FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 14 februari 2007

Krajicek uitgeschakeld in Antwerpen

Misa Krajicek is uitgeschakeld in Antwerpen. Krajicek verloor woensdag in de tweede ronde van de Proximus Diamond Games met 6-2, 7-6 van de Russin Dinara Safina.

In de vorige drie toernooien die ze dit jaar speelde werd ze in de eerste ronde uitgeschakeld. Krajicek maakt daarmee een valse start in 2007.

Kim Clijsters bereikte in het Antwerpen de derde ronde door met 6-0 en 6-2 te winnen van Russin Olga Poutchkova. Voor Patty Schnyder zit het toernooi in Antwerpen erop. De Zwitserse verloor woensdag in de tweede ronde met 6-7, 7-6, 6-2 van de Française Tatiana Golovin.

Ritzege Bennati in Ronde van Middellandse Zee

Daniele Bennati heeft de tweede etappe in de ronde van de Middellandse Zee gewonnen De Italiaan van Lampre was woensdag na een rit van 107 kilometer tussen Gruissan en Agde L'Après-Midi zijn landgenoot Roberto Petito (Liquigas) in de sprint te snel af.

Iván Gutiérrez is klassementsleider. De Spanjaard van Caisse d'Epargne pakte de leiderstrui in de eerste etappe, die eerder woensdag werd gereden.

In een ploegentijdrit over 26 kilometer was zijn ploeg vijftien seconden sneller dan Française des Jeux. De Italiaans/Russische formatie Tinkoff eindigde op zeventien seconden als derde.

Uitslagen derde ronde UEFA Cup (14/02/2007)

Vanavond werd de eerste serie wedstrijden in het kader van de derde ronde van de UEFA Cup gespeeld. AZ en Ajax, de enige twee Nederlandse clubs die nog in dit toernooi actief zijn, speelden tegen respectievelijk Fenerbahçe en Werder Bremen. Hieronder vind je alle uitslagen.

Uitslagen Nederlandse clubs:

ThuisUitEindstand
FenerbahçeAZ3-3
Werder BremenAjax3-0

Overige uitslagen:

ThuisUitEindstand
Girondins BordeauxOsasuna0-0
CSKA MoskouMaccabi Haifa0-0
Sjachtar DonetskAS Nancy1-1
Bayer LeverkusenBlackburn Rovers3-2
Hapoel Tel AvivGlasgow Rangers2-1
AEK AtheneParis St. Germain0-2
LivornoEspanyol1-2
BenficaDinamo Boekarest1-0

De returns worden op donderdag 22 februai gespeeld

Programma voor 15 februari:

AanvangThuisUit
17:00Spartak MoskouCelta de Vigo
19:30Steaua BoekarestFC Sevilla
20:00Sporting BragaParma
20:45RC LensPanathinaikos
20:45Zulte WaregemNewcastle United

Oud-voorzitter FC Den Haag Dé Stoop (87) overleden

Dingeman Stoop is maandag op 87-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de website van de Nederlandse voetbalbond woensdag. Het is niet bekend waaraan de geboren Amsterdammer is gestorven. Dingeman Stoop, beter bekend onder de naam Dé Stoop, vervulde onder meer bestuursfuncties bij de KNVB, FC Amsterdam en FC Den Haag. Stoop was één van de meest bijzondere bestuurders binnen het voetbal.

“Stoop doet leven” stond er ooit boven een artikel over Dingeman Stoop. Deze zin zegt alles over de eigenzinnige bestuurder. Waar Dé Stoop aan het roer stond, gebeurde wat.

Dingeman Stoop was een selfmade man. De uit Amsterdam afkomstige Stoop begon zijn carrière in armoede. Hij begon als jongste bediende bij een papierfabriek tot directeur/eigenaar van Starlift, een liftenfirma. Met zijn firma Starlift sponsorde hij jarenlang volleybalclub Starlift Voorburg. Zelf werd Stoop vooral bekend als bestuurslid van voetbalclubs en voetbalbonden.

Als 35-jarige speelde Dé een vooraanstaande rol in de Nederlandse Beroepsvoetbal Bond. Dit was een niet door de KNVB erkende bond die profvoetbal wilde introduceren in Nederland. Stoop was naast vice-voorzitter van deze bond ook een belangrijk bestuurslid bij BVC Amsterdam, in de jaren ’50 kortstondig dé Amsterdamse profclub. De profvoetbalbond won het gevecht voor profvoetbal in Nederland en ging op in de KNVB. BVC Amsterdam werd snel opgeheven, maar Stoop bleef actief in het voetbal. Hij ging besturen bij DWS.

DWS ging in de jaren ’70 samen met Blauw Wit, een andere legendarische Amsterdamse voetbalclub, op in FC Amsterdam. FC Amsterdam was mede door Dé Stoop één van de meest kleurrijke voetbalclubs van de jaren ’70. Jan Jongbloed, Frits Flinkenvleugel, Nico Jansen, Gerard van der Lem, Geert Meijer en Frank Kramer. FC Amsterdam had die jaren een topelftal.

De “lieverdjes” zoals ze in die jaren heten waren de tweede voetbal-attractie van Amsterdam. Ze speelden Europees voetbal en versloegen daarin Inter Milaan. Men reikte in het seizoen 74-75 tot aan de kwartfinale. Ook versloeg men Ajax in de competitie.

Bij FC Amsterdam gebeurde niet alledaagse dingen. Stoop nam de spelersvrouwen op vakantie naar Mallorca, Nico Jansen bouwde eigenhandig het spelershome en spelers werden door Stoop of ongewoon hardhandig aangepakt of met vette premies beloond.

FC Amsterdam had echter één probleem. Per jaar trok de club minder toeschouwers en Stoop moest er geld bijdoen om de club te redden. Dat deed hij een aantal jaren en toen ging de stekker eruit. Dat deed Stoop veel pijn: "Ik hield van FC Amsterdam. Maar vanaf het begin was het me duidelijk dat de club geen bestaansmogelijkheid had. 10 jaar lang heb ik gevochten. 100.000 gulden privé-geld heb ik erin gestopt, het bedrijf l,4 miljoen gulden. Het laatste jaar kwamen we 600.000 gulden tekort. Een recette van 100.000 gulden en een afdracht van 114.000 aan het stadion. Alleen het spelen kostte ons eigenlijk al de nek. Tegen beter weten in heb ik geknokt. En met mij anderen. Omdat ik clubman was geworden. Maar het werd een drama. Nooit uitverkocht, 32.000 was het hoogste. En de grootste teleurstelling was dat we de kwartfinale van de UEFA-Cup haalden en dat er 3.000 man naar het stadion kwam. In Amsterdam is niks meer mogelijk. Ik heb er voor gestreden, jezus ja. Het beste elftal, met Jongbloed, Flinkenvleugel, Dekker, Nico Jansen, Van der Lem en Meijer, kostte 700.000 per seizoen. Dat viel niet op te brengen. Toch deed ik het".

Stoop trok de stekker eruit. Dat ging niet zonder slag of stoot. Stoop bekijkt de laatste wedstrijd van FC Amsterdam met bodyguards. "Het was niet meer veilig voor me. Ik móest die bodyguards om me heen. Die paar honderd supporters waren woedend. Ik had hun hobby afgepakt. Als geen ander weet ik wat dat inhoudt, maar ik kon niet anders. Vrienden hadden me afgeraden te gaan kijken, maar ik moest erbij zijn. Ik was er altijd. Ook bij het C-elftal. Terwijl ik dus geen wedstrijdbezoeker ben. Cees Kick, de trainer, heeft me kwalijk genomen dat ik hem te laat inseinde. Maar die mededeling, jongens - we stoppen, dat is hetzelfde als je iemand meedeelt dat-ie kanker heeft. ... ik heb dat steeds uitgesteld, het greep ook mij aan. BVC Amsterdam, DWS, FC Amsterdam, ik heb dat hele proces meegemaakt. Jongens, die bij me speelden met als slogan hoop doet leven, 250 gulden netto per maand, daarvoor moesten ze dan 4 keer per-week trainen. Wat heb ik daar een respect' voor gehad".

Lang treurde Stoop niet. Snel dook hij op bij FC den Haag. De club is net gegradeerd, de hoofdtribune afgebrand, het elftal opgebrand. Typisch een klusje voor Stoop. Stoop gaat ook in Den Haag op zijn eigen manier te werk. Voorzitter Herman Choufoer, manager Eddy Hartmann en trainer Rob Baan moeten het veld ruimen.

Stoop zoekt, sart en zuigt via de pers. Het maakt van hem een kille despoot die voor het eindresultaat over lijken gaat. Stoop zorgt bij FC Den Haag echter ook voor leven in de brouwerij. Stoop trekt zijn beurs en trekt Martin Jol, Heini Otto en Remco Boere aan.

Succes volgt snel en het publiek stroomt toe. FC Den Haag promoveert weer naar de eredivisie en is juist door Stoop weer een gezonde club met sportieve ambities. Den Haag is Stoop laatste klusje. De afgelopen jaren was Stoop niet veel meer in de publiciteit.

Voetbal: Uitslagen UEFA Cup (14/02)

Icoon UEFA CupVanavond werd de eerste serie wedstrijden in het kader van de derde ronde van de UEFA Cup gespeeld. AZ en Ajax, de enige twee Nederlandse clubs die nog in dit toernooi actief zijn, speelden tegen respectievelijk Fenerbahçe en Werder Bremen.


Fenerbahçe - AZ 3-3
In een doelpuntrijk duel heeft AZ met 3-3 gelijkgespeeld tegen Fenerbahçe. De ploeg van Louis van Gaal kwam in de eerste helft op voorsprong door De Zeeuw. Nog voor het rustsignaal kwamen de Turken weer op gelijke hoogte door Tümer.

Na rust was het voor AZ moeilijk om de thuisploeg onder druk te zetten. Desalniettemin kwamen de Alkmaarders binnen een minuut op een 1-3 voorsprong. Eerst Bouhkari vanaf de rand strafschopgebied. Kort daarna mocht de ingevallen Jenner de derde van AZ op zijn naam schrijven. Het zou niet genoeg blijken, Fenerbahçe kwam tot 2-3 en uiteindelijk tot 3-3. Ondanks het gelijke spel heeft AZ nog een goede kans om de volgende ronde te bereiken.

Werder Bremen - Ajax 3-0
Ajax is er niet in geslaagd om van Werder Bremen te winnen. Het werd 3-0 voor de Duitsers. Na 24 minuten stonden de Amsterdammers al met tien spelers, aangezien Olaf Lindenbergh in korte tijd twee keer geel kreeg voorgehouden. De twee clubs kregen in de eerste helft een aantal goede kansen, maar deze werden niet afgerond.

In de tweede helft zette Werder Bremen druk op Ajax. Dit resulteerde al snel in een doelpunt van Per Mertesacker Niet lang daarna wist Naldo de problemen voor Ajax te vergroten door ook de tweede treffer aan te laten tekenen, al was het een twijfelachtige treffer. Het was namelijk niet duidelijk of de bal over de lijn was geweest. Via Hedwiges Maduro kreeg Ajax vlak hierna een goede kans, maar de middenvelder faalde. In de 71e minuut besliste Torsten Frings het duel door de score wederom te verhogen.

Overige uitslagen van vanavond:
Girodins Bordeaux - Osasuna (0-0)
CSKA Moskou - Maccabi Haifa (0-0)
Sjachtar Donetsk - AS Nancy (1-1)
Bayer Leverkusen - Blackburn Rovers (3-2)
Hapoel Tel Aviv - Glasgow Rangers (2-1)
AEK Athene - Paris St. Germain (0-2)
Livorno - Espanyol (1-2)
Benfica - Dinamo Boekarest (1-0)

Voor meer nieuws over de UEFA Cup kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Ze smelten de paashaas

Een hele lange tijd geleden hadden we een club mensen die een clip maakte van Het regent zonnestralen van Acda en de Munnik. Kijk eens goed naar de submitter
En nu doen een paar leuke chicks hetzelfde! Het volgende filmpje stamt al uit augustus 2006, maar ik had hem nog nooit gezien. Ik vind het een leuke uitvoering van dit nummer van de Heideroosjes.

Het ging van boink boink boink..ZE SMELTEN DE PAASHAAAAS!
Met dank aan Lurana voor de submit.

Treinverkeer Leiden-Hoofddorp stil door zoekactie

Icoon PolitieHet treinverkeer tussen Leiden en Hoofddorp is woensdagavond een uur stilgelegd nadat de politie een melding had ontvangen dat er bij Nieuw-Vennep een man langs het spoor liep. Met een helikopter werd op warmtebeelden tevergeefs naar de man gezocht.

De vertraging liep voor sommige reizigers op tot ruim een uur. Rond tien voor half tien kwam het treinverkeer weer op gang.

Volgens een woordvoerder van de politie is het levensgevaarlijk om langs het spoor te lopen en is het bovendien verboden. De politie kon niet aangeven wie heeft gemeld dat er iemand langs het spoor liep.

Uitslag Werder Bremen - Ajax

Werder Bremen heeft zich een goede uitgangspositie verschaft voor de volgende ronde van het UEFA Cup-toernooi. In het eigen stadion werd Ajax met 3-0 aan de kant gezet. De treffers waren afkomstig van Per Mertesacker, Naldo en Torsten Frings.

In Duitsland kende Ajax één debutant in de basis, namelijk Donald. Het was voor de speler de eerste keer dat hij met de hoofdmacht van de Amsterdammers in actie kwam. Verder begon trainer Ten Cate met Klaas-Jan Huntelaar en Leonardo op de bank. Dit duo werd vervangen door Tom de Mul en Ryan Babel. Werder Bremen begon het duel zonder Tim Borowski. De speler is geblesseerd aan zijn teen. Ook Frank Baumann, Mladen Klasnic en Owmoyela konden niet aan het duel deelnemen.

Om 20:30 begon de wedstrijd tussen Werder Bremen en Ajax. De eerste kans werd in de vierde minuut gecreëerd en was voor Naldo. Aanleiding hiervoor was een vrije trap, welke op de paal kwam. Stekelburg had enige moeite om het schot te pareren, maar hij voorkwam een treffer. De Duitse ploeg kreeg nog een aantal kansjes, maar daarna nam de druk op de Amsterdammers enigszins af. Na 24 minuten spelen moest Ajax met tien voetballers verder, aangezien Olaf Lindenbergh in korte tijd twee keer geel ontving. De vrije trap die hierop volgde werd niet door de Duitsers benut.

Na iets meer dan een half uur spelen kreeg Werder Bremen via Klose een goede kans. De aanvaller had zijn vizier niet op scherp staan en schoot de bal voor langs. Vijf minuten later kreeg Donald een goede kans. Sneijder speelde de bal naar de jonge voetballer, maar deze schoot over de bal heen. In de slotfase van de eerste helft schoot Hunt de bal mooi voor, maar de bal zeilde voor het doel langs. Aan de andere kant deed Vernon Anita een poging.

Direct na aanvang van de tweede helft leverde Diego een hard schot af op het doel van Stekelenburg. De goalie van de Amsterdammers had enige moeite om deze te keren. In de tweede corner die hierop volgde, de eerste werd nog gekeerd, wist Mertesacker zijn club op voorsprong te zetten. De speler schoot de bal onberispelijk binnen. Nog geen tien minuten later was het opnieuw raak. Naldo wist te scoren, al was het een twijfelachtige treffer. Het was namelijk niet duidelijk of de bal over de lijn was geweest. Na bijna een uur spelen kreeg Hedwiges Maduro een levensgrote kans, maar de keeper van Werder Bremen stond goed op te letten.

Niet veel later kreeg Werder wederom twee goede kansen om de voorsprong te vergroten. Klose faalde echter, doordat John Heitinga goed stond opgesteld. Twintig minuten plaatste de Duitse ploeg een counter. Frings maakte geen fout en schoot de bal, welke van richting werd veranderd, achter Stekelenburg. Niet veel later kreeg Almeida een goede kans, maar hij schoot in het zijnet. Tien minuten voor tijd kreeg Diego, op aangeven van Klose, een levensgrote kans. De speler maakte het echter niet af. Ajax kreeg via Wesley Sneijder nog een kans, maar de middenvelder was niet trefzeker. Ook Stekelenburg moest nog een keer in actie komen op het schot van Almeida.

Karakteristieken

Werder Bremen - Ajax 3-0
48' Mertesacker 1-0
54' Naldo 2-0
71' Frings 3-0

Toeschouwers: 38.150
Arbiter: Batista (Por)
Gele kaart: Diego (Werder Bremen), Stam, Sneijder, Gabri (Ajax)
Rode kaart: Lindenbergh (24/2xg) (Ajax)

Opstellingen:
Werder Bremen: Wiese, Fritz, Mertesacker, Naldo, Womé (C. Schultz/75), Vranje, Frings (Pasanen/79), Diego, D. Jensen, Klose, Hunt (Almeida/75)

Ajax: Stekelenburg, Stam, Maduro, Roger, Gabri, Heitinga, Sneijder, Lindenbergh, Donald (Perez/72), De Mul (Anita/27), Babel (Leonardo/72)

Taakstraf voor vergiftigen koikarpers

Icoon JustitieEen 36-jarige man uit Gilze-Rijen heeft van de rechter opdracht gekregen twintig uur taakstraf uit te voeren en 900 euro schadevergoeding te betalen, nadat hij twee flessen chloor in de met veertien koikarpers gevulde vijver van zijn schoonzus heeft leeggegooid.

Marinus de J. zou volgens slachtoffer en schoonzus José van Eerdt tot zijn daad zijn gekomen toen hij in scheiding lag met zijn vrouw en een relatie met José wilde beginnen. José wees hem af, en dat kon Marinus niet verkroppen. Op 20 mei vorig jaar stuurde hij haar daarom een e-mailtje met het bericht dat haar vissen 'chloor aan het drinken' waren. Uiteraard had de actie van de man dodelijk gevolg voor alle veertien vissen.

De prijs van koikarpers kan erg hoog oplopen: voor 20.000 euro heb je een hele grote met mooie tekeningen op zijn rug. De goedkoopste volwassen koi's zijn echter 'al' voor 75 euro verkrijgbaar.

Met dank aan Esposa voor de submit.

Martinus door in Champions League

DELA Martinus heft zich vandaag ten koste van de het Turkse Eczacibasi Istanbul geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs in de Champions League. Het verloor vandaag in Turkije met 3-1, maar omdat de thuiswedstrijd met 3-0 gewonnen was plaatst Martinus zich.

Martinus begon sterk aan de wedstrijd en won gelijk de eerste set 20-25. Daarmee was de strijd gelijk beslist en plaatste Martinus zich voor de volgende ronde. Het besloot de wedstrijd daarom rustig uit te spelen. Dat de Turken uiteindelijk de volgende drie sets wonnen met 25-20, 25-22, 26-24 maakte niet meer uit.

In de volgende ronde moeten zes ploegen gaan uitmaken welke drie zich samen met Voléro Zürich plaatsen voor de Final Four. Martinus speelt tegen Dinamo Moskou of Hotel Cantur Las Palmas. De Russinnen wonnen het eerste duel met 3-2. Las Palmas was ook in de poulefase al een tegenstander van de ploeg van Avital Selinger. Toen won Martinus thuis met 3-1 en verloor het uit met 3-0.

The Scene organiseert reünie

Icoon MuziekThé Lau en zijn vroegere band The Scene komen weer bij elkaar. De formatie is al de studio ingedoken voor de opnames van een nieuwe cd, en bovendien zijn ze al geboekt voor optredens in Paradiso en AB.

The Scene scoorde vroeger hits met nummers als 'Blauw' en 'Iedereen is van de wereld', tot in 2002 'de rek eruit' was en de band werd opgeheven. Afgelopen zomer speelde Thé Lau echter bij wijze van uitzondering weer samen met drie ex-bandleden en toen bleek de nostalgie bij de heren niet van de lucht. Gezamenlijk kwamen ze tot het idee om weer voor publiek te gaan spelen.

Over de inhoud van de nieuwe cd van de band is nog niet veel duidelijk. Vermoedelijk wordt het een mix van vernieuwde klassiekers en verse nummers. Ook een eventuele releasedatum is nog niet bekend. De band is in verband met optredens al wel in onderhandeling met de organisaties van diverse festivals.

Marc Ecko start nieuwe innovatieve entertainment divisie

Iedereen die genoeg heeft van EA en Ubisoft nu ook een melkkoe vindt, handjes in de lucht, want Marc Ecko is daar! De invloedrijke miljonair wil meer vingers in de pap wat betreft de video game industrie. En met die dikke vingers in de pap wil hij het een en ander flink door elkaar roeren.
Hij heeft de industrie al enige vernieuwing gebracht met de game Getting Up: Contents under Pressure. Een game met een dergelijke insteek; je moest een Graffiti-artiest spelen; was tot dan toe nooit uitgebracht en best experimenteel te noemen. Maar hij wil het nu nog groter aan pakken door met zijn bedrijf samen te gaan werken met innovatieve game-ontwikkelaars. 'Our goal is to expand creativity in videogames - we want to try brand new thing' aldus meneer Ecko. Ze zullen zich vooral gaan focussen op het stimuleren van bestaande bedrijven en ideeën en niet zozeer zelf allerlei nieuwe spellen gaan ontwikkelen. Marc Ecko zal als fervent gamer zelf ook een actieve rol gaan spelen in het nieuwe project.

Wat er precies staat te gebeuren is nog niet bekend, maar MEE (Marc Ecko Entertainment) gaat in ieder geval samenwerken met de ontwikkelaar van een van de grootste hits van 2006.




Mark Ecko is hard aan het filosoferen over innoveren

Uitslag Fenerbahçe - AZ

In Istanbul speelde AZ tegen Fenerbahçe in het UEFA-cup toernooi. In het zeer doelpuntrijke duel werd maarliefts zes maal gescoord. De wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel.

Al snel in de wedstrijd enkele aardige kansen voor de Turkse ploeg, benut werden ze echter niet. De beste kans voor AZ kwam na bijna tien minuten. Op randje buitenspel kreeg Danny Koevermans de bal, zijn schot kon door doelman Demirel gepakt worden. Na een kwartier gespeeld te hebben een prima aanval van de Alkmaarders. Koevermans, wederom bijna buitenspel, bracht de bal bij Martens. Uiteindelijk was het Demy de Zeeuw die de bal in het lege doel kon tikken.

Ondanks het betere spel van AZ moest het wel toestaan dat Fenerbahçe op gelijke hoogte kwam. Een voorzet van de Turken belandde op de hak van Tim de Cler en vervolgens op de voet van Tümer die de bal achter Boy Waterman knalde. Na de gelijkmaker begon Fenerbahçe te zoeken naar de tweede, de beste mogelijkheid was voor Deivid. Zijn doelpoging belandde gelukkig voor AZ op de paal, eerder had zijn teamgenoot de Alkmaarse doelman al op zijn weg gevonden.

Een mooie combinatie tussen Martens en Jenner was het laatste wapenfeit van de eerste helft. Het bij zo nu en dan slordig spelende AZ was in tweede helft niet in staat om het de thuisploeg moeilijk te maken. Wel kwam het wederom op voorsprong, binnen een minuut troffen de schutters van AZ tweemaal doel. Eerst bracht Boukhari feest bij de meegereisde supporters door vanaf de zestien meter de bal achter de versteende doelman te schieten. Vrijwel direct daarna mocht de ingevallen en vrijstaande Jenner het derde doelpunt laten aantekenen.

AZ kwam goed weg toen de arbiter geen strafschop zag in het shirtje trekken van Gijs Luirink. Eerder al was de ploeg op 2-3 gekomen. Net als in de eerste helft wist AZ ook nu niet de 2-3 voorsprong vast te houden. Een schitterend doelpunt van weer Tümer bracht de stand weer in evenwicht. Kort voor tijd nog een prima mogelijkheid voor Dembele maar het zat hem niet mee waardoor de kans om de leiding weer te nemen vergooid was. Door het 3-3 gelijke spel heeft AZ wel een prima uitzicht op de volgende ronde.

Karakteristieken

Fenerbahçe – AZ
15’ De Zeeuw 0-1
27’ Tümer 1-1
62’ Boukhari 1-2
63’ Jenner 1-3
66’ Sanli 2-3
75’ Tümer 3-3


Toeschouwers: 38.000
Scheidsrechter: Gonzalez (spa)
Gele kaart: De Zeeuw (AZ) Dracena, Deivid, Sanli (Fenerbahçe)

Opstellingen

Fenerbahçe: Demirel, Özat, Dracena, Baris, Boral/ (66’- Adin), Yozgatli, Appiah Tümer, Sanli, Alex, Deivid

AZ: Waterman, De Cler, Steinsson, Luirink, Jaliens, Molhoek/ (31’- Jenner) De Zeeuw, Boukahri, Martens/ (88’- Vormer), Dembele/ (91’- Lens), Koevermans,

Renault kent tegenslag op laatste testdag

Renault F1 kende vandaag tijdens de laatste testdag op Barcelona flink wat tegenslag. Door mechanische problemen stonden beide bolides lang in de pitbox.

Aan het einde van de ochtend begonnen de problemen voor Giancarlo Fisichella. Die kon daardoor pas halverwege de middag verder gaan met zijn testprogramma. De Italiaan testte voornamelijk het aerodynamische pakket en daarnaast ook enkele set-ups. Hij eindigde de dag op een negende positie. Heikki Kovalainen zou vandaag een overvol programma hebben om een juiste set-up te vinden voor de bolide, maar omdat ook zijn wagen door mechanische problemen getroffen werd maakte het team de beslissing om de wagen in gereedheid te brengen voor de volgende test in Bahrein.

Christian Silk, de Chief Test Engineer van Renault, was desondanks niet ontevreden over de algehele testdagen: "Dit was wederom en erg drukke test voor het team, met race- en kwalificatie simulaties op de eerste dag, gevolgd door set-up programma's op de volgende twee dagen. We hebben veel van het programma af kunnen werken en hebben vooruitgang geboekt, maar we hebben nog wat onbeantwoorde vragen. Daarom kijken we uit naar de test in Bahrein volgende week."

Sharon Stone scheldt Duitsers uit

Icoon ShowbizzHet Duitse publiek bij een veiling voor het goede doel werd steil achterovergeslagen, toen Sharon Stone hen probeerde op te stoken door ze vieze kleine Duitsertjes te noemen. Stone gedroeg zich als de veilingmeester bij het Cinema for Peace gala, en probeerde op misplaatste wijze de biedingen te leiden.

Eerst snoerde de actrice enkele hooggeplaatste gasten de mond met een belerend "shhhhh", wat later begon ze gebaren te maken, onderwijl gebiedend: "Als je praat, bied je; Als je beweegt, bied je; Als je me verkeerd aankijkt, bied je. Begrijpen jullie dat? Jullie kleine vervelende Duitsertjes? Kleine, vieze, ondeugende Duitsertjes!"

Stone draafde nog een paar minuten door en deed alsof ze tegen iets aantrapte, toevoegend, "Dat is waarom ik steeds terugkom. Omdat jullie ondeugend zijn, ranzig. Dat bevalt me!"


Sharon Stone

Vlieland en Texel willen autonomie

Icoon Binnenlands De Waddeneilanden Vlieland en Texel willen een bepaalde vorm van autonomie binnen Nederland. Ze willen net als enkele Antilliaanse eilanden een 'status aparte', waardoor ze een bijzondere gemeente worden met meer rechten. Dat hebben de burgemeesters van beide eilanden gezegd.

Burgemeester Joke Geldrop van Texel en Baukje Galama van Vlieland gaan eind februari op werkbezoek naar Bonaire om te kijken hoe ze hun plannen gaan vormgeven. "Wij eilanden zien onszelf als bijzondere gemeenten binnen het Nederlandse staatsbestel", aldus een woordvoerder van de gemeente Vlieland. "Voor allerlei rijks- en provinciale regelgeving, maar ook voor Europese regels moeten wij vaak een uitzonderingspositie aanvragen", gaat hij verder.

De Waddengemeenten zijn zo klein, dat hogere overheidslagen ze liever samenvoegen met grotere gemeenten aan het vasteland. De kleine Waddengemeenten doen er alles aan om te blijven bestaan en komen daarom met dit vergaande plan. Eind december 2008 zullen Bonaire, Saba en St. Eustatius bijzondere gemeenten van Nederland worden. Sint Maarten en Curaçao worden net als Aruba onafhankelijke landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Met dank aan Melch voor de submit.

Nog meer namen voor festivals bekend

Pinkpop-logoHet zijn drukke dagen voor de festivals in de Benelux: de organisaties van zowel Rock Werchter, Pinkpop als Parkpop hebben de afgelopen dagen nieuwe namen vrijgegeven van artiesten die een optreden zullen verzorgen op hun festival.

Het meest opzienbarend is wellicht de komst van Smashing Pumpkins naar Landgraaf om Pinkpop 2007 af te sluiten. De band is zeven jaar geleden uit elkaar gegaan, maar in 2005 kondigde zanger Billy Corgan aan dat de formatie weer zou gaan optreden. Het eerste album sinds die reünie wordt één der komende maanden verwacht. Op Pinkpop zullen ook, zo blijkt uit een verklaring die gisteren is gegeven, metalformatie Korn en de Glasgowse indierock-band The Fratellis vertegenwoordigd worden.

Rock Werchter heeft uit de lijst met grote namen Metallica weten te boeken. Het is voor die band al de vijfde keer dat het in Werchter optreedt, dit jaar staat het onder andere naast Muse en Pearl Jam. Tot slot heeft de organisatie van het gratis toegankelijke Haagse festival Parkpop bevestigd dat Kim Wilde - de zangeres die vooral bekend is van het nummer 'Kids in America' - op 24 juni een liedje zal komen zingen.

Voor zowel Rock Werchter als Pinkpop zijn er nog kaarten verkrijgbaar: de voorverkoop begint op respectievelijk 20 februari en 3 maart.

Spyker test zonder problemen

De eerste grote test voor Spyker F1 dit seizoen zit erop. Het Nederlandse team voltooide vandaag de derde en laatste dag van de tests in Barcelona.

Spyker kwam met één bolide naar Spanje en waar Adrian Sutil de eerste dag de de F8-VII aan de tand mocht voelen, reed Christijan Albers de overige twee dagen. Het team reed afgelopen drie dagen meer dan 1.600 kilometer en heeft daar veel van geleerd. Chief technical officer Mike Gascoyne was ook na de laatste dag een tevreden man: "Het programma van vandaag bestond voornamelijk uit het proberen te begrijpen hoe de nieuwe Bridgestone banden werken tijdens de lange stints, en hoe ze reageren in de eerste ronden, wanneer ze nog nieuw zijn. Dat was niet makkelijk om ze precies te begrijpen, maar we hebben enkele antwoorden gekregen en daarmee kunnen we doorgaan naar Valencia in een goede vorm. Ook de betrouwbaarheid was vandaag uitstekend, zonder echte mechanische problemen en daardoor hebben we ons programma helemaal af kunnen werken. Ik wil iedereen feliciteren in de fabriek en op het circuit die ervoor hebben gezorgd dat de wagen hier aanwezig is, zelfs met een beperkt aantal onderdelen hebben we drie uitstekende dagen gehad. Deze eer komt toe aan al het harde werk."

Ook Albers toonde zich tevreden: "We hebben vandaag wederom progressie geboekt met de rondetijden, maar natuurlijk was ik graag nog wat sneller geweest, maar we hebben ons best gedaan en het team heeft erg hard gewerkt. Ik ben blij met de resultaten, maar als coureur wil je altijd sneller, maar ik denk dat we op de goede weg zijn om dit voor elkaar te krijgen.We weten dat we nog een lange weg te gaan hebben, maar we kunnen tenminste wel vechten. Ik ben blij dat ik afgelopen dagen veel kilometers heb kunnen maken, want dat maakt je als coureur beter." Albers reed vandaag naar een zeventiende positie op 2,1 seconden van David Coulthard, die vandaag de snelste coureur bleek.

Spyker zal volgende week naar Valencia afreizen waar ze dit keer met twee bolides zullen gaan testen. Behalve Sutil en Albers zullen dan ook testcoureurs Fairuz Fauzy, Giedo van der Garde en Adrian Valles hun eerste kilometers gaan maken.

Albayrak gaat generaal pardon uitvoeren

Icoon PolitiekIn de gedaante van staatssecretaris van Justitie zal de PvdA-er Nebahat Albayrak de komende vier jaar de taken van voormalig minister Rita Verdonk ten aanzien van het asielbeleid opvolgen. Ten tijde van het vorige kabinet viel het asielbeleid nog onder het ministerie voor Vreemdelingenzaken en Integratie, dat nu opgeheven is.

Het nieuwe kabinet heeft besloten de taken onder te brengen bij de staatssecretaris van Justitie, in dit geval Albayrak. Daarnaast zal ze het voorgenomen generaal pardon voor uitgeprocedeerde asielzoekers onder haar hoede nemen, en gaat ze over het tbs-beleid.

Samen met haar partijgenoot Ahmed Aboutaleb is Albayrak de eerste moslim in de Nederlandse politieke geschiedenis die invulling geeft aan de rol van staatssecretaris. Het feit wil dat haar nicht, Nurten Albayrak-Temur, de functie van algemeen directeur van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers bekleedt, en daarmee medeverantwoordelijk is voor opvang en uitzetting van asielzoekers.


Nebahat Albayrak



Met dank aan eenbeetjejeuk voor de submit.

Testdag 14-02-2007

Vandaag was de laatste dag van de testsessie in Barcelona. Op het Circuit de Catalunya was David Coulthard verrassend de snelste in zijn Red Bull Racing-bolide. Nick Heidfeld (BMW Sauber) en Felipe Massa (Ferrari) maakten de top-3 compleet.

Ook vandaag waren er genoeg problemen bij de diverse teams. Net als tijdens de eerdere testdagen was er vandaag een regen van rode vlaggen. De eerste van de dag was voor Mark Webber. Zijn Red Bull Racing-bolide viel stil vlak voor bocht vier. De volgende neutralisering van de testsessie staat op naam van Sebastian Vettel in een BMW Sauber. Hij spint en eindigt in de grindbak. De volgende rode vlag wordt veroorzaakt door Frank Montangy in een Toyota. Vlak na bocht vier valt hij stil met technische problemen. Nog geen half uur later is de eer aan Heikki Kovalainen in de Renault R27, die spint en in de grindbak eindigt. De testsessie wordt beëindigd door Felipe Massa als hij spint met zijn Ferrari. Rubens Barrichello komt in de middag niet in actie doordat zijn Honda-bolide teveel problemen heeft. Ook Kimi Räikkönen komt in de middag niet meer in actie. De Ferrari monteurs zijn al vlak na het middag uur aan het inpakken geslagen.

Spyker-coureur Christijan Albers kende wederom een productieve dag. Hij reed 87 rondjes over het Spaanse circuit. Zijn tijd van vandaag was beduidend beter dan die van gisteren. Hij eindigde als zeventiende, voor Takuma Sato (Super Aguri) en Vitantonio Liuzzi (Scuderia Toro Rosso).

Onder de tijdentabel vind je foto's van de STR02, de bolide van Scuderia Toro Rosso!

De tijden:

PosCoureurTeamTijdRonden
1David CoulthardRed Bull1.21.855112
2Nick HeidfeldBMW Sauber1.21.95896
3Felipe MassaFerrari1.21.96492
4Fernando AlonsoMcLaren1.22.103114
5Nico RosbergWilliams1.22.28086
6Lewis HamiltonMcLaren1.22.292125
7Kimi RaikkonenFerrari1.22.36945
8Frank MontagnyToyota1.22.446107
9Giancarlo FisichellaRenault1.22.75890
10Heikki KovalainenRenault1.22.78356
11Mark WebberRed Bull1.22.83461
12Jenson ButtonHonda1.23.06191
13Rubens BarrichelloHonda1.23.25739
14Alexander WurzWilliams1.23.27539
15Sebastian VettelBMW Sauber1.23.56956
16Ralf SchumacherToyota1.23.78982
17Christijan AlbersSpyker1.23.94787
18Takuma SatoSuper Aguri1.24.568123
19Vitantonio LiuzziToro Rosso1.26.26930


Twinky en Valentijnsdag

Ja, joepie, het is weer Valentijnsdag vandaag! En oh, wat moet je voorzichtig zijn met je oordeel daarover, want voor je het weet heb je iets heel doms gezegd. Ik probeer dus altijd goed in te schatten wat degene waarmee ik aan het praten ben ervan vindt. Hier op de weblog kan ik echter zeggen wat ik wil, en maakt het niet uit. Het nadeel van dit verhaal is dat nu een groot gedeelte van de bezoekers hier het niet met me eens is.

Eerlijk gezegd... vind ik... namelijk... Valentijnsdag... stiekem wel leuk!

En dat is ook pas iets van de laatste jaren. Ik heb wel een beetje het idee dat degenen die het hardste roepen dat Valentijn zo'n commerciële bullshit is, er gewoon van balen dat ze helemaal niks krijgen. Andersom dus, krijgen de mensen die het leuk vinden, een heleboel! En het zal vast een wisselwerking op elkaar hebben.

Ik vind Valentijn dus leuk. En dat komt omdat ik ook wat ervan mérk, ook buiten de winkels. Ik kwam vandaag thuis van school. Op school was ik al overladen met achtenveertig smsjes waarin eeuwige liefde aan me was verklaard of gewoon een lief digitaal kusje werd gegeven, en toen kwam ik thuis. Op de fiets door de regen zat mijn bagagedrager vol met de vierendertig rozen die ik op school via de rozenstuurservice had gekregen, en daar stond een doos met kaarten en cadeautjes op mij te wachten! Een doos! Daar had mijn moeder ze ingestopt, want het waren er zo veel! Nou, dus ik naar mijn slaapkamer al die kaarten en cadeautjes uitpakken; wat een lieve berichtjes! Een boel anonieme kaartjes, maar ook echte liefdesverklaringen, gedichten en liefdesbrieven van vier of meer kantjes. En er waren zakjes met hartjessnoepjes, een paar fotolijstjes (met foto's) en nog wat knuffeltjes en andere rotzooitjes.

Toen, na toch zeker drie uur alles doorgespit te hebben, zette ik mijn computer aan. Als startpagina heb ik mijn mailbox, waar meestal zo'n vijf, zes of zeven nieuwe mailtjes zijn tussen acht uur 's ochtends en een uur of drie 's middags, maar nu stroomde mijn mailbox gewoon over. Ongelofelijk. Ook hier liefdesverklaringen, online Hallmark e-cards (wat word je daar gaar van na een stuk of elf!), een heleboel mailtjes dat ik een nieuwe fotoboekreactie had en ga zo maar door. Twee uur later kon ik dan eindelijk op FOK!. Waar ik geconfronteerd werd met de nieuwe smsservice! Wat was dat een dom idee van de devvers, want nu zat mijn Pminbox ook al vol! Niet normaal, hoeveel mensen in een smsje kunnen zetten. Het nadeel was echter dat ik niet wist van wie het was, zodat ik de PM-verstuurders niet keihard kon uitlachen of een lief PM-etje terug kon sturen.

Nou, en toen keek ik in mijn fotoboek. Al zijn de foto's inmiddels verschrikkelijk oud (van oktober) en zie ik er echt heel anders uit, maar toch blijven mensen de foto's leuk vinden. Ongelofelijk, hoe mensen verliefd kunnen worden op alleen maar een stelletje pixels op hun beeldscherm! Ik heb het kunnen weten hoor; zes nieuwe pagina's vol!

Op dit moment heb ik alles gelezen. Ik heb nog niet gegeten noch ook maar iets aan mijn profielwerkstuk dat volgende week af moet zijn gedaan. Valentijnsdag is helemaal niet zo leuk als ik van tevoren dacht.

Okay, even eerlijk. Ik kreeg maar één roos op school, twee kaartjes in de bus (waarvan één anoniem), drie smsjes, twee anonieme pm-etjes (waarvan ik van één nog niet weet van wie het is) en de belofte dat er écht iets gestuurd was maar nog niet aangekomen. Oh, en ook niet zo veel fotoboekreacties.

Trajectcontrole levert 2,3 miljoen bekeuringen op

Het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) heeft vorig jaar 2,3 miljoen acceptgiro's verstuurd aan weggebruikers die te hard reden op stukken snelweg waar trajectcontrole aanwezig is. Dat heeft het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie (BVOM) vandaag bekend gemaakt.

Politie en justitie hebben de afgelopen jaren op veel plaatsen permanente snelheidscontrole ingevoerd, door middel van het hangen van camera's boven de weg. Deze camera's maken opnames van elk passerend voertuig. Een computer berekent de gemiddelde gereden snelheid tussen twee punten. Mensen die gemiddeld te hard hebben gereden, worden automatisch beboet.

De trajectcontrole heeft zich in korte tijd zeer populair gemaakt bij politie en justitie, omdat de pakkans honderd procent is. Weggebruikers durven het risico niet meer te nemen een boete te krijgen, en houden zich daarom aan de maximumsnelheid. "Op snelwegen zonder trajectcontrole houdt tien tot vijftien procent van de bestuurders zich niet aan de maximumsnelheid, op snelwegen mét trajectcontroles ligt dat percentage op 2,5", aldus een woordvoerder van het bureau verkeershandhaving. "In het begin krijgen veel bestuurders boetes, maar als men eraan gewend is, dalen de percentages."

Her en der in het land zijn er trajectcontroles op een tiental snelwegen, onder andere op de Zeelandbrug en in de Westerscheldetunnel. Het Openbaar Ministerie wil het aantal trajectcontrolepunten de komende jaren fors uitbreiden.

Met dank aan RGS voor de submit.

Ferrari ontkent geruchten over Schumacher

De geruchten dat Michael Schumacher de nieuwe teambaas van Scuderia Ferrari, en dus opvolger van Jean Todt, zou worden zijn niet waar. Dit heeft een woordvoerder van het team bevestigd tegenover Pitpas.com.

"Ik kies ervoor dergelijk nieuws te negeren", zegt Luca Colajanni. "Het mag duidelijk zijn dat Michael nauw betrokken is bij het team, maar dit bericht is pertinent niet waar." Volgens de geruchten, in de wereld geholpen door verschillende Duitse bladen, zou Schumacher aan het eind van komende seizoen het leiderschap over het team op zich nemen.

[update] Terreuralarm op Schiphol

Icoon VervoerOp luchthaven Schiphol is een terreuralarm van kracht. Het toezicht is verscherpt vanwege een dreigbrief, aldus de NCTb, de Nationaal Coördinator Terreurbestrijding. De vluchten kunnen gewoon doorgaan. Wat er in de brief staat, is niet bekend gemaakt.

Bronnen hebben aan RTL Nieuws laten weten dat er een bomauto met een Duits kenteken op weg zou zijn naar Schiphol. De NCTb heeft dit echter niet bevestigd.

Volgens de woordvoerder van de NCTb is er geen reden het zogenoemde alerteringsysteem te activeren.

Update 17.08 uur
De extra veiligheidsmaatregelen zijn weer ingetrokken. Volgens de NCTb is de dreiging afgenomen en zijn er geen redenen om de maatregelen te handhaven. Het OM wil geen verdere informatie verstrekken over de aanleiding om de maatregelen weer op te heffen.

Update 19.10 uur
Op Schiphol zijn woensdag vier arrestaties verricht. Het is nog onduidelijk wie er opgepakt zijn en waarom.

Live je relatie verneuken...

Radio 538 had vandaag een leuke actie: op Valentijnsdag hebben ze de 538 Valentijnstest. Vriendje Ramon wilde via Radio 538 zijn vriendin Simone verrassen. Radio 538 belt onder valse voorwenselen iemand op. In dit geval krijgt Simone de keuze aan wij zij graag een Valentijnsbloemetje wil sturen. De bedoeling is natuurlijk dat dat Ramon wordt.

Maar wie is Sander? En wie is Chantal? Weer een gelukkige relatie vakkundig om zeep geholpen!

Met dank aan Rossdale voor de submit.

Weer geheime USB-stick op straat

Icoon PolitieDe politie Twente heeft de afgelopen dagen onderzoek gedaan naar een op straat gevonden usb-stick met daarop gevoelige informatie.Volgens de eerlijke vinder bevatte de stick cruciale gegevens over onder meer geplande invallen voor de FIOD.


De informatie lag letterlijk op straat. Thuisgekomen stopte de vinder de stick in zijn computer. Hij ontdekte tot zijn verbazing dat de stick allerlei informatie bevatte van de politie. Politiewoordvoerster Chantal Westerhoff heeft tegenover de krant "Twente vandaag" de vondst bevestigd. Volgens haar stond er "technische informatie" op de stick.

Uit nader onderzoek is volgens politiewoordvoerder Jan Camphuis inmiddels echter gebleken dat de stick niet van de politie afkomstig is. Hij zou afkomstig zijn van een andere instelling. De vinder zet hier grote vraagtekens bij. De stick bevatte volgens hem zelfs namen van medewerkers die wapendragers zijn.

Politie ziet eigen zender aan voor bom

Icoon OpmerkelijkDe politie heeft maandag urenlang een straat in Enschede afgezet in verband met de vondst van een verdacht pakketje onder een auto. Naar nu blijkt heeft datzelfde korps Twente dat pakketje, een peilzender, zelf onder het voertuig aangebracht. Dat liet de politie woensdag weten.

De eigenaar van de auto, een 42-jarige Enschedeër, alarmeerde de politie maandag toen hij het voorwerp onder zijn auto zag hangen. De man had het pakje van de auto gehaald en vermoedde dat er een bom in zat. Het voertuig stond op dat moment geparkeerd aan de Raiffeisenstraat.

De gealarmeerde agenten zetten meteen de straat af en schakelden het Explosieven Opruimings Commando (EOC) in. Buurtbewoners kregen te horen dat ze hun woning niet mochten verlaten. De politie belde het EOC af toen uit onderzoek van de technische recherche bleek dat het niet om een bom ging.

Het was een zender die de politie zelf onder de auto had bevestigd om de gangen van de man, die zij verdenkt van betrokkenheid bij een geweldsmisdrijf, na te gaan. "Bij de politiemensen die het eerste onderzoek deden was een en ander niet bekend en zij hebben geen enkel risico willen nemen", aldus de politie. "Spijtig is dat het verkeer hierdoor enige hinder heeft ondervonden en de Raiffeisenstraat een tweetal uren afgesloten is geweest."

De politie heeft de eigenaar van de auto dinsdag op de hoogte gebracht dat zij hem op deze manier in de gaten heeft gehouden.

Man rijdt bijna vijftig jaar zonder rijbewijs

Icoon OpmerkelijkBijna vijftig jaar heeft een inwoner van Leiden het volgehouden zonder rijbewijs te rijden. In zijn vijftiende levensjaar begon hij met autorijden en hij heeft nooit zijn rijbewijs gehaald. Pas dinsdag liep hij tegen de lamp.

De 62-jarige man werd in zijn woonplaats aangehouden. Hij gaf de naam van zijn broer op, die wel een rijbewijs heeft. Later werd duidelijk wie de politie werkelijk in handen had en toen bleek dat de man al tientallen jaren rondreed zonder het roze papiertje.

Veel mis met Rotterdamse belwinkels

Icoon PolitieVeel Rotterdamse belwinkels in Rotterdam en omgeving voldoen niet aan de regelgeving. Dat blijkt uit onderzoek van een speciaal anti-fraudeteam. Het team heeft 217 belwinkels onderzocht. Het overgrote deel, 203 belwinkels, voldeed niet aan de regelgeving. Vijftig zaken moesten op last van het fraudeteam hun deuren sluiten.

Het onderzoek naar de belwinkels is ingesteld na klachten van omwonenden over onder meer geluidsoverlast en mogelijke criminele activiteiten. De winkels kennen geen sluitingstijden. Het onderzoeksteam stuitte op belastingfraude, illegale werknemers en een hennepkwekerij. Sommige Rotterdamse belwinkels werden daarnaast gebruikt als illegale woonruimte of als restaurant.

De fiscus werd in totaal voor 2,4 miljoen euro benadeeld. Ondernemers denken vaak ten onrechte dat een belwinkel veel geld oplevert. De belwinkels wisselen daardoor vaak van eigenaar.

Davydenko, Ljucibic uitgeschakeld

Het ATP-toernooi van Marseille raakt door zijn geplaatste spelers heen. De als eerste geplaatste Nikolaj Davdyenko werd vandaag met 3-6, 6-4 en 6-1 verslagen door de Zweed Robin Söderling.

Dinsdag werd de als vierde geplaatste Novak Djokovic al uitgeschakeld door Nicolas Mahut Ook Ivan Ljubicic (2) en Mario Ancic gingen door de zijdeur af. Ancic gaf bij de stand 0-4 tegen Andreas Seppi op wegens griep.

Laten we even naar reconstructies kijken.

Filmfan. Zelf ben ik er ook één. Ik kijk zoveel mogelijk films, lees er zoveel mogelijk over en koop ze bij de tientallen. Maar voor sommigen is dat niet genoeg: ze maken hun eigen filmpjes. Hier schuilt echter het meeste gevaar, zijn de filmpjes wel leuk? Zijn ze wel origineel? Niemand zit te wachten op een nieuwe Ed Wood, toch maakt Uwe Boll nog steeds "films". Dit is ook het geval bij You Tube, duizenden mensen die denken dat ze grappig zijn, de nieuwe Speelberg of Sjim Keri. Helaas is dat meestal niet het geval, maar er zijn altijd nog een paar die het niveau wel overstijgen.

De YouTube user ArtieTSMITW (what's in the name?) kan misschien wel de Andy Milonakis worden van 2007, de lichaamsbouw heeft hij in ieder geval al. ArtieTSMITW maakt namelijk re-enactments van bekende filmscenes, en een hoop andere filmpjes die gewoon nergens op slaan.

Wat voorbeelden:
A Few Good Men
Jurassic Park
Pulp Fiction
The Shining
Enfin, hier zijn al zijn filmpjes.

En net als bij Andy Milonakis, you either love it or hate it.

Drie maanden cel voor inhakken op penis

Icoon JustitieEen hindoestaanse vrouw uit Barendrecht die probeerde de penis van haar man af te hakken uit wraak voor zijn vreemdgaan heeft een gevangenisstraf gekregen van een jaar, waarvan negen maanden voorwaardelijk. Dat betekent dat ze voor drie maanden de bak indraait.

De rechtbank in Rotterdam twijfelde niet over de bedoelingen van de 37-jarige Anita R. en acht haar schuldig aan mishandeling met voorbedachten rade. Van te voren had ze slaaptabletten in een pak frisdrank gedaan om haar man te verdoven. De vrouw werd wel verminderd toerekeningsvatbaar verklaard, omdat haar man haar regelmatig mishandelde en verkrachtte.

Ikaruga naar Live Arcade

Het gaat goed met Live Arcade, na Castlevania: Symphony of the Night verschijnt er alweer een moeilijk te vinden cult klassieker op de virtuele arcadehal van Microsoft. Ditmaal de moderne shooter-klassieker Ikaruga van Treasure, welke ook al eerder verscheen op de Dreamcast en de Gamecube. CVG kwam achter dit nieuwtje via een 'fout' in de debug versies van Xbox Live. Hier stond Ikaruga namelijk al verkrijgbaar als download, helaas bleek de debug versie van de game wel te crashen na het opstarten ervan.

Dit nieuws is redelijk opmerkelijk te noemen. In een recentelijk interview met 1UP wist de directeur van Treasure, Masato Maegawa, te melden dat ze het een dilemma vinden hun oude games zoals Ikaruga als te downloaden games aan te bieden, via media als de Virtual Console van Nintendo en Live Arcade van Microsoft. Ze vinden dat ze hiermee hun trouwe fans, die de game in de winkel hebben weten te bemachtigen, benadelen.

"That's actually one of our concerns as well. Introducing the games to new players is of course great for us and for the industry, but the people that are most important to us are those who have bought our titles over the years - the ones who have been loyal to our stuff all along. We've actually had conversations internally about whether this is disrespectful to our hardcore fans, but hopefully people don't see it that way."

aldus Maegawa.

Ikaruga in actie op de GameCube

Russische Roulette

We hebben hier wel vaker filmpjes van drukke kruispunten, ik kan me zo gauw iets in Irak, Italie en India voor de geest halen, op de meeste drukke kruispunten ging dat zonder al te veel ongelukken, en soms zelfs helemaal ongeluksvrij.

Maar in Rusland is alles anders, neem nu bijvoorbeeld een druk kruispunt op de Prospekt Slavy in Sint Petersburg, daar is de weg oversteken met je auto een gevaarlijke bezigheid. Nu weet ik natuurlijk niet of het aan het aan het weggedrag van de Russen ligt of aan het kruispunt, maar mijn ervaringen met Russische bestuurders doet mij het eerste vermoeden.

Met dank aan Ryoga voor de submit.

5 jaar FOK!sport: Zoek de vraag - de 5e winnaar

De vraag van gisteren was : Door wie worden de wekelijkse vooruitblikken op de Eredivisie-wedstrijden meestal geschreven?

Het antwoord was natuurlijk Sj0rSz

Uit alle goede inzendingen hebben we een winnaar gekozen en dat is geworden VerrekteZakHooi. Hij wint de Panic Button, een geruststelling om op je toetsenbord te hebben. Dit wordt beschikbaar gesteld door Bestel.nl. Gefeliciteerd!

Vanaf morgen geven we weer prijzen weg, dus hou FOK!sport de komende tijd in de gaten.

Marco 4: Sneeuw

deel 1, deel 2 en deel 3

"We moeten gaan," zegt Timo, "ze wacht op ons!"
Marco kreunt, maar Timo sleurt hem aan zijn arm het ziekenhuisbed uit. Marco doet zijn eigen kleren weer aan en ze gaan naar buiten. Timo houdt een taxi aan, en in vloeiend Fins zegt hij iets waar Marco geen snars van begrijpt, in tegenstelling tot de taxichauffeur, die er keihard vandoor rijdt. Na door een heleboel bochtjes gescheurd te zijn komen ze aan bij een huis, een gewoon, Fins huis. Timo belt aan, en er wordt niet opengedaan. Hij belt, en belt, en belt. Na twintig keer gebeld te hebben gaat er boven een raampje open, en steekt er een knap, roodharig meisje haar hoofd naar buiten. In rap, boos Fins praat ze tegen de broertjes, en Timo praat terug. Marco voelt zich nog steeds niet zo prettig en verstaat er niks van, dus hij doet maar alsof hij er niet bij hoort.
"We gaan naar Groenland," zegt Timo zodra het raampje weer dicht is. Hij duwt Marco weer de taxi in en ze gaan naar het vliegveld. Na een paar uur gewacht en geslapen te hebben vertrekt er een vliegtuig naar Groenland. Het vliegtuig zit propvol in verband met het naderende songfestival in Groenland, maar gelukkig waren er precies twee mensen die niet kwamen opdagen. In het vliegtuig worden allemaal vreemde liedjes gedraaid, onder andere van Lordi. Bij die muziek begint Tonko elke keer wild te bewegen en te piepen, en moet Marco hem stevig vasthouden om te voorkomen dat hij door het vliegtuig gaat rennen.
Als ze aankomen in Groenland, koopt Timo twee warme jassen. In het Groenlands bestelt hij ook een slee met honden, die hen verder kan vervoeren. Marco bibbert en snapt er niks van.
"Timo, ik vindt het allemaal heel leuk enzo, maar wat gaan we nou doen! En hoe ken je al die talen?" bibbert hij.
"Hou je mond en kom nou maar gewoon mee, oetlul. Hup, op de slee, grijp even deze honden vast," zegt Timo.
Marco doet toch maar wat hem gezegd wordt, en samen rijden ze over de sleeuw. De honden rennen als gekken, alsof ze weten waar ze naartoe moeten. Nadat ze uren hebben gereden stoppen ze opeens. Midden op een gigantische sneeuwvlakte staan twee mensen, een man en een vrouw, en Marco's hart begint sneller te kloppen. Zou dit nou het einde van de reis zijn? Ze leggen de honden af, en lopen op het tweetal toe.
"Hoi Marco," zegt de vrouw, en haar stem komt hem ontzettend bekend voor. "Hoe gaat het met je?"
"Mam?" begroet hij de vrouw die hij sinds de ruzie met Timo niet meer heeft gezien. Na een kort gesprek merkt hij dat de man Gordon is, en deze vertelt dat hij in Groenland is voor het Eurovisie Songfestival. Ze staan een tijdje te praten en herinneringen op te halen, als er ineens vanuit het niets een typisch Britse, rode stadsbus tevoorschijn komt. De bus rijdt snoeihard, en recht op het groepje af. Ze duiken aan de kant, maar Timo is te laat, en wordt door de bus geschept. Een stukje verderop zwiept hij van de motorkap in een scheur in het ijs. Marco, zijn moeder en Gordon rennen er naartoe, maar het is al te laat. Timo's ene helft ligt een paar meter van zijn andere helft af, en er is niks meer aan te doen.
"Sjongejonge," zegt Marco's moeder, "en nog steeds denken er mensen dat de koude oorlog niet is afgelopen. Je weet precies waar dit vandaan komt!"
De twee, en Gordon ook, zijn kapot van dit gebeuren. Toch moet Gordon die avond optreden op het songfestival, en daarom gaan ze weer terug naar het bewoonde gedeelte van Groenland.

Sip, moe, en verward zit Marco 's avonds in het Groenlandse theater te luisteren naar de liedjes. Hij kan zijn aandacht er niet echt bijhouden, en afwezig aait hij Tonko. Tegen het einde komen dan de kandidaten voor Finland op, en het is Lordi. Tonko springt op en neer en doet helemaal gek. Hij gilt en schreeuwt, en een paar keer denkt Marco 'PSV de gekste' te verstaan, maar misschien vergist hij zich. Doordat Tonko hem elke keer wakker schudt wordt hij wel gedwongen naar het 'liedje' van Lordi te luisteren, en opeens hoort hij een boodschap die speciaal voor hem is.

Met dank aan Ryoga voor het roodharige meisje, Sj0rSz voor de Noordpool (okay, bijna dan) en de ijsscheur, sanger voor de mama, HuHu voor Gordon, Anthraxx voor de bus, Slush voor de koude oorlog, Hmaster-II voor Lordi en Glacier voor PSV.
Sorry voor guitarist.nl, dat zou een beetje te ingewikkeld zijn geworden. En HuHu, Tonko is veel te cool om zomaar dood te gaan!

Wat hoort hij? Is de boodschap voor hem? Gaan we volgende week eindelijk eens naar die andere wereld? Waar is de moeder van Marco? Kun je ook niet dood zijn als je in tweeën ligt? Wat gebeurt er met Tonko? Klimt Marco nou nog een keer de kerktoren op terwijl hij het griekse volkslied zingt? Vertel in de reacties jouw suggesties, en wie weet worden die volgende week gebruikt!

Gears of War uiteindelijk toch naar PC

Mark Rein van Epic Games heeft het in een interview over een PC versie van Gears of War gehad.
Na vele geruchten, en weer ontkrachtingen van die geruchten, is de kogel nu eindelijk door de kerk.

"People ask me, 'Are you going to do it on PC?' Yeah, eventually... I don’t think that’s any great secret that we would like to do it on PC, but for now it’s a 360 game. Eventually we’ll get around to a PC version. I just don’t know when," aldus Mark Rein.

Volgens hem heeft Microsoft hetzelfde plan als met Halo en Halo 2, namelijk de game op de PC uitbrengen als de originele game al bijna vergeten is.
Dit kan betekenen dat we nog een tijd moeten wachten voor we de Cole Train kunnen beleven op de PC.

Svindal pakt wereldtitel reuzenslalom

De Noor Aksel Lund Svindal heeft de wereldtitel op reuzenslalom gewonnen. In de tweede run moest de Noor 0,23 seconden goed maken op de Zwitser Daniel Albrecht, die de eerste manche won. Dat lukte Svindal, en na het goud op de afdaling was dit zijn tweede wereldtitel.

Halverwege de tweede run was Albrechts marge zo goed als verdwenen. Omdat er nog slechts 0,01 seconden van zijn voorsprong over was, bleef het echter tot aan de finish spannend.

Albrecht pakte nog wel het zilver, voor zijn landgenoot Didier Cuche. De olympisch kampioen in deze discipline, Benjamin Raich, viel in de eerste run uit.

Carnavalsnavigatie

Ik woon in het zuiden des lands, meestal naar vole tevredenheid, maar rond deze tijd voel ik me toerist in eigen provincie, het is namelijk bijna carnaval. En ik heb dus helemaal niets met carnaval, maar goed ik weet ook dat er een heleboel mensen wel schik in hebben, en die misgun ik hun pleziertje niet.

Mocht jij zo'n iemand zijn die helemaal gek is van carnaval of vastelaovond zoals het bij ons in de buurt heet en heb je heel toevallig de beschikking over een VDO-Dayton navigatiesysteem dan kun je speciaal voor carnaval een kaart van Nederland downloaden waar Eindhoven in eens Lampegat heet en Den Bosch te vinden is onder de naam Oeteldonk.

Je moet er maar opkomen....

Man verzint ontvoering uit angst voor echtgenote

Icoon OpmerkelijkEen 35-jarige Amerikaan heeft een ontvoering verzonnen om te verbergen dat hij de nieuwe Ford Focus van zijn vrouw in de prak had gereden. Dat gebeurde in de staat Californië.

Jorge Alberto Mejia vertelde de politie dat twee ontvoerders hem onder schot hielden. Toen kidnapten de mannen hem bij een bar in San Rafael en dwongen hem naar Santa Rosa te rijden. Daar botste hij expres tegen een muur om te ontsnappen. Tijdens ondervragingen gaf hij toe de alles te hebben verzonnen, omdat hij zijn vrouw niet durfde te vertellen dat hij de wagen total loss had gereden.

[upd] Meisje van 13 gehuwd in België

ShockingIn de Belgische gemeente Schaarbeek is een jongeman op het gemeentehuis in de echt verbonden met zijn verloofde van 13 jaar. De jonge bruid had een zogenaamde verklaring van verlies van haar identiteitskaart opgesteld. Ze gaf daarop een valse geboortedatum op, zodat ze in het huwelijk kon treden zonder dat het gemeentepersoneel vragen zou stellen. Het meisje zou er wel een stuk ouder dan haar leeftijd hebben uitgezien.

De politie is inmiddels een onderzoek gestart naar de omstandigheden waaronder het huwelijk is afgesloten. Het Brusselse parket zal de geldigheid van het huwelijk nu moeten onderzoeken.

Zelfs wanneer het geboorteland van het meisje een huwelijk op 13-jarige leeftijd toestaat, zal het parket ervoor pleiten dit huwelijk te annuleren, omdat het in Belgie niet toegestaan is en indruist tegen de internationale openbare orde, aldus de Belgische krant La Dernière Heure.

Update 14.05 uur
De Belgische zender VRT meldt dat het huwelijk al drie jaar geleden is gesloten. Haar man, van Marokkaanse origine, had indertijd niet de juiste papieren, en gebruikte het huwelijk met het toen 13-jarige meisje om zich te regulariseren.

Het bedrog kwam vorig jaar aan het licht bij de gemeenteraadsverkiezingen. Er werden toen oproepingsbrieven verstuurd. De oudere zus van het meisje begreep niet waarom ze werd aangeschreven met de naam van de Marokkaanse man.

Het parket heeft nu twee onderzoeken geopend, één voor valse aangifte van het verlies van de identiteitskaart en één voor zedenfeiten, omdat de 22-jarige man met het 13-jarige meisje heeft samengeleefd. Het huwelijk wordt volgens de VRT automatisch nietig verklaard.

Extra aanvulling
De Belgische media melden dat de moeder van het meisje meedeed aan het bedrog. Haar indertijd 13-jarige dochter gaf zich met medeweten van de moeder uit voor haar 23-jarige zuster, die op reis was.

De ongetrouwde zus van het meisje was de afgelopen twee jaar op reis. Bij terugkeer kreeg ze argwaan toen ze ontdekte dat op haar oproepkaart voor de verkiezingen stond dat haar burgerlijke staat 'gehuwd' was.

De politie beschuldigt de inmiddels 24-jarige Marokkaanse man van verkrachting van het meisje waarmee hij trouwde. Elk seksueel contact met een kind jonger dan 14 jaar wordt in België namelijk automatisch beschouwd als verkrachting.

Met dank aan HuHu voor de submit.

FC Utrecht contracteert Roemeens international

FC Utrecht heeft de 26-jarige Roemeense middenvelder Lucian Sanmartean vastgelegd. De viervoudig international tekende een contract tot het eind van dit seizoen met een optie van nog eens twee jaar. De middenvelder komt transfervrij over van Panathinaikos.

Gisteravond speelde Sanmartean drie kwartier met Jong FC Utrecht mee tegen DOVO. Daarin maakte hij veel indruk op trainer Foeke Booy, technisch manager Piet Buter en de scoutingstaf van Nol de Ruiter. De club uit de Domstad moest wel snel handelen om de Roemeen te contracteren, omdat hij zich vandaag zou melden voor een stage bij AZ.

'Nederlandse kinderen het gelukkigst'

Kinderen in Nederland zijn bofkonten. Volgens een onderzoek van het VN-kinderfonds Unicef zijn zij het gelukkigst van alle kinderen in de ontwikkelde wereld.

Unicef vergeleek de positie van kinderen in 21 ontwikkelde landen op basis van veertig factoren, onder meer armoede, gezondheid en veiligheid, onderwijs, relatie met familie en de mate waarin de kinderen zelf aangaven gelukkig te zijn met hun leven.

Groot-Brittannië en VS onderaan
Samen met Nederland scoorden ook Zweden en Denemarken hoog. Groot-Brittannië staat onderaan de lijst. Eén na laatste land zijn de Verenigde Staten. Volgens de studie bestaat er geen direct verband tussen materiële welvaart in een land, gemeten naar het bruto nationaal product, en de kwaliteit van leven van kinderen.

Zo zouden kinderen in Tsjechië gelukkiger zijn dan die in Frankrijk, dat welvarender is dan het voormalige oostblokland. Hoewel Nederland over alle categorieën genomen het hoogst scoort van alle 21 landen die lid zijn van de OECD, de organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, is het in ons land niet best gesteld met de materiële welvaart van kinderen.

Dat wordt in het onderzoek van Unicef gemeten aan de hand van het aantal kinderen dat leeft in gezinnen die moeten rondkomen van een inkomen dat lager is dan modaal.

De autoriteiten van hekkesluiter Groot-Brittannië reageerden kritisch op het rapport. Staatssecretaris Jim Murphy van sociale zaken verklaarde tegen de BBC dat Unicef in het onderzoek verouderde gegevens heeft gebruikt, en dat de situatie op veel gebieden de afgelopen vijf tot acht jaar echt is verbeterd.



Link: Het rapport (.pdf bestand)

Ralf is optimistisch en wil winnen

Nog een dikke maand verwijderd van de eerste seizoensrace vertelt Ralf Schumacher in een interview met de Duitse krant Bild dat hij kansen ziet voor Toyota.

Het wordt voor de Duitser - afgezien van een deel van 1999 - de eerste keer dat hij zonder zijn broer Michael op de startgrid verschijnt. "Ik verwacht dat dit één van de spannendste seizoenen sinds lange tijd wordt. Allereerst mogen motoren niet doorontwikkeld worden, en bovendien is er slechts één bandenfabrikant, waardoor er geen teams met voordeel zijn."

Schumacher heeft al twee seizoenen achter de rug bij Toyota, zonder veel succes. "We staan er nu in ieder geval beter voor dan vorig seizoen. Bij voorspellingen moet je altijd voorzichtig zijn, maar ik heb een goed gevoel over de wagen. Ik wil sowieso meedoen om de podiumplaatsen, en ja, ik wil ook races winnen! Niet slechts éénmaal. De tijd is rijp."

Over de concurrentie wilde Der Ralf ook nog het één en ander melden. "McLaren en Fernando Alonso zien er sterk uit, maar McLaren is in de wintertests eigenlijk altijd goed bezig, dus dat hoeft niets te zeggen. Ik verwacht dat BMW heel sterk voor de dag zal komen in Melbourne. Zij kunnen voor een verrassing zorgen, net als wij."

Leiders kerk vechten tegen verscheuring

Icoon BuitenlandsLeiders van de Anglicaanse Kerk proberen de komende dagen tijdens een conferentie in Tanzania een scheuring in hun kerk te voorkomen. Anglicaanse kerken in Afrika en Azië hebben gedreigd de banden met andere landelijke kerken te verbreken.

Dit vanwege ongenoegen over de wijding van een homoseksueel tot bisschop en de inzegening van relaties tussen partners van hetzelfde geslacht. De ongeveer 38 anglicaanse leiders komen een week lang bijeen in een hotel ongeveer dertig kilometer ten noorden van Dar es Salaam, de grootste stad van het Afrikaanse land.

Rowan Williams, aartsbisschop van Canterbury en geestelijk leider van de 77 miljoen anglicanen in de wereld, erkende dinsdag bij zijn aankomst in Tanzania dat de kerk op een kruispunt staat, maar hij hoopte dat de bijeenkomst een eenheidsfront zal smeden.

De anglicaanse kerken in Azië, Afrika en Latijns-Amerika, waar de kerk in tegenstelling tot het Westen een grote bloei doormaakt, wijzen homoseksualiteit als zondig af. Zij voeren daarvoor passages uit de bijbel aan, waarin homoseksueel geslachtsverkeer wordt veroordeeld. Sinds de anglicanen in de Verenigde Staten in 2003 de homoseksueel Gene Robinson tot bisschop van New Hampshire wijdden, dreigen die kerken zich af te splitsen.

De Anglicaanse Kerk ontstond in 1534, toen de Engelse koning Hendrik VIII tegen de zin van paus Clemens VII scheidde van Catharina van Aragon en trouwde met Anna Boleyn. Formeel is het Britse staatshoofd, nu dus Elizabeth II, hoofd van de Anglicaanse Kerk.

Dode bij schietpartij bij wegrestaurant A4

Icoon MisdaadBij een schietpartij bij brugrestaurant La Place over de A4 bij Schiphol is gisteravond rond 22:30 uur een man om het leven gekomen. Over de identiteit van het slachtoffer wil de politie niets zeggen.

Rond 22:15 uur kwam er een melding bij de politie binnen dat er geschoten was op de parkeerplaats langs de weg in de richting Amsterdam. Toen de politie bij de plek aankwam, was het slachtoffer al overleden.

De technische recherche heeft het parkeerterrein gisteravond uitgebreid onderzocht op sporen.

Met dank aan f00t voor de submit.

Italië voorbij Brazilië op FIFA-lijst

Na vier jaar en zeven maanden is Brazilië de eerste plaats op de wereldranglijst van de FIFA kwijtgeraakt. Op de nieuwe lijst is wereldkampioen Italië voor het eerst sinds november 1993 weer de nummer één. Onlangs ging Brazilië in een oefenduel tegen Portugal met 0-2 onderuit.

De 4-1 oefenzege op Rusland leverde Oranje geen betere positie op. Nederland staat met 1.312 punten nog altijd zevende. Brazilië heeft een achterstand van 22 punten op de nieuwe nummer één.

'Bayern geen concurrent Real Madrid'

Bayern München is samen met het Spaanse Real Madrid de belangrijkste gegadigde om Franck Ribéry aankomende zomer aan te trekken. Volgens voorzitter Franz Beckenbauer kan de Duitse topclub echter niet concurreren met de Spanjaarden.

De Franse middenvelder moet bij Real Madrid de naar de VS vertrekkende David Beckham gaan vervangen. Bayern München ziet in Ribéry de ideale versterking om weer op Europees topniveau mee te kunnen doen. Beckenbauer vertelde dat de international van Olympique Marseille in de belangstelling staat. "Maar we zijn financieel gezien niet opgewassen tegen Real Madrid."

Beide clubs hebben reeds contact opgenomen met de zaakwaarnemer van de Fransman. "De enige kans die we hebben om hem aan te trekken is als Real Madrid zich uit de strijd trekt, en aangezien Beckham sowieso vertrekt lijkt die kans klein." De aankomende maanden zullen beslissend zijn voor Ribéry. Naast de twee opponenten in de Champions League zijn er nog meer kapers op de kust, waaronder het Italiaanse Internazionale en aartsrivaal Olympique Lyon.

Planet Moon werkt niet langer PSP exclusief

Planet Moon, de legendarische developer van Giants: Citizen Kabuto en de PSP game Infected, heeft besloten om niet enkel nog voor de PSP te ontwikkelen.
Vroeg in de levenscyclus van de PSP had de developer besloten dat de draagbare console van Sony het beste platform was om creatieve games op te maken.
Na een recente evaluatie kwamen ze tot de conclusie dat de PSP niet meer het creatieve platform was wat zij zochten, en dus ontwikkelen ze nu ook voor andere platformen. Welke platformen dit zijn is nog onbekend.


Giants: Citizen Kabuto

Rouvoet vindt COC-plan homoweigerende ambtenaren slecht

Homobeweging COC wil alle trouwambtenaren in kaart brengen, die weigeren een homohuwelijk te sluiten. Ook de komende regeerperiode blijft het namelijk mogelijk voor ambtenaren van de burgerlijke stand om te weigeren homoparen te trouwen. Het COC wil alle gemeenten in beeld hebben met gewetensbezwaarde ambtenaren en bovendien de namen van de desbetreffende ambtenaren inventariseren.

ChristenUnie-leider André Rouvoet is met dat laatste niet blij. Dat ze de gemeenten in kaart brengen vindt hij prima, maar namen noteren gaat hem te ver. ''Zo'n benadering is jammer en zou niet goed passen bij hetgeen wij besproken hebben. Ik zal hierover contact opnemen met het COC. Het zou niet handig zijn van het COC om dit op de spits te drijven, want dat brengt het nemen van initiatieven zoals opgenomen in het regeerakkoord dichterbij.'' In het regeerakkoord staat dat wanneer de positie van gewetensbezwaarde ambtenaren in gevaar komt, deze door de regering gewaarborgd zal worden.

Het COC laakt het beleid van de nieuwe regering. COC-voorzitter Frank van Dalen: ''In plaats van discriminatie te bestrijden, houdt het kabinet discriminatie in stand.''

Amsterdam
De Amsterdamse burgemeester Job Cohen zei vandaag het erg jammer te vinden dat het huwen van homoparen door een ambtenaar nog steeds geweigerd mag worden. Hij sprak vanochtend tijdens de onthulling van een plaquette in het stadhuis die herinnert aan het eerste homohuwelijk. Dat werd 1 april 2001 in de hoofdstad gesloten.

Cohen: ''We zijn nu zes jaar verder en kunnen constateren dat het homohuwelijk geheel is ingeburgerd. Dan is het op zijn zachtst gezegd jammer dat in het regeerakkoord staat dat ambtenaren het homohuwelijk mogen weigeren. Ik vind juist dat zij de wet horen te volgen.'' Volgens de burgervader zijn hem in zijn gemeente geen gevallen bekend van ambtenaren die geen homo's in de echt willen verbinden.

Cohen zei zich verder zorgen te maken over de wijze waarop homoseksuelen de laatste jaren worden bejegend. ''Dat hebben wij ook in Amsterdam geconstateerd en ik hoor bij diegenen die daar wat aan wil doen. We moeten duidelijk maken dat dat niet kan, zeker niet in een stad als Amsterdam.''

De VVD-fractie in de gemeente Amsterdam dient overigens vandaag een motie in waarin het ambtenaren verboden wordt te weigeren homoseksuelen te trouwen. Naar verwachting wordt het voorstel aangenomen. Het voorstel van de VVD krijgt steun van GroenLinks en ook de PvdA staat ''positief tegenover de motie''. Het kabinet kan dat besluit, als het Amsterdamse college van B&W het overneemt, overigens weer ongedaan maken omdat in het regeerakkoord immers staat dat de positie van gewetensbezwaarde ambtenaren door de regering gewaarborgd zal worden.

Met dank aan Melch en R.deJong voor de submit.

Stel laat tas met 80.000 euro staan

Icoon OpmerkelijkHet bewakingspersoneel van een restaurant aan de Euroweg in Amersfoort zal vorige week woensdag vreemd hebben opgekeken toen de medewerkers een gevonden tas omkeerden.

De tas bleek namelijk 80.000 euro te bevatten. Een 34-jarige vrouw uit Weesp en een 39-jarige Amsterdammer waren de tas na een drankje gewoon vergeten. Dat liet de politie woensdag weten.

De man en vrouw beseften al gauw dat ze de tas hadden laten staan. De beveiligers wilden natuurlijk van hen weten wat ze met al dat geld moesten. Toen het stel geen plausibele verklaring kon bedenken is de politie erbij gehaald. Het vergeetachtige duo is aangehouden en zat twee dagen vast. De politie verdenkt hen van het mogelijk witwassen van zwart geld, en heeft de buit in beslag genomen.

6-jarige Dordtse rapper brengt single uit

De 6-jarige Jamairo Redan uit Dordrecht is de jongste rapper van Nederland die een single gaat uitbrengen. Volgende maand ligt het schijfje in de winkels. Naast een platencontract(je) krijgt hij bovendien een eigen T-shirtlijn. Over zijn ambities laat het jochie geen onduidelijkheid bestaan. ''Let maar op, binnenkort ben ik bekender dan SpongeBob'', zo rapt de jonge rapper in de bijbehorende videoclip van het nummer 'Zet 'm op'.

De clip staat sinds een paar dagen al online op YouTube. In het filmpje rapt het stoere knulletje er vanaf een motor en in de schoolbanken van de Dordtse Mariaschool lustig op los. ''Hij is de jongste rapper van ons land met een eigen clip'', zegt zijn trotse vader Edson Rafael.

De teksten voor Jamairo worden geschreven door zijn vader en moeder. ''We moeten wel goed opletten wat we hem laten rappen, omdat hij de betekenis van de woorden nog niet kent'', aldus papa Edson, die als D Kaya al menige rap op zijn naam heeft staan.

Een deel van de opbrengst van de single zal worden gedoneerd aan de CliniClowns. Jamairo ''Ik wil dat alle zieke kindjes ook net zoals ik plezier kunnen hebben.''


Dick Jol terug als scheidsrechter in eredivisie

Dick Jol keert weer terug in de eredivisie. De scheidsrechter werd gepasseerd toen hij in conflict kwam met Jaap Uilenberg. Die verbood de leidsman nog langer op het hoogste niveau te fluiten.

De laatste wedstrijd die Jol floot was die tussen Feyenoord en FC Twente. De 50-jarige arbiter werd aanvankelijk verweten onvoldoende te presteren. Toen Jol ook nog eens weigerde een nieuwe CAO voor scheidsrechters te ondertekenen werd de arbiter verbannen uit de eredivisie. Sindsdien floot hij alleen nog wedstrijden in de Jupiler League. De KNVB en Jol kwamen in januari alsnog nader tot elkaar en daardoor kan Jol nu terugkeren. Hij maakt zijn rentree in de wedstrijd Feyenoord - FC Utrecht

Gustavo Kuerten wint weer eens

Eindelijk weer eens een overwinning voor de door blessureleed getroffen Gustavo Kuerten. De Braziliaanse tennisser wist al anderhalf jaar niet meer te winnen, maar op de Brazilian Open won hij van de Italiaan Fillipo Volandri met 6-3 en 6-1.

In september 2005 zegevierde Kuerten voor het laatst toen hij met Brazilië voor de Daviscup uitkwam tegen Uruguay. Daarna kende hij veel blessureleed. In november 2006 maakte de Braziliaan zijn rentree maar winnen lukte hem niet. De winnaar van de Franse Open in 1997, 2000 en 2001 had geluk dat zijn Italiaanse opponent last had van een pijnlijke schouder. "Voor het eerst had ik een fysiek voordeel", aldus Kuerten die inmiddels is afgezakt naar de 1076e plek op de wereldranglijst.

Vechtsport in Nederland

Sportwedstrijden zijn leuk, in welke vorm dan ook. Geen wonder want de meeste films van tegenwoordig zijn meer dan voorspelbaar. Sportwedstrijden daarentegen zijn de enige vorm van amusement waarvan je de afloop nog niet kent, hoe vaak je er ook heen gaat. In Amerika is sport het opium van het volk. Als er een Amerikaan kampioen wordt dan kijkt het hele land vol trots naar zijn of haar prestaties. Wonder boven wonder gaat deze logische redenering niet altijd op voor ons koude kikkerlandje. Nederlanders kijken graag naar voetbal, schaatsen, wielrennen, tennis en sinds enkele jaren darts. Mensen kruipen in een leeuwenpak en zelfs het grootste voetbaltuig voelt zich eensgezind. De enige voorwaarde van de fans is de kleur oranje. Amerika is het land dat meteen van het barbarendom is terechtgekomen in de decadentie zonder de omweg van de beschaving te hebben gekend. Het zijn rare jongens die Amerikanen maar toch steunen en erkennen ze alle sportprestaties tot het bittere eind. Nederlanders zijn echter wat selectiever in hun keus.

In het verleden konden sportuitslagen bijna alleen in kranten worden gelezen (kranten waren literaire werken die mensen aangenaam bezig hielden voordat de televisie was uitgevonden). De tijd van de krant (ook tabloid) is voor vele brave burgers voorbij maar televisie is echter de eerste democratische cultuur die voor iedereen in het westen verkrijgbaar is. En naar mijn mening moet het volledig geregeerd worden door het verlangen van haar consumenten. Helaas denken bepaalde invloedrijke mensen hier heel anders over. De sportuitzendingen in Nederland dekken namelijk maar een zeer beperkt deel van het totale aanbod. Basketbal, honkbal, ijshockey en vooral vechtsporten zijn bijna nergens te vinden. Op de laatste sport wil ik me wat verder verdiepen in deze column.

Als de consument wil genieten van publieksamusement in de vorm wederzijdse hersenbeschadiging dan kan men in Nederland alleen rekenen op Eurosport. Eurosport zendt naast vergeten voetbalwedstrijden zo nu en dan een samenvatting uit van de grootste vechtsport evenementen in de wereld. Fans willen echter geen samenvatting maar een volledige wedstrijd zien. De tijd dat Anthonius Johannes (Anton) Geesink in 1961 het enige Nederlandse succes heeft gehaald is namelijk al lang voorbij. Eén van de meest populaire sportevenementen is tegenwoordig de K-1 in Japan. Deze competitie werd in 1980 door Kazuyoshi Ishii geïntroduceerd. Elk jaar worden er in de hele wereld K-1 toernooien gehouden om te bepalen welke acht vechters aan de K-1 World Grand Prix mogen meedoen. De finale wordt elk jaar in het Tokyo Dome door tientallen miljoenen mensen bekeken. Veel Nederlanders zullen het echter niet weten maar Nederland is al elf keer wereldkampioen geworden. Een prestatie die volgens mij alleen overtroffen wordt door ons schaatstalent. Fans van volksport nummer één, voetbal, kunnen hier alleen maar over dromen. De finalisten en vooral kampioenen zijn wereldberoemd maar in Nederland worden ze nauwelijks herkend op straat.

Er zijn duizenden mensen in Nederland die graag een goede en spannende bokswedstrijd willen zien, helaas wordt het nergens meer live uitgezonden. De tijd dat mijn vader en opa ’s nacht nog voor de televisie zaten, om een bokswedstrijd live vanuit Las Vegas te bekijken, is helaas voorbij. De overheid heeft het logischerwijs nooit zo gehad met geweld en agressiviteit op televisie. Stel je voor dat mensen hierdoor op verkeerde ideeën komen. Zelfs mijn moeder heeft me altijd geleerd dat “genezen beter is dan voorkomen”. Bureaucraten weten echter niet waar ze het over hebben want als zij vechten dan vloeit er immers inkt en geen bloed. De beoefening van een vechtsport en het vechten van wedstrijden betekenen namelijk niet dat je elke week onder het bloed thuiskomt om je ouders te laten schrikken. Vechtsport stimuleert het zelfvertrouwen. Je eigenwaarde stijgt en mentale discipline en focus worden beter. Niet alleen tijdens de training maar ook in het dagelijks leven. Blessures komen zelden voor.

Een harder wordende maatschappij met meer gewelddadige incidenten is helaas een groeiende realiteit en voor veel mensen zou het verstandig zijn een cursus te volgen. Je leert immers niet alleen jezelf verdedigen maar ook je medeburgers. De keus in Nederland, ondanks de zeer geringe aandacht van de media, is verassend groot en divers. De meeste kinderen gaan op Judo en sommigen op Karate. Karate is een vorm van vechtsport. Jarenlang trainen de beoefenaars deze kunst, waarbij ze alleen hun handen en voeten gebruiken. Eenmaal afgestudeerd werken ze mee aan de slechtste films uit de wereldgeschiedenis. Maar er zijn honderden andere vechtsporten waaruit u kunt kiezen.

Ik ben een fanaticus en ik geef niet op voordat deze Nederlandse topsporters erkenning van hun eigen volk krijgt. Want een fanaticus is iemand die voor iets blijft vechten (zelfs al heeft hij het doel ervan vergeten).

Atheïst Plasterk geen probleem voor CDA en ChristenUnie

De toetreding van geneticus en overtuigd atheïst Ronald Plasterk tot het kabinet Balkenende IV is geen belemmering voor het CDA en de ChristenUnie. Volgens PvdA-leider Wouter Bos hebben de gereformeerde CDA'er Balkenende en Rouvoet van de ChristenUnie geen enkel probleem met zijn benoeming. Bos, die zelf opgroeide in een protestants gezin, zei gisteren: ''Ze waren zelfs zeer enthousiast''. Bos zei zelf ook blij te zijn met een ''libertair'' als minister.

Plasterk wordt namens de PvdA minister van Onderwijs. Rouvoet gaf gisteren aan daar absoluut geen moeite mee te hebben. ''Hij is buitengewoon interessant in zijn bespiegelingen. Levensbeschouwing hoeft geen belemmering te zijn. Bovendien is óók Plasterk gebonden aan de afspraken in het regeerakkoord.'' De ChristenUnie-voorman is dan ook niet bang dat religieus onderwijs onder vuur zal komen te liggen.

Criticus
De in 1957 geboren Ronald Plasterk is een in moleculaire genetica gespecialiseerde bioloog. Hij treedt al jaren op in televisieprogramma's en kranten als politiek commentator. Anderhalf jaar geleden keerde hij zich fel tegen de voorliggende tekst voor de Europese Grondwet. Ook had hij geen goed woord over voor de ideeën van huidige Onderwijsminister Maria van der Hoeven (CDA) over 'intelligent design' - de gedachte dat achter het ontstaan van het heelal en het leven toch een bewust ontwerp zit.

Als overtuigd atheïst was Plasterk er fel op tegen dat Van der Hoeven namens de overheid een debat zou organiseren over deze moderne 'scheppingsgedachte'. Als Van der Hoeven zo graag over God en de schepping wilde praten, moest ze dat maar in privéverband doen, en niet als minister, vond hij. Plasterk is zelf een fervent tegenstander van het creationisme en intelligent design.

Hoogleraar
Plasterk promoveerde in 1984 aan de Rijksuniversiteit Leiden. Daarna volgde een glanzende carrière als wetenschapper in binnen- en buitenland. Tussen 1987 en 2003 was hij onder meer groepsleider bij het Nederlands Kanker Instituut in Amsterdam en doceerde hij moleculaire genetica aan de Universiteit van Amsterdam.

Sinds februari 2000 is hij directeur van het onderzoeksinstituut Hubrecht Laboratorium van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen en hoogleraar ontwikkelingsgenetica bij de Universiteit van Utrecht. Hij ontketende zelf regelmatig felle discussies over politieke onderwerpen en schreef vorig jaar mee aan het PvdA-verkiezingsprogramma.

DVD: Step Up

Tyler (Channing Tatum) is een straatjongere en vult zijn dagen met basketballen en hangen met zijn vrienden. Wanneer zij inbreken bij de Maryland School of Arts wordt Tyler gepakt en krijgt hij een taakstraf. Hij moet schoonmaken op de school om de vernielingen te vergoeden. Iedereen op de school ziet hem als een kansloze mislukkeling, maar Nora (Jenna Dewan) komt er achter dat Tyler zelf ook danst. Wanneer haar danspartner geblesseerd raakt en ze geen geschikte vervanger kan vinden biedt Tyler zichzelf aan. Zal het gebruiken van de ongetrainde breakdancer haar afstudeerproject ten goede zal komen?


Enquête kanaal op je Wii

Alle Wii gebruikers met een internetverbinding werden vanochtend blij verrast; het blauwe licht brandde! Het was een berichtje van Nintendo, er is een nieuw kanaal te downloaden. Dit nieuwe kanaal is het Enquête kanaal.

Door verschillende vragen te beantwoorden kun je een specifiek 'profiel' opzetten dat je kan vergelijken met anderen uit je Mii-lijst. Er komen periodieke enquêtes, sommige lokaal, sommige wereldwijd. De uitslagen worden gepubliceerd via hetzelfde enquête kanaal.

Het enquête kanaal is gratis te downloaden via de updateknop in het bericht dat je van Nintendo krijgt.

Concert: Wolfmother - Paradiso

Het muzikale aanbod dinsdagavond in Paradiso was geheel volgens thema. Het gebeurt maar zelden dat een voorprogramma en hoofdact zo goed bij elkaar passen (hoewel The Black Angels en The Black Keys begin maart hetzelfde trucje flikken). Wolf and Cub waren de opwarmers voor het succesvolle Wolfmother. Een Australisch onderonsje dus, de eerste afkomstig uit Adelaide en de tweede uit Sydney. Beiden zijn daarnaast ook nog eens gespecialiseerd in vuige retrorock waar je hardrock-hormonen overuren van gaan draaien.


Wolfmother werd vorig jaar al met open armen ontvangen als Alpha-opener op Lowlands. Het getorpedeerde debuutalbum oogste daarvoor al snel bekendheid met een geluid dat tussen Led Zeppelin, Black Sabbath en The White Stripes vibreerde. Een openingsband op een festival staat meestal een lauw, halfslapend en brak publiek te wachten, maar na het eerste nummer vol met vette riffs en rauwe backbeats zat de sfeer er goed in. Ditzelfde kunstje trachte de band ook in een uitverkocht Paradiso voor elkaar te krijgen.

500 valentijn SMSjes

We hebben op het forum het LEF subforum. Een plek waar al een groot aantal acties het nieuws van hebben gehaald. Zo heeft de Joker actie van Oversight daar zijn oorsprong gehad. Maar in LEF komen ook andere soorten acties naar voren, zo hebben we hier je aandacht al gevestigd op het weggeven van gekleurde paraplu's. Maar nu is er een nieuwe actie. Er is een FOK!user (Niek.) die 500 willekeurige 06 nummers valentijn verklaringen aan het toe smsen is. Dit alles om maar van zijn sms tegoed af te komen.
De liefdesverklaring:
quote:
"Ik vind je lief, xxx Valentijn"
is al aan heel wat nummers verzonden en het topic is dus op zijn minst aan te raden om in de gaten te houden vandaag. De eerste reacties druppelen namelijk binnen en hij geeft regelmatig updates in het topic.

Rosales blijft bij Ajax

River Plate heeft Ajax laten weten af te zien van de aankoop van Mauro Rosales. De Argentijnse club probeerde al enige tijd de rechtsbuiten van Ajax terug naar Argentinië te halen.

Voor Ajax is het geen verrassing dat de transfer uiteindelijk niet door gaat. "Ze hebben dinsdagmiddag laten weten dat ze afzien van een transfer. Naarmate het langer duurde, hielden we daar al rekening mee. Mauro blijft dus gewoon bij ons", vertelt technisch directeur Martin van Geel.

River Plate wilde Ajax het transferbedrag voor Rosales in termijnen betalen. De Amsterdammers eisten daarop een bankgarantie. De 25-jarige Argentijn heeft nog een contract tot medio 2008 bij Ajax.

Flink meer winst voor Air France-KLM

Icoon EconomieAir France-KLM heeft een flinke winst behaald in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2006/2007. Werd in dezelfde periode een jaar eerder nog 77 miljoen euro winst gemaakt, dit jaar was dat 229 miljoen. De passagiersvliegtuigen van de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij zaten in de laatste drie maanden van 2006 ruim vier procent voller. De omzet van de luchtvaartgroep groeide met zes procent tot 5,75 miljard.

Toch is het niet alleen maar positief nieuws. De vrachtdivisie had te kampen met de toegenomen concurrentie. De omzet van het onderdeel daalde met drie procent tot 789 miljoen euro.

Aan kerosine en salarissen was Air France-KLM meer geld kwijt. De kerosinerekening steeg het afgelopen kwartaal met ruim acht procent bij een extra verbruik van twee procent. Aan personeel was het bedrijf vijf procent meer kwijt. Dit kwam grotendeels voor rekening van een grotere bijdrage van Air France aan arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

De directie verwacht het lopende kwartaal een evenaring van de prestaties.

Boek: Clive D.L. Wynne - Denken Dieren Na?

In eerste instantie schiet dit boek mij in het verkeerde keelgat. De auteur probeert de lezer vrij direct duidelijk te maken dat dieren niet gelijk zijn aan mensen. Doorlezend kom ik er achter dat hij dat niet negatief bedoelt, maar juist die diversiteit aan soorten van leven waardeert. Toch stuit het wat tegen de borst om te horen hoe Wynne bestaande opvattingen ontmaskert. Dat chimpansees helemaal niet zo slim zijn en eigenlijk de meest eenvoudige testjes niet tot een succesvol einde kunnen brengen. Het kost wat moeite om mee te gaan in de redenatie van de auteur, maar hij heeft wel gelijk. Zelfs op het moment dat ik me erger aan het feit dat hij zegt dat chimpansees die simpele dingen niet kunnen, maak ik me schuldig aan het toekennen van menselijke talenten aan die dieren. Waarom zou een chimpansee intelligent moeten zijn op de mensenmanier? Hij moet als chimp intelligent zijn op zijn eigen gebied, want daar is waar hij het nodig heeft. Zie, zelfs ik, iemand die graag de dieren in hun waarde laat, ben onbewust driftig aan het etiketteren van dierlijk gedrag met menselijke termen en emoties. Dit boek is een eye-opener.

Middlesbrough door in FA Cup

Middlesbrough heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de vijfde ronde van de FA Cup. De ploeg van aanvoerder George Boateng won gisteravond de replay in de vierde ronde na het nemen van strafschoppen van Bristol City, dat uitkomt op het derde Engelse niveau. Na negentig minuten was de stand 1-1 en na verlenging was het 2-2.

Yakubu Aiyegbeni was de man van de wedstrijd. De Nigeriaan scoorde één doelpunt en miste zowel in de verlenging als in de strafschoppenserie een penalty.

Norwich City won gisteravond na verlenging met 3-2 van Blackpool en treft in de volgende ronde Chelsea.

Wat gebeurde er op........

In het kader van vijf jaar FOK!sport brengen we je de gehele maand februari de serie Wat gebeurde er op...... Aan de hand van nieuwsberichten duiken we terug in de geschiedenis van FOK!sport.

14 februari

2006
- De gemeente Roosendaal redt RBC van de ondergang door een garantstelling van 700.000 euro.
- Huntelaar, Hofs en Janssen worden genoemd in de voorselectie van Oranje voor de oefeninterland tegen Ecuador.
- Super Aguri voert haar allereerste shakedown uit, op een vliegveld in Engeland.

2005
- Tweevoudig winnaar van de Grand Prix van Monaco Maurice Trintignant overlijdt op 87-jarige leeftijd.
- Rintje Ritsma kondigt aan TVM te verlaten en een eigen schaatsploeg op te richten.
- Tom Boonen verknalt bijna zijn voorjaar door een val tijdens een training.

2004
- Gastland Tunesië wint de Afrika Cup met 2-1 van Marokko. Het was de eerste keer dat Tunesië het toernooi won.
- Trust verbreekt alle contacten met Jos Verstappen. Oorzaak zijn de stukgelopen onderhandelingen met het team van Jordan.

2003
- Eerste divisieclub Veendam wordt gered door een bijdrage van 300.000 euro van de gemeente.
- FC Utrecht wint van RBC Roosendaal en maakt nu kans op Europees voetbal.

Drugscontroles op marineschepen en in kazernes

Icoon BinnenlandsDe marine gaat militairen op schepen en in kazernes onaangekondigd op drugsbezit en -gebruik controleren met speciale onderzoeksteams. Deze teams zullen hierbij gebruik maken van geavanceerde apparatuur. Dit heeft demissionair minister van Defensie Henk Kamp van de VVD besloten. Er zijn vijf scanners aangeschaft die sporen van drugs kunnen vinden op de kleding van de militairen.

De marine voert al langer drugscontroles uit, maar met deze apparaten kunnen binnen enkele seconden drugs als marihuana, cocaïne, heroïne en amfetamine gevonden worden. Ook kunnen explosieven worden opgespoord met de scanners. Dit kan van pas komen bij veiligheidsonderzoek op niet-militaire schepen.

De marine kwam vorig jaar in opspraak na enkele incidenten aan boord van schepen. Ook kwam de marine in het nieuws toen ze tijdens een oefening in Noorwegen slaags raakten met de bevolking, en toen bleek dat enkele mariniers winkeldiefstal pleegden in een Finse winkel net over de grens.

De Haan blij met loting Jong Oranje

Bondscoach Foppe de Haan reageerde blij op de loting van Jong Oranje voor het kwalificatietoernooi voor het Europees kampioenschap in 2009. Het nationale team voor spelers onder 21 jaar is gekoppeld aan Estland, Macedonië, Noorwegen en Zwitserland.

"Dit is een goede loting", aldus De Haan, die vorig jaar in Portugal de Europese titel veroverde met Jong Oranje. "We zitten met vijf landen in de groep en niet met zes, dat is een voordeel. Bovendien treffen we landen die goed bereisbaar zijn.

Het eindtoernooi om de Europese titel is in 2009 in Zweden.

Valentijn met een hernia

Toen ik samen met mijn vrouw nog in de "we zijn zo verliefd dat we valentijn stom vinden" periode zat hebben we besloten om nooit aan valentijn te doen. Samen waren we wars van de commercie en we zouden er niet aan meedoen. Je hebt valentijn helemaal niet nodig om aan te geven dat je zoveel van elkaar houdt.

We houden ondertussen zo ontzettend veel van elkaar dat we schijnbaar wel aan valentijn doen. Misschien scheelt het dat dit de eerste valentijn is dat we getrouwd zijn. Nou kan ik het me wel voorstellen en zo, het is gewoon wel "leuk" om het geheel op te pakken om nog eens te vertellen hoeveel je eigenlijk om elkaar geeft. We hebben het niet nodig, maar we gebruiken het wel.

Ikzelf ben van mening dat als je iets doet dat je het dan goed moet doen. Met valentijn moet je dus niet alleen aankomen met een bosje naar onkruid ruikend rozen.

Een romantisch weekendje weg ? Gezellig naar Parijs of nog beter, de huwelijksreis in London overdoen ? Dat gaat nogal moeilijk, mijn vrouw is namelijk herstellende van een operatie. Met een hernia operatie minder dan 3 weken geleden kom je er niet helemaal mee weg. De doos mag geen eens in een auto zitten, laat staan in een vliegtuig.

Een romantisch etentje, misschien op de plek waar we ons verlovingsdiner hebben gehad of de plek waar we de bruiloft hebben gevierd ? Ik zei toch al dat ze net geopereerd is. Ik zei toch al dat ze niet in de auto mag zitten ? Nou, die optie gaat dus ook niet door.

Strand wandeling ? Zie boven.

Amsterdam bezoeken, onze eerste date her beleven ? Zie boven , en die was in mei. Het weer is niet te vergelijken.

Doordat we getrouwd zijn kom je er niet met een simpel kaartje, daarbij, daar ben ik nu al rijkelijk laat mee.

"Ons liedje" op CD-single. Leuk idee, maar het is nooit op single uitgebracht en het album waar het op staat is uit 1997.

Ik ga toch maar langs bij de bloemist op de terugweg denk ik...

Opnieuw model aan anorexia gestorven

Icoon ShowbizzIn Zuid-Amerika is een fotomodel overleden aan de gevolgen van anorexia. De 18-jarige Uruguayaanse Eliana Ramos overleed dinsdag in Montevideo. Vorig jaar augustus overleed haar 22-jarige zus, eveneens model, als gevolg van anorexia tijdens een modeshow.

In Europa laaide na de dood van het Braziliaanse model Ana Carolina Reston een discussie op over veel te magere modellen. Bij haar overlijden woog zij veertig kilo.

Deze modellen zouden een rol kunnen spelen in het voorkomen van anorexia bij bepaalde groepen meisjes. Op een internationaal modefestijn in Madrid in september stelden de organisatoren een voorbeeld door magere modellen te weren.

Uit onderzoeken is gebleken dat ongeveer een op de zes anorexiapatiënten aan de gevolgen van die ziekte overlijdt. Slechts de helft van de patiënten geneest voorgoed van de eetstoornis.

Ana Carolina Reston

Ana Carolina Reston


FA roept Jewell op het matje

Paul Jewell is kwaad op de tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond FA. Die heeft de manager van Wigan Athletic aangeklaagd vanwege onbehoorlijk gedrag na de 2-1 nederlaag van zijn ploeg tegen Arsenal afgelopen weekend.

Arbiter Phil Dowd speelde tijdens dat duel een cruciale rol, door onder andere een buitenspelgoal van Arsenal goed te keuren. Jewell haalde toen uit naar de arbiter, met als consequentie dat de FA hem nu heeft aangeklaagd. Jewell is echter niet van plan zijn uitspraken in te trekken. "Ik ben overdonderd door alle steun die ik heb gehad vanuit de voetbalwereld. Zij hebben me verteld dat ik tot het uiterste moet doorzetten en dat ben ik ook van plan".

Hosp wereldkampioene reuzenslalom

De Oostenrijkse Nicole Hosp heeft de wereldtitel op de reuzenslalom veroverd. De leidster in de stand om de wereldbeker bleef de Zweedse Maria Pietilä-Holmner en de Italiaanse Denise Karbon voor.

Na de eerste manche was de Amerikaanse Julia Mancuso nog de snelste, maar een zwakke tweede run wierp de olympisch kampioene terug naar de vijfde plaats. Hosp, die na de eerste afdaling nog vierde stond, nam in de tweede manche veel risico en werd daarvoor beloond.

Anja Pärson, die op dit WK de eerste drie onderdelen won, ging in de tweede run onderuit. De titelhoudster was zevende in de eerste run.

Robben is blessures zat

Afgelopen zaterdag speelde Arjen Robben weer eens mee bij Chelsea. Hij viel in de wedstrijd tegen Middlesbrough in. De jarige aanvaller speelde pas zijn 48ste duel voor de regerende Engelse landskampioen, sinds zijn komst van PSV in de zomer van 2004.

Toch is Robben ervan overtuigd dat hij sterk genoeg is voor de Premiership. “Het voelt alsof ik totaal geen geluk heb. Ik word zelf ook moe van al die blessures. Ik kan mij indenken dat er mensen zijn die denken dat ik aan een stuk door geblesseerd ben. Maar ik kan hen verzekeren dat niemand meer gefrustreerd is door deze situatie dan ik. Ik heb het moment dat ik de blessure tegen Liverpool opliep opnieuw teruggezien in slowmotion, maar ik had het niet kunnen voorkomen. Elke keer weer, werk ik me uit de naad om zo snel mogelijk terug te keren. Ik kan meer voor het team betekenen als ik een aantal opeenvolgende wedstrijden speel. Ik heb veel wedstrijden achtereen nodig om meer tot scoren te komen”, aldus Robben.

Woensdagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Fish Hunter (visjes vangen) en File Up (sokoban achtig spelletje).
Hoe goed ben jij?

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

Boek: Arthur Blok - Mijn zoektocht in Libanon

Geadopteerd zijn; het klinkt als een uitweg uit een nachtmerrie voor velen. Mensen die niet geadopteerd zijn zullen er zo over denken, zij zien het als een zegen dat je nu toch maar in een land als Nederland mag wonen met ouders die je graag willen hebben en van je houden. Maar als geadopteerde blijft er altijd een leegte; de grote vraag waar je vandaan komt blijft onheilspellend een rol in je leven spelen. Zo ook bij Arthur Blok, inmiddels een dertiger, die werd geadopteerd toen hij zes maanden oud was. Afkomstig uit Libanon, al zou je dat aan zijn naam niet af kunnen lezen, merkt hij dat er een hele grote mate van betrokkenheid is bij het land en alles wat er daar gebeurt, ondanks dat hij er niet of nauwelijks herinneringen aan heeft. Deze betrokkenheid leidt er uiteindelijk toe dat hij na zijn studie Journalistiek naar Libanon vertrekt om daar zijn roots te vinden en ook te kijken of hij meer te weten kan komen over zijn ouders. Wie had kunnen bedenken dat hij daar een zeer ongebruikelijke procedure bloot zou leggen die vele Libanese adoptiekinderen heeft getroffen.

Nederlandse tv tunes

Jeugdsentiment op geen enkele andere manier kan ik deze site vol oude tunes van Nederlandse programma's beschrijven,

Ik zie mezelf ineens weer zitten voor onze kleuren televisie met wel acht kanalen, en dat was heel wat, we hadden tot afgunst van de buren zelfs een afstandsbediening.

Dus ben je vergeten hoe bijvoorbeeld de tune van Bolke de beer of Tros Kieskeurig klonken, dan moet je echt eens gaan kijken én luisteren op deze site.

Honderden bij stille tocht avondwinkelier

Icoon Binnenlands

Rond de 600 mensen hebben dinsdagavond meegelopen in de stille tocht voor de vermoorde winkelier Arkan Yildiz van avondwinkel La Nuit in Amsterdam-Noord. De 29-jarige eigenaar van de avondwinkel kwam vorige week donderdag om het leven door een schietpartij. Twee dagen eerder had hij nog op televisie in het NPS-programma PREMtime van Prem Radhakishun geklaagd over het feit dat hij al drie keer gewapend was overvallen en dat hij zich daartegen niet mocht bewapenen. 

Rond 19.00 uur verzamelden de deelnemers aan de stille tocht zich bij de winkel aan de Waddenweg. Voor aanvang van de tocht werd een minuut stilte gehouden. Ook werden voor de deur van de winkel stadionfakkels afgestoken.


Vanaf de winkel liepen de aanwezigen met spandoeken en Nederlandse en Turkse vlaggen via het Purmerplein terug naar de plek van de moord. Aan het einde van de tocht werd siervuurwerk afgestoken.

De organisatie van de stille tocht was tevreden over de opkomst en het verloop van de tocht. De politie sprak van een ''waardige en respectvolle'' gebeurtenis.

De winkelier van de avondwinkel werd donderdag laat op de avond neergeschoten door twee nog onbekende daders. Hij raakte zwaargewond en overleed korte tijd later. De politie heeft nog geen arrestaties verricht. Een groep van 25 agenten heeft dinsdag in de wijde omgeving van de avondwinkel 1500 flyers verspreid in de hoop op meer informatie over het schietincident.

De stille tocht is georganiseerd door een goede vriendin van het slachtoffer. Ze wil hiermee haar stem verheffen tegen zinloos geweld. Het stoffelijk overschot van de man is dinsdag overgevlogen naar Turkije, waar het een laatste rustplaats krijgt.



De doodgeschoten Arkan Yildiz

Michiel de Ruyter heette eigenlijk Trouwhand

OpmerkelijkDe Nederlandse zeeheld Michiel de Ruyter heette in het echt helemaal niet De Ruyter, maar Trouwhand. Dat bleek dinsdag uit een onderzoek van het Zeeuws Archief.

Michiel Adriaanszoon de Ruyter, zoals zijn volledige naam altijd luidde, werd op 24 maart 1607 geboren in Vlissingen. Omdat hij dit jaar precies vierhonderd jaar geleden is geboren, zijn allerlei activiteiten georganiseerd.

Michiel Trouwhand was admiraal tijdens onder meer drie Engelse Zeeoorlogen. In 1676 raakte hij tijdens de Slag om Etna gewond en hij overleed op 29 april 1676 in de Baai van Syracuse, in het zuidoosten van Sicilië, aan zijn verwondingen.

Michiel noemde zich vanaf 1636 De Ruyter. Die naam is door anderen aan Michiel gegeven en heeft niets van doen met zijn verleden als ruiter of dat van zijn familie. De naam verwijst naar ruiten of roven in de betekenis van vrijbuiter, zoals hij bekend stond. De naam kwam mede tot stand door zijn schip de Graeuwen Heynst. Dat werd in 1636 verdacht van piraterij.



Michiel Trouwhand

Silverfall goes gold

De RPG Silverfall heet goud status bereikt. De PC game is naar de drukker.
Deze game is vooral opvallend door de cartoon-shading die is toegepast.



De game speelt zich af in een wereld waar magie en technologie constant in een machtstrijd zijn verwikkeld. De speler doorloopt het spel met twee andere personen in de groep. Verder is er real-time hack-'n-slash geweld en kan de speler rekenen op een main quest die 25 uur in beslag neemt.

Het is niet bekend of het spel geheel free-roaming zal zijn, zoals Oblivion. Het zal wel meerdere vertakkingen hebben in de verhaallijnen, waardoor de speler onder andere andere items en skills voor zijn helden kan verkrijgen.




Nog even wat getallen:
Er zijn vier rassen, negen "skill-sets" en 130 skills. Ongeveer honderd monsters en twee multiplayer modes, waaronder co-op.
De game verschijnt 20 maart in Amerika.

Wie het spel eerst wil uitproberen kan voor een demo terecht op
GameZone
3D Gamers
GameSpot
FilePlanet
of
GamersHell

Gamende vrouwen hebben meer seks

Uit een "onderzoek" dat in januari is gehouden door GameTart blijkt dat vrouwen die gamen meer seks hebben dan de non-gamende variatie.

Uit de enquête waar 200 vrouwen aan meededen, blijkt dat de gamende dames "het" ongeveer 4.3 keer per week deden, en de non-gamers maar 3.2 keer per week.
Ook bleek dat vrouwen die pas begonnen waren met gamen, meer seks hadden dan tevoren.

Volgens GameTart kan je voor Valentijnsdag maar beter een game kopen in plaats van een diner, daar heb je een stuk langer plezier van.

[gerucht] Okami voor de Wii?

De geruchtenmolen draait weer volle toeren, dit keer over Capcoms populaire game Okami.

Er is een mogelijkheid dat Okami misschien ook op de Wii zal verschijnen. De Wii controls zouden zich goed lenen voor de schilder-aspecten van deze PS2-game.

IGN heeft dit te horen gekregen van "a reliable industry insider unaffiliated with Capcom". Volgens deze insider zou het zelfs kunnen zijn dat Capcom op dit moment al bezig is met een Wii-versie.




Toen IGN vragen ging stellen aan Capcom kregen ze het volgende te horen:
"Officially we have no plans for Okami on Wii at this time. Research and development are always looking at possibilities but given Clover [de studio die de game ontwikkelde, red.] is now closed for business, I think it highly unlikely a Wii version would be possible"



Klinkt redelijk definitief, maar porten is natuurljk niet zo moeilijk, en de werknemers worden waarschijnlijk ondergebracht in een andere studio van Capcom. Dus wie weet...

Inhoud mappack Rainbow Six: Vegas

Eind maart komt een mappack voor Rainbow Six: Vegas op Xbox Live te staan. Naast de illustere naam Player's pack Red Edition zal de pack 5 maps en 2 nieuwe gamemodi bevatten.
Van die 5 maps zijn er 2 oude bekenden, dit zijn de maps Border Town en Killhouse die al in de game zaten. De nieuwe versies zijn echter gereviseerd, en van wat nieuwe belichting voorzien.
De 3 nieuwe maps zijn:
Doscala Restaurant: speelt zich af in Downtown Las Vegas
Marshalling Yard: een industrieel terrein met een auto-opslag
Roof: is geen dak, maar een koffiefabriek

Naast de maps zijn ook 2 nieuwe gamemodi toegevoegd, het draait hier om Assassination en Total Conquest. Assassination zal een bekende zijn voor oude Counter-Strike spelers, hierbij is er een VIP die door het ene team beschermd en door het andere team vermoord moet worden.Total Conquest lijkt nog het meeste op King of the Hill, een aantal radarstations moet zo lang mogelijk onder controle blijven.

De mappack wordt voor eind maart verwacht op Xbox Live. Een prijs is nog niet bekend, en plannen om de pack ook naar de PC te brengen zijn er ook nog niet.


Het Roof level, met dak.

[MoD] Uitslagen dag 4

Vandaag stond de vierde dag op het programma van de Masters of Darts, een interland tussen Nederland en Engeland. Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen bereikten vandaag de halve finale.

Michael van Gerwen - Mervyn King 3-2

Michael van Gerwen heeft voor de derde keer tijdens de Masters of Darts een overwinning geboekt. Ditmaal was Mervyn King zijn tegenstander. De eerste set ging met een 3-1 stand naar de Nederlander door een break in de vierde leg van de eerste set. In de tweede set behield King zijn legs en wist de leg van de Nederlander te breaken waardoor hij de tweede set vrij gemakkelijk op zijn naam kon schrijven.

De derde set ging opnieuw naar de Engelsman door in de laatste leg van de derde set een 170-finish te noteren een finish die zijn tegenstander eerder deze week ook al liet noteren tegen Phil Taylor. De vierde set ging gemakkelijk naar de jonge Brabander (3-0) waardoor de tussenstand 2-2 was en er een beslissende vijfde set gespeeld moest worden. In deze vijfde set bleek Van Gerwen weer even sterk met zijn finishes. Zo wist hij in de tiebreak van die set een uitworp van 101 te gooien. Een leg later had hij de kans om de wedstrijd te beslissen maar hij faalde. De tweede wedstrijd dart twee legs later werd door Mighty Mike wel verzilverd: 3-2.

Raymond van Barneveld - Wayne Mardle 3-0

Raymond van Barneveld heeft zijn goede lijn doorgezet. Gisteren wist Barney nog te winnen van zijn rivaal Phil Taylor vandaag was hij Wayne Mardle de baas. van Barneveld won gemakkelijk de eerste set (3-0). De tweede set ging een stuk moeizamer voor de Hagenaar. In de beslissende vijfde leg wist Barney wel te winnen waardoor er een 2-0 tussenstand in sets op het scorebord kwam te staan

Ook in de derde set wist 'Hawaii 501' geen leg meer te winnen en dus ging Van Barneveld voor de tweede avond op rij vrij gemakkelijk als winaar van het podium. Door deze overwinning houdt Barney nog uitzicht op de halve finale. Mocht Van Barneveld de halve finale halen dan zal hij het waarschijnlijk op moeten gaan nemen tegen landgenoot Michael van Gerwen.

Roland Scholten – Peter Manley 1-3

Roland Scholten nam het op tegen de nog ongeslagen Peter Manley. Met 3-1 ging de eerste set naar de Nederland maar moest de tweede en derde set afstaan aan zijn opponent. De sterk beginnende Scholten liet het daarna liggen. Scholten mocht beginnen aan de vierde set, de eerste leg ging echter naar de Engelsman. Met Manley op 70 en Scholten op 175 had Manley de tijd om de tweede leg te pakken, met een dubbel twintig deed hij dat dan ook.

De derde leg moest Scholten winnen om nog mee te blijven doen. Scholten stond op een 121 finish maar was niet bij machte om de juiste triples te gooien. Een 142 uitgooi bracht de 0-3 legstand voor Manley. Wederom een verlies voor Scholten, 1-3 tegen Manley.

Vincent van der Voort – Collin Lloyd 0-3
Collin Lloyd had geen enkele moeite met Vincent van der Voort. Zowel de eerste als de tweede set gingen naar de Engelsman. In de 2e set liet Lloyd hoogstaand darts zien, met 125 gemiddeld per drie pijlen had de Nederlander geen kans. De eerste leg van de derde set eindelijk weer eens één voor Van der Voort. Met een dubbel zeventien bracht Lloyd de legstand weer op 1-1.

De Nederlander kreeg een goede kans op Lloyd te breken in de derde leg maar zijn 140 uitgooi liep spaak op de dubbel 10. Omdat ook Lloyd niet uitgooide kreeg Van der Voort een tweede kans die hij wel benutte. De vierde leg was voor Lloyd, Van der Voort begon de vijfde leg. Tops bracht Lloyd een 3-0 overwinning op Van der Voort. Morgen neemt Lloyd het op tegen Van Barneveld.

Jelle Klaasen - Phil Taylor 1-3

Het is Jelle Klaasen niet gelukt om Phil Taylor te verslaan tijdens de Masters of Darts. Taylor was in vier sets te sterk voor Klaasen. De eerste set van de wedstrijd ging nog naar de jonge Nederlander daarna ging het snel berg afwaarts met de Brabander. Taylor won de tweede set vrij gemakkelijk Ook de derde set ging naar de Engelsman.

De vierde set stond bol van de kansen voor Jelle Klaasen. Klaasen die tot tweemaal toe een break wist te forceren kon in zijn eigen legs niet overtuigen daardoor was er een beslissende vijfde leg noodzakelijk. De beslissende vijfde leg werd begonnen door Taylor en ook gewonnen door de Engelsman wat de wedstrijd betekende. Door het verlies van Klaasen is het nu zeker dat Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld de halve finale zullen spelen voor Nederland.

Anoniem PM'en voor Valentijnsdag?

 

 


Love is in the air. En in je PM! Speciaal voor diegenen die stiekem een oogje hebben op een medeFOK!ker is het mogelijk om hem of haar een speciaal valentijnsberichtje te sturen. Anoniem!

Als je wil dat de FOK!ker die jou het hoofd op hol brengt een geheel anoniem afgeleverde PM in zijn of haar Inbox krijgt, hoef je alleen maar een SMSje te sturen. Stuur 'FOK LOVEPM' gevolgd door een spatie, de username van de toezender, weer een spatie en dan je tekst naar 3010, en wij zorgen voor de rest. De ontvanger ziet niet van wie de PM afkomstig is en kan dat ook niet bij de crew navragen.

Namens FOK! veel liefde en een beetje spanning toegewenst, of als je niet aan valentijn doet: nog een fijne woensdag verder.

Disclaimer: je krijgt als reactie op je SMS precies 1 bericht ter bevestiging terug. Deze kost je 80 cent. Volledige informatie over deze dienst is te vinden op sms.fok.nl .
Je PM-Inbox vind je hier (je moet dan natuurlijk wel ingelogd zijn )

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.