the Philosopher's Stone, deed daar vier weken over.

Sinds de première van Harry Potter and the Half-Blood Prince op 15 juli zijn al meerdere bioscooprecords in Nederland gebroken: het record van het hoogste aantal bezoekers op de openingsdag en het record van het hoogste aantal bezoekers op een dag.

  (foto: ANP)

André Rieu bestverkopende mannelijke artiest

De Nederlandse violist/orkestleider André Rieu staat op de vierde plaats in de Top 25 van bestverkochte tournees, gemaakt door het gezaghebbende Billboard, een Amerikaans weekblad voor de muziekindustrie. Volgens Billboard Magazine is Rieu de bestverkopende mannelijke artiest wereldwijd. Dat heeft zijn manager vandaag bekendgemaakt.

De eerste helft van dit jaar verkocht Rieu 554.242 tickets en had hij een omzet van 57,4 miljoen dollar. Alleen Madonna (84,8 miljoen dollar), Tina Turner (80 miljoen dollar) en Britney Spears (61,6 miljoen dollar) bleven hem voor.

Slowaakse kompels vermist na explosie

Zeker achttien kompels worden vermist na een explosie in een kolenmijn in het noorden van Slowakije. Dat meldde een woordvoerster van het mijnbedrijf Hornonitrianske Bane Prievidza.

Volgens de zegsvrouw waren de mijnwerkers onder de grond aan het werk op het moment van de explosie. Van hen is sindsdien niets meer vernomen.

De explosie in de mijn is mogelijk veroorzaakt door gas dat vrijkwam na een brand, die eerder in een oude mijnschacht woedde. De mijn ligt op 195 kilometer afstand van de Slowaakse hoofdstad Bratislava.

Softwareverkopen Engeland: Cricket erg populair

Engeland mag dan dit weekend in de vierde oefenwedstrijd van de Asher verloren hebben van Australië, de lancering van een game rond dit populaire evenement heeft er niet onder geleden. Ashes 2009 heeft namelijk Wii Sports Resort verstoten van de eerste plek in de softwarelijst. Dat is goed nieuws voor Codemastes, want daarmee is het de eerste Engelse publishers in tweeënhalf jaar die de hoogste positie weet te bereiken. Vraag voor de lezers, met welke game bereikte Codemasters voor het laatst die positie? De eerste die het goede antwoord geeft krijgt eeuwige roem en een digitale high-five.

King of Fighters XII laat nog wat langer op zich wachten

Slecht nieuwsvoor PlayStation 3-bezitters die uitkeken naar King of Fighter XII, de game is enige tijd uitgesteld. Op dit moment wordt er gemeld dat de game eind september in de winkels moet liggen. Dit uitstel geldt niet voor de Xbox 360-versie van de game, deze zal gewoon nog op 28 augustus in de winkels liggen. Wat de reden is van de verlate release is niet bekend.

Palyama stunt op WK badminton

Direct al in de eerste ronde van het WK was er sprake van een sensatie. Dicky Palyama klopte Bao Chunlai uit China met 21-18 en 21-14.

De Nederlandse nummer één zorgde daarmee voor de eerste sportieve schok in Hyderabad, nadat het WK twee dagen lang in de ban was geweest van een terreurdreiging, die er zelf toe leidde dat de complete Engelse ploeg zich terugtrok.

Palyama liep in de eerste game een snelle 0-6 achterstand op, maar hij liet zich daardoor niet beïnvloeden. De volgende acht punten waren voor hem en na een verder gelijkopgaande eerste game sloeg hij met een prachtige agressieve 'bal' aan het net toe: 21-18.

In de tweede game bouwde hij een 14-9 voorsprong op, die gezien zijn overtuigende spel niet meer weg te poetsen was. Maar Bao Chunlai - onlangs nog winnaar van de Singapore Super Series - maakte gebruik van een lichte terugval in het spel van de Nederlander. Maar de 14-14 was het laatste wapenfeit van de Chinees. Met een prachtige serie van zeven punten op rij besliste Palyama de strijd in zijn voordeel: 21-14.

Palyama analyseerde de partij als volgt: "Ik was vóór het WK zeer teleurgesteld dat ik net niet 9-16 geplaatst was. En toen ik ook nog eens tegen Bao Chunlai lootte, wist ik dat het heel erg lastig zou worden om de tweede ronde te bereiken. Maar ik had één keer eerder van hem gewonnen, dus ik wist dat ik niet helemaal kansloos was. Onze nieuwe bondscoach Kim Young Man zei tegen me dat ik gewoon mijn eigen spel moest spelen, zonder druk. Ik moest niet als een dolle hond tekeer gaan. Ik hield me aan die aanwijzingen, ook toen ik met 6-0 achter kwam. Nadat ik de eerste game gewonnen had, en met 14-9 voorkwam in de tweede, ging ik voor het eerst denken dat ik kon winnen en toen werd ik wat onzeker. Daar kon hij van profiteren. Maar ik zei tegen mezelf: niet denken, gewoon doorspelen. En toen ging het eigenlijk vanzelf."

Cahill tekent nieuw contract bij Bolton

Bolton Wanderers-verdediger Gary Cahill heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw driejarig contract. De Engelsman werd de laatste tijd ondermeer gelinkt aan clubs als Everton en Tottenham Hotspur.

Cahill maakte afgelopen seizoen veel indruk bij Bolton en werd dan ook opgeroepen voor de nationale ploeg van Engeland. Hij maakte achttien maanden geleden de overstap van Aston Villa.

Het duurde een aantal weken maar uiteindelijk kwamen club en speler toch tot een akkoord. Hiermee volgt Cahill teamgenoot Matt Taylor, die onlangs ook zijn contract verlengde bij The Trotters.

Bolton-baas Gary Megson is verheugd met het langer verblijf van de centrale verdediger. "We zijn blij Gary te behouden want ik heb altijd gezegd een team om hem heen te willen bouwen," zei Megson. "Hij werd gevolgd door veel grote clubs, dus zijn beslissing om te blijven is een groot voordeel voor ons. Ik denk dat hij de beste jonge centrale verdediger is in het land."

'Noordin Top toch niet dood'

Een Indonesische politiewoordvoerder heeft gezegd dat Noordin Top, de meest gezochte terrorist van het land, nog altijd voortvluchtig is. Afgelopen zaterdag meldden Indonesische media dat Top tijdens een vuurgevecht met de politie was doodgeschoten.

Volgens de woordvoerder komen de vingerafdrukken en gelaatskenmerken van Top niet overeen met die van de dode man, waarvan werd aangenomen dat het Top was. Het is niet de eerste keer dat de politie dacht Top in het vizier te hebben en dat het later om iemand anders bleek te gaan.

Noordin Top, leider van een aftakking van de terroristische organisatie Jamaah Islamiya, wordt verantwoordelijk gehouden voor talloze aanslagen in Indonesië. Hij zou onder meer het brein zijn achter de recente aanslagen in Jakarta, waarbij ook Nederlanders om het leven kwamen.

Met dank aan crv voor de submit.

Tiener gearresteerd voor verdenking in moordzaak

Een 15-jarig meisje is gearresteerd op verdenking van moord nadat er twee lichamen zijn gevonden in Ipswich. Tevens is er een 41-jarige man opgepakt voor dezelfde verdenking. De twee werden vanochtend gearresteerd om 8 uur lokale tijd.

Gisterochtend werd het lichaam van een vrouw gevonden om 11 uur in haar huis. Het tweede lichaam, van een man, is vanochtend om 4 uur gevonden in een ander huis.

Twee jaar en tbs voor vergiftigen baby

De 27-jarige M.D. uit Rosmalen, die heeft geprobeerd zijn zoontje door vergiftiging te vermoorden, is vandaag door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot twee jaar cel en tbs. Tegen de man was vier jaar cel en tbs geëist, maar de rechtbank wil dat de sterk verminderd toerekeningsvatbare man snel wordt behandeld voor zijn problemen.

De man mengde tussen augustus en december 2008 meerdere malen een geneesmiddel tegen schurft door het eten van de baby, die toen zes tot tien maanden oud was. De baby kwam uiteindelijk in het UMC St Radboud in Nijmegen te liggen, waar de vader vervolgens een ontsmettingsmiddel via de sonde toediende. De rechtbank beschouwt dat als een poging tot moord. Ook stak de vader begin december de toiletruimten in brand op de afdeling kinderneurologie.

De man kwam tot zijn daden, omdat hij daarmee aandacht voor zichzelf hoopte te krijgen, zo werd duidelijk tijdens een observatie in het Pieter Baan Centrum (PBC). Het PBC oordeelde dat de man sterk verminderd toerekeningsvatbaar was.

The Pirate Bay voorlopig nog online

De stichting Brein geeft downloadsite The Pirate Bay nog tot eind deze maand de tijd om zich te verzetten tegen het vonnis van de voorzieningenrechter dat de site in Nederland uit de lucht moet. Dat heeft directeur Tim Kuik van de stichting, die piraterij op internet bestrijdt, vandaag gezegd.

Een Nederlandse advocaat heeft namens The Pirate Bay contact opgenomen met Brein en de stichting laten weten verzet aan te tekenen tegen het vonnis. "Wij geven ze daar tot het eind van deze maand de tijd voor", aldus Kuik. Tot die tijd blijft de site in de lucht. Bij de zaak die Brein tegen de site had aangespannen, kwam niemand namens The Pirate Bay opdagen. Daardoor kunnen ze volgens Brein nu alsnog verzet aantekenen, wat overigens niet hetzelfde is als een hoger beroep.

De website had volgens de uitspraak van de rechter vandaag uit de lucht moeten zijn.


The Pirate Bay voorlopig nog online  (foto: DAG)

Veel DLC bij GOTY-editie van LittleBigPlanet


LittleBigPlanet was een groot succes voor de Playstation 3 en daarom werd ook verwacht dat er een Game of the Year-editie van zou komen. Nu blijkt daar opheldering over te zijn want Amazon.com had de GOTY edition van LittleBigPlanet op hun site staan. Inmiddels is deze verwijderd maar je kan hem nog terug zien op deze link.

Deze Game of the Year-editie zou in Amerika $49.99 moeten kosten. Bij deze editie zou je dan een andere boxart krijgen en voor meer dan 30 dollar aan DLC van de game. Wat de DLC zou zijn en wanneer de GOTY-editie komt is niet bekend.



Boek: Chris Adrian - Een Betere Engel

Uitgeverij Ailantus is begonnen met een nieuw concept voor verhalenbundels. Iedere Kort en Krachtig-bundel bevat vier korte verhalen, die worden ingeleid (vooraf) en toegelicht (achteraf) door een Nederlandse schrijver. De eerste bundel van deze soort die verschijnt heet Een betere engel en werd geschreven door de Amerikaan Chris Adrian. In eigen land timmert hij al behoorlijk aan de weg; vooral met zijn tweede roman Children's Hospital wist hij veel lezers te bereiken. Is deze dunne bundel een geslaagde manier om Adrians werk te leren kennen?

Hackers kraken telefooncentrales bedrijven

Hackers weten op slinkse wijze bedrijven met een telefooncentrale op te lichten. De hackers kraken de pincode en bellen zo op afstand via het bedrijf naar dure betaalnummers in het buitenland. Dat gebeurt meestal 's nachts. Sinds het begin van de zomer krijgt KPN een tot twee meldingen per week van gekraakte telefooncentrales van Nederlandse bedrijven, bevestigde een woordvoerder vandaag een bericht in het AD.

De schade loopt al snel in de tienduizenden euro's. KPN waarschuwt bedrijven bij ongewoon telefoongebruik, maar brengt de kosten wel gewoon in rekening. "KPN waarschuwt bij afwijkend belgedrag. Soms is daar een verklaring voor, soms blijkt er iets mis te zijn. Wij zien alleen dat er wordt gebeld, niet wat er wordt gebeld", zegt de woordvoerder.

Afgelopen jaar kwamen bij KPN vijfentwintig tot dertig meldingen binnen over gehackte telefooncentrales.

Doornbos: "Veel werk voor 14e plaats"

Gisteren werd in de IndyCar Series de Honda Indy 200 verreden op de Mid-Ohio Sports Car Course. Robert Doornbos eindigde in die race voor zijn nieuwe team HVM als veertiende. De Nederlander was niet ontevreden over het resultaat.

Doornbos begon de race als achttiende en wist gedurende de wedstrijd enkele plaatsen goed te maken, ondanks dat hij worstelde met de auto. Teambaas van HVM Keith Wiggins heeft ook na dit weekend alle vertrouwen in de Nederlander die nog voor zijn teamgenoot E.J. Viso eindigde. "We hadden hoge verwachtingen van Robert, maar we waren tegelijkertijd ook realistisch omdat we het team in drie dagen samengesteld hebben. We hebben alle vertrouwen in de toekomst en we gaan nu samenwerken om hem een snelle auto te geven."

Doornbos: "Het was veel werk om veertiende te worden. De auto was beter als er weinig brandstof in zat, daarom was de eerste stint met veel brandstof ook niet zo goed. Gelukkig zijn we denk ik aerodynamisch gezien net zo goed als de leiders, maar de balans van de auto was niet zoals ik wilde. Komend weekend gaan we naar de Infineon Raceway om daar te testen. Hopelijk zal dat een goede start voor ons worden om meer als een team samen te gaan werken," zei de Nederlander die dit weekend zijn leidende positie in het Rookieklassement af moest staan aan Raphael Matos.

Kliniek voor obesitas patiënten geopend

Mensen met overgewicht kunnen vanaf vandaag op verschillende manieren worden behandeld in de nieuw geopende Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK). Het centrum zou uniek zijn in de wereld omdat de verschillende disciplines in de behandeling van overgewicht nauw met elkaar samenwerken, aldus NOK-directeur Geert Kampschoër.

Het centrum is opgezet voor de behandeling en preventie van overgewicht in de meest brede zin. Dus naast psychische hulp en advies van diëtisten worden er ook chirurgische ingrepen aangeboden. Het centrum is een samenwerking tussen het Medisch Centrum Haaglanden (MCH), Stichting Bronovo-Nebo, het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) en 't Lange Land Ziekenhuis.

Mist hindert Eindhoven Airport

Door dichte mist is vanochtend een aantal vluchten op Eindhoven Airport vertraagd of geannuleerd. Dat heeft een woordvoerster van de luchthaven laten weten.

Passagiers die naar Marseille wilden reizen, zijn per bus naar het vliegveld van de Belgische stad Charleroi gebracht. Reizigers vanuit Burgas zijn geland op Zaventem bij Brussel en hervatten na een pauze de vlucht naar Eindhoven. Andere vluchten liepen flinke vertraging op.

De mist is intussen opgetrokken en het vluchtschema is weer op orde.

Mist zorgt voor problemen in Eindhoven  (foto: ANP)

Bedrijven matig bekend met nieuwe e-mailregel

Bedrijven zijn nog niet klaar voor de nieuwe regel die voorschrijft dat zij expliciet toestemming moeten hebben voor het ongevraagd versturen van zakelijke e-mails en sms-berichten. Vele zijn er niet van op de hoogte dat dit vanaf 1 oktober verplicht is.

Dit blijkt uit een peiling onder 452 bedrijven van Yes2web, een adviesbureau op gebied van internettechnologie. Ruim de helft van de bedrijven heeft zakenrelaties nog niet om toestemming gevraagd voor het versturen van digitale nieuwsbrieven. Een op de vijf weet niet of toestemming is verleend. Bijna de helft (47 procent) was niet op de hoogte van de nieuwe regel.

"Veel bedrijven zijn zich niet bewust van de risico's", zegt een woordvoerder van Yes2web. Berichten die na oktober zonder toestemming worden verzonden, kunnen worden aangemerkt als spam en daarvoor kan een boete worden opgelegd.

Chauffeur Bono veroorzaakt verkeersongeval

De chauffeur van Bono, de zanger van de Ierse rockband U2, heeft gisteren in de Kroatische hoofdstad Zagreb een verkeersongeluk veroorzaakt. Dat heeft de Kroatische televisiezender HRT vandaag bericht.

De chauffeur was met de luxe limousine van Bono op weg naar het vliegveld om de bandleden voor een concert af te halen. Hij raakte in een slip en knalde op een andere auto. De chauffeurs van beide wagens raakten gewond. De bandleden werden met een ander voertuig afgehaald.

Jointje roken heel normaal onder jongeren

Een derde van de jongeren heeft ooit een joint gerookt. Vooral jongens gebruiken wel eens cannabis. Zij doen dit ook vaker dan meisjes.

Daarbij wordt in de grotere steden aanzienlijk vaker cannabis gerookt dan op het platteland, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag. Het aantal jongeren dat daar in de afgelopen maand nog had geblowd, was zelfs bijna drie keer zo hoog als op het platteland. Van alle ondervraagden had ruim een op de tien de afgelopen dertig dagen nog een joint opgestoken. Tijdens het onderzoek gaf 24 procent van de 15- tot 20-jarigen aan in 2007/2008 een stickie te hebben gerookt. Van de 20- tot 25-jarigen was dit 41 procent.


Jointje roken heel normaal onder jongeren  (foto: DAG)

Valverde: "Met de conditie zit het goed"

Alejandro Valverde windt er vooralsnog geen doekjes om. De Spanjaard, die in dienst van Caisse d'Erpagne rijdt, wil in september de Vuelta a España op zijn naam schrijven.

"De Vuelta begint al over drie weken, dus is het fijn om te weten dat het met de conditie goed zit," aldus Valverde, die afgelopen weekend de Ronde van Burgos op zijn naam schreef. "Mijn ploeggenoten verrichtten voorbeeldig werk. Op de laatste klim (de Laguna de Neila, red.) kon ik daardoor het verschil maken."

Valverde vervolgde met de woorden: "Ik ga de komende weken veel werk verzetten om met een perfecte conditie aan te start te verschijnen in Assen. Vanaf 29 augustus zet ik alles op alles om mijn eerste grote ronde te winnen."

In 2006 boekte Valverde tot dusver zijn beste prestatie in de Ronde van Spanje. In dat jaar moest hij alleen Alexandre Vinokourov voor zich dulden.

Stoch: "FC Twente wordt groter"

Miroslav Stoch en Bryan Ruiz werden aangetrokken om de vertrokken Marko Arnautovic en Eljero Elia te vervangen. De eerstgenoemde speler liet dit afgelopen weekend, tijdens het duel tegen PSV (1-1), nog maar eens blijken.

"Geef me de tijd om mijn medespelers te leren kennen en me aan te passen en dan kan ik nog veel en veel beter," liet Stoch in een reactie weten. De aanvaller speelt dit seizoen op huurbasis voor De Tukkers. "Iets wat ik voor aanvang van dat jaar niet had verwacht."

Toch had Stoch vooraf gehoopt dat hij zijn kans bij Chelsea, de ploeg waar hij onder contract staat, zou krijgen. "Mooie ervaringen, maar gezien mijn goede prestaties op de trainingen, had ik eigenlijk gehoopt op meer kansen in wedstrijdverband met Chelsea."

Stoch hapte echter direct toe, toen FC Twente te kennen gaf de speler te willen huren. "Ik was meteen enthousiast. Hoewel ik niet naar de Eredivisie keek, had ik goede verhalen over Twente gehoord. Het is een kleine club, die steeds groter wordt", liet hij weten. Ook de aanwezigheid van Steve McClaren speelde mee in zijn overweging. "Behalve dat hij een goede coach is, spreekt hij Engels. En dat was belangrijk voor mij, indien ik Engeland zou verlaten."

Been niet te spreken over KNVB

Vier spelers van Mario Been waren aanvankelijk geselecteerd voor de oefenwedstrijd tussen Jong Oranje en Jong Engeland. De oefenmeester van Feyenoord is niet te spreken over de werkwijze van de KNVB.

De Nederlandse voetbalbond zorgt voor de nodige verwarring, daar op de trainerscursus wordt gepredikt dat de spelers moeten rusten nadat zij een wedstrijd hebben gespeeld.

"Op de trainerscursus hebben we geleerd, dat je twee dagen na een wedstrijd spelers niet weer een wedstrijd moet laten spelen. Blijkbaar kan dat bij de KNVB wel. Laten we hopen dat alles goed gaat", aldus Been in De Telegraaf.

In het duel, dat voor dinsdag gepland staat, zullen Feyenoorder Georginio Wijnaldum en FC Utrecht-aanwinst Ricky van Wolfswinkel niet spelen. Eerstgenoemde heeft zich afgemeld met een bovenbeenblessure en ook Van Wolfswinkel heeft aan bondscoach Cor Pot laten weten niet van de partij te zijn. Joshua John is de vervanger van de spits.

Huta Galung verliest 25 plaatsen op ATP-lijst

De nederlagen van Jesse Huta Galung hebben hun effect op zijn positie op de wereldranglijst gehad. De Nederlander zakte namelijk 25 plaatsen en staat nu als 238e geklasseerd.

Thiemo de Bakker en Raemon Sluiter wisten, ten opzichte van vorige week, wel progressie te boeken. Zij staan op respectievelijk de 207e (+1) en 278e (+7) positie. Ook Matwé Middelkoop wist te stijgen en staat nu op op plaats 289 (+7).

In de kop van het klassement veranderde niets. Roger Federer voert de lijst nog altijd aan. De Zwitser wordt gevolgd door Rafael Nadal en Andy Murray.

Makaay wordt niet snel nerveus

Het seizoen is pas twee weken oud, maar Roy Makaay mag zich nu al de meest besproken Feyenoorder tot nu toe. Mario Been haalde de spits, tijdens het competitieduel tegen Vitesse (0-0), al vroeg naar de kant.

"Daar gaan we weer," was het eerste wat Been zei, toen de vermeende privéoorlog tussen hem en Makaay ter sprake kwam. "Die wijsneuzen op de televisie raken er ook niet over uitgepraat. Dan hoor ik weer dat je Makaay altijd moet laten staan, omdat hij altijd wel een stuk of twintig treffers maakt per seizoen. Nou, als hij dat doet, draag ik hem persoonlijk naar de bus. Maar als hij niet scoort, zoals tegen NEC en tegen Vitesse, heb ik het recht om hem te wisselen."

Ook Makaay gaf na afloop van de wedstrijd tegen de Arnhemmers toe dat hij een slechte wedstrijd speelde. Volgens de spits zou dit echter voor het hele team gelden. "Ik ben een speler die afhankelijk is van de rest van het elftal. In de eerste helft kwamen we niet onder de druk van Vitesse uit. Ik heb één kansje gehad, die pakte Velthuizen goed. Verder was het voor mij moeilijk voetballen. Maar natuurlijk moet en kan ik beter."

Diego Biseswar was uiteindelijk de vervanger van Makaay. Kort na zijn entree op het speelveld leek Feyenoord beter te gaan spelen. "Maar het is alleen maar goed dat we een bank hebben, vol spelers die een wedstrijd om kunnen draaien. Concurrentie is goed, voor iedereen. Vorig seizoen hadden we de halve F2 op de bank zitten, nu zijn het jongens als Biseswar, Bruins, Slory, Hofland, Landzaat en De Cler. Zo'n sterke bank heb je nodig als je mee wilt strijden om de bovenste plaatsen."

Het zou zomaar kunnen dat Makaay volgend weekend dus niet meer in de basis staat. Toch lijkt de spits zich hier niet mee bezig te houden. "Kijk, niemand vindt het leuk om vroeg in de wedstrijd gewisseld te worden. Maar ik loop al zeventien seizoenen mee, ik word niet zo snel nerveus. Ik heb niet het gevoel dat ik ter discussie sta bij de technische staf, dus ik ga er vanuit dat ik volgende week weer gewoon in de basis sta."

Makaay besloot met de woorden: "Of ik me er aan stoor dat deze kwestie zo breed uitgemeten wordt in de media? Welnee. Ik heb jaren in Duitsland gespeeld, dus ik ben de Bild Zeitung gewend. Die maken alles nog een stuk groter dan jullie in Nederland."

Groningen ontdekt bijstandsfraude na 27 jaar

Een vrouw van 66 uit Groningen wordt verdacht van bijstandsfraude. De vrouw wordt ervan verdacht dat zij de gemeente Groningen voor ruim een kwart miljoen euro heeft benadeeld.

De vrouw heeft de afgelopen 27 jaar aangegeven alleen te wonen, terwijl zij samenwoonde met een 60-jarige man. Deze man stond ingeschreven op het adres van zijn familie. De man kreeg begin jaren '90 ook drie jaar lang een uitkering.

Woods wint Bridgestone Invitational

Tiger Woods is er in geslaagd om het Bridgestone Invitational te winnen. Het is voor de Amerikaan de zevende keer, dat hij dit toernooi op zijn naam weet te schrijven.

Woods had in totaal 286 slagen nodig, wat twaalf onder par was. Robert Allenby uit Australië en Padraig Harrington uit Ierland werden gedeeld tweede en hadden vier slagen meer nodig.

Het is voor Woods de vijfde keer in het huidige golfseizoen, dat hij een wedstrijd weet te winnen.

Uitslagen Duitsland speelronde 1

Dit weekend ging in Duitsland de hoogste voetbaldivisie weer van start, de Bundesliga. FOK!sport brengt je vanaf nu ieder weekend een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Van Gaal opent met gelijkspel tegen TSG 1899 Hoffenheim

Bayern München heeft de eerste wedstrijd in het nieuwe Bundesliga-seizoen niet in winst weten om te zetten. TSG 1899 Hoffenheim bleek, ondanks een treffer van debutant Ivica Olic, niet te verslaan: 1-1.

Het gehavende Bayern München trad zaterdagavond aan tegen Hoffenheim. De Herbstmeister van het voorbije seizoen weerde zich in het eigen Rhein-Neckar-Arena kranig. Toch kwam de thuisclub op een achterstand. Olic wist tijdens zijn debuut voor Bayern te scoren: 0-1. Danijel Pranjic, eveneens debutant en landgenoot van Olic, leverde de assist af.

Hoffenheim gaf zich niet gewonnen en pal voor rust was het dan ook raak. Chinedu Obasi scoorde na een goede aanval. Het gemis van sterspeler Franck Ribéry was merkbaar, daar Der Rekordmeister na rust weinig potten kon breken. Kansen voor de goed spelende Alexander Baumjohann en Bastian Schweinsteiger waren niet aan de Beierse formatie besteed.

Hamburger SV deelt punten met SC Freiburg

Hamburger SV is de competitie begonnen met een gelijkspel tegen SC Freiburg. Na negentig minuten voetbal stond er namelijk 1-1 op het scorebord.

Jonathan Pitroipa deed zijn ex-club na drie minuten pijn door de 0-1 aan te laten tekenen. Erg onder de indruk was de promovendus niet van de achterstand. Freiburg nam het initiatief, maar moest lang wachten op de gelijkmaker.

Het doelpunt volgde uiteindelijk in de 65e minuut. Tommy Bechmann passeerde HSV-doelman Frank Rost en zorgde voor de verdiende 1-1.
Aankoop Eljero Elia had een onopvallend debuut aan de zijde van de Noord-Duitsers.


Uitslagen van speelronde 1:

ThuisUitUitslag
VfL Wolfsburg VfB Stuttgart 2-0
FSV Mainz 05 Bayer Leverkusen 2-2
Hertha BSC Hannover 96 1-0
1.FC Nürnberg FC Schalke 04 1-2
Borussia Dortmund 1.FC Köln 1-0
Werder Bremen Eintracht Frankfurt 2-3
1899 Hoffenheim Bayern München 1-1
VfL Bochum Borussia Mönchengladbach3-3
SC Freiburg Hamburger SV 1-1

De stand:

#Club GespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 VfL Wolfsburg110032-0
2 Eintracht Frankfurt110033-2
3 Schalke 04110032-1
4 Borussia Dortmund110031-0
5 Hertha BSC110031-0
6 Borussia Mönchengladbach101013-3
7 VfL Bochum101013-3
8 Bayer Leverkusen101012-2
9 FSV Mainz 05101012-2
10 Bayern München101011-1
11 Hamburger SV101011-1
12 TSG 1899 Hoffenheim101011-1
13 SC Freiburg101011-1
14 Werder Bremen100102-3
15 1. FC Nürnberg100101-2
16 1. FC Köln100100-1
17 Hannover 96100100-1
18 VfB Stuttgart100100-2

Topscorers:

#Naam spelerClubDoelpunten
1Ioannis Amanatidis Eintracht Frankfurt2
=Kevin KuranyiSchalke 042
=Mimoun AzaouaghVfL Bochum2

Programma speelronde 2:

DatumThuisUit
15/08Eintracht Frankfurt 1.FC Nürnberg
15/08Hannover 96 FSV Mainz 05
15/08Bayer Leverkusen 1899 Hoffenheim
15/08Hamburger SV Borussia Dortmund
15/08VfB Stuttgart SC Freiburg
15/08Bayern München Werder Bremen
15/081.FC Köln VfL Wolfsburg
16/08Borussia MönchengladbachHertha BSC
16/08FC Schalke 04 VfL Bochum

Bende valt tiener aan met wurgslang

In Groot-Brittannië heeft een bende een jongen (14) met een wurgslang aangevallen en mishandeld. Tijdens de aanval beet het reptiel de jongen in zijn arm. Het slachtoffertje moest naar een ziekenhuis in Bristol om behandeld te worden aan de bijtwonden.

De politie laat weten dat de bende racistische motieven had. "De jongen werd uitgescholden en op de grond gedrukt. Vervolgens werd de slang, vermoedelijk een python van zo'n 1,2 meter lang, voor de jongen gehouden", aldus een politiewoordvoerder aan de Britse pers.

Ambulancepersoneel heeft de hulp van slangenexperts ingeschakeld na het incident. "We hebben met de experts van Bristol Zoo gesproken. Na onze beschrijvingen zeiden zij dat het waarschijnlijk om een python gaat, dus een niet-giftige slang", laat de ambulancebroeder weten.

Vrijwillige strontscheppers gezocht

Wie zich verveelt in de vakantie kan zondag 30 augustus gaan strontscheppen in Nijmegen. De organisatie van het Gebroeders van Limburg Festival zoekt nog vrijwilligers die de uitwerpselen van ossen, paarden en schapen willen verwijderen van de straten. Wie zich aanmeldt, moet het klusje wel in middeleeuwse kleding uitvoeren.

Op 30 augustus wordt de binnenstad van Nijmegen omgetoverd tot een middeleeuwse stad. Er zal onder meer een middeleeuwse stoet met dieren te zien zijn en geheel volgens middeleeuwse traditie horen daar ook strontscheppers bij. Deze mensen zorgden ervoor dat de uitwerpselen van de dieren snel van de straat verdwenen, zodat de stadbewoners er geen last van hadden.

Het stadfestival in Nijmegen is vernoemd naar de gebroeders Van Limburg. Zij werden in Nijmegen geboren en maakten wereldwijd bekende getijdenboeken gedurende het begin van de vijftiende eeuw. 

Met een fietsvliegtuig de lucht in

De 19-jarige Jesse van Kuijk uit Budel (Noord-Brabant) heeft gisteren (voor zover bekend) als eerste Nederlander gevlogen met een zelf ontworpen fietsvliegtuig. Hij vloog slechts een paar seconden, maar hij maakte de vlucht wel op eigen kracht. De vlucht vond plaats op Kempen Airport te Budel.

Het fietsvliegtuig van Van Kuijk heeft een spanwijdte van 26 meter en kwam volgens hem niet verder dan enkele meters omdat de fietsketting er al af lag. Van Kuijk gaat de aandrijving verbeteren en wil snel een tweede poging ondernemen. Van Kuijk laat weten dat het hier niet om een verkapte zweefvlucht ging. Hij steeg op van een horizontale vliegveldbaan.

Moeder laat dochtertjes alleen achter

In Elsene (België) is een 34-jarige vrouw opgepakt door de Brusselse politie. De vrouw had haar twee dochtertjes (9 en 13 jaar oud) dagenlang, zonder eten, in hun eentje achtergelaten.

De vrouw was afgelopen donderdag naar een vriend in Antwerpen vertrokken. Hier is zij een aantal dagen gebleven om met hem dvd's te kijken. Een ongeruste buurvrouw heeft de politie over de situatie ingelicht, waarna deze de kinderen ophaalde. De jeugdrechter besloot dat de kinderen bij een oom en tante ondergebracht moesten worden.

De vrouw heeft laten weten dat zij haar dochtertjes achterliet 'omdat ze haar eigen leven wou leiden'. Het ging hier niet om een incident: de vrouw trok er wel vaker op uit.

Surseance voor Van der Moolen

Handelshuis Van der Moolen heeft uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank in Amsterdam. Het bedrijf kan niet aan haar kortlopende betalingsverplichtingen voldoen.

De aanhoudend tegenvallende handelsresultaten en opgelopen kosten, onder meer door een recente verhuizing, zijn de belangrijkste oorzaken voor de verzwakte financiële positie. Dat meldde Van der Moolen maandag.

Ook de vorig jaar gekochte eigen aandelen ter waarde van 30 miljoen euro, is achteraf gezien te ambitieus gebleken.

De surséanceaanvraag geldt voor de moedermaatschappij Van der Moolen, er is geen uitstel van betaling aangevraagd voor de dochterondernemingen van Van der Moolen.

Het management van het handelshuis bekijkt momenteel of Van der Moolen in afgeslankte vorm verder kan. Daarbij kijkt de directie nadrukkelijk naar verkoop van bedrijfsonderdelen.

Van der Moolen heeft in het afgelopen halfjaar 8,7 miljoen euro verlies geleden. Dezelfde periode vorig jaar boekte het Amsterdam bedrijf nog 14,5 miljoen euro winst. De opbrengsten zakten in, van 91,2 miljoen naar 24,9 miljoen euro.

Van der Moolen waarschuwt nadrukkelijk dat de resultaten veel lager kunnen uitvallen omdat afwaarderingen hierin nog niet zijn verwerkt. Het bestuur houdt "wel degelijk ernstig rekening met aanzienlijke afwaarderingen op vaste activa".

De handel in aandelen Van der Moolen op de beurs in Amsterdam is opgeschort.

Scheuren in een BMW M3 GT2 in Need for Speed: SHIFT

In Amerika heeft Electronic Arts een deal gesloten met de retailketen Gamestop. Mensen die aldaar hun exemplaar van Need for Speed: SHIFT pre-orderen krijgen een code om de BMW M3 GT2 te downloaden. Erg veel hebben we daar in Europa niet aan, behalve dan dat ter promotie EA een korte trailer heeft ontwikkeld met deze auto in de hoofdrol en om daarvan te genieten hoeven we gelukkig niet in Amerika te wonen.

Advocaat ontslagen bij Zenit St. Petersburg

Dick Advocaat mag zich niet langer trainer van Zenit St. Petersburg noemen. De Russische ploeg heeft de Nederlander, vanwege tegenvallende resultaten, de laan uitgestuurd.

Zenit St. Petersburg behaalde tot dusver 24 punten uit zeventien wedstrijden, wat in de ogen van de directie veel te weinig is. In 2008 pakte de Russen nog de nationale Super Cup, de UEFA Cup en de UEFA Super Cup. Daarnaast werd in 2007 ook nog het landskampioenschap in de wacht gesleept.

Het huidige contract van Advocaat liep na dit seizoen af, omdat de trainer daarna als bondscoach van België aan de slag zou gaan. "Nadat Advocaat besloot in België te gaan werken, zijn de resultaten helaas minder geworden", liet het bestuur van Zenit St. Petersburg in een verklaring weten.

Daarnaast kwam Advocaat ook nog in botsing met Igor Korneev, sportief directeur van de Russische ploeg. Hij zou, zonder medeweten van de Nederlander, Alessandro Rosina hebben aangetrokken. Dit zou zijn positie als oefenmeester geen goed hebben gedaan.

CD: Waxdolls - High Speed Killer Ride

Een maand geleden werd er aan de heren van Waxdolls gevraagd of de track 'Spoiled Rich Bitches' over Paris Hilton ging en of ze een hekel aan haar hadden. "Nee. Nouja, misschien ook wel. Het gaat er om dat de hoofdpersoon in het lied – Wim of ik – seks heeft en klaarkomt in het gezicht van het meisje. 'That's what happens to spoiled rich bitches'. Maar dat bedoel ik gewoon vriendelijk! We zijn echt lieve kerels."

Zenit St. Petersburg ontslaat Advocaat

Dick Advocaat mag zich niet langer trainer van Zenit St. Petersburg noemen. De Russische ploeg heeft de Nederlander, vanwege tegenvallende resultaten, de laan uitgestuurd.

Zenit St. Petersburg behaalde tot dusver 24 punten uit zeventien wedstrijden, wat in de ogen van de directie veel te weinig is. In 2008 pakten de Russen nog de nationale Super Cup, de UEFA Cup en de UEFA Super Cup. Daarnaast werd in 2007 ook nog het landskampioenschap in de wacht gesleept.

Het huidige contract van Advocaat liep na dit seizoen af, omdat de trainer daarna als bondscoach van België aan de slag zou gaan. "Nadat Advocaat besloot in België te gaan werken, zijn de resultaten helaas minder geworden", liet het bestuur van Zenit St. Petersburg in een verklaring weten.

Daarnaast kwam Advocaat ook nog in botsing met Igor Korneev, sportief directeur van de Russische ploeg. Hij zou, zonder medeweten van de Nederlander, Alessandro Rosina hebben aangetrokken. Dit zou zijn positie als oefenmeester geen goed hebben gedaan.

Tientallen doden door aanslagen in Irak

Door bomaanslagen zijn in Irak vandaag zeker 41 doden en 156 gewonden gevallen. Dat is van de Iraakse autoriteiten vernomen.

In het zuidwesten van de hoofdstad Bagdad ontploften twee autobommen, met zestien doden en 81 gewonden als gevolg. Vlakbij Mosul, in het noorden van Irak, werden twee vrachtwagens met bommen opgeblazen. Daardoor vielen zeventien doden en 54 gewonden.


Tientallen doden door aanslagen in Irak  (foto: DAG)

'Rasmussen vindt alsnog nieuwe ploeg'

Het lijkt er op dat Michael Rasmussen toch nog een ploeg heeft gevonden. Dit liet de Deen in de krant Politiken.dk weten.

"Er is een team dat mij heeft benaderd dit weekend, en als alles op zijn plaats valt ziet het er goed uit," liet Rasmussen in een korte reactie weten. De voormalig renner van Rabobank wilde de naam van de wielerformatie overigens niet prijsgeven.

"Ik kan ook zeggen dat mijn sportieve ambities worden voldaan indien het contract er echt komt. Daarom hoop ik ook dat het werkelijkheid wordt," vervolgde de Deen. Dit zou er op kunnen wijzen dat de wielrenner aan de start van de Vuelta a España zal verschijnen.

In een eerder interview liet Rasmussen namelijk weten dat de Spaanse wielerronde één van zijn sportieve doelen van dit jaar is.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de op geld beluste weduwe van een dronkelap.

Een Rotterdamse meneer drinkt zich een stuk in zijn kraag en komt daarna ten val. Ziekenauto. Ziekenhuis. Waarschijnlijk een hersenschudding. Paar hechtingen in zijn beschadigde kop. Naar huis. Iedere twee uur wakker maken.

In de loop van de avond maakt zijn echtgenote zich toch wat zorgen. Ze brengt haar man niet weer naar het ziekenhuis, maar belt om een ziekenauto. Die komt. De ambulanceverpleegkundige treft een suffige meneer aan, met een stevige walm van alcohol om zich heen. De verpleegkundige hoort dat meneer door het ziekenhuis naar huis is gestuurd, schat in dat meneer niet naar het ziekenhuis terug hoeft, en adviseert de echtgenote om haar man gewoon z’n roes uit te laten slapen, maar hem natuurlijk wel in de gaten te blijven houden. Een paar uur overlijdt de man.Valt die ambulanceverpleegkundige wat te verwijten?

Johnny Cash leeft voort in Guitar Hero 5

Na eerder al Jimi Hendrix zullen we binnenkort wederom kunnen rocken met een inmiddels overleden muzieklegende. In Guitar Hero 5 zal namelijk de welbekende zanger en liedjesschrijver Johnny Cash zijn opwachting maken. Cash werd geboren in 1932 en begon met muziek maken toen hij nog jong was. In 1955 kwamen zijn eerste nummers op de markt en niet veel later kwam zijn grote doorbraak met I Walk The Line. In zijn verdere carrière won hij meerdere grammys en hij is opgenomen in meerdere Halls of Fame, waaronder die voor Country en Rock & Roll. Cash overleed in september 2003 op 71-jarige leeftijd.

Halo 3 haalt volgende week de 10 miljoen exemplaren

Volgens VGchartz.com zijn er deze week weer 28 duizend exemplaren van Halo 3 verkocht, waarmee het totaal op 9.98 miljoen exemplaren komt in twee jaar tijd. Hierdoor is het heel waarschijnlijk dat volgende week de 10 miljoen exemplaren behaald wordt.

25 september komt de stand-alone uitbreiding van deze game in de winkels: Halo 3 ODST. Hiervan zie je hieronder een screenshot:

Dani Fernandez over dood Jarque

Ook voor Feyenoord-verdediger Dani Fernandez was de dood van Daniel Jarque een enorme klap. De Spaanse rechtsback van Feyenoord was een goede vriend van Jarque.

Vanwege zijn dood wilde Fernandez zondag in de wedstrijd tegen Vitesse met een rouwband spelen. Zijn ploeggenoten van Feyenoord verklaarden zich solidair en droegen in Arnhem ook een rouwband.

"Ik ben erg verdrietig," verklaarde Fernandez na het duel in Arnhem tegenover de NOS. "Hij was nog zo jong en zou over twee maanden vader worden."

Jarque overleed afgelopen zaterdag in het Italiaanse Coverciano aan een hartaanval. Met zijn club Espanyol was hij op trainingskamp in de Italiaanse plaats. Jarque werd slechts 26 jaar oud.

'Liverpool wil Honda'

VVV-Venlo-preses Hai Berden meldde eerder al dat er momenteel clubs uit de 'top 15' van Europa achter middenvelder Keisuke Honda aanzitten.

Tijdens de wedstrijd tegen ADO Den Haag zaten er verschillende scouts op de tribune in De Koel om de verrichtingen van de Japanner te bekijken. Honda was met twee treffers wederom erg belangrijk voor promovendus VVV.

Volgens het Algemeen Dagblad is Liverpool één van de geïnteresseerde clubs. Hugo Borst maakte dit bekend in het programma Studio Voetbal.

Honda was in de openingsronde van de eredivisie de man van de wedstrijd tijdens PSV - VVV-Venlo. Met een goal en een assist vestigde hij ook toen al de aandacht op zich.

Rel om nageslacht Jackson ettert voort

De familie van het overleden popicoon Michael Jackson heeft het voorzien op voormalig kindacteur Mark Lester, die naar eigen zeggen de mogelijke vader is van Jackson's dochter Paris. Volgens de woedende familieleden van de King of Pop is de 51-jarige Brit louter uit op hun miljoenen, meldden Britse media vandaag.

Volgens de familie Jackson probeert Lester mee te spelen in een "genetische loterij". De Brit stelde zaterdag in een interview met de tabloid News Of The World dat hij het popicoon zijn sperma cadeau deed, omdat Jackson in de steek was gelaten door zijn eigen zaad en graag kinderen wilde krijgen. Lester was tevens de peetvader van het driekoppige nageslacht van de popkoning.

Ook de zelfbenoemde paranormalist Uri Geller heeft zich in het conflict gemengd. Volgens Geller, evenals Lester een vriend van het popicoon, is de Brit vermoedelijk de biologische vader van de 11-jarige Jackson-telg. Geller wilde niet prijsgeven wat hij precies wist, maar zei zich te baseren op informatie die hij uit de mond van Jackson heeft vernomen.

Honderden diersoorten ontdekt in Himalaya

Wetenschappers hebben meer dan 350 nieuwe dier- en plantensoorten ontdekt in het Himalaya-gebergte. Dat blijkt uit een rapport van het Wereld Natuur Fonds, dat vandaag werd gepubliceerd en waaraan tien jaar is gewerkt.

Een van de opmerkelijkste vondsten van de onderzoekers was de Macaca munzala, een nieuwe apensoort. Het dier leeft in India op een hoogte van 2000 tot 3500 meter en is onder meer herkenbaar aan de korte staart. De vorige keer dat een nieuwe apensoort werd ontdekt, was volgens het WNF meer dan honderd jaar geleden.

In totaal worden 244 nieuwe plantensoorten omschreven in het rapport The Eastern Himalayas - Where Worlds Collide. De wetenschappers stuitten verder op zestien nieuwe soorten amfibieën, zestien reptielen, twee vogels, twee zoogdieren en minstens zestig nieuwe soorten ongewervelde dieren.

Franse jongere komt om bij vlucht voor politie

In de Parijse voorstad Bobigny is gisteren een 18-jarige man overleden, nadat hij op de vlucht voor de politie tegen een betonnen muur was gereden. Dit is van bronnen rond het onderzoek vernomen.

De man sloeg op de vlucht, toen een politiepatrouille hem wilde controleren. Na het incident gingen woedende jongeren de straat op. Zij zwaaiden met metalen staven naar de politie, vernielden een bushalte en staken vuilnisbakken in brand. De oproerpolitie heeft versterkingen naar Bobigny gestuurd.

In 2005 kwam het tot rellen toen twee jongeren op de vlucht voor de politie om het leven kwamen. De onlusten duurden meer dan twee weken en breidden zich in het hele land uit.

Dodental tyfoon Taiwan loopt op tot zeker 12

Het dodental op Taiwan als gevolg van tyfoon Morakot is opgelopen tot zeker twaalf. Er worden nog 52 mensen vermist. Zeker 32 mensen raakten gewond. Dat bleek vandaag uit een nieuwe balans van de reddingsdiensten.

De tyfoon heeft op Taiwan de ergste overstromingen van de laatste vijftig jaar veroorzaakt. Er viel 250 centimeter regen. De materiële schade op het eiland loopt in de tientallen miljoenen. De watermassa's hebben aardverschuivingen veroorzaakt, wegen weggespoeld en bruggen tot instorten gebracht. Daardoor zijn tienduizenden mensen in hun dorpen van de buitenwereld afgesneden.

In 1959 kwamen op Taiwan door een tyfoon 667 mensen om het leven. Circa duizend mensen zijn nooit teruggevonden.

Wederom gevangenen ontsnapt in België

In het Belgische Bergen zijn vanavond twee gedetineerden ontsnapt uit een gevangenis. Ze konden echter gauw weer opgepakt worden.

Door nog onbekende oorzaak wisten de gevangenen te ontsnappen. Vrienden in een witte auto stonden al klaar om de twee gedetineerden op te pikken. De beveiliging kon ze echter al gauw in de kraag vatten. Ook de medeplichtigen zijn ingerekend.

Eén gevangene, die veroordeeld was voor pedofilie, gijzelde een cipier en bedreigde hem met een scherp voorwerp. De cipier is met verwondingen aan zijn hals en arm overgebracht naar het ziekenhuis. Ook een andere cipier en een gevangene raakten gewond als gevolg van een vechtpartij met andere gedetineerden.

Dit is de vierde keer in korte tijd dat er gevangenen weten te ontsnappen bij onze Zuiderburen. Sinds 23 juli zijn er uit verschillende gevangenissen in België acht gedetineerden ontsnapt. Vier van hen zijn inmiddels weer opgepakt

Lift plet vrouw

Een 50-jarige vrouw in Oost-Londen is gisternacht om het leven gekomen bij een gruwelijk ongeval met een lift. De vrouw, Christine Allen , kwam vast te zitten op de achtste etage van een appartementscomplex in Lambourne Court. Daar werd ze aangetroffen met zware verwondingen nadat ze geplet werd door een lift. Haar dochter en kleinkinderen wonen in het appartement

Het is nog onduidelijk hoe de vrouw daar terecht is gekomen. Momenteel onderzoeken Scotland Yard en enkele gezondheidsdiensten de zaak.

Vijf lichamen uit de Hudson gehaald

Reddingswerkers hebben inmiddels vijf lichamen uit de rivier de Hudson in New York gehaald. Dat heeft nieuwszender CNN zondagavond gemeld. Boven de rivier botsten zaterdag een vliegtuigje en een helikopter tegen elkaar.

Naar de stoffelijke overschotten van vier mensen wordt nog gezocht. Volgens de burgemeester van New York, Michael Bloomberg, is er geen hoop meer dat ze nog levend worden gevonden.

De helikopter was bezig met een rondvlucht boven New York. Aan boord waren de piloot en vijf Italiaanse toeristen. In het vliegtuigje zaten drie mensen, onder wie een kind.

Het ongeval had plaats rond het middaguur. Het weer lijkt geen rol te hebben gespeeld bij het incident, want het was onbewolkt en er stond nauwelijks wind. Een groot aantal mensen was getuige van het ongeval.

In januari was de Hudson ook het toneel van een ongeval met een vliegtuig. Een toestel van US Airways maakte toen een noodlanding in de rivier, nadat alle motoren waren uitgevallen. Alle 155 inzittenden kwamen met de schrik vrij.

Vijf lichamen uit Hudson gehaald  (foto: ANP)

Baas politie Iran erkent martelingen

Een belangrijke Iraanse functionaris heeft gisteren erkend dat betogers zijn gemarteld in het beruchte cellencomplex Kahrizak, in het zuidwesten van de hoofdstad Teheran. Volgens generaal Ismail Ahmadi Moghaddam, de baas van de politie in Iran, is echter niemand overleden als gevolg van de martelpraktijken.

Mensenrechtenorganisaties stellen dat zeker drie demonstranten om het leven zijn gekomen tijdens martelingen in Kahrizak. Moghaddam zei gisteren in Iraanse staatsmedia dat een virusziekte de dood van deze mensen zou hebben veroorzaakt.

Na de presidentsverkiezingen op 12 juni vielen er zeker 26 doden in Iran tijdens grootschalige demonstraties tegen de officiële verkiezingsuitslag. De oppositie verdenkt het bewind van grootschalige fraude met de stembusgang. De zittende president Mahmoud Ahmadinejad werd uitgeroepen tot winnaar.

Vele honderden mensen werden gearresteerd in de weken na de verkiezingen.

Fans staan te popelen om karateka Elvis

Eind deze maand verschijnt er een dvd met niet eerder vrijgegeven beelden van Elvis tijdens demonstraties van de vechtsport karate. De Elvis Presley Enterprise stelt 32 jaar na zijn dood de beelden beschikbaar.

"Deze uitgave doet ieders 'Elvishart' sneller kloppen", liet gisteren Peter Haan van de Nederlandse fanclub weten.

Ruim twintig jaar beoefende de zanger en acteur de Japanse vechtsport. Hij begon ermee in militaire dienst en bleek heel goed te zijn.

De beelden zijn in 1974 opgenomen. Een van zijn instructeurs, Wayne Carmon, geeft commentaar. De Elvis Presley Gladiator's dvd ligt naar verwachting 25 augustus in de winkels.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.