'Op bezoek bij munitiefabriek waar munitie voor OekraÔne wordt gemaakt'

The Telegraph verkreeg exclusieve toegang tot de Amerikaanse munitiefaciliteit Picatinny Arsenal om te zien hoe de oorlog in Oekraïne de militaire logistiek verandert.

"We herstellen het wapenarsenaal van de democratie." Dat zegt brigadegeneraal John Reim, het hoofd van het Amerikaanse legercentrum dat niet alleen munitie ontwikkelt voor zijn eigen land, maar ook voor Oekraïne.

Gen. Reim heeft zijn standplaats in Picatinny Arsenal in New Jersey en verwacht dat zijn faciliteit de hoeveelheid 155mm artilleriemunitie zal uitbreiden van 10.000 per maand nu naar 86.000 per maand volgend jaar, omdat de vraag naar dergelijke wapens in Oekraïne toeneemt.

Tijdens een bezoek aan de faciliteit kreeg The Telegraph een testbank te zien waar nieuwe soorten artilleriemunitie kunnen worden getest door kogels horizontaal in een zandbank af te vuren. Camera's langs een muur parallel aan de schietbaan leggen het moment van afvuren vast en met 10.000 beelden per seconde kunnen deze naderhand tot in detail worden geanalyseerd.