'Bayern geen concurrent Real Madrid'

Maikel (WeebI)
Bayern München is samen met het Spaanse Real Madrid de belangrijkste gegadigde om Franck Ribéry aankomende zomer aan te trekken. Volgens voorzitter Franz Beckenbauer kan de Duitse topclub echter niet concurreren met de Spanjaarden.

De Franse middenvelder moet bij Real Madrid de naar de VS vertrekkende David Beckham gaan vervangen. Bayern München ziet in Ribéry de ideale versterking om weer op Europees topniveau mee te kunnen doen. Beckenbauer vertelde dat de international van Olympique Marseille in de belangstelling staat. "Maar we zijn financieel gezien niet opgewassen tegen Real Madrid."

Beide clubs hebben reeds contact opgenomen met de zaakwaarnemer van de Fransman. "De enige kans die we hebben om hem aan te trekken is als Real Madrid zich uit de strijd trekt, en aangezien Beckham sowieso vertrekt lijkt die kans klein." De aankomende maanden zullen beslissend zijn voor Ribéry. Naast de twee opponenten in de Champions League zijn er nog meer kapers op de kust, waaronder het Italiaanse Internazionale en aartsrivaal Olympique Lyon.