FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 11 augustus 2002

Uitslag wedstrijd om de Johan Cruyff-schaal

Tyler Durden en MREn hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ajax heeft de Johan Cruyff-schaal gewonnen. In de Amsterdam ArenA versloeg Ajax PSV met 3-1. De wedstrijd begon vijf kwartier later dan oorspronkelijk gepland, door acties van PSV-supporters in Eindhoven.

PSV begon sterk aan het duel en kwam al na tien minuten spelen op voorsprong door een doelpunt met het hoofd van Kezman. Echter na het doelpunt kwam Ajax beter in hun spel wat resulteerde in de gelijkmaker (v.d. Vaart) vlak voor rust.

Negen minuten na rust kwam Ajax op een 2-1 voorsprong door een kopgoal van Mido. Vervolgens probeerde PSV nog een gelijkmaker te forceren, maar ze werden niet echt gevaarlijk. Een kwartier voor tijd maakte v.d. Vaart zijn tweede doelpunt van de avond en was de wedstrijd gespeeld.

Ronald Koeman, coach van Ajax, had het volgende over de wedstrijd te zeggen: "Ik vond dat we niet aggressief genoeg begonnen. Met name Andre Bergdølmo was een dissonant in de Amsterdamse defensie, waardoor Koeman hem tijdens de rust verving en Petri Pasanen inbracht. Het is knap dat we spelend in ons eigen systeem PSV met 3-1 verslaan." De coach van PSV, Guus Hiddink, zei het volgende over de wedstrijd: "Door onze eigen gemakzucht hebben we Ajax in de wedstrijd geholpen."

Gezondheid Ronald Reagan verslechtert

De gezondheid van Ronald Reagan, de voormalige president van de Verenigde Staten, verslechtert. Naaste vrienden en voormalig medewerkers zeggen in de New York Daily News van vandaag, dat hij zijn strijd tegen de ziekte van Alzheimer begint te verliezen.

'Hij weet niet meer wie Nancy is,' aldus één van de bronnen. 'Soms lijkt ze hem wel bekend voor te komen, maar meestal niet.' Nancy is zijn echtgenote.

Tot een paar maanden geleden was de lichamelijke toestand van de nu 91-jarige ex-president verbazend stabiel, ook al ging hij geestelijk langzaam achteruit. 'Zowel zijn geestelijke als zijn lichamelijke problemen zijn snel erger geworden,' zei een naaste van de familie.

Paus wil bemiddeling in Midden-Oosten

Paus Johannes Paulus II heeft een emotionele oproep gedaan aan de internationale gemeenschap om in te grijpen in het conflict tussen de Palestijnen en Israël. Dit deed hij vanaf zijn vakantieverblijf in Castel Gandolfo.

De paus noemde het conflict een 'humanitair drama, waarvoor niemand onverschillig kan blijven'. Hij wil dat internationale bemiddelaars 'ter plaatse' voorwaarden scheppen voor een vreedzame oplossing. Daarmee lijkt hij uitdrukkelijk te pleiten voor het plaatsen van buitenlandse waarnemers, iets wat Israël tot nog toe afwijst.

De paus hekelde zowel de Palestijnse terreur als de represailles van Israël.

Processen tegen fast-foodrestaurants

Stefan (StefanX) had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na de sigarettenindustrie hebben Amerikaanse advocaten een nieuwe prooi op het oog gekregen, de fast-foodindustrie. Op dit moment lopen er verschillende schadeclaims tegen onder andere McDonalds en Burger King.

De advocaten beweren dat de fast-foodrestaurants schuldig zijn aan de gezondheidsklachten van de dikke Amerikanen. De oorzaak wordt gezocht in het vet dat de Amerikanen binnen krijgen.

Voor een filmpje over dit bericht, klik op de volgende link: RTL Nieuws.

Brentjens wint tour voor mountainbikers

Bart Brentjens heeft de tour de France voor mountainbikers op zijn naam geschreven. Het was de derde keer dat Brentjens de tour op zijn naam schreef.

Brentjes heeft de hele tour in de gele trui gereden. Hij won de proloog, de slotetappe en nog twee etappes. Achter Brentjens werd de Noor Rune Hoydahl tweede en de Fransman Christophe Dupouey derde.

De tour de France voor mountainbikers kende dit jaar een nieuwe opzet. Hij heette Tour VTT en heet nu Tour d'Hexagonal. Brentjens had over deze vernieuwde ronde het volgende te zeggen: "De Tour d'Hexagonal is een goede voortzetting van de Tour VTT. De organisatie heeft goede sponsors, een goed prijzengeld en de wedstrijd was elke dag op TV. Het enige dat nog verbeterd kan worden is het deelnemersveld. Ik verwacht volgend jaar de internationale mountainbiketop aan de start."

Prins Charles start eigen kledinglijn

Prins Charles komt met een eigen kledinglijn. De kledinglijn zal geheel bestaan uit honderd procent Brits schapenwol. Het doel van de kledinglijn is om de Britse schapenhouders te helpen. De Britse schapenhouders zijn door de MKZ-crisis zwaar getroffen.

The Sunday Times verklaarde dat de kleding genaaid zal worden op ateliers op het platteland. De lijn zal gaan bestaan uit oerdegelijke jasjes en sweaters. Er wordt door de krant melding gemaakt dat eventueel de zoons van prins Charles mogen meebeslissen, waardoor er wat moderne kleding gemaakt zou kunnen worden.

Naast de kledinglijn wil de prins ook tuinmeubilair gaan verkopen, dat gemaakt is van eikenhout. Het eikenhout zou dan ook door Britse boeren geleverd moeten worden.

Massagraven gevonden in Congo

Leden van de VN-vredesmacht in de Democratische Republiek Congo hebben twee massagraven gevonden nabij de stad Bunia, zo meldde een militaire woordvoerder van de Verenigde Naties (VN) zondag. Er lagen in totaal 75 lichamen begraven, verdeeld over twee locaties.

Vrouwen en kinderen
Volgens kolonel Tim Watts, de chef-staf van de VN-missie in Congo, is de macabere vondst al op donderdag en vrijdag gedaan. Alle lichamen op drie na in het eerste graf waren van vrouwen en kinderen. In het andere graf waren de helft van de doden vrouwen en kinderen.

Bij hevige gevechten in het noordelijk gelegen Bunia zijn de afgelopen week zeker 85 mensen gedood. In en rond de stad wordt al lange tijd gevochten tussen leden van de Hema-stam en de rivaliserende Lendu-gemeenschap. De stammenstrijd heeft al aan duizenden mensen het leven gekost. Nu troepen uit het buurland Uganda zaterdag de stad hebben ingenomen is het weer betrekkelijk rustig in het gebied.

Duizend euro voor een vrouw

MREn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De handel in vrouwen tiert welig in Bosnië. De slachtoffers zijn voornamelijk afkomstig uit Moldavië en Roemenië en worden vaak met mooie praatjes naar Bosnië gelokt. De vrouwen, die hopen op een betere toekomst, vormen een gemakkelijke prooi voor vrouwenhandelaars, ondanks de billboards die waarschuwen tegen vrouwenhandel die overal in Moldavië hangen.

Mishandeld
,,Die meisjes zijn niet gek'', aldus Jeffrey Ollis, van het Bosnische kantoor van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM). ,,Ze zijn zich vaak bewust van het risico, maar denken: dat overkomt mij niet, of: dat kan ik wel aan.'' Eenmaal in Bosnië blijken de meisjes vaak mishandeld te worden en kunnen ze niet weg omdat hun pooiers hun paspoorten hebben afgenomen.

Het IOM, de organisatie die verhandelde vrouwen terug naar hun land van herkomst brengt, heeft sinds augustus 1999 in Bosnië 473 verhandelde vrouwen bijgestaan; 451 zijn teruggebracht naar hun land van herkomst. ,,Die terugkeer verloopt niet altijd soepel, zeker niet in het geval van Moldavië." Het land, zo zegt Ollis, wil de vrouwen ('prostituees in hun ogen') eigenlijk niet terugnemen.

Olga
Zo ook het geval van Olga, die nietsvermoedend reageerde op het aanbod van een vrouw om als kelner te gaan werken in Bosnië. Na zeven dagen te hebben gereisd kwam zij met de vrouw aan in de Villa Bar in het Bosnische Doboj. De bar had een gladde paal in het midden; Olga moest in haar ondergoed langs die paal kronkelen. Toen zij dit weigerde werd zij naar een verderop gelegen restaurant gebracht.

Daar wachtte haar de volgende ochtend een onaangename verrassing. ,,Ik heb je gisteravond gekocht voor 1.700 mark," zei de restauranthouder tegen haar en zwaaide dreigend met haar paspoort. Zij werd aan het werk gezet om het geld terug te verdienen. In een kamer boven de eetzaal ontving zij gasten uit het restaurant.

De onderneming leed echter verlies en de eigenaar kwam geld tekort om de elektricteitsrekening te betalen. Olga wilde weg, maar haar baas had haar paspoort. Door de gynaecoloog te vragen om een verklaring dat ze zwanger was, hoopte zij te kunnen ontsnappen. Haar baas verkocht haar echter direct door, voor 1.400 mark. Hiermee kon hij de electriciteitsrekening betalen. Haar nieuwe baas stopte haar in een flat met vijftien escortgirls.


Goede drinkers
De gemiddelde prijs van een vrouw ligt rond de duizend euro. Als ze afkomstig zijn uit een bepaald deel van Moldavië, staan ze bekend als goede drinkers en zijn ze meer waard. Als ze lang en mooi zijn, leggen handelaren soms tweeduizend euro neer. Die meisjes zijn dan bestemd voor de markt in Italië, Engeland of Nederland.

Slijtage Duitse euro kost 5 miljoen

MREn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Duitse eurobiljetten slijten bijna twee keer zo snel als de oude Duitse mark. Sinds de invoering van de Europese munt op 1 januari heeft de Bundesbank al meer dan 50 miljoen eurobriefjes moeten terughalen en vervangen. De schade bedraagt tot nu toe 5 miljoen euro: 10 eurocent per vervangen briefje.

De nieuwe biljetten scheuren gemakkelijk, verkreukelen en vervuilen sneller. Vooral het feit dat de eurobiljetten groter zijn dan de mark en dus alleen maar gevouwen in de beurs passen is een oorzaak van de slijtage. Van de teruggehaalde exemplaren was het grootste deel al na drie maanden aan vervanging toe. Overigens kunnen Duitsers zowel fysiek als mentaal niet aan de nieuwe munt wennen, aldus de bank. De Nederlandsche Bank kent geen problemen.

Overlast door noodweer Oost-Nederland

vleermuis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wolkbreuken hebben in het oosten van Nederland overlast veroorzaakt. Een groot deel van het Overijsselse Rijssen kwam vanochtend blank te staan. Ook het naburige Enter werd getroffen. Vannacht ontstond er wateroverlast in Putten.

Brandweer en politie kregen in totaal honderden meldingen van ondergelopen huizen en kelders binnen. Straten kwamen onder water te staan doordat de riolen de watervloed niet konden verwerken. De brandweer spreekt van grote schade.

Het treinverkeer van en naar Deventer ligt stil door blikseminslag. Voor zover bekend zijn er door het noodweer geen persoonlijke ongelukken gebeurd.

Auto gestolen tijdens wildplassen

Hollander had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hoge nood bij een 22-jarige man uit het Overijsselse Sint Jansklooster leidde zaterdagochtend vroeg tot diefstal van zijn bestelwagen.

De man wilde rond kwart over drie een plasje doen bij een parkeerplaats aan de weg tussen Zwartsluis en Meppel. Hij liet de motor van zijn bestelauto lopen en liep zo'n 15 meter van het voertuig vandaan om zijn blaas te legen. Op dat moment kwamen twee personen op een scooter aanrijden. De duopassagier sprong snel de wagen in en reed ermee weg.

Het voertuig is later "behoorlijk beschadigd " teruggevonden op een viaduct van de A32, liet de politie IJsselland zondagmiddag weten. Van de daders ontbreekt elk spoor. De politie tilt niet zwaar aan het wildplassen van de gedupeerde chauffeur.

Win een plek in Big Brother 4!

vleermuis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De selectieprocedure van Big Brother is zo goed als afgerond, maar Yorin FM biedt je een unieke laatste kans om alsnog op 1 september over de drempel van het beroemde huis in Almere te lopen.

Van maandag 12 tot vrijdag 16 augustus loopt tijdens Jensen In De Ochtend een bijzondere actie, waarbij één luisteraar kans maakt op een plaats binnen dit wereldwijd bekende televisieproject.

Luisteraars die geïnteresseerd zijn, konden hier al vanaf vrijdag 9 augustus, 12.00 uur sharp 'solliciteren'.

Elke ochtend selecteert Hummie van der Tonnekreek één luisteraar en screent deze live in de uitzending. In de ochtendshow van maandag 19 augustus maakt Robert Jensen bekend wie uitverkoren is en wiens leven dus een totaal andere wending neemt vanaf zondag 1 september!

Jason Priestley crasht zwaar

Renco had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jason Priestley is vanmorgen tijdens een training op de Kentucky Speedway zwaar gecrasht, De acteur bekend van o.a 90210 ging in een bocht na een correctie met 280km/u frontaal het beton in.

Arie Luyendijck die het zag gebeuren zei daarop het volgende: "I saw it from the top of the roof. What I'm thinking is that's really the one big hit that he took that might have hurt him." Hij is met een traumahelicopter van het circuit gevlogen.

De 32-jarige in Canada geboren acteur, vooral bekend door zijn rol als Brandon Walsh in de langlopende televisieserie Beverly Hills 90210, is per helikopter naar een ziekenhuis in Lexington gebracht.

Volgens de laatste berichten is zijn toestand redelijk kritiek.

PSV-supporters blokkeren eigen spelersbus

psv, MREn, The_T, Alexander, Boink, jommes, def103, Matthijz, Ray_Stone en WWtje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal heeft enige vertraging opgelopen. Dit kwam doordat vanmiddag ongeveer zeventig PSV-supporters de spelersbus van PSV blokkeerden. Zij deden dit door het hek van het trainingscomplex De Herdgang te sluiten.

Met deze actie wilden de PSV-supporters protesteren tegen het feit dat er geen supporters bij de wedstrijd in de Arena mochten zijn.

De ketting is inmiddels van het hek gehaald en de bus kon onder begeleiding van de politie vertrekken. De wedstrijd heeft door deze actie ruim een uur vertraging.

'Yahoo medeplichtig aan censuur in China'

Internetgigant Yahoo is medeplichtig aan censuur in China, zo meldt Human Rights Watch. Volgens Human Right Watch heeft Yahoo een overeenkomst getekend met de Chinese overheid, waarin zij zichzelf censuur oplegt voor de eigen pagina's.

Het gaat hier vooral om informatie die de "veiligheid van de staat en sociale stabiliteit in gevaar kan brengen". Human Right Watch merkt ook op dat Yahoo zich ook profileert als verdediger van de vrijheid van informatie.

Al-Qaeda probeert Chinese raketten te kopen

Ordos20 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Al-Qaeda is ver van dood. De afghaanse geheime dienst is erachter gekomen dat Bin Ladens netwerk aan Chinese SAMs probeert te komen om de lucht superioriteit van Amerika te bevechten. Naast het mogelijk afleveren van raketten heeft China waarschijnlijk ook een dikke vinger in de pap met het steunen van gevluchte terroristen uit Afghanistan. In een gebied wat nog in Pakistan ligt maar in feite onder de regering van China valt kunnen de terroristen zich hergroeperen en daarna doortrekken naar Afghanistan of naar Kashmir, de verborgen "oorlog" tegen India aldaar te steunen.

De Taliban en Al-Qaeda zijn een nieuwe slag in de oorlog tegen Amerika en de nieuwe Afghaanse regering aan het plannen. Het doel is het oosten van Afghanistan, wat door de natuurlijke barrieres door hoge bergen slecht te verdedigen is, binnen te vallen en de illegale opium handel daar onder controle te krijgen en van daaruit verder te vechten.

DVD Lord of the Rings breekt verkooprecords

Lord of the Rings Distributeur A-Film heeft bekend gemaakt dat er op de eerste verkoopdag 200.000 dvd's zijn verkocht van 'Lord of the Rings'. Hiermee liet Lord of the Rings de voormalige recordhouders 'Harry Potter and the Philosopher's Stone' en 'Titanic' achter zich. Winkels hebben moeite met het aanleveren van de DVD, op sommige momenten stalen klanten exemplaren uit elkaars winkelwagen.

In Groot-Brittannië zijn op de eerste verkoop dag 1,3 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan.

Het eerste deel van 'Lord of the Rings' werd bijna door twee miljoen bioscoop bezoekers bezocht. Deel twee "The Two Towers" gaat 18 december wereldwijd in première.

Poging hoogterecord mislukt

De poging van Steve Fossett, de Amerikaanse avonturier en miljardair, om in Nieuw-Zeeland met een zweefvliegtuig een nieuw hoogterecord te vestigen, is mislukt. De 58-jarige Fossett en zijn compagnon Einar Enevoldson wilden zondag met hun zweefvliegtuig in de plaats Omarama de hoogstegrens van 14.938 meter passeren. Zij kwamen echter niet verder dan 9100 meter, waarna ze terugkeerden naar de grond.

Het duo had ook zaterdag al een poging gewaagd. Ook deze mislukte. Volgens Fossett zal hij nu tot volgend jaar juni moet wachten voor een nieuwe poging omdat de wind dan het gunstigst is. Ook bij de poging van zondag hadden zij eerst drie weken gewacht op de juiste omstandigheden. Fossett slaagde er begin vorige maand overigens wel in om als eerste met een ballon een non-stop solovlucht om de aarde te maken.

Krokodillen verscheuren Thaise vrouw

geos , The_T en Mrln hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Thaise vrouw heeft zelfmoord gepleegd door in een put met meer dan 100 krokodillen te springen. Toeschouwers van het Bangkok reptielen boerderij waren zeer geschokt.

De 40-jarige vrouw klom over een 2 meter hoog hek en sprong in de betonnen put van de Famut Prakarn Crocodile Farm, zo verteld een reisleider.

Een krokodil pakte de vrouw beet en trok haar in een vijver, daarna doken meerdere krokodillen op haar en trokken de vrouw aan stukken. Reisleider Tanet Virayaporn zei: "Ze huilde of schreeuwde niet toen ze gebeten werd"

De politie heeft een brief gevonden waarin ze over haar man klaagt en zich verontschuldigt naar haar familie.

Man daagt zichzelf voor de rechter

MREn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Om zijn onschuld te bewijzen in sigarettensmokkel verschijnt een Brugse vrachtwagenchauffeur vrijwillig voor een rechter. Dat is een juridische primeur.

De Antwerpse douane nam de vrachtwagen van de man in beslag nadat er een lading illegale sigaretten in was gevonden.

Door een fikse borgsom te betalen kreeg de man zijn truck terug. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de man niets te maken had met de smokkelwaar. Alleen de borgsom wordt pas terug betaald als een rechter beslist dat de man onschuldig is. Dit kan nog enkele jaren duren. Daarom wil de chauffeur zo snel mogelijk zijn onschuld aantonen.

Negen nepagenten gearresteerd

:: youri weblog :: had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Amsterdamse binnenstad zijn zaterdag negen nepagenten gearresteerd. De nepagenten hadden het vooral voorzien op Aziatische toeristen.

Bij het fouilleren op vals geld en drug beroofden de nepagenten hun slachtoffers. De arrestanten variëren in leeftijd van 27 tot 44 jaar, aldus een woordvoerder van de politie.

De auto's van de nepagenten reden met Franse kentekens. Ze droegen donkerblauwe pakken en lichtblauwe overhemden. De politie trof in de auto neppolitiepassen aan.

Liever in gevangenis dan bij schoonouders

MREn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een negentwintig jarige man uit Sicilië wil liever de gevangenis in dan dat hij nog langer bij zijn schoonouders in huis moet wonen. De man is veroordeeld voor een diefstal; zijn straf was huisarrest in de woning van zijn schoonouders.

De man beweerde dat het leven bij zijn schoonouders een grote hel was. Hij vluchtte het huis van zijn schoonouders uit en meldde zich vervolgens bij de politie om liever opgesloten te worden, dan daar nog te moeten wonen. De politie wilde hem niet opsluiten en stuurde de man terug om zijn straf uit te zitten bij zijn schoonouders.

Jongen gewond aan geslachtsdeel na spel

Goof had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vrijdagnacht is een zestienjarige jongen gewond geraakt aan zijn geslachtsdeel, na een spelletje gedaan te hebben bij een kampvuur op het strand.

De jongen was met een aantal vrienden op het strand bij Brouwersdam en daar hadden ze een kampvuur gemaakt. De jongens gooiden vervolgens allerlei dingen in het kampvuur. Toen een van die dingen ontplofte, schoot er een brandend voorwerp uit het kampvuur in het kruis bij de jongen. Zijn kruis vloog meteen in brand. De jongen is vervolgens verkoeling gaan zoeken in de zee en is daarna overgebracht naar het ziekenhuis. Het is niet bekend of de jongen blijvend letsel aan het ongeluk zal overhouden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
©FOK.nl e.a.