FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 5 januari 2000

Veel schade oudejaarsnacht

Gisteren is bekend gemaakt dat er meer dan 400 rode brievenbussen van de PTT zijn vernield tijdens de jaarwisseling. Voor de post-maatschappij betekend dit een strop van ruim 900.000 gulden. Ook veel telefooncellen hebben het moeten ontgelden. Ruim 1000 cellen zijn beschadigd geraakt door vuurwerk of baldadigheden. Totale schadepost voor de KPN bedraagt rond de 2,5 miljoen piek! Dit komt overeen met de schade die ze vorig jaar hadden tijdens de jaarwisseling. Volgens een woordvoerder valt wel op dat er steeds zwaarder vuurwerk wordt gebruikt. De schade varieert van complete vernieling tot kapotte bedrading. In geheel 1999 is er voor maar liefst 6,5 miljoen gulden vernielt aan de groene cellen... Treurig.

Kerstwonder: na 16 jaar uit coma

In de Amerikaanse (waar anders? ) staat New Mexico is een waar kerstwonder gebeurd. Een 42-jarige vrouw ontwaakte opeens, terwijl zij al 16 jaar in coma lag! Terwijl een verpleegster het beddengoed verwisselde, opende de vrouw plotseling haar ogen en sprak de verpleegster aan. Voor het eerst kon zij haar 16-jarige zoon omarmen. Zij raakte namelijk in coma toen haar zoon tijdens een keizersnede ter wereld werd gebracht.

Moet je je voor de gein eens voorstellen wat je vanaf 1984 gemist hebt. Als je dus toen bent verdwenen en nu weer terugkomt. 't Moet wel verschrikkelijk vaag zijn. De Koude Oorlog was nog in volle gang, de Berlijnse Muur stond toen nog, en je mocht blij zijn met een Commodore Amiga in plaats van een vette multimedia-pc met internet haha

Pele voetballer van de 20e eeuw

Pele is uitgeroepen tot 's werelds beste voetballer van de afgelopen eeuw. De drievoudig Braziliaanse wereldkampioen kreeg van de Internationale Federatie Historie en Statistiek (IFHS) dik de meeste stemmen, 1705. Onze eigen Johan Cruijff werd tweede met 1303 stemmen, hij bleef (gelukkig ) de Duitser Franz Beckenbauer voor. Marco van Basten en Ruud Gullit zijn als twaalfde en achttiende geëindigd. (Tsjah...dat Marco niet als eerste eindigde ligt natuurlijk alleen aan het feit dat zijn enkels, jammer genoeg, vroegtijdig aan gort zijn getrapt. )

De complete top tien zag er als volgt uit:

1. Pele (Bra) 1705
2. Johan Cruijff (Ned) 1303
3. Franz Beckenbauer (Dui) 1228
4. Alfredo di Stefano (Spa) 1215
5. Diego Maradona (Arg) 1214
6. Ferenc Puskas (Hon) 810
7. Michel Platini (Fra) 722
8. Garrincha (Bra) 624
9. Eusebio (Por) 544
10. Bobby Charlton (Eng) 508

De nummero 5 uit de lijst, Pluisje, is vorige week tot Argentijns voetballer van de eeuw gekozen. Momenteel ligt hij in het ziekenhuis wegens hyperventilatie, maar er wordt gespeculeerd dat hij een overdosis coke heeft gehad. Hij zag er op de prijs-uitreiking namelijk ook erg slecht uit...

Langere domeinnamen beschikbaar

Domeinnamen kunnen voortaan uit veel meer tekens bestaan dan de nu toegestane 26. Een bedrijf uit Amerika, genaamd Internet Domain Registrars (IDR), biedt domeinen aan van maar lieft 67 tekens, waardoor miljoenen nieuwe combinaties mogelijk worden. Voor bedrijven is het steeds moeilijker om een duidelijke domeinnamen te laten registreren. Doordat het maximaal toegelaten aantal tekens in een naam nu vergroot is, zullen waarschijnlijk heel wat nieuwe gangbare domeinen ontstaan.

Wereldwijd zijn nu al meer dan 6,5 miljoen domeinen met .com, .net en .org geregistreerd. Elke dag komen daar meer dan 30.000 (!) bij. De verwachting is dat het aantal geregistreerde domeinen in 2003 zal zijn gestegen tot 13,1 miljoen.

Beckham draagt Victoria's slipjes

Omdat voetballer/enfant terrible David Beckham nog niet genoeg gezeur aan z'n kop had, deed z'n vrouw (Posh Spice Victoria Adams) er nog een schepje boven op. Voor een paar honderdduizenden kijkers verklaarde zij in het televisieprogramma Big Breakfast dat haar man graag haar slipjes draagt. Hoewel ze onmiddellijk daarna zei dat het een grapje was, bekende ze na wat aandringen wel dat Beckham een voorkeur heeft voor haar strings. Eén gelukje voor die arme David; hij vertoeft momenteel in Brazilië om met Manchester Utd. te spelen om de Wereldcup voor clubteams en hij zal dus niet zo heel veel merken van de heissa die hij nou weer over zich heen krijgt.

De Bus en wat feiten

Op het Fok!Forum las ik wat punten voor het nieuwe SBS6 programma “de bus”, afkomstig uit een artikel van de Apeldoornse Courant.

Aanstaande vrijdag om 19.00u begint SBS6 met de vierdelig programma “The making of de bus”. In deze vierdelige docusoap wordt een aantal kandidaten gevolgd tijdens de eerste selectieronde. Per aflevering staat een kandidaat centraal.

Ok, dit wist iedereen natuurlijk al , wat niet iedereen weet is dat de hoofdprijs afhankelijk is van het aantal kijkcijfers. Hoe meer mensen er kijken, hoe meer de reclamespotjes opbrengen, en hoe groter de hoofdprijs wordt. Het is dus niet zonder meer zo dat de hoofdprijs 1 miljoen gulden is (daar gaat men natuurlijk wel vanuit).
Verder meldde de krant nog dat de redactie van het programma bepaalt welke klussen ‘de bewoners’ moeten doen. De werkzaamheden vinden steeds buiten de bus plaats. Hoe harder zij werken, hoe meer geld er is voor de hele groep. Als de bus stilstaat (door de week) dan zullen deze opdrachten uitgevoerd moeten worden door de helft van het team. De andere week moet de andere helft van de groep werken, waar het complete team van zal profiteren.

Oplichter bedrogen ;)

Oplichtingspraktijken met valse rekeningen komen nu ook via internet voor. Softwareleverancier Microsoft waarschuwt bedrijven voor valse rekeningen waarin wordt geclaimd dat het pakket Office '97 zonder geldig certificaat wordt gebruikt. De ontvanger wordt gesommeerd om f 250 gulden te betalen. De rekening wordt gestuurd via elektronische post en heeft de ondersteuningsafdeling van Microsoft als afzender. Microsoft heeft eind 1999 een campagne gelanceerd om bedrijven duidelijk te maken dat er betaald moet worden voor het gebruik van softwarepakketten en nu proberen een stelletje slimme eikels daar een slaatje uit te slaan

Niet dat Bill om een paar centen verlegen zit, maar toch

Lees hier verder.

Borsato straks voor niks??

De nieuwe cd van Marco Borsato, 'Luid en duidelijk', dreigt de inzet te worden van een prijzenslag nu winkelketens als onder meer ‘t Kruidvat en Albert Heijn de cd massaal hebben ingekocht. Ook Shell zal de Borsato-cd via 300 tankstations verkopen. De prijzen van de nieuwe cd van Marco zullen waarschijnlijk met zo'n 10 gulden korting aan de man worden gebracht Dit vind ik nog te weinig, want ik wil dat kreng nog niet voor niks hebben

Lees hier verder.

Vervolg opgepakt showbizzpaar

Zoals je al eerder kon lezen op Fok!, waren Puff Daddy en Jennifer Lopez ondervraagd door de politie.

4 januari heeft Puff Daddy verklaart aan de Jury dat hij onschuldig is met betrekking tot het wapenbezit, en dat de beschuldigingen 100% vals zijn. Iemand die betrokken is met de zaak, die liever anoniem wil blijven, zegt dat Puff Daddy niks wist over het wapen dat in de auto lag waarin ze reden.

Puff Daddy was 27 december aangehouden wegens ongeldig wapenbezit kort nadat 3 mensen waren neergeschoten. Politie zegt dat ze de wagen hadden gestopt nadat het door rood ligt was gereden, 10 blokken van de club. De politie vond een .9 mm handwapen in de auto.

Lopez is al eerder ondervraagd, en hoeft waarschijnlijk niet meer terug te komen om te getuigen. Puff Daddy moet 14 feb. terugkomen en is op een borgsom van $10.000 vrij

Voor het hele verhaal zal je hier moeten wezen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1275
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
review
Er zit muziek in Doctor Who, al kan het soms wat eentonig zijn
review
Het nieuwe seizoen van Doctor Who gaat van start met een klassieke opener
©FOK.nl e.a.