FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 6 november 2007

Man overreden door rijdende kroeg

Een negentienjarige man uit het Twentse Denekamp kwam afgelopen weekend behoorlijk hard in aanraking met een niet alledaags voertuig. Hij werd namelijk overreden door een vierhonderd kilo zware bierfiets.

De Denekamper trapte gezellig mee op de fiets, maar gleed van de trappers en belandde op de keien. Nadat het zware rijwiel over de man was heengereden, werd de ambulance opgeroepen. Met onbekend letsel werd de jongen afgevoerd naar het ziekenhuis.

Een bierfiets is een soort van mobiele kroeg. In het café kunnen maximaal twaalf personen genieten van een ijskoud getapt pilsje, terwijl ze met behulp van de pedalen het vehikel in beweging moeten zien te krijgen en te houden. De dertiende persoon moet het voertuig besturen en moet derhalve nuchter blijven. Ook bij dit ongeluk bleek de BOB inderdaad geen druppel alcohol te hebben gedronken.


Voor een ijskoud biertje moet je wat over hebben

Guitar Hero brengt 115 miljoen dollar op in eerste week

Morgen is Guitar Hero III onderwerp in Southpark, maar het spel lijkt de extra aandacht niet nodig te hebben om goed te verkopen. Meer dan 115 miljoen dollar heeft de game al opgebracht tijdens de launchweek in de VS. Hiermee is Guitar Hero het meest succesvolle product van Activision tot nu toe.

EA verwacht met Rockband ook een goede slag te slaan, maar Activision is er van overtuigd dat zij de beste kaarten in handen hebben. Zo staan ze bijvoorbeeld in de Toys "R" Us Hot Toy list van 2007, een toonaangevende lijst met daarin het meest populaire speelgoed.

Het exacte aantal verkochte eenheden heeft Activision niet bekend gemaakt, maar ze waarschuwen wel dat er een kleine kans is dat er tekorten zullen ontstaan tijdens de feestdagen.

Voetbal: Uitslagen Champions League (06/11)

Icoon Champions LeagueVanavond werd in de groepen A tot en met D de vierde speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen.



Groep A

FC Porto - Olympique Marseille 2-1
27' Sektioui 1-0
47' Niang 1-1
78' López 2-1

Liverpool - Besiktas 8-0
19' Crouch 1-0
32' Benayoun 2-0
53' Benayoun 3-0
56' Benayoun 4-0
69' Gerrard 5-0
79' Babel 6-0
82' Babel 7-0
89' Crouch 8-0

Groep B

Schalke 04 - Chelsea 0-0

Valencia - Rosenborg BK 0-2
31' Iversen 0-1
58' Iversen 0-2

Groep C

Lazio Roma - Werder Bremen 2-1
57' Rocchi 1-0
68' Rocchi 2-0
87' Diego (pen) 2-1

Olympiakos Piraeus - Real Madrid 0-0

Groep D

Celtic - Benfica 1-0
45' McGeady 1-0

Sjachtar Donetsk - AC Milan 0-3
66' Inzaghi 0-1
72' Kaká 0-2
90+4' Inzaghi 0-3

Voor meer nieuws over de Champions League kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Man springt uit angst voor politie uit raam

Icoon BuitenlandsIn Frankrijk is een man van 37 jaar vandaag uit het raam gesprongen vanaf de derde etage om aan de politie te ontkomen. Hij deed dit toen de huisbaas met de politie het complex binnen kwam vallen in de wijk Saint-Mauront in Marseille. De man heeft de val overleefd en ligt momenteel in het ziekenhuis met twee gebroken benen. Zijn toestand is stabiel.

Er wordt een onderzoek ingesteld omdat het niet duidelijk is waarom de politie daar binnenviel. Volgens de politie waren zij er om poolshoogte te nemen omdat in hetzelfde gebouw een vijftigtal mensen hun huur niet of niet op tijd betaalden.

Volgens bronnen bij de politie hoorde de man die uit het raam sprong niet tot de wanbetalers. Het hoofdcommissariaat meldt dat de politie er was om de mensen te controleren of in het bezit waren van de juiste persoonspapieren, om er zo achter te komen of zij legaal of illegaal in Frankrijk verblijven.

Uitslagen Champions League (06/11/2007)

Vanavond werd in de groepen A tot en met D de vierde speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de nieuwe stand per groep en het programma voor de volgende speelronde.

Groep A

FC Porto - Olympique Marseille 2-1
27' Sektioui 1-0
47' Niang 1-1
78' López 2-1

Liverpool - Besiktas 8-0
19' Crouch 1-0
32' Benayoun 2-0
53' Benayoun 3-0
56' Benayoun 4-0
69' Gerrard 5-0
79' Babel 6-0
82' Babel 7-0
89' Crouch 8-0

Stand in groep A

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1FC Porto485-3
2Olympique Marseille475-3
3Liverpool4410-4
4Besiktas432-12

Programma 28 november:
Besiktas - Olympique Marseille
Liverpool - FC Porto


Groep B

Schalke 04 - Chelsea 0-0

Valencia - Rosenborg BK 0-2
31' Iversen 0-1
58' Iversen 0-2

Stand in groep B

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Chelsea485-2
2Rosenborg BK475-3
3Schalke 04442-3
4Valencia432-6

Programma 28 november:
Valencia - Schalke 04
Rosenborg BK - Chelsea


Groep C

Lazio Roma - Werder Bremen 2-1
57' Rocchi 1-0
68' Rocchi 2-0
87' Cribari (Lazio Roma/2xg)
87' Diego (pen) 2-1
90+5' Diego (Werder Bremen/2xg)

Olympiakos Piraeus - Real Madrid 0-0

Stand in groep C

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Real Madrid488-5
2Lazio Roma456-6
3Olympiakos Piraeus456-6
4Werder Bremen435-8

Programma 28 november:
Lazio Roma - Olympiakos Piraeus
Werder Bremen - Real Madrid


Groep D

Celtic - Benfica 1-0
45' McGeady 1-0
86' Gilles (Benfica)

Sjachtar Donetsk - AC Milan 0-3
66' Inzaghi 0-1
72' Kaká 0-2
90+4' Inzaghi 0-3

Stand in groep D

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1AC Milan4910-4
2Sjachtar Donetsk464-7
3Celtic463-4
4Benfica432-4

Programma 28 november:
Benfica - AC Milan
Celtic - Sjachtar Donetsk

Beslagen ramen doen blowers das om

Doordat de ramen van hun auto beslagen waren, was het voor de politie een koud kunstje drie Friese jongens op heterdaad te betrappen. De jongens van achttien en negentien jaren zaten in het voertuig te genieten van hun joints, toen de politie het bescheiden feestje kwam verstoren.

Omdat de agenten de auto op de parkeerplaats van de Lemmer Mc Donalds niet vertrouwden, besloten ze poolshoogte te nemen. Toen deze het portier openden, drong de weezoete geur van wiet hun neusgaten binnen.

Bij het doorzoeken van de auto, stuitten de dienders op een flinke partij wiet, henneptoppen, vloei en een grinder. Gezien de grote hoeveelheden drugs en de materialen gaat de politie van Lemmer ervan uit dat de softdrugs niet alleen voor eigen gebruik waren bestemd. Het vermoeden bestaat dat een deel hiervan moest worden doorverkocht.

Korfballers naar halve finale

De Nederlandse korfbalploeg is er in geslaagd om de halve finales van het wereldkampioenschap in Brno te bereiken. Chinees Tapei, dat derde op de wereldranglijst staat, werd tijdens het tweede duel in de kwartfinalepoule helemaal weggespeeld (28-9).

Nederland moet in de halve eindstrijd af zien te rekenen met Tsjechië. De andere halve finale gaat tussen België en Portugal. In 1991 slaagde de Belgische ploeg er als enige in om Oranje van de wereldtitel te weerhouden.

Ramos en Ferguson willen zeven wissels

Tottenham Hotspur en Manchester United hebben bij de Engelse voetbalbond een voorstel ingediend om voortaan met zeven wisselspelers te werken. Nu zijn dat nog vijf spelers, maar Juande Ramos en Sir Alex Ferguson zijn van mening dat veranderd moet worden.

Ramos, die het brein achter dit idee is, werkte in Sevilla ook al met zeven wisselspelers en zocht na zijn aanstelling bij The Spurs direct de media op. Hierbij kreeg hij meteen de steun van Ferguson. "Elke club heeft een selectie van meer dan zestien spelers," aldus de trainer van The Mancunians, die er meteen een voorbeeld bij haalde. "Ik koos Darren Fletcher niet voor de wedstrijd tegen Arsenal, wat voor hem echt een klap in zijn gezicht was. Ook ik voelde me er niet goed bij."

De FA heeft inmiddels laten weten om over het voorstel na te denken. Toch is de kans nihil dat het op korte termijn wordt ingevoerd. "We waren altijd tegen dit idee, omdat we vinden dat grotere clubs met hun grote selecties in het voordeel zouden zijn," verklaarde een woordvoerder. Toch boorde hij de hoop van Ramos en Ferugson niet de grond in. "Als het plan serieuzer wordt, kan het worden meegenomen in de zomerconferentie. Als de clubs er dan uitkomen, kan het volgend seizoen al worden ingevoerd."

Toch zit er nog een klein addertje onder het gras. Er moeten minstens veertien ploegen zijn die het idee ondersteunen. Als deze er niet zijn, dan gaat het voorstel zeer waarschijnlijk niet door.

Dronkaard bedrijft liefde met stoep

Een achttienjarige Brit werd na het nuttigen van een halve fles wodka en het slikken van pillen tegen artritis zo geil als boter. De man in kwestie, Steve Marshall, werd zo hitsig dat hij besloot niet langer te wachten en de stoep voor zijn huis te Selkirk alle hoeken van de kamer te laten zien.

Met zijn broek op de enkels botvierde hij zijn lusten op de arme straatklinkers. Dit tot afgrijzen van enkele passerende voetgangers.

Eenmaal weer nuchter beseft de Brit wat hij heeft gedaan en betuigt zijn spijt. "Ik was depressief en had te veel gedronken. Bovendien slikte ik op dat moment zeven verschillende geneesmiddelen."

Ondanks dat het vrijen met trottoirs geen alledaagse hobby is, is Marshall niet de eerste. Ene Karl Witkins ging hem voor. Deze seksmaniak moest veertien jaar geleden achttien maanden achter de tralies wegens het bedrijven van de liefde met een stoep.

Afscheid Stam op 25 november

Jaap Stam neemt op 25 november, tijdens de thuiswedstrijd van Ajax tegen Vitesse, afscheid van de supporters. Voor aanvang van het duel zal de scheidend speler, door zowel de club als de supportersverenigingen, worden gehuldigd.

Stam, die vorige week zijn kicksen met onmiddellijke ingang aan de wilgen hing, speelde anderhalf jaar in het shirt van Ajax. In zijn actieve carrière als profvoetballer kwam hij ook nog uit voor FC Zwolle, Cambuur Leeuwarden, Willem II, PSV, Manchester United, Lazio Roma en AC Milan. De verdediger speelde maar liefst 416 wedstrijden en trof hierin 23 keer doel.

Feyenoord - PSV dag vervroegd

De topper tussen Feyenoord en PSV, die voor 13 januari op de kalender stond, wordt een dag vervroegd. De aanleiding hiervoor is de bekerverplichtingen van de Rotterdamse club. Op 15 januari spelen zij namelijk het bekerduel tegen de amateurs van Deurne.

Het duel tussen Feyenoord en SV Deurne wordt op 15 januari vanaf 20:45 uur live uitgezonden. De vaststelling van het bekerprogramma zorgt er ook voor dat de wedstrijd tussen FC Utrecht en SC Heerenveen (van 12 naar 13 januari) en het treffen tussen FC Den Bosch en Helmond Sport (van 18 naar 20 januari) worden verplaatst.


Overzicht speeldata achtste finales KNVB beker:

DatumThuisUitAanvang
15/01SV DeurneFeyenoord20:45 uur (live op TV)
15/01RKC WaalwijkHFC Haarlem20:00 uur
15/01FC DordrechtAGOVV20:00 uur
15/01Roda JCExcelsior20:00 uur
15/01NECFC Zwolle20:00 uur
16/01NAC BredaAjax20:45 uur (live op TV)
16/01Heracles AlmeloFC Den Bosch20:00 uur
16/01Quick BoysJong SC Heerenveen20:00 uur

VVD en PVV willen flitspaal op woonerf

Icoon PolitiekPVV en VVD hebben gepleit voor het plaatsen van flitspalen in, jawel, woonwijken! "Pak die idioten aan die te hard door de woonwijken rijden", aldus Paul de Krom van de VVD.

Er moet volgens de liberalen een einde komen aan wat de Krom bonnenschrijverij op de snelweg noemt. "Die flitspalen voegen niets toe aan de verkeersveiligheid." Maximaal tien kilometer per uur rijden de meeste automobilisten op de snelwegen te hard. De flitspalen voegen op die manier eigenlijk niets toe.

"Mensen die 35 kilometer per uur rijden waar dertig is toegestaan moeten op de bon worden geslingerd", viel Brinkman van de PVV de Krom bij. Het geheel hoeft volgens VVD en PVV geen geld te kosten wanneer de flitspalen van de snelwegen gehaald worden. Camiel Eurlings van Verkeer reageert later op het voorstel.
Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Vrouw overleeft klap van trein

Icoon OpmerkelijkEen 28-jarige vrouw die onwel werd op het Purley Oaks treinstation in het zuiden van Londen heeft donderdag een klap van een trein overleefd. De vrouw leunde over het spoor heen om over te geven, toen er een trein naderde.

De bestuurder van de trein toeterde en remde af toen hij de vrouw zag, maar toch kreeg ze een klap van meer dan 100 kilometer per uur. Ze viel gelukkig niet op het spoor en bleef bij bewustzijn na de klap.

De vrouw overleefde de aanrijding met 'slechts' een schedelfractuur en een snee in haar gezicht.

Wouters: "Iedereen is gemotiveerd"

Jan Wouters heeft alle vertrouwen in een goede afloop van het Champions League-duel tussen PSV en Fenerbahçe. De oefenmeester van de Eindhovenaren is van mening dat iedereen zeer gemotiveerd is om tegen de Turkse ploeg het beste uit zichzelf naar boven te halen.

PSV staat momenteel op de derde plaats in groep G, waar naast Fenerbahçe ook Internazionale en CSKA Moskou deel van uitmaken. De Eindhovense formatie moet van de Turkse landskampioen winnen om de tweede positie voor zich op te eisen. Deze geeft aan het einde van de groepsfase in de Champions League recht op overwintering.

"We moeten in ieder geval proberen een doelpunt te maken. Wat er verder mogelijk is, moeten we daarna laten afhangen van de manier waarop de wedstrijd zich ontwikkelt", aldus Wouters.

Vermoedelijke opstelling PSV:
Gomes; Kromkamp, Alcides, Salcido en Marcellis; Mendez, Simons, Perez en Bakkal; Farfan en Lazovic

Omstreden Turkse wet gaat op de helling

Icoon EuropaDe omstreden Turkse wet die 'belediging van de Turkse identiteit' strafbaar stelt gaat herzien worden. De wetswijziging is klaar en wordt binnenkort aan het parlement voorgelegd.

Turkije heeft vaak over het omstreden wetsartikel 301 kritiek gehad van de Europese Unie. Het artikel is vaak gebruikt om personen te vervolgen die uitspraken hebben gedaan over de massamoord op de Armenen door de turken in het begin van de 20ste eeuw. Drie jaar is de maximumstraf die op het overtreden staat.

De EU vindt dat de wet niet voldoet aan de gestelde normen ten aanzien van de vrijheid van meningsuiting. De wet kan een struikelblok vormen wanneer Turkije bij de unie komt. EU-commissaris voor uitbreidingszaken Olli Rehn zei: "onaanvaardbaar dat schrijvers, journalisten, academici en andere wetenschappers vervolgd worden, louter omdat zij een kritische maar volstrekt geweldloze mening ventileren"
Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Playboy Game Babes

In de submit vonden we gisteravond de volgende noodkreet:

"Lieve webloggers, nu het nieuws van een speciale serie game-babes in het decembernummer van de Amerikaanse Playboy bekend gemaakt is, klopt het hart van menig gamer met grote slagen veel bloed naar een regio onder de riem! Het enige probleem is dat de novembermaand voor menig gamer al zo duur is door alle topgames die uitkomen (dat, en de gemiddelde gamer is een ergere pauper dan een Delftse student). Dus aan jullie de vraag: kunnen jullie ons gamers helpen aan deze prachtige fotosessie, zonder dat dat ten koste hoeft te gaan van onze game-aankopen?"

Natuurlijk willen wij jou daarbij van dienst zijn. Dit is wat wij ondertussen al gevonden hebben: 

Met dank aan SpankmasterC voor de noodkreet

Liverpool gaat Anfield verlaten

Liverpool zal definitief vertrekken van Anfield Road. De club heeft van de gemeente toestemming gekregen voor de bouw van een nieuw stadion.

Het nieuwe stadion zal in Liverpool in de buurt van Stanley Park komen te staan. De bouwkosten zullen ongeveer 600 miljoen euro bedragen en het is de bedoeling dat het stadion in 2010 af is. Het stadion zal een capaciteit krijgen van 60.000 plaatsen, met uitbreidingsmogelijkheden tot 76.000 plaatsen. In het huidige stadion op Anfield, waar Liverpool al sinds 1892 zijn wedstrijden speelt, is plek voor 45.522 supporters.

Impressies van het toekomstige stadion.

Dyack geeft zijn mening over de kracht van de 360 en PS3

Dennis Dyack van Silicon Knights vond het weer eens tijd om te spreken. Dit keer niet over zijn game Too Human, waarmee hij nog steeds in een conflict zit met Epic, maar over de consoles van Nintendo, Microsoft en Sony.

In plaats van modder te gooien wil Dyack relativeren. Zo claimt hij dat ontwikkelaars anders tegen de PlayStation 3 en Xbox 360 aankijken dan andere mensen. Voor Dyack geldt in ieder geval dat beide consoles qua kracht gelijkwaardig zijn:

"[...]
The power of both consoles are equal in my eyes
[...]"


Goed, geen baanbrekend nieuws dus. Maar hij gaat verder. Volgens hem zit de kracht van de PlayStation 3 in de processor en de kracht van de 360 zit in het geheugen:
"[...]
Maybe the PS3 has more processing power. The 360 has more available memory. The public perception of the PS3 was that it was much more powerful. To developers, they look even.
[...]"


Op de vraag wie deze generatie gaat winnen weet Dyack geen bedrijf te noemen. Hij denkt dat de komende twee jaar niemand dat zal weten ook. Hij is wel benieuwd of de controller van de Wii de tand des tijds kan doorstaan.

Vrouwen sturen echtgenoten condooms toe

In het buitenland werkende mannen uit het Nepalese bergdorpje Pang hebben mazzel. Hun echtgenotes staan namelijk oogluikend toe dat manlief zo ver van huis de gezelligheid bij een andere vrouw zoekt, mits zij het maar veilig doen. Omdat er in het Verre Oosten niet op elke hoek een condomaatje hangt, besloten de vrouwen hun eega zelf maar kapotjes toe te sturen.

Sinds twee jaar krijgen de achtergebleven dames seksuele voorlichting. In brieven die de vrouwen naar hun echtgenoten stuurden, verzochten zij hun niet met een andere vrouw het bed te delen. Maar omdat het lastig is hun man van afstand in de gaten te houden, stopten ze onder het motto 'safety first' voor de zekerheid geregeld een pakje condooms in de envelop.

"Toen ik hoorde dat onveilige seks iemand kwetsbaar maakt voor hiv heb ik een condoom meegestuurd", verklaart Laxmi Sunar. Haar man is een van de naar schatting drie miljoen in het buitenland werkzame Nepalezen. De meesten van hen werken in de bouw.

Infinity Ward: 'Deze generatie duurt nog drie tot vier jaar'

De baas van ontwikkelaar Infinity Ward, Grant Collier, heeft gezegd dat we binnen drie tot vier jaar een nieuwe generatie consoles kunnen verwachten. Toch is hij nog steeds onder de indruk van de vooruitgang die gemaakt is in deze generatie:
"[...]
When the games first started coming out I remember thinking, 'oh my gosh, they look so realistic, they can't possibly get more lifelike than this, but then if you look at the games coming out now the photorealistic quality of them is so much higher that I'm kind of amazed
[...]"


Maar hij denkt ook dat het einde in zicht is:
"[...]
I definitely think we have another three or four years left in this cycle, with people making games for the next-gen platforms
[...]"


De man heeft duidelijk een andere blik op de markt dan de baas van Nintendo. Gisteren nog werd bekend gemaakt dat Iwata vindt dat er pas nieuwe consoles moeten komen, als de markt erom vraagt.

Tot slot wilde Collier nog zeggen dat zijn team, dat bekend is van Call of Duty, geen enkele problemen met het ontwikkelen voor de PlayStation 3 heeft ondervonden.

EA sluit studio in Chicago

Het zal niemand ontgaan zijn dat het de laatste tijd wat minder is gegaan met EA. Het gevolg hiervan is dat de gigant een ontwikkelstudio heeft gesloten. Het betreft hier de vestiging in Chicago, die verantwoordelijk is geweest voor titels als Fight Night, Def Jam en Marvel Nemesis. De studio was in twee jaar tijd drie keer zo groot geworden als dat deze begon, maar er werd nog geen eurocent winst behaald. Voortaan worden de Fight Night-titels, als die er nog komen, geplaatst bij EA Sports. Over het lot van de andere twee franchises is nog niets bekend gemaakt.



Britse verkiezing over belachelijke wetten

SubheaderIn Groot-Brittannië is recent een verkiezing gehouden naar de meest idiote en stompzinnige wetten die vastgelegd zijn. 4000 mensen mochten stemmen op die wetten die toch inderdaad erg bijzonder aandoen. De winnaar was de wet die mensen verbiedt te overlijden in het parlementsgebouw.

Naast het in de gaten moeten houden van locatie van overlijden, werden ook andere wetten om hun komische en belachelijke karakter geprezen. Zo is er bijvoorbeeld een wet voor zwangere vrouwen om hun behoefte te mogen doen waar ze maar willen (ook in een politie helm) en het verbod voor vrouwen in Liverpool om topless in het openbaar te verschijnen (tenzij ze werkzaam zijn in een winkel voor tropische vissen).

Internationale wetten werden ook onder de loep genomen. De eerste prijs ging naar de Verenigde Staten, aangezien het in Ohio verboden is om vissen dronken te voeren. De 2e plaats was voor Indonesië met de doodstraf via onthoofding voor masturbatie.

Voor meer (on)zinnige wetten, zie ook hier

Willem Holleeder weer onderzocht in LUMC

Icoon MisdaadWillem Holleeder is gisteravond in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp opnieuw onwel geworden. Hij is met spoed naar het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) afgevoerd en onderzocht. Dat werd vanavond pas bekendgemaakt.

Inmiddels verblijft hij weer in het gevangenisziekenhuis in Scheveningen, aldus zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers.

Holleeder werd in april, kort na aanvang van het strafproces tegen hem, aan zijn hart geopereerd. Hoe ernstig het deze keer was is niet bekend.

Dug-out PSV uitgerust met rolstoelplaats

De enkel- en beenbreuk van Louis van Gaal blijft de gemoederen bezighouden. De voetbaltrainer neemt het dit weekend met AZ op tegen PSV en hij wil zijn team zoals gewoonlijk optimaal coachen. De Eindhovenaren hebben hier begrip voor en zullen de dug-out eenmalig voorzien van een rolstoelplaats, speciaal voor Van Gaal.

De Eindhovense brandweer stond erop dat de dug-out aangepast zou worden omdat rolstoelgebruikers officieel alleen op de daarvoor aangewezen plaatsen mogen zitten. Of de trainer van de Alkmaarders daadwerkelijk gebruik gaat maken van zijn speciale plaats is niet bekend.

Van Gaal brak afgelopen vrijdag zijn enkel- en kuitbeen tijdens het polsstokhoogspringen op een reünie van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. De 56-jarige Amsterdammer werd op dezelfde avond geopereerd en werd de volgende ochtend uit het ziekenhuis ontslagen. Zaterdagavond zat hij 'gewoon' op de tribune om zijn team te begeleiden, met de walkie talkie.

Dug-out PSV uitgerust met rolstoelplaats

Icoon PSVDe enkel- en beenbreuk van Louis van Gaal blijft de gemoederen bezighouden. De voetbaltrainer neemt het dit weekend met AZ op tegen PSV en hij wil zijn team zoals gewoonlijk optimaal coachen. De Eindhovenaren hebben hier begrip voor en zullen de dug-out eenmalig voorzien van een rolstoelplaats, speciaal voor Van Gaal.

De Eindhovense brandweer stond erop dat de dug-out aangepast zou worden omdat rolstoelgebruikers officieel alleen op de daarvoor aangewezen plaatsen mogen zitten. Of de trainer van de Alkmaarders daadwerkelijk gebruik gaat maken van zijn speciale plaats is niet bekend.

Van Gaal brak afgelopen vrijdag zijn enkel- en kuitbeen tijdens het polsstokhoogspringen op een reünie van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. De 56-jarige Amsterdammer werd op dezelfde avond geopereerd en werd de volgende ochtend uit het ziekenhuis ontslagen. Zaterdagavond zat hij 'gewoon' op de tribune om zijn team te begeleiden, met de walkie talkie.


De komende tijd iets minder mobiel...

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

'Persoonsgegevens ook in EU bewaren'

Icoon EuropaIn een conceptvoorstel van de Italiaanse eurocommissaris van Justitie Franco Frattini staat dat de Europese unie zelf een systeem moet opzetten om persoonsgegevens te verzamelen van vliegtuigpassagiers. Die gegevens kunnen vervolgens dertien jaar bewaard worden. De eurocommissaris volgt hiermee het Amerikaanse voorbeeld, die al jaren geleden een dergelijk systeem hebben opgezet in het kader van de strijd tegen het terrorisme.

Het Europees Parlement uitte juist vaak felle kritiek op het Amerikaanse systeem. Europarlementariërs vonden dat de Amerikanen onvoldoende waarborgen boden voor de bescherming van privacy van burgers.

Frattini wil informatie verzamelen van passagiers op internationale vluchten van en naar EU- landen. Het is niet de bedoeling om een grote Europese databank te maken voor die informatie. Alle lidstaten zouden zelf een instantie moet opzetten die verantwoordelijk wordt voor het opslaan van de informatie die ze hebben verzameld. De gegevens die Frattini van passagiers wil verzamelen lijken erg op die de Amerikanen vragen van reizigers die naar de VS komen. Het gaat onder meer om informatie over de reis, betalingsgegevens en adresinformatie.

De EU-lidstaten moeten het voorstel nog goedkeuren. Het Europees Parlement staat hierin buitenspel. Het nieuwe Europese verdrag, de vervanger van de verworpen Europese Grondwet, waarin het parlement meer bevoegdheden heeft, is nog steeds niet in werking.

Volgens de eurofractie van D66 heeft Frattini zijn voorstel dan ook slim getimed. Het voornaamste bezwaar van de partij is dan ook een dergelijk systeem nog niet een bewezen nut heeft. Ook in de VS begint men daar nu steeds meer aan te twijfelen.


Vliegen wordt nog leuker

VS laten negen Iraanse gevangenen in Irak vrij

Icoon BuitenlandsHet Amerikaanse leger zal binnenkort negen Iraniërs die in Irak worden vastgehouden, vrijlaten.

De Iraniërs zitten vast omdat ze hulp zouden hebben geboden aan sjiitische milities of andere anti-Amerikaanse opstandelingen. Toen in januari vijf van hen werden gearresteerd in de Koerdische stad Arbil liepen de spanningen tussen Washington en Teheran hoog op, alsmede tussen Irak en Iran.

Volgens een woordvoerder van het Amerikaanse leger worden de gevangenen binnen enkele dagen op vrije voeten gesteld omdat ze 'geen bedreiging meer vormen voor de veiligheid in Irak'.

Staking Unilever voorbij

Icoon BinnenlandsDe staking bij de fabrieken van Unilever is voorbij. De vakbonden en Unilever hebben een akkoord bereikt over de toekomst van het personeel nu er drie van de zes fabrieken dichtgaan.

Unilever zet 25 miljoen euro apart om aanvullingen te betalen aan werknemers, bovenop de afvloeiingsregeling die zij krijgen op basis van de kantonrechtersformule. Waarschijnlijk zullen 470 werknemers ontslagen worden door de sluiting van de fabrieken in Delft, Vlaardingen en Loosdrecht.

De Ondernemingsraden van de te sluiten fabrieken hebben nog de mogelijkheid alternatieve scenario's uit te rekenen om sluiting te voorkomen. Unilever zegt bereid te zijn om hier serieus naar te kijken. De 25 miljoen euro die Unilever apart zet kan hier ook voor worden benut. Het kan dan gaan om investeringen in werkzekerheid en werkgelegenheid voor de mensen of zelfs in nieuwe bedrijven. Unilever maakte in 2006 vijf miljard euro winst op een omzet van 39,6 miljard euro.

James Bond is gamesfanaat

James Bond heeft weldegelijk smaak want hij is een gamesfanaat en speelt graag Halo. De Britse acteur Daniel Craig heeft in een interview aangegeven dat hij graag games speelt, vooral die met een leuke verhaallijn. Craig, bekend als James Bond uit Casino Royale, speelt graag Halo maar is echter geen fan van Vice City.

"Halo is good because it's shooting aliens." "ultra-violent ones I can play for half-an-hour and then I feel dirty. 'Vice City', for example - I think, 'Oh yes, all right, I've stolen 18 cars. I've had enough now."

Toch was hij niet blij met een eventuele Casino Royale vergaming gezien "there is so much rubbish out there". Hij heeft daarom ook goed zitten overleggen over zijn contract zodat hij niet vast zou zitten aan een game uitvoering van Casino Royale.

Kamer wil spoeddebat over GPD-inbraak

Icoon BinnenlandsDe Tweede Kamer wil een spoeddebat over de computerinbraak door medewerkers van het ministerie Sociale Zaken bij de persdienst GPD. Bij dat debat moet niet alleen minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken aanwezig zijn, maar ook premier Jan Peter Balkenende.

De premier is de komende dagen in het buitenland, zodat het debat pas donderdagmiddag kan plaatsvinden.

Zaterdag werd bekend dat twee oud-journalisten van de GPD, die nu als voorlichter bij Sociale Zaken werken, zich honderden keren illegaal toegang hebben verschaft tot het computersysteem van deze persdienst voor regionale kranten. De twee zijn voorlopig op non-actief gesteld. Donner heeft de Kamer laten weten de handelwijze van zijn medewerkers te betreuren. Hijzelf was hiervan niet op de hoogte. De rijksrecherche stelt een onderzoek in.

De GPD gaat aangifte doen tegen het ministerie.

TV-presentatrice uit de kleren in Den Haag

Icoon Shocking101.TV-presentatrice Marleen Dijkhof is vanmiddag om 14.00 uur uit de kleren gegaan voor de hoofdvestiging van het Ministerie van Sociale Zaken in Den Haag. De presentatrice protesteerde tegen de overheidsdienaren die ruim een jaar illegaal inlogden in het redactionele computersysteem van persbureau GPD. Ze eindigde met niets meer om haar lichaam dan een laagje verf.

Hoofd 101.TV Paul van Keulen over de actie: ”We vinden het een bizarre zaak. Er lijkt lang gelogen te zijn over praktijken die niet in dit land thuishoren. Dat is nota bene gedaan door een overheidsinstituut. Het druist tegen met alle waardes die horen bij een ministerie. Een jaar lang afluisteren. Als dat bovendien gebeurt onder de verantwoordelijkheid van een minister die de mond vol heeft van normen en waarden, dan vindt 101.TV dit een zaak die maximaal op de kaart moet worden gezet. En daar dragen wij dan graag het onze aan bij op onze manier.”

101.TV is het 24-uurs kanaal van BNN in samenwerking met de NPO.


De eerste bewegende beelden zijn hier te zien.

-

A58 dicht na ongeluk met vrachtwagen

Icoon VervoerOp dit moment is de A58 in de richting van Tilburg geblokkeerd door een vrachtwagen. Het voertuig was rond 14.30 uur betrokken bij een ongeval, meldt de VerkeersInformatieDienst. Tussen het knooppunt Batadorp en Oirschot is de vertraging meer dan 20 minuten. De problemen zullen in de loop van de avond verholpen zijn.

Het verkeer in de richting van Tilburg wordt geadviseerd om de borden Den Bosch te volgen en te rijden via de A2 en de A65. Automobilisten die uit de richting Venlo komen kunnen gebruik maken van de A73, A15 en A16 om via Nijmegen naar Rotterdam te rijden. Het verkeer uit de richting Maastricht kan omrijden via Antwerpen, over de E314, E313 en de E19.

'PVV in 2010 bij de raadsverkiezingen'

De kans is groot dat de Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders in 2010 gaat meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Volgens PVV-Kamerlid Sietse Fritsma staat dat al vast. Hij zei dat gisteren op een bijeenkomst in het wekelijkse politiek café van de Amsterdamse VVD.

Fritsma zei dat zijn partij zich mogelijk niet in het hele land verkiesbaar zal stellen. ''Als er niet genoeg goede kandidaten zijn, zullen we niet in elke gemeente meedoen.'' Het Kamerlid stelde dat zijn partij wil voorkomen dat de PVV ''gecompromitteerd wordt door malloten. Daar gaat nog veel werk in zitten. Maar iedereen mag zich aanmelden.''

Later zei PVV-Kamerlid Martin Bosma overigens dat het nog geen uitgemaakte zaak is dat de partij meedoet.

Fristma vertelde de Amsterdamse VVD'ers verder nog wat over de - zeker voor VVD-begrippen - ongekende eensgezindheid binnen de Kamerfractie van de PVV. En die eenheid is er volgens Fritsma niet omdat Wilders met straffe hand zijn fractie leidt: ''Over alle onderwerpen wordt gestemd. Maar over belangrijke thema's hebben we helemaal geen meningsverschillen.''

Wolfenstein-film tijdelijk gestopt

Na Tomb Raider, Doom, Far Cry en nog tig andere games die zijn of worden verfilmd, komt er ook nog een Return to Castle Wolfenstein film aan. Alleen aangezien er momenteel een staking aan de gang is onder de scriptschrijvers in Hollywood, is de ontwikkeling van de film voorlopig even gepauzeerd. Schrijver/regisseur Roger Avary kon al wel vertellen dat het script bijna af is.

De Wolfenstein-film is gebaseerd op de Commodore 64-game en zal gaan over een groep mannen op een missie tijdens WWII. Avary zegt dat er ook monsters in de film voor zullen komen, gecombineerd met wat andere horror-aspecten.

Avary schreef eerder het script voor de verfilming van Silent Hill en won een Academy Award voor Pulp Fiction.

Italië legt terroristennetwerk lam

Icoon Terrorisme De Italiaanse regering heeft vandaag naar eigen zeggen een pan-Europees terroristennetwerk lam gelegd. Het netwerk zou zelfmoordaanslagen in Irak en Afghanistan aan het voorbereiden zijn.

In totaal zijn twintig arrestatiebevelen uitgevaardigd. In Italië werden elf verdachten gearresteerd en ook in Frankrijk, Portugal en Groot-Brittannië vonden antiterreuracties plaats. In een buitenwijk van Parijs en in Portugal werden twee mannen in de boeien geslagen.

Bij huiszoekingen zijn volgens het Italiaanse persbureau ANSA onder meer gif, ontstekingsmechanismen en instructies voor het voeren van een guerrillaoorlog in beslag genomen. De verdachten zouden ook identiteitsdocumenten hebben vervalst.

Schoolliefde

Bart was op zich wel een leuke jongen. Een beetje dom. Ik wond hem zo om mijn vinger. Wat ik ook voorstelde, hij ging er gretig op in. Nu zag ik er in die tijd ook wel uit om te grijpen. Ik droeg veel korte rokjes en luchtige topjes. Ik accentueerde mijn ogen met veel mascara. Op jonge leeftijd had ik al een boel rondingen. Ik was er vroeg bij met de tietjes. Bart kon zijn blik niet van mij af houden.

'Gedrag kut-Marokkanen ligt niet aan cultuur'

MisdaadVolgens criminoloog Jan Dirk de Jong ligt het criminele gedrag van Marokkaanse straatjongeren niet aan de Marokkaanse cultuur, maar is het de algemeen menselijke behoefte aan erkenning, veiligheid en vertier en de straatcultuur in achterstandswijken. Dat schrijft De Jong in zijn proefschrift waarop hij volgende week aan de Rijksuniversiteit Groningen promoveert.

De Jong stelt dat de term 'kut-Marokkanen' synoniem is geworden voor zich misdragende jongeren. Niet alleen publiek en politie, ook sociaal-wetenschappers verklaren de agressie van veel jonge Marokkanen vanuit hun cultuur. Ze zouden een vechtersmentaliteit hebben die voortkomt uit het Rifgebergte waar veel van hun (voor)ouders vandaan komen.

De Jong: ''Die culturele verklaring voelt heel lekker aan. Zeker bij mensen die deze jongens maar eng vinden. Zelf dacht ik eerst ook zo. Naarmate mijn onderzoek vorderde, begon ik echter steeds meer te twijfelen aan deze verklaring. De overeenkomsten tussen 'Marokkaanse' jongens en (straat)jongens met een andere etnische achtergrond leken me veel groter dan de verschillen als we kijken naar groepsgedrag en straatcultuur.''

De reden dat Marokkaanse jongeren zo veel heviger ontsporen, ligt aan de Nederlandse samenleving stelt De Jong. ''Ze voelen zich door de samenleving steeds sterker afgewezen. Daardoor zoeken ze meer steun bij elkaar en krijg je gevaarlijke groepsprocessen.'' De promovendus zegt dat er bij de Marokkaanse straatjongens geen sprake is van onwil, maar van knellende onmacht. ''Ze proberen gezichtsverlies te beperken door de indruk te wekken dat ze er zelf bewust voor kiezen zich delinquent te gedragen.''

De Jong: ''Wat we vooral niet moeten doen is de problemen en het gedrag van deze jongens ten onrechte bestempelen als 'typisch Marokkaans'. Daarmee verklaren we niet veel van het gedrag en we lossen de problemen er niet mee op. Sterker nog, op die manier houden we de problemen juist in stand en jagen we de processen aan die leiden tot de verhevigingen in hun gedrag. We moeten deze jongens in de eerste plaats beschouwen als 'onze' jongens. Geen Marokkaanse, maar Nederlandse jongens.''

Momenteel is De Jong werkzaam als Universitair Docent aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam, afdeling Strafrecht en Criminologie. Hij deed voor zijn onderzoek jarenlang etnografisch onderzoek naar opvallend delinquent groepsgedrag van Marokkaanse jongens in Amsterdam West (Slotervaart). De RuG heeft over zijn proefschrift en aanstaande promotie ook een uitgebreid persbericht verzonden.

Op het FOK!forum wordt al gediscussieerd over het proefschrift.

Eurlings: losse verlichting zou moeten mogen

Als het aan verkeersminister Camiel Eurlings ligt, geeft de politie een hogere prioriteit aan het aanpakken van fietsers zonder licht dan aan het aanpakken van fietsers met alternatieve verlichting. Knipperende fietsverlichting of verlichting op fietsers ''zou moeten mogen''.

Dit zei de CDA-bewindsman vandaag in de wandelgangen van een filecongres in Rotterdam.

Eurlings mengt zich daarmee nadrukkelijk in de hoog opgelaaide discussie over fietsverlichting. De politie is sterk verdeeld over een brief van de Raad van Hoofdcommissarissen waarin staat dat de politie fietsers gaat bekeuren die geen vaste verlichting voeren.

Sommige korpsen willen er niet aan om te bekeuren voor losse, al dan niet knipperende verlichting op kleding of tassen.

Zichtbaarheid is belangrijker dan verlichting op de fiets, aldus Eurlings. Hij wil ruimte geven aan innovaties zoals losse lampjes en led-verlichting, die nu nog formeel niet zijn toegestaan, schrijft hij ook in een dinsdag verstuurde brief aan de Tweede Kamer. Hij kondigt onderzoek aan, samen met de minister van Justitie naar de effecten van het toestaan. Dat duurt vier maanden en aanpassing van regelgeving zes tot nemen maanden.

Intussen zal de wet worden gehandhaafd ''waarbij wij ons kunnen voorstellen dat de politie hogere prioriteit geeft aan vervolging van fietsers zonder verlichting dan vervolging van fietsers met alternatieve verlichting'', schrijft hij.


Veel doden bij zware aanslag in Afghanistan

AanslagIn het Noord-Afghaanse Baghlan heeft een zeer zware zelfmoordaanslag vanmiddag het leven gekost aan minstens negentig mensen. Er zouden ook vijftig gewonden zijn gevallen. De aanslag was gericht tegen een delegatie van parlementariërs uit de hoofdstad Kabul. Die bezochten in Baghlan een suikerfabriek.

Onder de doden zijn vijf parlementsleden maar ook schoolkinderen die de bezoekers verwelkomden. Het is de bloedigste aanslag in Afghanistan sinds de val van het Taliban-bewind in 2001.

Mathijsen: "Rafael gaat weg"

Zelfs de ploeggenoten van Rafael van der Vaart twijfelen er niet meer aan dat hij vertrekt bij Hamburger SV. Dit blijkt uit een interview met Joris Mathijsen in de Duitse krant Bild.

"Iedereen weet wat zich afgelopen zomer heeft afgespeeld. Rafael gaat weg. Hij wil voor Valencia of een andere topclub gaan spelen", zegt Mathijsen in het interview. Afgelopen zomer stond Van der Vaart in de belangstelling van Valencia, maar de transfer ging uiteindelijk niet door. Vorige week liet de kersverse Valencia-trainer Ronald Koeman al doorschemeren dat hij zijn team met Van der Vaart wil versterken.

Bird test aerodynamica Williams

Sam Bird heeft een aantal aerodynamische tests uitgevoerd voor het team van Williams. Het was de eerste keer dat de Britse coureur een Formule 1-wagen bestuurde.

Williams testte de aerodynamica op de FW29 auto, die dit seizoen door het team werd ingezet. Er werd gedurende twee weken op het vliegveld van Kemble in Gloucestershire gereden. "Het was een geweldige ervaring en ik wil Frank Williams (de teambaas van Williams, red.) en het hele team bedanken voor deze kans", zei Bird na afloop van de tests.

"Ik heb erg veel geleerd tijdens de afgelopen twee weken", vervolgde de Britse Formule 3-coureur. "De ervaringen die ik heb opgedaan zal ik in mijn gedachten meenemen in mijn verdere racecarrière."

Teambaas Frank Williams was erg te spreken over het werk van Bird: "Sam Bird heeft zijn taken in de cockpit van de FW29-bolide professioneel en met goede resultaten uitgevoerd. Ik wil hem bedanken voor zijn medewerking aan het ontwikkelingsprogramma van het team."

Tong afhakken en 40 kamelen vergoeding

Icoon ShockingIn Egypte kun je beter geen herderinnetjes lastigvallen, althans niet wanneer je een Bedoeïen bent. Een Bedoeïen die onlangs dat toch probeerde, heeft namelijk een zware straf gekregen: het herderinnetje dat hij lastigviel met smerige praat, mag bepalen of zijn tong eraf gesneden wordt.

In plaats voor de afgehakte tong, mag ze ook voor vijf kamelen kiezen. Dat komt bovenop de schadevergoeding van 40 kamelen waar ze sowieso al recht op heeft. Tijdens het proces kon de verdachte zich overigens niet verdedigen. Hij moest zijn mond houden.

De Bedoeïenen zijn een nomadenvolk dat leeft in de Sinaïwoestijn in Egypte. Ze hebben grotendeels hun eigen wetten en rechtbanken, die bestaan uit stamoudsten. De Egyptische overheid accepteert dit systeem, zolang het niet botst met de belangen van Egypte.

DVD: Interview

De moord op Theo van Gogh betekende in eerste instantie ook meteen het einde van zijn droom om enkele van zijn films voor de Amerikaanse markt te remaken, maar de aandacht die de gebeurtenis over de hele wereld kreeg, zorgde ook voor interesse in zijn werk. Steve Buscemi was onder de indruk van Interview en besloot mee te helpen aan de remake en wel als regisseur, schrijver en acteur. Naast Interview worden ook Blind Date en 06 verfilmd.

Onduidelijkheid over oorzaak klachten Hoogeveen

Icoon OngelukHet is nog onduidelijk welke stof bezoekers van het Hoogeveense dierencentrum Annan Animal Centrum maandag onwel maakte. Dat zei burgemeester Willem Urlings van Hoogeveen vandaag tijdens een persconferentie.

Urlings kon noch bevestigen noch ontkennen dat het om de stof nitroaniline, ook wel aminobenzeen, zou gaan. Het onderzoek is nog in volle gang. Ook is nog niet duidelijk hoe de stof in het dierencentrum terecht is gekomen. Eerder werd al bekend dat het niet om een biologische besmetting gaat.

De burgemeester vertelde dat het met alle slachtoffers weer goed gaat. "Het was een voorbijgaand, heftig ongemak.'' De gemeente zal langere tijd klaarstaan met nazorg en medisch advies. Ook wil ze in contact blijven met de mensen die last hadden van klachten.

Het betreffende gebouw

Opoona toont diens gameplay

Je kunt Opoona het beste vergelijken met een adventure waarbij je een mysterie gaat oplossen omtrent jouw gewonde ouders en verdwenen broer en zus. Je dient je rol te verkennen in verschillende kolonies door allerlei klusjes op te knappen voor deze wezens. Onlangs is er een trailer verschenen die de gameplay van het spel toont:

Opoona zal verschijnen op de Nintendo Wii. In het spel is het de bedoeling dat je jezelf telkens aanpast aan de nieuwe omgeving, mensen leert kennen en werk vindt. Door te werken en de converseren met mensen kun je de relatie met die karakters verbeteren. Natuurlijk kom je in je avontuur ook de nodige vijanden tegen die je kan verslaan met handig gebruik van de Nunchuk.

Ratchet & Clank zijn weer in beeld

De launchtrailer van Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction staat online en verwelkomt ons in de wereld van next-gen Ratchet & Clank aangezien het spel gaat verschijnen op de PlayStation 3.

Een geheel nieuw avontuur begint voor deze laatste Lombax en jij als gamer moet hem zien te helpen bij het beëindigen van de tirannie van heerser Percival Tachyon. Gaan jullie Ratchet & Clank helpen in deze missie?

Autohoezen tegen kijkfiles bij ongelukken

Icoon FileAuto's die na een ongeluk op de snelweg zwaar zijn beschadigd, worden afgedekt met hoezen tegen kijkfiles. Verkeersminister Camiel Eurlings geeft vandaag op een filecongres het startsein voor zo'n proef in de regio Rotterdam, bevestigde een woordvoerster van Eurlings.

Door het inpakken van de auto worden automobilisten minder afgeleid, is de bedoeling. Rijkswaterstaat verwacht dat het aantal opstoppingen fors zal dalen. Als de proef op de A20, A15, A16 en A4 slaagt, volgt de rest van Nederland.

Volgens Lindy Molenkamp, projectmanager filevermindering van Rijkswaterstaat, zal een automobilist er eerst misschien nog van opkijken. "Maar rond Rotterdam gebeuren zóveel ongelukken, zo'n 3000 per jaar, dat het verkeer snel aan de afdekhoezen zal wennen. 'Daar valt toch niks te zien', weet een bestuurder dan. Dat scheelt nieuwsgierige blikken, en dus ook kijkfiles'', zegt ze in het AD.

De hoezen worden ingezet na ongevallen zonder slachtoffers. Is er persoonlijk letsel, dan worden soms grote 'calamiteitenschermen' neergezet. Die zorgen er nu al voor dat kijkfiles met 20 procent afnemen. Molenkamp verwacht eenzelfde effect van de afdekhoezen.

Weginspecteurs van Rijkswaterstaat, die na een ongeval vaak als eerste ter plaatse zijn, hebben de hoezen compact verpakt in hun auto liggen.

Stemronde mysterieuze fotowedstrijd

Icoon Sitenews - ForumAlle inzendingen voor de mysterieuze fotowedstrijd van de subforums Fotografie, The Truth is in Here.. en Brave New World zijn bekend. Tot donderdag 8 november 22.00 uur kan er gestemd worden op de ingezonden foto's.

In het overzichtstopic staat een hele berg foto's te wachten op jouw mening. Je kun je mening uiten door het aanwijzen van de vijf foto's die jij het beste vindt in het stemtopic. Je moet vijf foto's noemen, mag maar één keer stemmen en je mag niet op jezelf stemmen. Let er wel op dat je het format uit de openingspost overneemt om je punten te geven. Slowchatten of discussiëren over de wedstrijd kan hier.

VVV-Venlo - PSV mag in Duitsland

Het Algemeen Dagblad meldt dat zowel de KNVB als PSV positief hebben gereageerd op het voorstel van VVV-Venlo om het duel tegen PSV in Duitsland af te werken. Het duel tegen Ajax wordt waarschijnlijk ook in Duitsland gespeeld, het treffen met Feyenoord niet. De club is momenteel op zoek naar een geschikt stadion.

Reden voor de verhuizing is de beperkte capaciteit van het stadion van VVV-Venlo, het Seacon-stadion, ook wel De Koel genoemd. Tevens plaatst de Gemeente Venlo vraagtekens bij de ordehandhaving indien er na de wedstrijd grote groepen supporters tegelijkertijd het stadion verlaten.

VVV-Venlo is al sinds de promotie naar de Eredivisie bezig met een nieuw stadion. Een mogelijke locatie is vooralsnog het kazerneterrein in het naastgelegen dorp Blerick, daar deze plek grenst aan het treinstation Venlo-Blerick.

Politie plukt halfnaakte Pool van snelweg

Icoon ShockingEen 32-jarige Pool is in de nacht van zondag op maandag uit de berm van de A2 bij Weert geplukt, omdat hij daar in zijn onderbroek rondliep.

Eerder die avond had de man een klapband gekregen. Hij was op de kale velgen nog een paar kilometer verder gereden. Op de parkeerplaats van een restaurant aan de Eindhovenseweg wilde hij uiteindelijk toch zijn auto parkeren. Dat kreeg de Pool echter niet voor elkaar zonder een bloempot en een windscherm te rammen. De Pool heeft de auto vervolgens achtergelaten en ging verder met de benenwagen.

Volgens de politie was de man onder invloed van verdovende middelen. De Pool werd aangehouden, maar is inmiddels weer vrijgelaten.

Tilburg krijgt vrouwentaxi

Icoon FileDe gemeente Tilburg krijgt donderdag als eerste gemeente in de Benelux een vrouwentaxi. In de 'Pink Lady Cab' is uitsluitend plaats voor vrouwelijke chauffeurs en passagiers. Dat kondigde initiatiefneemster Tanja Schollen vandaag aan.

Voorlopig gaat het om twee herkenbare taxi's met een roze dak die overdag en tijdens stapavonden zullen rijden. De vrouwelijke passagiers betalen het gebruikelijke tarief.

Tanja Schollen, die samen met haar man Max leiding geeft aan Stationtaxi Tilburg, noemt de vrouwentaxi een gat in de markt. ''Vrouwelijke klanten geven aan dat ze zich veiliger voelen bij een dame achter het stuur. Ook denken we dat veel vrouwen die vanwege hun geloofsovertuiging niet alleen bij een vreemde man in de auto mogen zitten, voortaan vaker in een taxi stappen.''

'Veroordeelde criminelen moeten vrijkomen'

Icoon Justitie Advocaten van drie verdachten die zijn veroordeeld door een onbevoegde rechter van de rechtbank in Den Bosch willen dat justitie hun cliënten vrijlaat. Dat bleek bij de behandeling van de zaken in hoger beroep, vanochtend bij het gerechtshof in Den Bosch.

Advocaat Duijn stelde dat het vonnis in de zaak van een 28-jarige Somalische veelpleger nietig is en dat er geen wettelijke basis voor de hechtenis bestaat. Raadsman Van Wijk volgde die redenering voor een 31-jarige brandstichter uit Eindhoven.

Advocaat Snijders van een 42-jarige man uit Bakel die werd veroordeeld tot 10 jaar cel en tbs voor seksueel misbruik van zes minderjarige pleegkinderen ging nog een stapje verder. Volgens hem is het vonnis nietig, de zaak eindigt daarmee definitief en zijn cliënt moet zo snel mogelijk worden vrijgelaten.

Justitie was het met de verdedigers eens dat de uitspraken van de onbenoemde rechter vernietigd moeten worden maar meent dat de verdachten gevangen kunnen blijven. Advocaat-generaal Van der Meijden vroeg het hof om terugwijzing naar de rechtbank die de zaak moet overdoen.

Het gerechtshof doet op donderdag uitspraak.

Eerder werden door het misverstand over de benoeming van de Bossche rechter al acht verdachten uit voorlopige hechtenis vrijgelaten.

Spanje spreekt per ongeluk terrorist vrij

Icoon Terrorisme Spaanse rechters hebben afgelopen week een vergissing gemaakt met de vrijspraak van een van de hoofdverdachten van de aanslagen in Madrid in maart 2004. Dit berichtte vandaag het dagblad El País.

Rabei Osman al-Sayed, bijgenaamd Mohammed de Egyptenaar, gold als een van de leidende figuren in de groep die werd beschuldigd van de uiterst bloedige aanslagen op het openbaar vervoer. Hij zit in Italië gevangen wegens lidmaatschap van een terroristische organisatie.

De rechters in Spanje spraken Rabei vrij omdat ze meenden dat hij in Italië al defintief is veroordeeld voor het enige feit waar ze hem schuldig aan achtten, lidmaatschap van een terroristische organisatie. Maar dat is een vergissing volgens betrokkenen in Italië die El País citeerde.


Osman al-Sayed kan er om lachen

Kaarsjes tijdens raadsvergadering taboe

Icoon PolitiekAltijd boeiend de lokale politiek. Zo ook gisteravond in Den Helder waar de SP-fractie twee nepkaarsen op de raadstafel had gezet. Die dienden volgens de SP als protest tegen de uitzending van Nederlandse militairen naar Afghanistan - met de recente dood van een 21-jarige korporaal als uitvloeisel.

Burgemeester Stefan Hulman verzocht de SP-raadsleden, vriendelijk doch dringend, de kaarsen te verwijderen: ''U maakt het mij vrij moeilijk om als bewaker van de orde van deze raad vriendelijk te blijven. Ik ben van huis uit een vriendelijk mens'', aldus de burgervader van VVD huize.

Teleurgesteld haalden de twee SP-leden beide voorwerpen weer weg van de raadstafel. Hulman gaf eind vorige maand overigens wel toestemming voor een wake op het Julianaplein. Met die avondwake op 25 oktober demonstreerden SP, GroenLinks en de Nieuwe Communistische Partij Nederland (NCPN) voor terugtrekking van de troepen uit Afghanistan. Volgens de burgemeester was het ongepast om dat tijdens de raadsvergadering buiten de agenda om, ook nog eens te doen.

Chandhok gaat Red Bull testen

Karun Chandhok zal volgende week zijn Formule 1-debuut maken bij Red Bull Racing. De Indiër, winnaar van de GP2-race op Spa-Francorchamps, vervangt tijdens de testsessie Sebastien Buemi, die de prestigieuze Formule 3-race in Macau zal rijden.

"Dit is een droom die werkelijkheid wordt", zei Chandhok. "Ik droom sinds mijn vierde al van de Formule 1. Ik wil graag iedereen bij Red Bull bedanken voor deze kans."

De naam van Chandhok wordt ook al een tijd in verband gebracht met Force India. Toch is het niet vreemd dat hij zijn debuut bij Red Bull zal maken. Teambaas Christian Horner vertelde: "Karun wordt al een tijdje ondersteund door Red Bull en zijn progressie is duidelijk zichtbaar, zeker na zijn zege op Spa. Barcelona is een prima mogelijkheid voor hem om zijn Formule 1-debuut te maken."

Hamilton: "Teamgenoot maakt niet uit"

Het maakt Lewis Hamilton niet veel uit wie volgend seizoen zijn teamgenoot is. De Brit liet eerder nog weten dat hij denkt dat het Nico Rosberg, Adrian Sutil of Heikki Kovalainen wordt.

"Het maakt me niet zo uit met wie ik moet racen", vertelde Hamilton. "Het is een beslissing van het team en ik moet het doen met wat zij kiezen. Ik ben erg blij dat ik mijn stoeltje heb. Ik kan blijven doen wat ik leuk vind. Ik wens Fernando veel succes in de toekomst en ik hoop dat hij succesvol zal zijn, maar ik zal tegen hem strijden en daar kijk ik erg naar uit."

'Meer alcoholaccijns tegen drankmisbruik'

Icoon BinnenlandsHet Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Stichting Verantwoord Alcoholgebruik (Stiva) willen één procent extra accijnsverhoging op alcoholische dranken. Het geld wat daaruit zou moet komen willen ze gebruiken om alcoholmisbruik onder jongeren tegengaan.

De organisaties willen het geld in een fonds stoppen dat ervoor zorgt dat er meer financiële ondersteuning is om het alcoholgebruik bij jongeren te ontmoedigen, bijvoorbeeld door speciale campagnes. De accijnsverhoging is één van de drie punten in een pakket aan voorstellen die de organisaties in een brief aan het kabinet hebben gestuurd. Ze hopen dat de ministerraad deze voorstellen aankaart als de zogenoemde Alcoholbrief in de ministerraad wordt besproken. Volgens een woordvoerster zal dat aanstaande vrijdag gebeuren.

Jarvis en Di Resta vandaag in McLaren

Oliver Jarvis en Paul di Resta zullen vandaag gaan testen voor McLaren Mercedes. De twee wonnen in respectievelijk 2005 en 2004 de McLaren Autosport BRDC Award, waarbij een test in een McLaren F1 hoort.

De beide coureurs mogen vandaag allebei twintig rondjes rijden op het nationale circuit van Silverstone. Zij zullen dit doen in de McLaren MP4-21, de auto waarmee het team in 2006 reed.

Di Resta reed in 2007 in de DTM, waar hij als vijfde eindigde met een Mercedes van twee jaar oud. Jarvis komt voor Groot-Brittannië uit in de A1GP.

Staking schrijvers Hollywood treft talkshows

Icoon StakingDe staking van schrijvers in de entertainment industrie in Amerika maakt zijn eerste slachtoffers. De shows van onder anderen David Letterman en Jay Leno zijn tijdelijk gestopt omdat er geen grappen meer worden geschreven. Dergelijke talkshows hebben tientallen schrijvers in dienst die de teksten voor de hosts maken.

Ook serie's krijgen het moeilijk. Zo is acteur Patrick Dempsey bang dat 'Grey's Anatomy' een lastig seizoen krijgt. Er zijn nu elf episodes oppgenomen, maar ook hier komen even geen nieuwe scripts. De schrijvers staken voor een betere CAO. De zenders doen het nu tijdelijk met herhalingen van Letterman en Leno.

Letterman heeft even geen grappen voorhanden.

School schorst leerling voor tekenen Halo 3 wapens

In het land van de onbegrensde mogelijkheden, Amerika, is een 14-jarige scholier geschorst nadat hij een aantal Halo 3-wapens had getekend. Het ging in dit geval om het Assault Rifle en een granaat.

Toen het bestuur van de Wyoming Valley West Middle School de tekeningen vond stapten ze direct naar de politie en werd de scholier geschorst vanwege eventuele terroristische dreiging, dit ondanks dat de moeder van het kind bevestigde dat het enkel om een videogame gaat.



Zo zou de tekening eruit gezien kunnen hebben

KNMI gelooft niks van superstorm

Icoon WeerDe superstorm die de Engelse weerkundige Piers Corbijn voor eind november voorspelt, is complete nonsens volgens het KNMI. Het meteorologisch instituut zegt dat de voorspelling ''niet serieus is te nemen''.

Corbyn verwacht tussen 24 en 28 november windstoten van meer dan 200 kilometer per uur, hetgeen nog nooit vertoond is in Nederland. Komend weekend zou Nederland al een voorproefje krijgen op de superstorm, heeft hij berekend. De Brit voorspelt het weer op basis van zonneactiviteit en richt zich vooral op de lange termijn. Hij claimt een succespercentage van 75%.

Namens het KNMI zegt Cees Molenaars dat Corbyn onnodige paniek veroorzaakt. De berichten over de storm zijn volgens Molenaars gebaseerd op sensatie en missen iedere wetenschappelijke grond. ''Op deze manier maak je mensen onnodig bang en dat is gevaarlijk.''

Het gaat dit weekend vrijwel zeker stormachtig worden, voorspelt het KNMI, ''maar dat hoort gewoon bij het najaar. Mocht er reden zijn tot paniek dan geven we een weeralarm af.''

Met dank aan frank07 voor de submit.

Ook op het FokForum wordt al langer gepraat over deze mogelijke Superstorm.

Softwareverkopen UK, Pro Evolution Soccer = 2 x FIFA

Sorry voor de ingewikkelde formule in de titel, in het bericht zullen we er wat dieper op ingaan. De top 40 meest verkochte games in het Verenigd Koninkrijk wordt door twee games aangevoerd: Pro Evolution Soccer 2008 op één en FIFA 08 op twee en hoewel de exacte cijfers niet bekend zijn bij ons wist Chart Track ons te vertellen dat de verkopen van PES zo'n twee keer zo hoog zijn als die van FIFA. Dit ondanks dat de verkopen van PES 52% gedaald zijn sinds de launch vorige week.

Andere opvallende noteringen in de lijst zijn onder andere de stijging van Halo 3 (retailers zijn begonnen met acties rondom Halo 3). De game verkocht 46% meer dan de week er voor. De hoogste nieuwe binnenkomer is The Simpsons Game welke op vier consoles uit is. De nieuwe reclamecampagnes van Nintendo voor hun DS en Brain Training games hebben er voor gezorgd dat beide Brain Training games weer eens in de top 10 verschijnen.

PSP kleurt rood

De PSP Slim & Lite krijgt een nieuw kleurtje: Deep Red. De nieuwe kleur moet op 13 december uitkomen in Japan in twee verschillende bundels, een Europese release is nog niet aangekondigd.

Bundel één is een standaard value-pack waarbij je naast de PSP ook onder andere een adapter, hoesje en memory stick krijgt. Deze bundel kost Yen 22.800 (137 euro). De tweede bundel is er een waarmee je direct gebruik kunt maken van de TV functies van de PSP, je krijgt een TV Tuner en stand erbij. Ook is de meegeleverde memory stick hier 1GB in plaats van 32MB van het value-pack. De TV bundel gaat weg voor Yen 29.800 (179 euro).

Blessure Pranjic valt mee

Onderzoek heeft uitgewezen dat de blessure van Danijel Pranjic niet al te ernstig is. Nader onderzoek wees uit dat het geen spierscheuring is waar eerder wel rekening mee gehouden werd.

Ondanks dat er geen spierscheuring is zal de Kroaat toch minimaal twee á drie weken niet kunnen spelen. Hij mist in ieder geval de wedstrijd van zijn club SC Heerenveen tegen Vitesse en de kans is klein dat hij op tijd fit is voor de interlands met Kroatië tegen Macedonië en Engeland.

Sony onthult nieuw PS2 model

Er gingen al geruchten over een nieuw PS2 model en Sony heeft dat vandaag bevestigd. Het nieuwe model, uit de serie SCPH-90000, komt op 22 november 2007 uit in Japan en weegt nog geen 720 gram. De afmetingen van het apparaat zijn 230 x 28 x 152 mm en heeft als belangrijkste nieuwe kenmerk een ingebouwde stroomvoorziening.

De nieuwe PS2 komt in drie kleuren in Japan (zwart, wit en zilver) en gaat weg voor een prijs van Yen 16.000 (96 euro). Wanneer de nieuwe PS2 in Europa uit gaat komen is nog niet bekend.

Leraar krijgt na 25 jaar klappen

Icoon OnderwijsVijfentwintig jaar geleden kregen de broers Bart en Peter T. uit het Vlaamse plaatsje Tielt les van de inmiddels gepensioneerde onderwijzer Lucien Vanhecke. Toen ze hem dit weekend ontmoetten op de kermis herinnerden ze zich dat de man indertijd hun broertje ooit straf had gegeven.

Tijd voor wraak zo dachten de 32 en 35 jaar oude gebroeders T. Samen met een vriend verkochten ze de oude leraar een vuistslag in het gezicht. Toen diens schoonzoon tussenbeide wilde komen, werd die ook onder handen genomen.

Vanhecke raakte licht gewond, zijn schoonzoon is een week arbeidsongeschikt. De twee broers, die flink gedronken hadden, en hun vriend zijn nog dezelfde avond door de politie opgepakt.

Nederlandse schaakploegen komen niet tot winnen

De Nederlandse schakers hebben opnieuw hun partij niet tot winst omgezet. Tijdens de Europese kampioenschappen in het Griekse Chersonissos speelden de heren maandag gelijk tegen de schakers uit Zweden.

De ploeg, bestaande dit keer uit Sergei Tiviakov, Ivan Sokolov, Daniel Stellwagen en Erik v.d Doel, behaalden allemaal een remise tegen hun Zweedse opponenten. Door dit resultaat bivakkeert Nederland nu op een veertiende plaats. Rusland is na de achtste ronde koploper, gevolgd door Armenië en Israël.

De dames traden maandag aan tegen de koploper, maar Rusland was echter een maatje te groot voor de schaaksters. Het team, bestaande uit Zhaoqin Peng, Bianca Muhren, Petra Schuurman en Marlies Bensdorp, kwam niet tot winnen. Alleen Bianca Muhren sleepte er een remise uit. Door dit resultaat daalt Nederland van een derde naar een negende plek. Rusland leidt na de achtste ronde, gevolgd door Polen.

Patiënten Hoogeveen ziek door giftige stof

Icoon Medisch De 26 mensen die gisteren onwel werden in een dierenwinkel in Hoogeveen, zijn waarschijnlijk ziek geworden door een giftige stof. Eerder was al bekend dat het geen biologische besmetting betrof.  Dat blijkt uit onderzoek in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), waar de patiënten gisteren zijn opgenomen.

Volgens een woordvoerster kan inmiddels worden uitgesloten dat een infectieziekte de klachten heeft veroorzaakt. Eerder werd gemeld dat er 24 mensen waren opgenomen.

In de loop van vanochtend wordt door een arts per patiënt bekeken of hij of zij het ziekenhuis mag verlaten. Omdat de toestand van de groep stabiel is, verwacht de woordvoerster dat alle 26 patiënten ontslagen zullen worden.

De patiënten zijn gisteravond op een daarvoor speciaal vrij gemaakte afdeling in quarantaine geplaatst. De reguliere zorg heeft hierdoor geen problemen ondervonden, meldt de zegsvrouw. Volgens haar heeft de politie de patiënten in het kader van het onderzoek verzocht zo snel mogelijk contact op te nemen.

Misbruik in Afrikaans opvanghuis Oprah

Icoon BuitenlandsOprah Winfrey heeft de leiding van haar opvanghuis voor misbruikte meisjes in Zuid-Afrika ontslagen nadat bekend werd dat er op grote schaal kindermisbruik plaatsvond.

Winfrey opende dit jaar een exclusieve school voor meisjes die misbruikt zijn. Het moest een zogenaamde 'safe haven' zijn voor de meiden die zwaar getraumatiseerd waren. Vorige week donderdag kwam het grootschalige misbruik en exploitatie van de meisjes aan het licht.

Het hoofd van een slaapzaal wordt beschuldigd van mishandeling, aanranding en het prostitueren van ten minste 13 meisjes. De minderjarige meisjes werden al ruim vier maanden misbruikt, de 27-jarige vrouw is gisteren op borgtocht vrij gekomen.

Oprah Winfrey die zelf misbruikt is in haar jeugd was geschokt tot op het bot. Ze beloofde de meisjes dat ze al het foute personeel zal ontslaan. Ook de directrice van de school is ontslagen.

Carra: "Uitschakeling geen ramp"

Jamie Carragher vindt dat uitschakeling in de Champions League geen ramp zou zijn. Liverpool, waar de verdediger onder contract staat, is slecht begonnen aan het miljoenenbal.

Liverpool haalde in Groep A slechts één punt uit de eerste drie duels. Er moet deze week dan ook gewonnen worden van het Turkse Besiktas. Carragher denkt dat zelfs als The Reds vanavond winnen, ook winst tegen FC Porto en Olympique de Marseille nodig is. "We willen ze alledrie winnen, maar eerst moeten we ons concentreren op Besiktas. Deze wedstrijd moet simpelweg gewonnen worden. Vervolgens is Porto aan de beurt, eveneens op Anfield."

De Engelse vice-captain van Liverpool vindt het niet desastreus als de verliezend finalist van vorig jaar zich niet weet te plaatsen voor de laatste zestien. "We maken ons niet al te veel zorgen over wat er gebeurt als we het niet halen; ik denk zelfs dat dat geen ramp zou zijn. Het is maar voetbal, en bovendien zouden we alsnog door kunnen gaan in de UEFA Cup."

Gsm-jammers steeds populairder

TelecomGsm-jammers worden steeds populairder in New York en de rest van Amerika. Met zo'n apparaatje van circa 100 euro - soms niet groter dan een gsm - kun je iedere mobiele telefoon binnen een straal van één tot tientallen meters het zwijgen opleggen.

Kopers van de gsm-jammers zijn onder meer cafébazen, kapperzaken, theateruitbaters, buschauffeurs, mensen die een toespraak houden en acteurs. Maar ook gewoon frequente gebruikers van het openbaar vervoer die zich storen aan luidruchtige bellers zijn afnemers.

Een gsm-jammer zendt sterke radiosignalen uit die het signaal van een zendmast naar een gsm overstemmen. Hierdoor heeft een mobiele telefoon geen ontvangst meer. Het bereik van een jammer varieert van enkele decimeters tot tientallen meters.

Het gebruik van een jammer is illegaal. Je zendt namelijk een signaal uit op een frequentie die aan gsm-operatoren toebehoort. Extra reden om jammers te verbieden is bovendien de veiligheid. Criminelen kunnen met een jammer namelijk het telefoon verkeer naar politie of hulpdiensten lamleggen.

Amerikaanse bedrijfjes die gsm-jammers verkochten zijn al vervolgd en daarom gestopt. De onlinehandel is echter in het gat gesprongen. Op sommige internetsites zijn ze open en bloot te koop in alle soorten en maten. Van kleine mobiele jammers met een bereik van een paar meter tot grote die een hele zaal kunnen platleggen.



400 euro en alles binnen een straal van 25 meter ligt plat

Schumacher gaat F2007 testen

Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher gaat voor Ferrari testwerkzaamheden uitvoeren in de F2007. De testen zullen volgende week worden afgewerkt op het Circuit de Catalunya.

Schumacher wil met zijn testbeurt een bijdrage leveren aan het ontwikkelingsprogramma, vooruitlopend op het verbod van gebruik van de traction control. "Ik ben blij dat ik het team hiermee kan helpen."

Het gerucht dat Schumacher de plaats zou gaan innemen van Fernando Alonso bij McLaren Mercedes verwijst zijn manager Willi Weber naar het rijk der fabelen. "Dit gerucht is echt absurd. Michael heeft een contract met Ferrari en doet daar momenteel dingen die hij leuk vindt", aldus Weber.

Uitslagen Portugal speelronde 9

In Portugal werd afgelopen weekend en gisteravond weer een speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
PortoBelenenses1-1
Leixões SCSp Braga3-0
Pacos FerreiraBenfica1-2
BoavistaVitória Setúbal3-3
AC. CoimbraEstrêla Amadora3-3
Uniao LeiriaCD Nacional1-3
Sp. PortugalNaval4-1
CS MarítimoVit. Guimaraes0-1


Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Porto981016-225
2Benfica954113-419
3Sporting Portugal953116-518
4Vitor.Guimarães953112-818
5Vit. Setúbal936015-915
6CS Marítimo942311-614
7Belenenses93339-1012
8Sp. Braga93248-1111
9CD Nacional92437-810
10Leixoes SC91629-109
11Estr. Amadora91539-118
12Acad. Coimbra91537-128
13Boavista90636-126
14Naval91356-186
15Pac. Ferreira91267-155
16Uniao Leira90365-153

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1Lisandro LópezPorto8
2MakukulaMarítimo Funchal4
=FajardoVitória Guimarães4
=MatheusVitória Setúbal4
=KanuMarítimo Funcha4
=LitoAcadémica Coimbra4
=LiédsonSporting Lissabon4
=EdinhoVitória Setúbal4

Programma :

DatumThuis:Uit:
11/11Sp. BragaSp. Portugal
11/11BelenensesLeixões SC
11/11BenficaBoavista
11/11Vitória SetúbalAcadémica Coimbra
11/11CD NacionalMarítimo Funchal
11/11NavalUnião Leiria
11/11Vitória GuimarãesPaços Ferreira
11/11Estrela AmadoraPorto

DVD: Doctor Strange

Marvel is een goedlopend zaakje. Superhelden zijn big business. In comics hoeft niets echt te kunnen en kun je zoveel fantasie gebruiken als je maar wilt. Dat geeft ongekende variëteit in karakters, verhalen, creaturen en beelden. Maar die ideeënbron droogt natuurlijk een keer op. Op een bepaald moment is alles al gedaan, bedacht en uitgewerkt. Dan gaat het vooral om de inkleuring van al bestaande ideeën. Marvel heeft een enorme hoeveelheid superhelden in haar stal. Elk heeft zijn eigen geschiedenis en emotionele bagage. Zo ook Doctor Strange.

Sluiter en Huta Galung ronde verder

Raemon Sluiter en Jess Huta Galung hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de challenger toernooien in Bratislava en Eckental.

Sluiter plaatste zich voor de tweede ronde van het toernooi in Bratislava. Hij won met 7-6(7-4) en 6-3 van de 18-jarige Slowaak Martin Klizan. In de tweede ronde moet hij tegen de winnar van het duel tussen de als eerste geplaatste Oostenrijker Stefan Koubek en de Slowaak Marek Semjan. Ook Robin Haase doet mee aan het toernooi in Bratislava. De als zevende geplaatste Hagenaar moet het in de eerste ronde opnemen tegen de Slowaak Michal Mertinak.

Jesse Huta Galung won in de eerste ronde van het toernooi in het Duitse Eckental van de Rus Aleksander Koedriavtsev. Voor de overwinning had hij drie sets nodig, 6-1, 3-6 en 6-2. In de tweede ronde moet hij het opnemen tegen de als tweede geplaatste Rus Igor Koenitsin. Peter Wessels ging in hetzelfde toernooi in de eerste ronde onderuit tegen de Let Andis Juska ( 6-4, 5-7 en 3-6) Igor Sijsling moet in de eerste ronde tegen de Duitser Simon Stadler spelen.

30 jaar tegen Fujímori geëist wegens moorden

Icoon Misdaad De Peruaanse hoofdaanklager José Peláez heeft gisteren dertig jaar cel geëist tegen oud-president Alberto Fujímori (1990-2000). De aanklager houdt Fujímori verantwoordelijk voor de moord door paramilitairen op 25 mensen in de hoofdstad Lima in 1991 en 1992.

Paramilitairen vermoordden in 1991 in de wijk Barrios Altos in Lima vijftien vermeende tegenstanders van het autoritaire bewind van Fujímori. Een jaar later doodden de paramilitairen negen studenten en een docent van de universiteit La Cantuta in Lima.

Naast een celstraf eiste Peláez van Fujímori een schadevergoeding van omgerekend in totaal bijna 27 miljoen euro voor de nabestaanden van de slachtoffers. Verder wil de hoofdaanklager dat de voormalige president schadevergoedingen betaalt van bijna 70.000 euro aan een universiteitsdocent en een journalist, die in 1992 door paramilitairen werden ontvoerd.

Modderlawine treft Mexicaans dorp

Icoon RampIn Mexico worden enkele tientallen mensen vermist na enkele modderlawines als gevolg van overstromingen en zware regenval. Volgens de autoriteiten worden in de staat Chiapas zeker dertig mensen vermist.

Het plaatsje Juan Grijalva werd compleet verwoest door een modderlawine. Er woonden slechts 500 mensen in het afgelegen plaatsje. Gelukkig konden de meeste mensen tijdig te heuvels in vluchten. "Een deel van de berg viel in de rivier de Grijalva, waardoor deze werd geblokkeerd. Daarna kwam er een muur van water, modder en puin op ons af, die het dorp compleet verwoest heeft", aldus een ooggetuige.

Doordat de grond in de regio doordrenkt was met water ontstonden er op diverse plaatsen aardverschuivingen. De autoriteiten vrezen de komende dagen meer modderlawines omdat de zware regenval diverse gebieden blank heeft gezet. Zeker acht dorpen zijn afgesloten van de buitenwereld en tot nu toe onbereikbaar voor de hulpdiensten.

Zeker vijf mensen zijn omgekomen door de overstromingen van de afgelopen dagen. Vooral Chiapas en de naburige staat Tabasco zijn zwaar getroffen. Ongeveer 800.000 mensen zijn dakloos geraakt. Het waterpeil is inmiddels aan het zakken, maar grote delen van het land staan nog onder water. Ook in Tabasco zijn nog duizenden mensen afgesloten van de buitenwereld.

Tabasco
In Villahermosa, de hoofdstad van Tabasco, is het nog altijd een chaos. De hulpverlening komt moeilijk op gang en er is een gebrek aan voedsel en schoon drinkwater. Doordat het waterpeil langzaam zakt is de angst voor ziektes groot. Uit het getroffen gebied komen berichten dat mensen met elkaar in gevecht zijn over het laatste drinkwater en het voedsel. Veel mensen drinken dan ook het water uit de rivieren, waardoor de kans op epidemieën toeneemt.

Zeker 40.000 mensen zijn inmiddels door het leger in veiligheid gebracht en duizenden anderen zitten nog altijd op de daken van hun ondergelopen huizen. De regering heeft helikopters ingezet, maar veel mensen weigeren hun huizen te verlaten uit angst voor plunderaars. Zeker vijftig plunderaars zijn al gearresteerd.

Krokodillen
De angst voor krokodillen neemt toe. In een buitenwijk van Villahermosa is een krokodil van drie meter gevangen en het gevaar bestaat dat meer krokodillen naar de overstroomde steden en dorpen zullen trekken.

De internationale hulp komt ook langzaam op gang. Peru heeft inmiddels hulpgoederen gestuurd en Engeland stuurt enkele deskundigen en opblaasboten. Cuba stuurde 50 artsen en Ierland beloofde 1,4 miljoen dollar. Opvallend genoeg stuurt de VS, waar twee jaar geleden orkaan Katrina huishield, 'slechts' 300.000 dollar.


Ondergelopen dorp in Tabasco

Meer informatie of het laatste nieuws uit Mexico vind je ook op het Fok!Forum!

Fiscus betaalt veel mensen geld terug

Icoon Financieel Honderdduizenden mensen krijgen eindelijk geld terug van de Belastingdienst, bij elkaar een bedrag van 150 miljoen euro.

Een woordvoerder van het ministerie van Financiën heeft vandaag berichtgeving uit het AD bevestigd dat ongeveer 800.000 Nederlanders te veel betaald geld aan eigen bijdrage voor ziektekosten op hun rekening teruggestort zien.

Het gaat per persoon om tientallen tot enkele honderden euro's.

De uitbetaling van te veel ingehouden zorgpremie zou al voor de zomer gebeuren, maar dat lukte niet door grote problemen met de uitwisseling van persoonsgegevens tussen de fiscus en uitkeringsinstantie UWV. Ruim honderdduizend bedrijven moesten voor 1 oktober opnieuw loongegevens inleveren. De mensen krijgen hun geld terug plus een jaar rente. De Belastingdienst is al begonnen met de terugstortingen, aldus de woordvoerder.

[NFL]Uitslagen en standen week 9

Het was natuurlijk het weekend van de wedstrijd tussen de Patriots en de Colts. De Patriots kwamen uiteindelijk als winnaars uit de bus maar veel verschil zat er niet tussen de twee teams.

Uitslagen:

Final1234T
Baltimore Ravens (4-4-0)07007
Pittsburgh Steelers (6-2-0) «14213038

Final1234T
Green Bay Packers (7-1-0) «0672033
Kansas City Chiefs (4-4-0)0701522

Final1234T
Denver Broncos (3-5-0)00077
Detroit Lions (6-2-0) «313141444

Final1234T
Cincinnati Bengals (2-6-0)777021
Buffalo Bills (4-4-0) «7631733

Final1234T
San Francisco 49ers (2-6-0)706316
Atlanta Falcons (2-6-0) «770620

Final1234T
Carolina Panthers (4-4-0)00077
Tennessee Titans (6-2-0) «1030720

Final1234T
Arizona Cardinals (3-5-0)300710
Tampa Bay Buccaneers (5-4-0) «737017

Final OT1234OTT
Washington Redskins (5-3-0) «3638323
NY Jets (1-8-0)10703020

Final1234T
Jacksonville Jaguars (5-3-0)1700724
New Orleans Saints (4-4-0) «17714341

Final1234T
San Diego Chargers (4-4-0)770317
Minnesota Vikings (3-5-0) «70141435

Final OT1234OTT
Seattle Seahawks (4-4-0)71436030
Cleveland Browns (5-3-0) «09714333

Final1234T
Houston Texans (4-5-0) «7100724
Oakland Raiders (2-6-0)0031417

Final1234T
New England Patriots (9-0-0) «0731424
Indianapolis Colts (7-1-0)3100720

Final1234T
Dallas Cowboys (7-1-0) «14714338
Philadelphia Eagles (3-5-0)703717

Standen:

AFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
New England Patriots9001.0003551474-05-07-02-03-0Won 9
Buffalo Bills440.5001301563-21-24-30-12-1Won 3
New York Jets180.1111592281-40-41-50-31-3Lost 6
Miami Dolphins080.0001662440-40-40-50-30-2Lost 8

AFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Pittsburgh Steelers620.750222984-02-24-12-13-0Won 2
Cleveland Browns530.6252272334-11-23-32-02-1Won 3
Baltimore Ravens440.5001311573-01-41-43-00-3Lost 2
Cincinnati Bengals260.2501982442-20-42-50-11-2Lost 2

AFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Indianapolis Colts710.8752441263-14-04-13-03-0Lost 1
Tennessee Titans620.7501651243-13-13-13-12-1Won 3
Jacksonville Jaguars530.6251551512-23-13-22-11-2Lost 1
Houston Texans450.4442032262-22-33-41-10-3Won 1

AFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Kansas City Chiefs440.5001241462-22-23-21-22-0Lost 1
San Diego Chargers440.5001891643-11-33-21-22-1Lost 1
Denver Broncos350.3751262272-31-23-30-21-1Lost 2
Oakland Raiders260.2501521771-31-32-50-10-3Lost 4

NFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Dallas Cowboys710.8752651753-14-02-15-02-0Won 2
New York Giants620.7502001593-13-12-04-22-1Won 6
Washington Redskins530.6251521603-12-22-13-21-1Won 1
Philadelphia Eagles350.3751561551-32-21-02-50-3Lost 1

NFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Green Bay Packers710.8751941423-14-03-04-11-1Won 3
Detroit Lions620.7502001854-02-22-04-23-0Won 3
Chicago Bears350.3751441811-32-21-12-41-3Lost 1
Minnesota Vikings350.3751661542-21-31-12-41-2Won 1

NFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Tampa Bay Buccaneers540.5561641444-11-31-24-22-0Won 1
Carolina Panthers440.5001371610-34-10-34-12-1Lost 2
New Orleans Saints440.5001731862-22-21-23-21-2Won 4
Atlanta Falcons260.2501151692-20-41-21-40-2Won 1

NFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Seattle Seahawks440.5001671413-11-31-23-22-1Lost 1
Arizona Cardinals350.3751571742-11-41-12-42-1Lost 3
San Francisco 49ers260.2501041861-31-30-22-42-1Lost 6
St. Louis Rams080.000992190-40-40-20-60-3Lost 8

TOP Oss legt Djollo vast

TOP Oss heeft Dimitri Djollo voor twee jaar vastgelegd. De aanvaller komt de rest van dit seizoen nog op amateurbasis uit voor de Brabanders.

TOP Oss beloont de speler voor de goede ontwikkeling die hij meemaakt. Het contract zal op 1 juni 2008 ingaan. De negentienjarige speler kwam afgelopen zomer over van FC Utrecht.

”Op de vraag of Dimitri potentie heeft, kun je 'ja' antwoorden. Op de vraag of de technische staf het in hem ziet zitten, zeggen we ook 'ja”', zegt interim-voorzitter Bert Zwanenburg. ”Beide partijen zijn tevreden over elkaar. We moeten ook een opleidingsvergoeding betalen en het zou zonde van het geld zijn als Dimitri dan zomaar gratis de deur uit zou lopen.”

Moordenaar Monster was lid schietvereniging

Icoon MisdaadDe man die vrijdag het in het Zuid-Hollandse Monster (gemeente Westland) het 68-jarige echtpaar Jan en Truus Kuijvenhoven doodschoot, was lid van een schietvereniging. Dat schrijft het AD vandaag. De 41-jarige ex-schoonzoon van het echtpaar is gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De man meldde zich kort na de schietpartij bij de politie met een bekentenis. Daarop werd de man uit Naaldwijk opgepakt. De aanleiding voor de schietpartij ligt volgens het Openbaar Ministerie in de relationele sfeer

Volgens een dochter van het echtpaar lag de schutter in scheiding met haar zus. Ze bevestigt geruchten dat de man een periode was opgenomen in een psychiatrisch centrum. ''Hij heeft mijn zus geestelijk helemaal kapotgemaakt. Ook was hij al jaren lid van een schietvereniging. Mijn beste vriendin heeft altijd geroepen dat er op een gegeven moment doden zouden vallen, maar ik heb dit niet voelen aankomen. Hij had mij, mijn zus of de kinderen kunnen ombrengen. Hij koos voor mijn ouders.''


Met dank aan calvobbes voor de submit.

Afellay: "Aanbieding PSV niet goed genoeg"

PSV en Ibrahim Afellay zijn al even bezig om het contract van de middenvelder, dat nog tot 2010 loopt, open te breken. Afellay heeft een aanbieding gekregen maar vindt de aanbieding niet goed genoeg.

Volgens de jonge PSV'er bevinden de gesprekken zich in een impasse. "We hebben een aantal gesprekken gevoerd, maar zijn eigenlijk niets opgeschoten", aldus Afellay. "Ze weten wat ik wil, het is nu aan PSV. Of ik teleurgesteld ben ik de club? Wel een beetje ja."

Afellay heeft het volgens eigen zeggen altijd naar zijn zin gehad bij PSV, maar vind wel dat het gevoel van beide kanten moet komen. "Er moet wel iets tegenover staan. De aanbieding die er nu ligt is niet goed genoeg. Er komt een moment dat ik niet meer wil bijtekenen."

Algemeen directeur Jan Reker maakt zich nog weinig zorgen over de ontstane situatie. "Vrijdag wil ik even met hem praten. Onze intentie is om Afellay, net als al onze zelfopgeleide spelers, vast te leggen tot 2013. Hij is een topspeler, maar je moet niet denken aan een salaris als dat van Phillip Cocu of Mark van Bommel."

Maximumsnelheid voor caravans omhoog

Icoon FileVoor mensen die een caravan bezitten is er goed nieuws. De maximumsnelheid van auto’s met caravan en aanhangwagens tot 3,5 ton wordt opgeschroefd van 80 tot 90 kilometer per uur. Dat heeft minister Camiel Eurlings vandaag in een brief geschreven aan de Tweede Kamer. Het is nog niet bekend wanneer de verhoging ingaat. Eerst moet het systeem om bekeuringen automatisch af te handelen, zoals flitspalen, worden aangepast. Dat kan een paar jaar duren.

Eén van de belangrijkste punten om de maximumsnelheid te verhogen zijn onder meer de ergernissen van vrachtwagenchauffeurs die vaak een hele poos achter een auto met caravan of aanhangwagen moeten rijden, terwijl zij harder mogen rijden. Ook automobilisten met hun rijdende hut voelen zich vaak opgejaagd wanneer een vrachtwagen lange tijd achter hen rijdt.

De ANWB is al lang een voorstander van de verhoging van de maximumsnelheid. In de aanloop naar de aanpassing van de snelheid, gaat de organisatie instructies geven aan automobilisten over veilig rijden met caravan of aanhangwagen. BOVAG voerde in augustus nog actie voor de snelheidsverhoging. Duizenden caravan- en aanhangerbezitters werden opgetrommeld om ansichtkaarten naar de verkeersminister te sturen met een oproep de maximumsnelheid te verhogen.

In Nederland rijden er ongeveer 470.000 sleurhutten rond en is daarmee een van de landen met de hoogste caravandichtheid in Europa. In ons land worden jaarlijks 17.000 nieuwe caravans gekocht.

Geen biologische besmetting Hoogeveen

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft geen bewijzen gevonden dat de gezondheidsklachten die 24 personen maandag ondervonden in een dierencentrum in Hoogeveen veroorzaakt zijn door een biologische besmetting.

Dat heeft burgemeester Willem Urlings vannacht bekendgemaakt. Volgens het RIVM is er ook geen gevaar voor besmetting.

Het gebied rond het dierencentrum Annan Animal Centrum aan de Parmentierstraat in Hoogeveen is inmiddels vrijgegeven. De 77 personen die zich in de omgeving van het dierencentrum bevonden en maandagavond in quarantaine waren gehouden, mochten dinsdagochtend rond één uur weer naar huis. Zij hadden geen klachten.

De 24 personen die wel klachten hadden en direct naar het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) zijn gebracht, worden morgen weer uit het ziekenhuis ontslagen.

Krijg ebola!

Maandag 5 november 2007. Het blijkt allemaal weer de spreekwoordelijke storm in een glas water te zijn. Dachten we in Hoogeveen een heuse primeur te hebben met een razendsnelle verspreiding van het ebolavirus, blijkt het slechts om een chemische stof te gaan. Uiteraard een tegenvaller voor alle journalisten die zich al vrijwillig hadden laten 'besmetten' en net als hulpverleners en medewerkers van de dierenzaak in quarantaine waren geplaatst. Blijft even de vraag wat er zich nu wel precies in de dierenzaak heeft afgespeeld, maar de echte spanning is er toch wel af.

Nu we het toch over storm hebben, het schijnt dat de dag des oordeels nabij is. Ergens eind november zullen we getroffen worden door een superstorm met windstoten van meer dan 200 km per uur. Zelfs tornado's worden niet uitgesloten. Althans dat beweert Piers Corbijn, een vooraanstaand weerkundige uit Engeland. Piers heeft dat geconcludeert uit de zonne-activiteit, wat op zich al knap is gegeven het feit dat hij in Engeland woont waar de zon van september tot april überhaupt niet schijnt, maar dat terzijde. Piet Paulusma gelooft er trouwens heilig in dat Piers gelijk heeft. Nou geweldig, kennelijk zijn we opeens in staat om het weer van eind november te voorspellen. Laat me niet lachen, twee dagen vooruit het weer voorspellen is al te ingewikkeld woor de gemiddelde weerkundige. Stel dus voor nog even te wachten met het inschakelen van Mariska Haggenauer om helicopterplatforms te bouwen.

Verder nog wat? Eh ja, oude vibrators vooral niet weggooien, Anneke Grönloh klaagt weer over gratis publiciteit en prinsesje Petronella wordt eindelijk verstandig.

ohw ja, nog even een filmpje. Had ik gisteren even gemist, maar voetbal is nog steeds oorlog

Uitslagen Belgie speelronde 12

Afgelopen weekend werd de twaalde ronde in de Belgische Jupiler League gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
Ex. MoeskroenStandard Luik0-0
Club BruggeZulte Waregem1-0
AnderlechtWesterlo3-1
CharleroiDender1-0
Sint-TruidenAA Gent2-1
Ger. BeerschotRoeselare2-0
BergenCercle brugge0-2
KV MechelenFC Brussels4-0
SK LokerenRacing Genk1-1

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Club Brugge1283119-1027
2Standard Luik1275027-1026
3Cercle Brugge1273226-1124
4Anderlecht1265119-1123
5Ex. Moeskroen1263320-1221
6Charleroi1262414-1120
7Racing Genk1255215-1520
8SK Lokeren1254311-919
9Ger, Beerschot1253416-1318
10AA Gent1245322-1317
11Zulte-Waregem1243515-1815
12Roeselare1235412-2114
13Westerlo1233613-1312
14Bergen1223712-199
15KV Mechelen1215614-218
16Sint-Truiden1221910-247
17FC Brussels122197-247
18Dender121387-226

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1JovanovicStandard Luik7
=AkpalaCharleroi7
=Tomou BayardEx. Moeskroen7
4CustovicEx. Moeskroen6
=GombamiCercle Brugge6

Eerste details Tekken film komen boven water

De geruchten over een Tekken film zijn niet nieuw. In 2002 werd er al voor het eerst gesproken om de King of Iron Fist Tournament naar het witte doek te brengen. Maar nu lijkt het dan toch ook echt te gaan gebeuren.

Op ComingSoon.net is de eerste teaser poster verschenen van de film. Verder heeft IESB.net een aantal details weten te achterhalen over de film. Zo zal Jin Kazama een grote hoofdrol gaan spelen in het verhaal. Hij is verslaafd aan een drug die Zen heet en doet er alles aan om het te krijgen. Om een nog onbekende reden doet hij mee aan het Iron Fist Tournament en wil hierbij Mishima vermoorden. Tijdens dit toernooi komt hij erachter dat hij de zoon van Kazuya is en kleinzoon van Mishima.



Naast Jin, Kazuya en Heihachi Mishima mogen we nog veel meer bekende personages verwachten. Zo zullen o.a. Paul Phoenix, Marshall Law, Bryan Fury, King, Eddie Gordo en de zusjes Anna en Nina van de partij zijn.

De film zal geregisseerd gaan worden door Dwight H Little, die voornamelijk meewerkt aan series als 24, Prison Break, Bones en daarbij de film Anaconda 2 op zijn naam heeft staan. Verder zal Charles Stone III, bekend van Mr. 3000, Drumline en Paid in Full, één van de scriptschrijvers zijn. Wanneer we de film kunnen verwachten en wie de hoofdrollen zullen vertolken is verder nog niet bekend.

A.F.Th. van der Heijden wint literatuurprijs.

Icoon LiteratuurA.F.Th. van der Heijden heeft met zijn boek Het Schervengericht de AKO-Literatuurprijs 2007 gewonnen. Juryvoorzitter Gerlach Cerfontaine maakte dat maandag bekend in het televisieprogramma Pauw & Witteman. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 50.000 euro en een sculptuur van Eugène Peters.

'Het schervengericht' is geïnspireerd op de Manson-moorden op de hoogzwangere vrouw van filmregisseur Roman Polanski, actrice Sharon Tate, en haar vrienden. Door een onwaarschijnlijk toeval belandt de regisseur, wegens aanranding van een minderjarig meisje, in de gevangenis bij de moordenaar van zijn vrouw.

De zes genomineerden waren behalve A.F.Th., Arnon Grunberg met Tirza, Willem G. van Maanen (Heb lief en zie niet om), Dimitri Verhulst (Mevrouw Verona daalt de heuvel af), Frank Westerman (Ararat) en Joost Zwagerman (Transito).

Winnaar A.F.Th. zat tijdens de uitreiking bij Pauw & Witteman in een andere zaal omdat hij niet in de buurt wou zitten van Arnon Grunberg, met wie hij ruzie heeft. De twee hebben elkaar afgelopen weken uitgemaakt voor alles wat lelijk is.

Beruchte maffiabaas opgepakt

Icoon BuitenlandsDe man die vermoedelijk de maffia op Sicilië leidt, Salvatore Lo Piccolo, is maandag samen met drie andere criminele kopstukken in de omgeving van de Siciliaanse hoofdstad Palermo gearresteerd. Dit heeft de Italiaanse politie meegedeeld.

Lo Piccolo was al twintig jaar voortvluchtig. Hij zou na de arrestatie vorig jaar van de onbetwiste 'baas der bazen' van de Siciliaanse maffia, Bernardo Provenzano, de teugels in handen hebben genomen.

Behalve Lo Piccolo werden maandag in Giardinello diens zoon Sandro en twee andere mannen gearresteerd die ook op de lijst van dertig meest gezochte criminelen van Italië stonden.

[CCWS] Kalender 2008 bekend

De organisatie van de Champ Car World Series heeft de kalender voor het volgend seizoen bekend gemaakt. De opvallendste wijzigingen zijn dat de Grand Prix van Las Vegas niet meer op de kalender staat en dat er gereden gaat worden in het Spaanse Jerez de la Frontera.

"We zijn er in geslaagd om onze kalender voor volgend seizoen te verbeteren en de fans, sponsors, teams, coureurs, tv-producenten en andere aandeelhouders een reeks sterke evenementen te bieden. We stabiliseren onze basis in Noord-Amerika, zetten onze groei in Europa voort en bieden een goede balans tussen tijdelijke en permanente circuits," aldus Champ Car-president Steve Johnson.

DatumLocatieLandSoort circuit
20 aprilLong BeachUSAStratencircuit
27 aprilHoustonUSAStratencircuit
18 meiLaguna SecaUSAPermanent circuit
1 juniZolderBelgiëPermanent circuit
8 juniJerezSpanjePermanent circuit
22 juniClevelandUSAVliegveldcircuit
29 juniMont-TremblantCanadaPermanent circuit
6 juli TorontoCanadaStratencircuit
20 juli EdmontonCanadaVliegveldcircuit
27 juliPortlandUSAPermanent circuit
10 augustusRoad AmericaUSAPermanent circuit
14 septemberAssenNederlandPermanent circuit
26 oktoberSurfers ParadiseAustraliëStratencircuit
9 novemberMexico CityMexicoPermanent circuit

Vergroot de schermen van je DS

Vroeger had je speciale opklikbare vergrootglazen voor je GameBoy maar voor de DS zijn deze er niet. Een hobbyist met pseudoniem Loopy heeft daar nu iets op bedacht: koppel je DS gewoon aan twee grote schermen!

De DS is via een FPGA gekoppeld aan twee tablet PC's en zo kun je op grote schermen met een stylus in de weer om je favoriete DS game te spelen. Op de site van Loopy kun je wat meer info vinden over dit project dat zo'n 600 dollar kost als je het zelf wil gaan maken.


De Jumbotron

Tot slot hebben we ook nog een filmpje van het project van Loopy:

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.