'Patricia gaat voor titel Sterkste vrouw van Nederland'

Krachtsporter Patricia uit Lelystad wil over twee weken een gooi doen naar de Nederlandse titel bij de finale van de ‘Sterkste vrouw van Nederland’. Bij deze contest, die over twee weken wordt gehouden in Brabant, zullen de krachtpatsers bij zes verschillende onderdelen met elkaar de strijd aan gaan. Patricia kijkt met veel zelfvertrouwen uit naar de wedstrijd in Best: "Ik ben niet bezig met de concurrentie. Ik ga voor zes uit zes." Zo meldt Omroep Flevoland.

Het eerste onderdeel is de zogenaamde ‘Truck-pull’. Hierbij trekken de deelnemers een vrachtwagen van minimaal 7,5 ton over een bepaalde afstand. Degene die dat het snelste doet wint dit onderdeel.

Deze week mocht Patricia op het terrein van Bostik Trucks in Lelystad een buitentraining doen. "Ik train ook met de truck-pull-simulator maar het is ook fijn om voor de finale echt een vrachtwagen in de benen te hebben om te kijken hoe het verloopt en waar we nog de puntjes op de i kunnen zetten."

Patricia verwacht hoge ogen te gooien bij het onderdeel truck-pull: "Ik heb hem nog niet eerder gewonnen. Tot nu toe heb ik altijd een gedeelde eerste plaats gehaald. Maar ik ga nu wel voor de absolute winst en bij de wedstrijd voor zes uit zes!"