FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 8 maart 2000

De Muppets komen terug

De Muppet Show keert terug op de buis! Het Duitse bedrijf dat vorige maand voor 680 miljoen dollar de rechten op de Muppet-creaties kocht, wil de televisieshow binnen een jaar met 26 afleveringen doen herleven. Hoewel de details nog moeten worden uitgewerkt, zei een woordvoerster dat de openingsmuziek en belangrijke karakters als Kermit de Kikker en Miss Piggy gehandhaafd worden. Net als in de oude shows zullen ook in de nieuwe serie van de Muppet Show bekende figuren uit de showbusiness optreden. "De show zal in het Engels worden opgenomen, maar zeker mikken op een internationaal publiek", aldus het bedrijf.

De oorspronkelijke Muppet Show werd in meer dan honderd
landen uitgezonden. De laatste aflevering dateert van 1983!De nieuwe shows moeten nog geschreven worden, maar de eerste
afleveringen kunnen over een jaartje klaar zijn.

Haai-reclame wint Gouden Loeki

Het reclamespotje 'Haai' van de Gouden Gids ("Oh alleen matglas? Nee dat zien ze" ) heeft woensdag de Gouden Loeki gewonnen. STER-directeur Vis reikte de prijs uit in de Kleine Komedie in Amsterdam. Voor de verkiezing stemden maar liefst 50.000 mensen op hun favoriete reclame, meer dan de helft deed dat via internet. De prestigieuze publieksprijs van de STER ging net aan de neuzen van verzekeraar Centraal Beheer (de hond met het rode balletje) en de Vereniging van Kabelbedrijven Vecai ('Akela', die leuke padvinders-leidster in dat mooie rode truitje ) voorbij, zij werden respectievelijk tweede en derde.

Naakt in Playboy voor studiepunten

Dixidito meldde op de newssubmit:

Derdejaars journalistiek studente Marije Sietsma gaat in het decembernummer van Playboy uit de kleren. De studente uit Utrecht krijgt namelijk studiepunten voor deze blootreportage. Marije volgde vorig jaar het vak 'freelancen voor gevorderden'. Bij dit onderdeel kunnen studiepunten worden verdiend door een artikel in een krant of tijdschrift te publiceren, zo meldt het hogeschoolblad Trajectum. De studente koos voor het mannenblad Playboy. De komende maanden krijgt ze een column in het blad, waarin ze verslag doet van haar seksleven. De columns worden opgesierd met pikante foto's van haarzelf.

Als het echt interessant gaat worden, hou ik jullie uiteraard op de hoogte.
Vraag ik me opeens af, zou Sacha de Boer ook zo begonnen zijn?

Paul de Leeuw gaat Studio EK doen

Paul de Leeuw is door de NOS gevraagd het programma Studio EK te presenteren. Hij zal dit samen met Jack van Gelder en Mart Smeets gaan doen. Het programma gaat van 10 juni tot 2 juli dagelijks live uitgezonden worden tussen 22.45 en 23.55 uur. Studio EK is een 70 minuten durende mix van sportjournalistieke onderwerpen over Oranje en het EK, gecombineerd met amusement. In het late-night programma moeten bekende en onbekende gasten en artiesten, verrassende reportages en interviews leiden tot spraakmakende televisie voor een breed publiek. Dus ook voor de niet-voetballiefhebber, zo zei een woordvoerder van de NOS.

Naast Studio EK komt de NOS tijdens het voetbaltoernooi ook met het welbekende Oranje Journaal. Gedurende de wedstrijddagen van het EK worden savonds tussen vijf voor acht en kwart over acht de verrichtingen van het Nederlands elftal in een speciaal programma gevolgd. Verslagen van de trainingen, de voorbereiding op de wedstrijd, de opstelling en elke dag interviews met twee spelers uit de Oranjeselectie zullen de steeds terugkerende items zijn.

De Oranje-koorts begint al te komen

Griezelfilm in ziekenhuis

Via illco en onze newssubmit kwam het volgende macabere bericht binnen:In een Egyptische privékliniek heeft een patiënt een macabere dood gevonden. De man werd onthoofd door de lift, toen hij van de operatiekamer naar zijn slaapzaal werd vervoerd. Het management van het ziekenhuis zei dat de lift net voor het ongeluk nog was gerepareerd, rapporteerde de Egyptische krant Al Akhbar. De kliniek ligt in de arme wijk Shoubra in Noord-Caïro.Tijd om lift-monteurtje Huub Stapel er op af te sturen ?

Geen homohuwelijk in California

misterM had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In California wordt het homohuwelijk niet toegestaan. Kiezers wezen het homohuwelijk dinsdag af. Zij stemden volgens de peilingen bij de stembureaus met 58 tot 42 procent voor 'voorstel 22', dat bepaalt dat slechts het huwelijk tussen man en vrouw in Californië geldig is of wordt erkend.

Californië schaart zich daarmee onder de ongeveer dertig Amerikaanse staten die huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht uitdrukkelijk verbieden. Het voorstel was een initiatief van Pete Knight, lid van de Senaat van Californië.

Hij wil voorkomen dat zijn staat via de rechter wordt gedwongen het homohuwelijk te erkennen. In andere staten, in het bijzonder Vermont in het noordoosten van de Verenigde Staten, proberen voorstanders van invoering van het homohuwelijk langs juridische weg de openstelling van het huwelijk voor homoseksuelen af te dwingen.

Internet via het stopcontact

Deze zomer zal in Europa worden begonnen met experimenteren van internettoegang via het stopcontact. Energiebedrijven experimenteren al jaren met internet via het elektriciteitsnet en het Duitse bedrijf Veba lijkt nu in samenwerking met de Amerikaanse netwerkfirma Enikia eindelijk met de primeur voor het publiek te komen. Het elektro-internet zal onder de naam Oneline op de markt komen. Het enige grote probleem is dat electriciteitskabels niet echt bedoeld zijn voor IP-verkeer. Mocht het allemaal lukken dan gaat internet via het electriciteitsnet een stevige concurrent voor kabel-internet en ADSL worden. Oneline en Enikia hebben er in ieder geval alle vertrouwen in. Telecommunicatiebedrijven kijken de testen deze zomer met grote belangstelling tegemoet, zodat ze – bij succes – kunnen meedoen.

Thanks 2 Caesar

Lek in beveiliging DDS-server

Via de newssubmit heeft P. van der Ven ons dit gemeld:

Een gebruiker van de DDS ontdekte vorige week een lek in de beveiliging. Via zijn homedirectory op de server kon hij steeds verder teruggaan tot hij in de hoofddirectory (root) van de server terechtkwam. Hier zag hij een logfile met alle gebruikersgegevens. Hij probeerde dit te downloaden en dat lukte probleemloos.
De systeembeheerder weet er al van, maar het schijnt dat het lek nog steeds niet gedicht is.

Kinderen "snuiven" legaal in Nederland

Veel kinderen hebben volgens hun ouders tegenwoordig een gebruiksaanwijzing
Zo heeft de één een kleurstoffenallergie,koemelkallergie,fructoseallergie en het volgende kind krijgt de stempel ADHD als hij een van nature actief karakter heeft.
Nederlandse kinderen hebben het cocaïne-effect van het medicijn Ritalin ontdekt. Het middel wordt voorgeschreven aan hyperactieve en ongeconcentreerde kinderen met de ziekte ADHD. Sinds 1999 is het gebruik van het medicament met meer dan 60 procent gestegen. Jaarlijks slikken 32.000 kinderen Ritalin en per maand komen daar 1000 gebruikertjes bij. Dit meldt NOS Teletekst.

In het programma Zembla zegt kinderarts prof. Kimpen dat Ritalin vaak wordt gegeven aan kinderen die geen ADHD hebben. Volgens de Utrechtse kinderpsychiater Buitelaar verhandelen en snuiven steeds meer schoolkinderen het middel.




Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.