FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 15 december 2001

Wethouder in gewetensnood door euro

Gratis parkeren of een boete? Dat is de keuze waar wethouder Han Scherf zich voor gesteld ziet, aangezien de parkeermeters in Eindhoven nog niet europroof zijn. De parkeermeters moeten omgebouwd worden, en de laatste wordt pas op 27 januari klaargemaakt voor de nieuwe munteenheid.

Tot die tijd lopen parkeerders dus het risico dat ze met guldens moeten betalen. En dat terwijl de overheid burgers aanspoort om zo snel mogelijk op de euro over te stappen.

In sommige gemeenten (het nabij gelegen Valkenswaard bijvoorbeeld) kunnen automobilisten gratis parkeren in de tijd dat de parkeermeters worden omgebouwd. "Dat is er in Eindhoven niet bij", verzekerde Scherf lachend.

Toen de vraag werd voorgelegd hoe het dan zou moeten als iemand begin januari al zijn guldens al heeft uitgegeven antwoordde projectleider G. Brekelmans dat de gemeente daar dan coulant mee zou omgaan. Wethouder Scherf corrigeerde hem: "Klantvriendelijkheid is leuk, maar om daarvoor een maand parkeergeld in rook te laten opgaan.... Nee, als iemand niet betaalt, krijgt hij een boete".

Ongetwijfeld speelt dit in meerdere gemeenten, gezien de hoeveelheid parkeermeters die her en der in de steden staan.

Liever stoppen met seks dan met surfen

Het internet is populairder dan ooit. 29 procent van alle Nederlandse internetgebruikers zou nog liever stoppen met roken, drinken en seks dan het surfen en e-mailen op te moeten geven.

Dat blijkt uit een onderzoek onder meer dan 26.000 internetters uit 22 landen, gehouden door MSN, onderdeel van Microsoft. Doel was om te onderzoeken hoe en waarom internet het dagelijkse leven beïnvloedt.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 1 op de 14 Nederlanders zijn liefde via het internet leerde kennen.

Lees voor meer wetenswaardigheden dit artikel.

Vliegtuigspotters eindelijk thuis

De twee Nederlandse vliegtuigspotters die in een Griekse cel vastzaten op verdenking van spionage zijn zaterdagmiddag teruggekeerd naar Nederland. Ze werden vrijdag samen met twaalf Britse spotters op borgtocht vrijgelaten.

Frank Mink (28) en Patrick Dirksen (27) moeten nog wel voor een Griekse rechtbank verschijnen. Voor welke aanklacht is niet duidelijk.

"Het is heerlijk om weer thuis te zijn", aldus Dirksen vlak na zijn aankomst op Schiphol. Volgens hem was de tijd in de cel een nachtmerrie, maar zijn ze redelijk behandeld. Beiden zullen naar Griekenland teruggaan als de zaak wordt behandeld.

Boosheid over weghalen laatste deel WTC

Enkele familieleden van slachtoffers van de aanslagen op het World trade Center in new York zijn woedend. Dit weekend wordt namelijk het laatste stuk dat nog overeind staat van de metalen gevel van het WTC verwijderd.

De nabestaanden vinden dat het laatste overblijfsel in de huidige staat bewaard moet blijven, omdat dit nuttige informatie kan verschaffen voor het onderzoek naar de aanslagen. Het metalen gedeelte van ongeveer tien meter breed en vijftien meter hoog was het enige dat niet is ingestort nadat twee gekaapte vliegtuigen zich in de WTC-torens hadden geboord.

Begin deze week zijn enkele werkers al met snijbranders aan de slag gegaan om het deel in stukken te snijden. Ze zullen het karwei zondag afmaken, aldus een woordvoerder van het stadhuis vrijdag. Wel zullen de meeste delen van het laatste stuk bewaard worden om in het gedenkteken verwerkt te worden.

Kerstsfeer op FOK!

Hohoho...

Zoals jullie kunnen zien heeft FOK! de kerstversiering weer van zolder gehaald. Het afgelopen jaar is voor ons een mooi jaar geweest, met record na record, maar ook met leuke veranderingen aan de site en vooral veel leuke (nieuwe) users.

Langs deze weg willen we dan ook als crew elke FOK!ker geweldige feestdagen en een gezond, spetterend en FOK!vol 2002 toewensen!

De FOK!crew

Update: We hebben nu ook een eigen kerstbabe, even goed refreshen en ze moet er staan

Het kan zijn dat je even een shift+reload (netscape) of ctrl+reload (IE) moet doen om de frontpage wat op te sieren.

Jeugdcriminelen steeds jonger en harder

De Raad voor de Kinderbescherming en het ministerie van Justitie maken zich zorgen over het feit dat de criminele carrière bij kinderen op steeds jongere leeftijd begint. Ook gebruiken de daders steeds meer geweld. Ruim de helft van de populatie van onze jeugdopvanginrichtingen behoort tot de leeftijdscategorie 16- en 17-jarigen. Bijna een kwart tot de 14- en 15-jarigen. 6,2% is nog jonger.

Opmerkelijk is het gestaag groeiend aandeel van meisjes. Meer dan een kwart (28,6%) van de kinderen die na een misdrijf in een jeugdinrichting is beland, behoort tot het vrouwelijk geslacht. In totaal zitten zo'n 1600 criminele jongeren voor kortere of langere tijd vast in een jeugdinrichting.

Een groeiend aantal daders is van van allochtone afkomst, maar de meesten hebben de Nederlandse nationaliteit (38%); De rest is van Marokkaanse (20,3%), Surinaamse (13,8%), Antilliaanse (9,15%) of Turkse (3,7%) afkomst. Justitie constateert dat 10 tot 15 % van de Marokkaanse jongeren zich "wel eens" in de criminaliteit begeeft. De cijfers wijzen uit dat geweldsmisdrijven het leeuwendeel (ruim 60 procent) van alle door jeugdigen gepleegde ernstige delicten uitmaken.

Door potentiële criminelen in een vroegtijdig stadium op te vangen en te begeleiden, hoopt de hulpverlening de problemen in te perken. Probleemgezinnen krijgen speciale begeleiding; ouders worden ondergebracht in opvoedcursussen en scholen bieden gerichte programma's voor probleemkinderen. Jongeren die herhaaldelijk crimineel gedrag vertonen, worden individueel begeleid. Voor allochtone jongeren zijn speciale projecten opgezet.

VS blokkeert VN-resolutie Israel

De Amerikanen zijn tegen een resolutie van de VN-Veiligheidsraad om internationale waarnemers te sturen naar de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever. De Verenigde Staten hebben daarom hun veto erover uitgesproken. 12 van de 15 leden van de Veiligheidsraad stemden vóór de resolutie, en Groot-Brittannië en Noorwegen onthielden zich van stemming.

De VS vinden dat Israël in de resolutie te veel in een kwaad daglicht zou worden gesteld. Washington vindt het daarnaast onrechtvaardig dat er niets in staat over de recente terreurdaden van de Palestijnen tegen Israël.

De resolutie verwerpt alle terreur en executies zonder vorm van proces. Ook wordt opgeroepen het geweld te stoppen en de vredesbesprekingen te hervatten.

President Argentinië bij huwelijk Máxima

Fernando de la Rua, president van Argentinië, is op 2 februari aanwezig bij het huwelijk van prins Willem-Alexander en Máxima. Hij is officieel uitgenodigd en hij heeft laten weten te komen. De aanwezigheid van de president zou gunstig zijn voor de Nederlands-Argentijnse betrekkingen.

Opvallend: Jorge Zorreguieta die, als gevolg van zijn rol ten tijde van de militaire dictatuur, niet welkom is op het huwelijk, geniet het vertrouwen van de president. De ouders van Máxima zouden de laatste maanden herhaaldelijk bij de president zijn uitgenodigd.

PvdA: Suikerfeest officiële vrije dag

Nederland moet Hemelvaartsdag of tweede pinksterdag als vrije dag afschaffen en inruilen voor een extra vrije dag tijdens de jaarlijkse viering van het islamitische Suikerfeest. Dit is sinds gisteren een officieel standpunt van de PvdA.

Twee weken terug opperde de afdeling-Rotterdam van de PvdA al een dergelijk voorstel, en gisteren nam het congres van de partij dat voorstel aan. Opmerkelijk is dat het bestuur het voorstel niet realistisch vond, maar het merendeel van de congresgangers kennelijk wel, want die steunden uiteindelijk het voorstel.

De PvdA vindt een vrije dag op een islamitische feestdag goed in de huidige 'multiculturele samenleving'. Tevens werd vastgelegd dat 1 mei, de Dag van de Arbeid, voortaan een vrije dag moet worden.

Veel ongevallen in het noorden door gladheid

Door ijzel hebben er zaterochtend veel verkeersoongevallen plaatsgevonden in Groningen en Friesland. Volgens een woordvoerder van de verkeerscentrale in Utrecht ,,regent het meldingen''.

Tot het middaguur kan de lijn Amsterdam-Twente nog glad zijn, omdat het neerslaggebied zich daar nu boven bevindt, volgens het KNMI.

De politie is nu bezig met zes ongevallen. De woordvoerder schat dat er in totaal zaterdagmorgen vijftien incidenten zijn geweest in de provincie die zijn veroorzaakt door de gladheid.

Voor twee ongelukken door gladheid is een ambulance uitgerukt. Niemand hoefde echter voor behandeling naar een ziekenhuis.

Leefbaar Nederland weer omhoog in peiling

Wouter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit de nieuwste gegevens van bureau Interview blijkt dat Leefbaar Nederland wederom de grote winnaar in de peiling van de politieke voorkeur van de Nederlandse bevolking is geworden.

De partij heeft nu geen zetels in de Kamer, maar zou er volgens de jongste peiling 13 krijgen als er nu verkiezingen gehouden zouden worden. In de vorige peiling stond LN nog op 10 zetels. Leefbaar Nederland staat daarmee in de peiling boven GroenLinks, die nu op 9 zetels mag rekenen, twee minder dan het aantal zetels dat de partij nu in de Tweede Kamer bezet.

De PvdA blijft de grootste partij met 42 zetels, gevolgd door de VVD met 36 zetels. Grote verliezer is wederom D66 die uit zou komen op zes zetels, acht minder dan ze nu hebben.

Het CDA zou de derde partij van Nederland worden, met zo'n 28 zetels, nu heeft de partij er 29. De SP die nu 5 Kamerzetels bezit, kan in de peiling op 6 zetels rekenen. De ChristenUnie stijgt er één naar 7 en de SGP blijft stabiel op 3 zetels.

De uitslag van de peiling staat op de site van de politiekebarometer.

Kinderen uit Nederland weinig verwend

Baggettman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Al dat gezeur dat Nederlandse kinderen zo verwend zouden zijn berust Europees gezien nergens op:

Nederlandse kinderen worden namelijk samen met Franse en Spaanse kids het minst verwend. De Hollandse jeugd krijgt van alle Europese kinderen de minste presentjes, slechts zo'n twintig per jaar.

In Groot-Brittannië vind je pas echt verwende jeugd. Jaarlijks ontvangen ze daar twee keer zoveel cadeaus (ruim 40) als een Nederlands kind.

Al dit nieuws blijkt uit gegevens van batterijenfabrikant Duracell. Die liet in 10 Europese landen onderzoek doen onder 450 kinderen

Hieruit blijkt dat de meeste cadeaus aan Nederlandse kinderen worden gegeven op hun verjaardag (7). Kerstmis/Sinterklaas zijn goed voor 6 presentjes en buiten de feestelijke dagen om krijgen de kiddo's er nog eens 5.

Jochie doodgereden door broertje

Baggettman en NoSkillzz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eem dramatisch ongeval vond plaats in het Zuid-Hollandse Poortugaal gisteren.

Een 12-jarige jongen startte de auto van zijn moeder, die op het erf van zijn ouderlijk huis stond, om de motor alvast warm te laten draaien. Maar plotseling schoot de auto achteruit, waardoor zijn 10-jarige broertje bekneld raakte tussen de auto en een hek: Het jochie overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Ook een zusje werd aangereden. Zij moest voor behandeling naar het ziekenhuis.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
©FOK.nl e.a.