weblog
Waarom willen we eigenlijk naar de maan?
De Space Race: Wie schiet de eerste astronaut omhoog? Wie loopt het eerst op de maan? Een miljardenverslindende strijd met als doel: internationale populariteit. Met dank aan Andere Tijden.
De Space Race: Wie schiet de eerste astronaut omhoog? Wie loopt het eerst op de maan? Een miljardenverslindende strijd met als doel: internationale populariteit. Met dank aan Andere Tijden.
Alice Cooper : Why, thank you!
Sam the American Eagle : Freakos: One. Civilization: Zero.
Persoonlijk zie ik het als een investering in de toekomst, want het enige fictieve aan War of the Worlds moet zijn dat de aliens bij ons een invasie plegen. Veel meer realistisch is dat wij de aliens gaan zijn die een invasie gaan plegen. Maar dan moeten we er wel kunnen komen.
"To boldly go where no man has gone before."
We moeten eerst op afstand detecteren welke van de wezens die we gaan benaderen een motorische aandoening heeft en welke van die subset met een iets te goedkope videocamera op ons staat te richten.
Daarnaast moeten we het juiste graan vinden om een cirkeltje in te tekenen.
Willen we de beschaving die we binnenvallen onderzoeken dan moeten we daarvoor kandidaten zien te vinden die onze hele manier van ontvoeren al een keer in een sciencefiction-serie hebben zien gebeuren.
Verder moeten we slechts op afstand contact maken en ondanks dat we er generaties over hebben gedaan om bij die vreemde beschaving in de buurt te kunnen komen maken we, net voor we ontdekt worden rechtsomkeert foto
Helaas dat de werkelijkheid is: "To boldy grab what no man has grabbed before."
Maar dat is ook onvermijdelijk. We hebben grondstoffen nodig om onze ongebreidelde expansie aan te kunnen drijven. Het alternatief zou zijn om onze expansie naar 0 terug te gaan brengen (of de eerste tijd naar -0.0000001, en daarna naar 0).
De expansie van de mensheid, bedoel ik.
Om de één of andere reden geloven we massaal dat het makkelijker is om het Universum te veroveren dan om het aantal babygeboortes te beperken.
Goeie film trouwens, tweede deel was bagger.
"To boldy grab the pussy that no man has grabbed before."
foto
Diskworld nooit gelezen, maar deze ken ik foto
Violets are blue
Wololo Wololo
Now violets are red too
Ten eerste: Voortbestaan van onze soort. Want als Aarde er niet meer is, kunnen we ergens overleven.
Tweede: Grondstoffen. In de ruimte of ander planeten zitten meer grondstoffen samen dan aarde zelf. Ofwel economische boost!
Derde: We zijn nieuwsgierigere wezen dan wij zelf denken. Ofwel zijn we alleen in de melkweg?
Dus die maan is mooi opstapje voor de rest andere planeten en plekken in de ruimte. Maar ook de ontwikkeling van nieuwe technologie.
The person most likely stopping you, is you.
Ik hoef niet zo nodig hoor! foto
Gaan jullie maar. foto
Voor de flat earthers zit er niks onder en voor de normale mensen die zeggen dat de planeet rond is, ook niks, want een bol heeft volgens mij geen onderkant of bovenkant, dat is 1 oppervlak. En om een boven en een onderkant te hebben, heb je minimaal 2 oppervlakken nodig of een indicatie waar de bovenkant begint en eindigt.
Het is een prestige project vooral omdat de doelen nog niet echt realistisch zijn.
Als ze inderdaad grondstoffen hierheen willen halen dan moet er wel eerst een grote raffinaderij gebouwd worden, dat doe je niet met een paar astronauten.
Laat ze eerst robots die kant opsturen die alvast het een en ander kunnen bouwen, dan hebben eventuele astronauten in elk geval al een basis om te slapen en te eten.
Ook moeten er oplosssingen gevonden worden om al die grondstoffen weer hier op aarde te krijgen.
Je kan niet met een schip vol lading de atmosfeer in duiken, dan breekt het schip in stukken.
Laat ze daar eerst naar kijken voor ze missies plannen.
Hoe willen de Amerikanen, Russen, Chinezen, Algerijnen als ze op de maan zijn verhinderen dat anderen ook naar de maan gaan om grondstoffen te ontginnen?
The Outer Space Treaty
"Treaty on Principles Governing the Activities of States in the Exploration and Use of Outer Space, including the Moon and Other Celestial Bodies"
Space activities are for the benefit of all nations, and any country is free to explore orbit and beyond.
There is no claim for sovereignty in space; no nation can "own" space, the Moon or any other body.
Weapons of mass destruction are forbidden in orbit and beyond, and the Moon, the planets, and other celestial bodies can only be used for peaceful purposes.
Any astronaut from any nation is an "envoy of mankind," and signatory states must provide all possible help to astronauts when needed, including emergency landing in a foreign country or at sea.
Signatory states are each responsible for their space activities, including private commercial endeavors, and must provide authorization and continuing supervision.
Nations are responsible for damage caused by their space objects and must avoid contaminating space and celestial bodies.
https://en.wikipedia.org/wiki/Outer_Space_Treaty
'Eeehrmm...'
'Wat?'
'Nooouuu...eeehhh..'
'Wat is er nou!!'
'Ehm.. ik ben het filmrolletje vergeten..'
'Oh FFS, omdraaien, en dat is de laatste keer dat ik jou meeneem!'
foto
Het gezeur dat men voor de delfstoffen naar de maan wil is best wel aandoenlijk. Momenteel moet er nog in grammen worden gedacht als het er om gaat hoeveel je mee heen en weer zou kunnen nemen op een ruimtetripje. Bij delfstoffen is alles onder de 'tonnen' best wel lachwekkend.
Kijken we even naar de harde werkelijkheid van de laatste maanlandingen dan zien we er toch een paar zeperds van formaat tussen zitten.
Eerst dus maar eens leren om een beetje trefzeker op de maan te landen en heel misschien kan er dan eens worden nagedacht hoe men al die delfstoffen(geen idee welke maar ze schijnen er te zijn) veilig naar de aardkloot wil gaan verkassen.
De aarde heeft overigens al kernfusie nodig sinds kernfusie is uitgevonden en al mijn hele bestaan hoor ik dat het er bijna is al begint inmiddels het besef te groeien dat er nog wel een paar decennia overheen gaan voor het productief kan worden ingezet.
Kernfusie zou echter voornamelijk met water moeten gaan plaatsvinden en dat spul hebben we toch echt in vrij ruime mate voorhanden. Brandstof is voor kernfusie ook niet het probleem, het voornaamste probleem is om het gecontroleerd te houden en daar is men nog maar net erin geslaagd om een fusiereactie tot stand te brengen die iets meer opleverde dan er aan energie in moest.
Het doet nu een beetje denken aan oeverloos gezwatel van iemand die iets meer gedronken heeft dan strikt noodzakelijk.
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken