FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 9 mei 2002

Getuige: zeker meer daders moord Fortuyn

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volkert van der G, verdacht van de moord op Pim Fortuyn, heeft volgens getuigen hulp gehad van twee andere mannen. Deze twee getuigen meldden Omroep Brabant dat zij denken dat ze van der G maandag bij een bezoek aan Hotel Brabant in breda hebben gezien.

Eén van de getuigen zegt zeker te weten dat Volkert daar met twee andere mannen was. Justitie wil de twee getuigen snel horen en heeft de videobanden van de bewakingscamera's van het hotel in beslag genomen.

LPF-kandidaten staan op hitlist moordenaars

Sorcerer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Lijst Pim Fortuyn heeft van Justitie vernomen dat er mogelijk ook aanslagen zijn beraamd op andere kandidaat-kamerleden. De personen worden door de politie extra beveiligd. Intussen bereidt LPF zich voor op de kabinetsformatie en komen er aanmeldingen binnen van diverse topmanagers.

Bestuurslid Peter Langendam zei in Nova dat niet nader genoemde personen van LPF op een zogeheten 'hitlijst' staan. "Volgens justituele bronnen zijn er aanwijzingen dat er meerdere aanslagen beraamd zijn op mensen van onze lijst," zei Langendam. "Het was een zeer professionele moordenaar. Ik denk niet dat het een gewone milieu-idioot was."

Woordvoerder Herben, nummer zes op de lijst, maakt zich 'ernstig zorgen'. "Er is ons verteld dat er mogelijk meer dan één betrokkene is. We moeten het zekere voor het onzekere nemen."

Herben en Langendam uitten kritiek op de uitspraken van Fortuyns vriend en topmakelaar Harry Mens dat de partij zou moeten worden opgeheven, omdat Fortuyn de kwaliteit van de kandidaten niet voldoende zou hebben gevonden.

"Mens heeft dat waarschijnlijk in een vlaag van verstandsverbijstering gezegd. Hij moet gewoon zijn mond houden," zei Langendam. "Pim zou zeggen 'it's a bloody shame", aldus Herben. Mens heeft volgens Langendam een aantal kandidaten voor de lijst voorgesteld, daarvan zouden er vier door Fortuyn zijn afgewezen.

Herben: Stem zoals voor de moord
Kandidaat-Kamerlid en woordvoerder voor de LPF Mat Herben heeft opgeroepen om vooral te gaan stemmen op de partij die de kiezers voor de moord in gedachten hadden. Herben en de andere partijen willen de verkiezingen op die manier zo zuiver mogelijk houden. Fortuyn krijgt geen opvolger tot na de verkiezingen.

De oproep kwam aan het eind van een persconferentie van alle lijsttrekkers, Tweede-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven en vertegenwoordigers van de Lijst Pim Fortuyn. Herben: "Pim was in hart en nieren een democraat. Dus ga stemmen! De partij maakt niet uit! Stem alleen op Pim als u het eens bent met zijn gedachtengoed. Stem op de partij die u voor de moord in uw gedachten had."

Foto verdachte opgehangen bij huis Fortuyn

ikke_ook had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de directe omgeving van het huis van Pim Fortuyn hebben onbekenden papieren opgehangen met daarop voluit de naam van de verdachte en een foto van zijn gezicht. Daaronder staat geschreven 'moordenaar van het volk'.

Onder dit papier hangt een ander A4-tje met een foto van Fortuyn die zijn honden op het strand uitlaat. Veel voorbijgangers blijven stilstaan bij het portret van de verdachte en sommigen spugen erop of gooien er lege koffiebekertjes en andere voorwerpen tegenaan.

Uitvaartsmis Pim Fortuyn rechtstreeks op TV

De uitvaartmis voor Pim Fortuyn die morgen plaatsvindt in de kathedraal H.H.Laurentius en Elisabeth, zal rechtstreeks worden uitgezonden door de NOS via Nederland 2.

De uitzending begint om 10.50 uur met het overbrengen van het lichaam van Fortuyn naar de kathedraal aan de Mathenesserlaan. Om ongeveer 11.30 uur begint daar de uitvaartmis, onder leiding van bisschop v.Luyn.

Maartje van Weegen neemt vanuit de studio in Hilversum de presentatie voor haar rekening. Socioloog Herman Vuijsje en de hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad zijn in de studio te gast.

Op internet heeft de publieke-omroep een speciale pagina opgezet met info van tv en radio programma's over (en soms nog met) Fortuyn.

Man vindt twee meter lange slang in dakgoot

In de nacht van woensdag op donderdag vond een bewoner van het Groningse dorpje Tolbert een bijna twee meter lange rattenslang in zijn dakgoot. De man werd wakker van een geluid op zijn dak. Na de vondst alarmeerde hij de politie.

Het lukte de agenten niet het dier vanuit het slaapkamerraam te vangen. De Groningse brandweer moest met groot materieel uitrukken om het dier uit de afvoerbuis te halen waar hij inmiddels in was gekropen.

De slang werd met de dierenambulance afgevoerd. Waarschijnlijk is het dier eigendom van een vrouw in Leek. Vorig jaar raakte zij een aantal rattenslangen kwijt die zij in haar terrarium hield. Een van de dieren dook op in de kussensloop van een inwoner van Tolbert.

Braziliaans stadje viert 'Dag van Orgasme'

De Braziliaanse plaats Esperantina viert vandaag voor de tweede keer de 'Dag van het Orgasme'. De feestdag is vorig jaar door de gemeenteraad ingesteld om een "serieuze discussie" los te maken over de voldoening van echtparen, en met name van vrouwen, op seksueel gebied.

Volgens de gemeenteraadsleden vormt een matige bevrediging van de seksuele behoeften van vrouwen door hun echtgenoten een ernstig sociaal probleem. Het is een belangrijke oorzaak van ruzies, echtelijk bedrog en scheidingen. Het merendeel van de vrouwen in Esperanta heeft laten weten ontevreden te zijn over het seksuele leven.

De verkoop van condooms is in aanloop naar de 'Dag van het Orgasme' in Esperantina sterk gestegen. De pastoor in het dorp zegt niets tegen de feestdag te hebben.

Zes mensen gedood bij bankoverval Hongarije

Zes mensen zijn vandaag gedood bij een bankoverval in Hongarije. De bankoverval vond plaats zestig kilometer ten westen van Boedapest in het plaatsje Mor. Er zijn drie mensen zwaargewond geraakt van wie twee heel ernstig.

De overvallers drongen schietend de bank binnen en namen een onbekend geldbedrag mee. De daders zijn ontkomen te voet, waarna ze met een vluchtauto zijn vertrokken. Op dit moment zijn de daders nog voortvluchtig. De Hongaarse politie heeft de jacht ingezet met helicopters en heeft de grenzen afgesloten.

Dreigbrieven voor Nederlandse hindoes

Darkness en pierre_smirnoff_2 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De afgelopen dagen hebben zeker 15 hindoe-organisaties dreigbrieven met poeder ontvangen. In de brieven staat dat de hindoes gestraft moeten worden vanwege hun sympathiën voor Pim Fortuyn. De brief is ondertekend door "een geheime afdeling van de Nederlandse al-Qaeda beweging". Er wordt gedreigd met moord en verkrachtingen, als de organisaties zichzelf niet binnen 3 weken opheffen.

De dreigbrieven zijn voor de moord op Fortuyn geschreven. Sommige hindoe-organisaties hadden hun leden geadviseerd om op Fortuyn te stemmen. De hindoes hebben aangifte gedaan bij de politie, die de dreigbrief zeer serieus neemt.

Hondurees krijgt een goeie penis

Blad3z had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man uit Honduras heeft deze in het ziekenhuis te horen gekregen dat hij een man is, terwijl hij al 33 jaar dacht dat hij een vrouw was.
Juan Jose Maldonado, een boer uit Ocotepeque, had zich zijn hele leven lang als vrouw gekleed. De verwarring ontstond doordat hij een zware misvorming aan zijn genitaliën heeft. Maldonado hoopt nu dat hij door plastische chirurgie een echte penis kan krijgen...

Lang in rij voor afscheid Fortuyn

ikke_ook had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Duizenden mensen staan in de rij voor de Laurentiuskathedraal in Rotterdam om afscheid te nemen van Pim Fortuyn. De politie verwacht dat 100.000 belangstellenden afscheid van de politicus willen nemen

Rond het middaguur stonden al honderden mensen voor de Rotterdamse kathedraal H.H. Laurentius en Elisabeth, waar het afscheid nemen van Pim Fortuyn vanaf 15.00 uur begon.

Volgens de politie stonden er al mensen te wachten vanaf 9.00 uur. Naast de politie en het Rode Kruis is ook de Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen aanwezig. Deze instantie kan voor psychosociale opvang zorgen. Hulpverleners verwachten emotionele taferelen als mensen afscheid nemen, omdat ze dicht bij de kist kunnen komen.

Mensen hebben tot 21.30 uur de gelegenheid afscheid te nemen, in plaats van 22.00 uur, zoals eerder was gemeld. Pim Fortuyn ligt opgebaard in een halfopen witte kist.

Screenshot van kist met Fortuyn.

Israël valt Gazastrook binnen

Israël lijkt bezig te zijn met een vergeldingsactie, nu op dit moment militairen ondersteund door tientallen tanks en bulldozers de Gazastrook binnenvallen. Premier Sharon zei wraak te zullen nemen na de zelfmoordaanslag, die dinsdag aan 15 mensen het leven kostte en waarbij 54 gewonden vielen.

De Palestijnse politie heeft inmiddels zestien leden van Hamas gearresteerd die worden verdacht betrokken te zijn bij de aanslag. Na de aanslag eiste Hamas de verantwoordelijkheid op.

President Bush heeft in een reactie laten weten dat hij hoopt dat Sharon aan vrede blijft denken. Ook werd Israël gevraagd niet heftig te reageren op de aanslag.

Bus rijdt op landmijn in Rusland

Door een explosie in de stad Kaspiysk zijn zeker vijfentwintig mensen om het leven gekomen en honderd andere raakten gewond. De meeste slachtoffers zijn vooral Russische militairen maar ook kinderen en oorlogsveteranen.

Alle slachtoffers bevonden zich in een bus. De bus reed mee met een parade waarop de overwinning werd herdacht van de toenmalige Sovjet-Unie op nazi-Duitsland. Op enkele honderden meters afstand van het belangrijkste plein in Kaspiysk reed de bus op een mijn die verborgen was in een struikgewas.

De Russische president noemde de daders van de aanslag in een reactie 'uitschot' en vind dat de daders net zo moeten worden aangepakt als de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Lijst gewelddadige computerspellen opgesteld

Naar aanleiding van de moordpartij op een school, waarbij een 19-jarige oud-leerling 18 mensen heeft doodgeschoten, wil de Duitse regering een zwarte lijst gaan opstellen van gewelddadige computerspellen. Hierbij wordt dan tevens gedacht aan een verbod op die spellen.

Tijdens een huiszoeking vond de politie voornamelijk computerspellen met een gewelddadig thema. De Duitse regering hoopt hiermee dat dit soort drama's, in het vervolg, minder tot niet meer voor zullen komen.

Mariah Carey heeft nieuw platencontract

Mariah Carey heeft een nieuw platencontract getekend bij "Label Island Records", wat tot het mediaconcern Vivendi Universal behoort.

Eerder wilde haar voormalige platenmaatschappij EMI van Carey af, vanwege de slechte verkoopcijfers van haar laatste album "Glitter" en de flop van haar gelijknamige debuutfilm. Hierbij werd een afkoopsom van 28 miljoen dollar aan Carey betaald.

Het is niet bekend hoeveel Carey gekregen heeft voor de deal.

Politie schiet op Franse automobilist

Vanmorgen heeft de politie vergeefs gezocht naar de inzittende van een Franse auto, die rond half twee 's nachts op een politieagent was ingereden.

Het politieteam, bij grenspost Hazeldonk, wilde de auto controleren op het bezit van drugs, waarbij de auto op een agent inreed en vluchtte. Hierbij schoot het team enkele keren op de wegrijdende auto en raakte het voertuig ook. Of de bestuurder geraakt is, is nog niet bekend.

Tijdens een achtervolging stopte de Fransman op Belgisch grondgebied, iets voorbij de afslag Zundert-Meer, en verdween over de vangrails in het donker. De Nederlandse politie riep de assistentie in van Belgische collega's, maar tot nu toe hebben ook zij de man nog niet gevonden.

Urenlang rellen in centrum Rotterdam

Gisternacht zijn enkele honderden Feyenoordsupporters slaags geraakt met de politie, in het centrum van Rotterdam. Tachtig mensen zijn opgepakt.

Deze ongeregeldheden begonnen na middernacht. De mobiele eenheid ontruimde de Coolsingel en dreef de supporters met charges steeds verder weg. Onderweg vernielden de vandalen ruiten van winkels, bankgebouwen, bushokjes en geparkeerde auto's. Ook gooiden ze met stenen, flessen en zelfs hekken naar de mobiele eenheid. Ruim twee uur later werd het rustiger in het centrum, toen de mobiele eenheid enkele honderden relschoppers wist in te sluiten.

Rond vier uur 's ochtends keerde de rust weer enigszins terug in het centrum van Rotterdam.

Winnaars Fok! Elevation Prijsvraag

Morgen, 10 mei, vindt in Now&Wow in Rotterdam "Elevation" plaats, een spetterend feest met o.a. Tom Harding, Lucien Foort en Armin van Buuren. 3 Fok! bezoekers zijn de gelukkige winnaars van de kaarten die wij namens Elevation mochten verloten onder de goede inzendingen. Dit zijn geworden:

4]-[ Highlander
Tekkie
Zodiac-ehv

Jullie ontvangen vandaag nog een e-mail met de gegevens! Van harte gefeliciteerd! Het goede antwoord was overigens: Ted Langenbach

Mocht je niet gewonnen hebben en toch naar het feest willen? Dat kan nog steeds! Kaarten zijn aan de deur te koop voor 20 Euro.

Vermoedelijke pijpbomlegger aangehouden

Realist_ik en deGVR had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 21-jarige Amerikaanse student die verdacht werd van het plegen van aanslagen met zogenaamde staafbommen, heeft bekend. Tegenover de FBI verklaarde de man maar liefst achttien staafbommen te hebben gemaakt en deze in brievenbussen te hebben gelegd. Hij zou zich zo hebben willen uiten tegen armoede, bureaucratie en ongerechtigheid in de VS.

De man is inmiddels in staat van beschuldiging gesteld en kan volgens nieuwe anti-terrorismewetgeving een levenslange gevangenisstraf krijgen.

Arsenal pakt dubbel

henkalex had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Arsenal heeft voor de tweede keer in vijf seizoenen de dubbel gepakt. Na de Engelse beker veroverde de ploeg van Dennis Bergkamp ook voor de twaalfde keer de landstitel. Arsenal verzekerde zich van het landskampioenschap door gisteren Manchester United met 1-0 te verslaan. Sylvian Wiltord maakte in de 56e minuut het enige doelpunt.

De club uit Londen won de dubbel eerder in 1998.

Nieuws nav de moord op Fortuyn

Oegstgeest op zwart

Naar aanleiding van de moord op Pim Fortuyn heeft de gemeente Oegstgeest gisteren al haar verkiezingsborden zwart gemaakt door ze af te plakken met zwart bouwplastic. Het voorstel daarvoor kwam van het college van B&W van Oegstgeest en werd onmiddellijk ondersteund door alle partijen.

Henk Westbroek

Henk Westbroek stapt zeer waarschijnlijk uit de politiek. Dit omdat hij zich sinds de moord op Pim Fortuyn bedreigd voelt. Hij zegt dat hij van diverse kanten te horen heeft gekregen dat hij zich moet beschermen met bodyguards, maar dat is hij geenzins van plan.

De medeoprichter van Leefbaar Utrecht en Leefbaar Nederland was overigens niet van plan om zich na de verkiezingen bezig te houden met de landelijke politiek, maar zeer waarschijnlijk stopt hij ook met Leefbaar Utrecht.

"Ik heb geen zin om in dit politieke klimaat te opereren. Ik zit hier met een dochter die zich afvraagt of haar papa ook doodgeschoten wordt. Dat heb ik er niet voor over." Als diskjockey komt hij dagelijks langs de moordplaats. "Als ik maandag gewerkt had, dan had ik Fortuyn waarschijnlijk uitgezwaaid en ook een kogel door m'n kop kunnen krijgen."

Geen wapenvergunning

De waarschijnlijke dader van de moord op Pim Fortuyn was niet in het bezit van een wapenvergunning. Dat is bevestigd door een woordvoerder van justitie in Amsterdam gistermorgen.

Ook was hij niet aangesloten bij een schietvereniging, verklaarde voorzitter P. Hoogeveen van de Koninklijke Nederlandse Schuttersassociatie (KNSA) gisteren.

Ruud de Wild

3FM-dj Ruud de Wild en zijn medepresentatoren Jeroen Kijk in de Vegte en Sander de Heer hebben besloten minstens twee dagen het BNN-programma Ruuddewild.nl niet te presenteren. Dat heeft zendercoördinator Paul van der Lugt van 3FM vandaag bevestigd.

3FM dj Ruud de Wild heeft vanmiddag niet zijn programma Ruuddewild.nl gedaan. Er werd twee uur lang muziek uitgezonden. Deze muziek werd door de computer aan elkaar gezet. Donderdag neemt dj Edwin Diergaarde de presentatie van het programma op zich. Over de dagen daarna is volgens Van der Lugt nog geen besluit genomen. "We bekijken het van dag tot dag. Voor nu is afgesproken dat Ruud thuis blijft en samen met zijn collega's probeert deze vreselijke gebeurtenis enigszins te verwerken. Wanneer hij terugkomt en of hij terugkomt is nu niet aan de orde."

De Wild besloot dinsdag nog wel het programma te presenteren om zo de "idioot die de aanslag op zijn geweten heeft niet in de kaart te spelen." Tijdens de uitzending die bedoeld was als protest, barstte de dj een paar keer in huilen uit. Hij wordt op dit moment samen met zijn medepresentatoren bijgestaan door een speciaal traumateam.

Hetze

Een gezin uit Harderwijk met dezelfde naam als de verdachte van de moord op Fortuyn,is ondergedoken. Op internet is hun adres verspreid, als zijnde dat van de verdachte

Dit was het nieuws

Dit was het Nieuws een programma wat een satirische blik op nieuws werpt gaat aanstaande zaterdag niet door zo Bericht de Tros:

Gezien de omstandigheden rondom de moord op Pim Fortuyn is in overleg met de Directie besloten om de geplande compilatie van 'Dit Was Het Nieuws' van aanstaande zaterdag 11 mei niet uit te zenden.
Hiervoor graag jullie begrip.

Vanaf zaterdag 18 mei a.s. zal de nieuwe serie 'Dit Was Het Nieuws' bij de TROS op Nederland 2 worden uitgezonden rond 21.50 uur.


Dijkstal

VVD-leider Dijkstal maakt zich grote zorgen over bedreigingen aan het adres van kopstukken in de PvdA en GroenLinks na de moordaanslag op Pim Fortuyn. Dijkstal zei voor het Radio 1 Journaal dat de campagne in de laatste weken over en weer scherp is geweest, maar nooit over de schreef is gegaan.

Dijkstal verzet zich ertegen dat in de politiek een schuldige wordt aangewezen voor een klimaat waarin een dergelijke aanslag kon plaatsvinden.

De campagneleiders bespreken vanmiddag op welke wijze de partijen zich in de komende dagen zullen opstellen. Maandag werd de campagne stilgelegd.

Schade brand in Den Haag

De brand in de parkeergarage onder het Plein heeft een schade van 300.000 euro veroorzaakt. Oorzaak van de brand zijn twee auto's die maandagavond (na het bekendworden van de dood van Fortuyn) in de brand zijn gestoken. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Slachtoffer door brandbom bij Pim-monument

De twintigjarige acteur Gijs van Gelderen uit Hilversum is slachtoffer geworden van een vlammenzee, nadat iemand een jerrycan vol benzine tussen de bloemenzee en de brandende kaarsjes had gezet.

Van Gelderen was druk in gesprek toen rechts naast hem een meneer met een fiets kwam staan. "Hij stond triest voor zich uit te kijken. Hij liep naar de bloemen met een jerrycan van BP, iedereen liet hem gaan. We dachten dat hij daar iets op zou zetten. Hij zette de jerrycan op zijn kop, we konden niet zien dat de dop los was. Hij ging weg, riep nog iets in de trant van 'nu wordt het feest' en fietste rustig weg in de richting van het viaduct. Toen drong het tot ons door wat er zou gebeuren. Er begon al wat te fikken. Een jongen trok de jerrycan weg, wat een ontploffing en een steekvlam veroorzaakte. De benzine spoot eruit en raakte mij. Het was een grote kolossale vuurzee, het ging heel snel. Mijn beide benen stonden in de fik. Ik probeerde het publiek uit te rennen en in het mos te rollen. Mensen hebben geprobeerd de vlammen uit te slaan. Dat lukte maar langzaam. Uiteindelijk hebben ze mijn broek losgetrokken en begonnen ze me te koelen met een spons en een dweilemmer. Een tv-ploeg uit België was heel opdringerig en drukte een camera in mijn gezicht, daar moest ik op dat moment even niet aan denken. Gelukkig hield een meisje van de ME haar petje voor mijn gezicht. Ik was in een lichte shock. Een lieve vrouw met de naam Sok heeft me geholpen. Na een kwartier arriveerde de ambulance. Voordat ik werd afgevoerd noemden veel mensen me een held, maar ik ben geen held. Pim Fortuyn is de held. Hij heeft heel wat losgemaakt en niet ik, ik ben slechts een acteurtje"

Van Gelderen heeft gisteren aangifte gedaan bij de politie van het incident. De politie is op zoek naar de dader met het volgende signalement: blanke man, normaal postuur, ongeveer 1,80 lang en rond de dertig jaar. Hij heeft donkerblond kort gedekt haar. Hij droeg een zwarte baseballcap, een bomberjack en een zwarte broek. Hij had een ongeschoren uiterlijk en verplaatste zich op een opafiets.

Borst wil campagnes door laten gaan

Minister Borst (D66) wil na de begrafenis van Pim Fortuyn, aankomende vrijdag, de verkiezingscampagne hervatten. Ze vindt dat de politieke partijen hun ideeën moeten blijven uitdragen voor de verkiezingen.
CDA en VVD hebben negatief gereageerd op dit voorstel.

Stille tocht

In navolging op de stille tocht in Rotterdam wordt er ook stille tocht georganiseerd in Groningen.

Vrijdag 10 mei is er een stille tocht voor Pim Fortuyn in Groningen.

Route vrijdag 10 mei:
vertrek 19.00 Grote Markt,
Vismarkt,
A kerkhof,
Schoolholm,
Gedempte Zuiderdiep,
Oosterstraat,
Grote Markt.

NVU wil verbod op extreem linkse partijen

De NVU wil zaterdag 18 mei gaan betogen voor het verbod op extreem linkse partijen. Waar de demonstratie wordt gehouden wil woordvoerder C. Kusters nog niet zeggen.

De extreem-rechtse partij Nederlandse Volks Unie (NVU) lijkt de moord op Pim Fortuyn aan te willen grijpen om een verbod op extreem-linkse partijen af te dwingen. Dinsdag werd duidelijk dat de verdachte die voor dit misdrijf is aangehouden, Volkert van der G. is. Hij werkt voor de vereniging Milieu-offensief in Wageningen. Dit is overigens geen extremistische linkse organisatie.

Met dank aan: TimberWolf, proximity, Fredjjuuhhh, Peter, Slambam, eldeejee, Jenga, dikkebever, Spark, henkalex en Slam
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
©FOK.nl e.a.