FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 21 juli 2000

Heks helpt politie

Een Utrechtse strafpleiter verraste woensdag de rechtbank in Den Bosch door als getuige een heuse heks aan.
Tijdens het onderzoek naar de moord op de 38-jarige pizzakoerier Ine, riepen rechercheurs de hulp in van ‘Lavina’, een vrouw die zich al twintig jaar heks noemt.
De agenten gaven haar enkele foto’s van de vermoedelijke dader en het slachtoffer en vroegen haar te vertellen wat ze voelde.
Lavina vertelde dat het een enorme worsteling is geweest. “Bij het zien van de foto van de verdachte voelde ik direct dat hij last had van zijn linkerbeen of -heup. Dit heeft iets te maken met de avond waarop Ine is overleden.”

De advocaat van de verdachte is niet echt te spreken over het verhoor. “De politie is blijkbaar zo wanhopig dat op deze manier als het ware een heksenjacht op mijn cliënt is geopend. Hij mag in het verleden dan geen lieverdje zijn geweest, maar als op deze manier bewijs bij elkaar moet worden gesprokkeld...”
De verdachte is in het verleden vaker veroordeeld wegens moord.

Verslaafden verdienen boven modaal

Utrechtse verslaafden verdienen gemiddeld ruim 3550 gulden netto per maand.
Een kleine twintig procent verdient zelfs meer dan ƒ5000. Van dit inkomen gaat echter gemiddeld ƒ2350 weer op aan drugs, het liefst cocaïne. Het inkomen wordt grotendeels verkregen via de bijstandsuitkering, diefstal en voor wat betreft de vrouwen ook via prostitutie. Slechts vijf procent wordt verdiend met de verkoop van het 'Straatnieuws'

Veel geld houden de 570 junks niet over, "want het leven op de straat is erg duur", weet Peter Bosman van de gemeente Utrecht. "Je kan niet even een boterham uit de kast pakken."
De hoogte van het inkomen verbaast Bosman, betrokken bij de Utrechtse daklozenopvang, niet echt: "Ik vertrouw er op dat de cijfers goed zijn."

Het Trimbos-instituut, mede-coördinator van de 'Monitor alcohol en drugs in Nederlandse gemeenten' benadrukt ook dat er niets overblijft van de het maandelijks bedrag.
"Drugs zijn echt heel duur," legt woordvoerder Harald Wychgel uit, "Als je dan 1200 piek overhoudt, dan is dat echt niet veel, hoor."

Nou sorry hoor, maar ze kiezen er zelf voor om hun geld aan coke uit te geven. Van mij geen medelijden...

Stephen King's nieuwste alleen op internet

De Amerikaanse schrijver Stephen King publiceert maandag zijn nieuwste boek, The Plant, op internet. Hij doet dit geheel buiten zijn uitgever om.
The Plant wordt hoofdstuk voor hoofdstuk op internet gepubliceerd, mits de lezers betalen .
Dat gebeurt op King's eigen website www.stephenking.com.
Het is volgens het Amerikaanse dagblad The Washington Post voor het eerst dat een uitgever helemaal niets meer te maken heeft met de internetpublicaties van een van zijn auteurs.

King publiceert hoofdstuk twee pas op internet als driekwart van de lezers van het eerste hoofdstuk één dollar aan hem hebben betaald. Thriller- en horror-schrijver King zegt een prachtig verhaal te hebben 'en als u maar betaalt vertel ik het'.
Een paar maanden geleden publiceerde King zijn boek Riding the Bullet via internet. Daarbij was evenwel zijn uitgever Simon & Schuster nog betrokken. Riding the Bullet kreeg een half miljoen afnemers.

Weinig wapens onder jongeren

De onrust in media en politiek over toenemend wapengebruik onder jongeren is volgens de criminologen dr. P. van der Laan en dr. J. Nijboer onterecht. De meeste jongeren willen niets met wapens te maken hebben, zo schrijven ze in het themanummer ‘wapens en geweld’ van het Tijdschrift voor Criminologie.

Wapencontroles op scholen, in disco’s en bij sportwedstrijden leveren waarschijnlijk weinig op. Wapenbezit en gebruik worden vooral aangetroffen bij jongeren die er ook anderszins een risicovolle en criminele levensstijl op nahouden.
De overheid moet haar aandacht richten op de kleine groep jongeren die altijd een wapen bij zich heeft; vuurwapens, ploertendoders en stiletto’s die zij regelmatig gebruiken, bij bijvoorbeeld straatroof of doelbewust opgezochte vechtpartijen. Deze jongeren moet worden ontmoedigd om geweld te gebruiken.

Het ministerie van Justitie zei in een reactie dat wapenbezit en -gebruik bij jongeren wel degelijk een maatschappelijk probleem is. Korthals zal zijn aanpak zeker niet veranderen.

Blijkt het allemaal toch nog mee te vallen...

Al 36 walvissen afgeslacht op Faeröer

Op de Faeröer is de walvissenjacht begonnen. Deze week is een school van 36 vissen geslacht .
Dat meldde de zegsman van Paul Watson die met de Ocean Warrior strijdt tegen de walvisjacht op de eilanden.
Vrijdag stappen Thom Hoffman en Fedja van Huet aan boord van de Ocean Warrior. Zij bereiden zich op het schip voor op een film over het leven van de medeoprichter van Greenpeace Watson.
Vorige week werden Hans Teeuwen en Theo Maassen opgepakt. De autoriteiten verboden de Ocean Warrior de territoriale wateren van de autonome Deense eilanden te bevaren. Daarop togen de cabaretiers in rubberbootjes naar de eilanden. Na enkele dagen werden ze weer vrijgelaten.

Nederland drinkt minder koffie

Koffie raakt minder in trek. De Nederlander dronk vorig jaar 154 liter van het bruine vocht, 6 liter minder dan in 1998.
Koffie is, na leidingwater, nog wel de meestgedronken drank, zo blijkt uit het jaarverslag van de Nederlandse koffiebranders en theepakkers. Op de wereldranglijst van koffiedrinkers neemt Nederland de vijfde plaats in. Finland, Zweden, Noorwegen en Oostenrijk gaan voor. Concurrentie van andere dranken is de voornaamste reden voor de teruglopende koffieconsumptie.

Doe mij nog ff een bakkie koffie dan... Ik krik het gemiddelde wel weer ff omhoog

300 jaar oude wijn gevonden op zeebodem

Duikers van het Nederlands Instituut voor Scheepsen onderwaterArcheologie in Lelystad hebben een 300 jaar oude fles met wijn gevonden.
Ze deden de vondst in de Waddenzee in een scheepswrak uit het begin van de achttiende eeuw. Het is voor het eerst dat zo’n oude wijnfles met inhoud is aangetroffen in Nederlandse wateren.
De wijn wordt geanalyseerd door het Wijnonderzoeksinstituut Meron BCL in Almere. Dat onderzoek moet duidelijkheid geven over de herkomst en aard van de wijn.

Of de wijn nog geschikt is voor consumptie is niet bekend.

Ontvoerd meisje al dagen terecht

Het 15-jarige Turkse meisje dat vorige week donderdag in Zaandam in een auto werd getrokken en ontvoerd, blijkt sinds afgelopen weekeinde weer thuis te zijn. De politie Zaanstreek-Waterland deelde dat pas donderdag mee. Ze wist het al enkele dagen eerder, maar er was sprake van een communicatiestoring binnen het korps, aldus een woordvoerder.

De ontvoerder is een 23-jarige man uit Zaandijk. Hij heeft het meisje laten gaan en is door de politie aangehouden, verhoord en vervolgens op vrije voeten gesteld. Mogelijk heeft een uithuwelijking ten grondslag gelegen aan de ontvoering. De man wordt strafrechtelijk vervolgd.

Brad Pitt en Jennifer Aniston gaan trouwen

De Amerikaanse acteur Brad Pitt stapt volgende week in het huwelijksbootje met vriendin Jennifer Aniston, beter bekend als Rachel uit de populaire televisieserie Friends. Dit meldt de Engelse krant The Sun vandaag. Volgens The Sun zijn tweehonderd familieleden en vrienden uitgenodigd om de ceremonie op Malibu Beach bij te wonen. De afgelopen maanden is veel gespeculeerd over een huwelijk tussen het tweetal. De 36-jarige Pitt werd bekend door films als Seven en Fight Club. Aniston, 31 jaar, werd donderdag nog genomineerd voor een Emmy Award voor haar rol in Friends. Een Emmy is een soort Oscar voor tv-producties.

Helaas mannen, onze kans is verkeken

Waarchuwing op kip

Minister Borst (Volksgezondheid) wil dat op alle kipproducten die mogelijk besmet kunnen zijn met ziekmakende bacteriën een waarschuwing komt te staan. Het gaat vooral om kip die besmet zou kunnen zijn met salmonella en campylobacter.

Op de verpakking van de besmette kip komt waarschijnlijk vanaf 1 mei 2001 te staan: 'Let op! Dit product bevat ziekmakende bacteriën'. Daarna volgt een advies om het vlees goed door te braden, zodat de bacteriën worden gedood. Borst volgt met dit voorstel het advies van de Gezondheidsraad op. Die had om deze maatregel gevraagd omdat per jaar rond de 250.000 tot 1.000.000 mensen buikgriep oplopen door het eten van besmet vlees.

Door betere hygiëne is de hoeveelheid besmet vlees dat op de markt komt sterk verlaagd. Op dit moment is 12 procent van de Nederlandse kippen nog besmet. Het ministerie hoopt mede door deze nieuwe maatregel dat kippenboeren nu gegarandeerd bacterie vrij vlees gaan leveren.

Straks op rundvlees ook de sticker "Pas op, dit product bevat gekkekoeienziekte !" ??

KPN en ABN AMRO in de fout

Nadat KPN Telecom en ABN AMRO bank hun nieuwe joint venture "Money Planet" (een online bank) bekend maakten, registreerde het Haagse bedrijf Dataweb de domeinnaam Money-planet.nl. Dataweb wilde hiermee geen geld verdienen maar aantonen dat de grote Nederlandse bedrijven nog steeds slecht met internet omgaan.

Het gehele project Money Planet moet tussen de 150 en 200 miljoen euro gaan kosten terwijl het registreren van een domeinnaam niet meer kost dan een paar tientjes, wat er blijkbaar niet af kon. Het Haagse bedrijf heeft de domeinnaam inmiddels wel overgedragen.

Tja, zo DOM kunnen ook de grote bedrijven dus zijn

Webcams in opnamestudio U2

Net als in de laatste opnamedagen van Pop in 1998, heeft U2 opnieuw webcams geïnstalleerd in hun Dublinse opnamestudio. De Ierse popband is daar momenteel bezig met de afronding van hun nieuwste album die begin september zal uitkomen.

De webcams geven een duidelijk beeld van de studio plus een panoramisch beeld van wat er zich afspeelt. De bandleden kunnen 'bespied' worden op hun nieuwe maar kleine website www.u2.com die pas af zal zijn in september.

De band is verder van plan om enkele onuitgebrachte stem- en audioclips van de afgelopen twintig jaar op de site te zetten. Daarentegen zullen er geen MP3 te downloaden zijn. Er komt wel een avatar-based chat room opgezet door het webbedrijfje van David Bowie.

Duchovny stopt met the X-Files

De vraag of David Duchovny wel of niet mee zal spelen in een nieuwe serie afleveringen van X-files is opgelost. Volgens Chris Carter, de bedenker van de serie, zal Duchovny uit de serie verdwijnen. Hij is immers al bezig met de audities voor een nieuwe partner voor Gillian Anderson. Dit seizoen is voor Duchovny dus het laatste als Fox 'Spooky' Mulder.

Duchovny zegt al geruime tijd dat hij meer tijd in zijn filmcarrière wil steken. Enkel de films die van X-Files verschenen, waren niet genoeg voor Duchovny.
Daarnaast zou hij ook meer tijd bij zijn vrouw willen zijn. Door de afgelegen plekken voor de opnames van de X-Files zag hij haar minder dan hij zou willen.

Vraag me af hoe ze denken the X-Files zonder spooky Mulder te kunnen maken...

Chatten met Britney Spears

De site van planet hollywood is vernieuwd en uitgebreid. Regelmatig zullen er voortaan chats zijn met grote Amerikaanse celebrities. Het spits wordt op donderdag 27 juli om 15:00 onze tijd afgebeten door de o zo lekkere Britney Spears . Donderdag kan iedereen haar (helaas alleen figuurlijk ) het hemd van het lijf vragen.

De eerstvolgende celebchatter bij Planet Hollywood is niemand minder dan Bruce Willis himself. Een datum en tijd hiervoor zijn nog niet bekend.

Poedel verliest prijs

Geena had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Britse poedel die een schoonheidswedstrijd had gewonnen, heeft afstand moeten doen van de kampioenstitel. Tijdens een officieel onderzoek zijn sporen van haarlak in de vacht aangetroffen.

Baas Roger Bayliss kreeg een boete van ruim duizend gulden en een waarschuwing van zijn fokvereniging, meldt de Britse omroep BBC. De hond La Marka Lemerle Oscar Wilde was vorig jaar bij een wedstrijd in Wales de mooiste van het poedelras geworden.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
review
Er zit muziek in Doctor Who, al kan het soms wat eentonig zijn
review
Het nieuwe seizoen van Doctor Who gaat van start met een klassieke opener
special
Random Pics van de Dag #1271
©FOK.nl e.a.